Bådtur i London – Sejl på Themsen

londonJeg anbefaler alle, der skal på storbyferie i London at tage med en bådtur på Themsen. At opleve London fra ‘søsiden’ er helt unik og det er samtidig en god måde at kombinere f.eks. Big Ben, London Eye og Tower of London, der ellers er placeret i hver sin ende af byen.

Her guider jeg dig til bådtur i London – få info om bl.a. priser og køb af billetter hjemmefra.

Bådtur i London med City Cruises

Der er mange forskellige selskaber, der sejler på Themsen i London. Hvis du ønsker en god og billig sejltur i London, så bør du kraftigt overveje en tur med City Cruises.

bådtur i london

City Cruises båd i London.

Jeg har taget turen 3 gange, senest for knap en måned siden (august 2015), og er vild med konceptet. Jeg havde min mor med på en weekendtur til London og målet var ganske enkelt at få set en masse af de største seværdigheder.

Derfor satte vi kursen med London Eye (Londons enorme pariserhjul, som er beliggende lige ned til Themsen), hvorfra der er fantastisk udsigt til Big Ben. Denne gang droppede vi turen op i London Eye, men valgte i stedet at boarde en båd, som lægger til kaj lige til højre for London Eye.

En tur i London Eye kan i den grad anbefales, men husk (for guds skyld) at købe billet hjemmefra, så du slipper for den lange kø. Billetter kan købes hjemmefra hos GetYourGuide her.

Vi valgte en tur med City Cruises, der har afgange hvert 30. minut.

 • City Cruises både kan boardes fra: Westminster Pier, London Eye Pier (den vi valgte), Tower Pier og Greenwich Pier.

Som sagt stod vi på båden ved London Eye og sejlede så østpå mod Tower of London. En glimrende tur, hvor man bl.a. ser Tower Bridge, The Millennium Bridge, St. Pauls Cathedral og HMS Belfast.

Sejltur på Themsen i LondonVi valgte at stå af båden ved London Bridge Pier, da vi gerne ville opleve madmarkedet Borough Market, som ligger dér. Herfra kan man desuden sagtens vandre over på den anden side af floden og se Tower of London & Tower Bridge helt tæt på.

Husk at købe billet til Tower of London hjemmefra – kan købes her.

Priser og køb af billetter til bådtur i London

Jeg anbefaler altid at købe billetter til attraktioner i London direkte i VisitBritain webshoppen af sikkerhedsmæssige hensyn. Når du køber billet til en bådtur i London hos VisitBritain køber du de såkaldte åben-dato billetter, hvilket altså betyder, at du kan bruge din båd-billet alle dage og bare dukke op ved kajen.

Billetten er en 24-timers billet, hvilket betyder, at du, fra 1. gang du boarde en båd, kan rejse ubegrænset med City Cruises. Meget smart, hvis du f.eks. tager fra London Eye til Tower og gerne vil tilbage igen – det er min erfaring, at mange rejsende vælger et hotel i denne del af London.

Prisen for en voksenbillet er 18 pund, børn fra 5-16 år koster 9 pund (dog kan hver voksen tage et barn med gratis), ældre over 60 år koster 12,60 pund.

Disse priser er kun gældende, hvis du køber billetten hjemmefra.

Få mere information & køb billetter til en bådtur i London på dette link til VisitBritain Shop.

Jeg anbefaler alle at købe billetten hjemmefra hos VisitBritain, da man dermed både sparer penge og undgår at stå i kø – der kan ofte være ret lang kø til køb af billetter, en kø man springer over, hvis man har booket sin bådtur hjemmefra.

Har du spørgsmål til bådture i London? Som tidligere nævnt har jeg flere gange sejlet denne tur, så skriv en kommentar herunder, hvis du er i tvivl om noget – jeg hjælper gerne 🙂

Herunder kan du få en forsmag på, hvad du kan opleve på en bådtur i London. Optaget af en amatørfotograf og lagt på Youtube, men giver en fin idé om, hvad der venter på Themsen:

22 tanker om “Bådtur i London – Sejl på Themsen

 1. Anni Jørgensen

  Hej, – jeg mangler lidt hjælp.! Forsøger forgæves at bestille free visit til Sky Garden for 9 (voksne) til Wednesday, 18. May kl. 16:30. Kan du hjælpe. ?

  Anni Jørgensen

 2. Heidi

  Hej Anni

  Jeg skal af sted med min datter som er kørestolsbruger. Er der let tilgængelighed til og fra båden for kørestolsbrugere?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Heidi

   Jeg har lige tjekket op på, hvorvidt man kan komme ombord på båden i London med kørestol og fandt følgende information:

   Are your services wheelchair accessible?

   Some of our boats are wheelchair accessible. We ask you to contact the reservations team to discuss which boat is the best for you. All passengers on dining cruises and Thames Circular Cruise must be physically able to walk on to the boats with an able bodied helper and unfortunately no electronic wheelchairs are permitted. Unfortunately there is no disabled access for the Riverlights and Sundowner cruises.

 3. Anne

  Hvis man vil have en circular cruise boarder man ved Tower Pier eller Bankside Pier – er det langt fra London Eye? Og hvilken er i givet fald tættest på?

 4. Isabella Jensen

  Hejsa. TAK for en god hjemmeside!
  Hvis man følger linket til at købe en bådtur, står der at man kan købe billetter til 12.95 pund hvis man er ”student with valid ID”
  Ved du om det også gælder hvis man har et dansk studiekort?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Isabella

   Selvtak!

   Hmm, jeg må desværre være dig svar skyldig dér. Jeg forsøgte lige at undersøge sagen, men kan desværre ikke finde nogen information noget sted. Beklager…

 5. Cecilie

  Hej,
  Jeg sidder og vil købe billetter til alt det vi vil se i London inde på VisitBritain, men jeg skal ikke vælge hvornår de skal gælde fra eller andet. Er det bare sådan at alle billetter kan tages i brug når vi skal bruge dem? Ved fra andre hjemmesider at man skal vælge hvornår man ankommer og så gælder billetterne en måned fra den dato. Pft 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Cecilie

   Ja, det står faktisk også inde hos VisitBritain: “Flexibility – tickets are open-dated, so you can simply turn up on the day”.

   Så køb blot og så kan de bruges, når I har lyst 🙂

 6. Thomas

  Hej Kris. SKal 4 dage til London til Oktober. Kan du anbefale TravelCard eller Oister card? Ville egentlig gerne købe et travelcard til alle 4 dage, men det lader ikke til man kan købe til mere end 1 dag og så en uge… Men ellers tak for en fed hjemmeside. Den hjælper rigtig meget.

  Mvh Thomas

 7. Gry Fisker

  Hej Kristoffer,
  Er det muligt at sejle fra London Bridge til London eye hvor man kan bruge sit oister card til at betale med? Og hvad koster det?
  Tak, Gry

 8. Brian Nielsen

  Hej er ved at planlægge min første tur til London til oktober ( som 48 årig)med kone og 4 børn.
  Vil bare sige at jeg er superglad for denne side hvor jeg samler inspiration .
  Tusind tak for det.
  Venlig hilsen
  Brian Nielsen

 9. Lisbeth

  Hej Kristoffer

  Med en city Cruise billet kan man så hoppe af og på flere gange inden for de 24 timer den gælder?

  Mvh. Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.