Togbilletter i England & Skotland – Guide til transport i Storbritannien

tog i englandJeg har rejst rigtig meget i England og har også boet i Skotland, hvorfor jeg er vant til at tage toget rundt i Storbritannien. Lad det være sagt med det samme – det er både rarere og billigere at tage tog i England og Skotland, så jeg kan virkelig anbefale tog som transportmiddel i Storbritannien.

I guiden herunder tager vi et kig på, hvordan man får billige togbilletter og jeg kommer også med et par priseksempler på de mest populære strækninger i England & Skotland.

Billige togbilletter i Storbritannien

Tognettet i Storbritannien er privatiseret og dermed ikke ejet af staten ala DSB herhjemme. Det er rigtig rart for os, der gerne vil køre billigt med tog i England og Skotland. Det betyder dog også, at der ikke er en fast pris på (mange) togrejser i Storbritannien.

togbillet englandMan skal således være forberedt på, at prisen på en togbillet i England & Skotland svinger som vi kender det fra flybilletter. Det er altid en god idé at bestille sin flybillet i god tid, det samme gælder, når det kommer til togbilletter i Storbritannien. Faktisk kan man spare helt op til 80% på visse togrejser, hvis man er rigtig tidligt ude.

Derfor anbefaler jeg alle danskere, der skal rejse med tog i England og Skotland, at de køber togbilletterne hjemmefra på nettet.

Er det ikke besværligt, når man bor i Danmark?

Nej, det er præcis lige så simpelt som hvis man boede i Storbritannien. Systemet for billetkøb er nemlig smartere derovre end herhjemme, hvor vi får tilsendt en email og så ellers skal finde en printer og printe vores DSB-billet ud… I Storbritannien får man derimod tilsendt en billetkode, der skal indtastes i en billetautomat på stationen, hvorefter man så printer sin togbillet ud dér.

Det fungerer praktisk taget ligesom at købe en almindelig togbillet i automaten – man får den bare (ofte meget) billigere ved at have købt den online hjemmefra.

Hvor skal man købe sine togbilletter i England & Skotland?

Her vil jeg anbefale den side jeg selv bruger hver gang jeg køber togbilletter i Storbritannien. Uanset om det er til turen fra Manchester lufthavn til Liverpool eller fra Edinburgh til Glasgow.

Hjemmesiden hedder Train Genius (link åbner i ny fane) og der kan man både se togtider & købe billetter til tog i hele Storbritannien. Det er nemt at få overblikket over både priser og tiderne, når man har benyttet søgefunktionen på forsiden.

På nedenstående screenshot har jeg f.eks. søgt på en togbillet fra London til Manchester om ca 2 måneder. Fordi jeg er ude i god tid kan jeg få denne togbillet for kun 22 pund – venter jeg og køber den på rejsedagen vil den ende med at koste 81.40 pund.

En helt vild besparelse ved at købe sin togbillet hjemmefra!

togbillet london til manchester

Læs også: Anmeldelse af hoteller i Manchester

Priser på togbilletter på populære strækninger

tog i storbritannienOvenstående eksempel på en tur fra London til Manchester kunne være populær for fodboldfans, der ikke fik bestilt flybilletter til Manchester i god tid og derfor kun kunne finde billige flybilletter til London. Eller folk, der bare gerne vil besøge den fremragende nordengelske storby mens de er i London 🙂

Herunder har jeg samlet en række priseksempler på populære togstrækninger i Storbritannien. Som tidligere nævnt, så er der forskel på priserne, så det afhænger af, hvor tidligt du er ude, når du booker.

I alle eksempler herunder har jeg søgt ca 2 måneder fra nu (midt i november).

Fra Manchester til Liverpool

manchester til liverpool togEn klassisk tur, der er både billig og hurtig – endnu billigere hvis man køber sin togbillet hjemmefra. Der afgår også direkte tog fra Manchester Airport til Liverpool Lime Street i centrum af havnebyen.

Fra London til Edinburgh 

togbillet fra edinburgh til london

En længere tur, hvor der igen er virkelig stor prisforskel og rigtig mange penge at spare ved at købe sin togbillet i god tid.

Læs også: Guide til hotel & ferielejlighed i Edinburgh

Fra London til Glasgow

tog fra london til glasgowEndnu en tur fra England til Skotland, hvor man bør være tidligt ude og købe billetten hjemmefra, hvis man kan lide at få billige togbilletter. De fleste længere togture fra London afgår fra Euston Station.

Læs også: Guide til hoteller i Glasgow centrum

Hvis du har nogen spørgsmål til transport i Storbritannien, så skriver du bare en kommentar herunder 🙂

6 thoughts on “Togbilletter i England & Skotland – Guide til transport i Storbritannien

 1. Tanya

  Hej! Jeg lander på Gatwick fredag 20 Jan kl 10, og skal videre med tog til Plymouth. Jeg ser på siden der går tog 11 og 12, og tænker at gå for 12, eftersom jeg ikk ved vad tid det tager inden jeg er klar til toget. Mit spm er om jeg kan købe billett online, og så bare printe den ud der og så bruge den hele veien til Plymouth? Jeg ser jeg må skifte tog 1 gang på reading station og har bare 12-13 min på mig. Vennlig hilsen Tanya

 2. Tina

  Hej
  Vi er ved at planlægge sommertur til Brighton i bil. Vi påtænker at tage tog til London 2 af dagene. Vi er 4 voksne. Har du gode råd og/el anbefalinger for køb af billetter (evt Gatwick Ekspress mellem Brighton og London). ?
  Vh Tina

  1. Kristoffer Føns Post author

   Hej Tina

   Jeg ved, at der går mange tog fra Brighton til London og at det kun tager en times tid. Man kører via Gatwick Airport, men der er ikke et decideret Express tog hele vejen fra Brighton. Jeg ville blot søge via Train Genius og så købe billetter til toget der. Jo tidligere man køber jo billigere togbilletter får man generelt i Storbritannien.

 3. Birthe Ø Petersen

  Hej Kristoffer.
  Tak for en god hjemmeside.
  Vi skal i juni/juli på ferie i hhv London og Edinburgh og vil gerne have oplevelsen af at køre i tog fra London til Edinburgh.
  Vi vil benytte Train Genius, som du anbefaler men mit spørgsmål er, om du ved, hvorvidt der er pladsbilletter inkluderet i prisen eller man skal/kan købe dem særskilt?
  Mange hilsner fra Birthe

  1. Kristoffer Føns Post author

   Hej Birthe

   I skal blot gå ind på siden, søge efter afgange og så klikke på ‘Next’, når I har fundet den afgang I ønsker at tage. På den næste side kan I reservere pladser – ofte er det faktisk gratis på turen fra London til Edinburgh.

   Håber I får en god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *