Jeg anbefaler alle, der skal på storbyferie i London at tage med en bådtur på Themsen. At opleve London fra ‘søsiden’ er helt unik og det er samtidig en god måde at kombinere f.eks. Big Ben, London Eye og Tower of London, der ellers er placeret i hver sin ende af byen.

Her guider jeg dig til bådtur i London – få info om bl.a. priser og køb af billetter hjemmefra.

Bådtur i London med City Cruises

Der er mange forskellige selskaber, der sejler på Themsen i London. Hvis du ønsker en god og billig sejltur i London, så bør du kraftigt overveje en tur med City Cruises.

bådtur i london

City Cruises båd i London.

Jeg har taget turen 3 gange, senest for knap en måned siden (august 2015), og er vild med konceptet. Jeg havde min mor med på en weekendtur til London og målet var ganske enkelt at få set en masse af de største seværdigheder.

Derfor satte vi kursen med London Eye (Londons enorme pariserhjul, som er beliggende lige ned til Themsen), hvorfra der er fantastisk udsigt til Big Ben. Denne gang droppede vi turen op i London Eye, men valgte i stedet at boarde en båd, som lægger til kaj lige til højre for London Eye.

En tur i London Eye kan i den grad anbefales, men husk (for guds skyld) at købe billet hjemmefra, så du slipper for den lange kø. Billetter kan købes hjemmefra hos GetYourGuide her.

Vi valgte en tur med City Cruises, der har afgange hvert 30. minut.

  • City Cruises både kan boardes fra: Westminster Pier, London Eye Pier (den vi valgte), Tower Pier og Greenwich Pier.

Som sagt stod vi på båden ved London Eye og sejlede så østpå mod Tower of London. En glimrende tur, hvor man bl.a. ser Tower Bridge, The Millennium Bridge, St. Pauls Cathedral og HMS Belfast.

Sejltur på Themsen i London Vi valgte at stå af båden ved London Bridge Pier, da vi gerne ville opleve madmarkedet Borough Market, som ligger dér. Herfra kan man desuden sagtens vandre over på den anden side af floden og se Tower of London & Tower Bridge helt tæt på.

Husk at købe billet til Tower of London hjemmefra – kan købes her.

Priser og køb af billetter til bådtur i London

Jeg anbefaler altid at købe billetter til attraktioner i London direkte i VisitBritain webshoppen af sikkerhedsmæssige hensyn. Når du køber billet til en bådtur i London hos VisitBritain køber du de såkaldte åben-dato billetter, hvilket altså betyder, at du kan bruge din båd-billet alle dage og bare dukke op ved kajen.

Billetten er en 24-timers billet, hvilket betyder, at du, fra 1. gang du boarde en båd, kan rejse ubegrænset med City Cruises. Meget smart, hvis du f.eks. tager fra London Eye til Tower og gerne vil tilbage igen – det er min erfaring, at mange rejsende vælger et hotel i denne del af London.

Prisen for en voksenbillet er 18 pund, børn fra 5-16 år koster 9 pund (dog kan hver voksen tage et barn med gratis), ældre over 60 år koster 12,60 pund.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Disse priser er kun gældende, hvis du køber billetten hjemmefra.

Få mere information & køb billetter til en bådtur i London på dette link til VisitBritain Shop.

Jeg anbefaler alle at købe billetten hjemmefra hos VisitBritain, da man dermed både sparer penge og undgår at stå i kø – der kan ofte være ret lang kø til køb af billetter, en kø man springer over, hvis man har booket sin bådtur hjemmefra.

Har du spørgsmål til bådture i London? Som tidligere nævnt har jeg flere gange sejlet denne tur, så skriv en kommentar herunder, hvis du er i tvivl om noget – jeg hjælper gerne 🙂

Herunder kan du få en forsmag på, hvad du kan opleve på en bådtur i London. Optaget af en amatørfotograf og lagt på Youtube, men giver en fin idé om, hvad der venter på Themsen:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien