Birmingham Lufthavn er placeret lidt udenfor selve Birmingham, men er dog en af de lufthavne i Storbritannien, hvorfra man nemt og hurtigt kan komme ind til centrum. Derudover er det endda billigt!

I denne guide kigger vi nærmere på transporten fra Birmingham Lufthavn til Birmingham Centrum.

Anbefalet: tog fra lufthavnen til centrum

tog i england

Virgin Trains opererer på ruten fra lufthavnen til centrum.

Jeg fløj selv fra København til Birmingham i sidste uge, hvorfor jeg researchede efter den nemmeste, hurtigste og billigste transport-form fra lufthavnen til centrum. Det viste sig hurtigt, at toget var den uden sammenligning smarteste måde at komme fra lufthavnen til mit hotel i centrum.

Når man ankommer til Birmingham Lufthavn skal man blot følge skiltene mod ‘Trains‘. Man ender på 1. sal af lufthavnsbygningen, hvorfra man skal tage med en lille metro/tram i 30 sekunder hen til selve togstationen, der hedder Birmingham International.

Denne lille metro/tram er naturligvis gratis og der kører shuttles hvert 2. minut, hvis jeg husker rigtigt.

Praktisk info om toget til Birmingham centrum

Rent praktisk tager turen fra Birmingham International til Birmingham New Street (byens ‘hovedbanegård’) alt fra 10 til 20 minutter – afhængigt af om der gøres flere stop på turen. På min tur forleden var der 2 stop inden New Street Station og det tog ca 15 minutter.

Så det er faktisk endnu hurtigere end turen fra Kastrup til Indre København – helt fantastisk! 😀

Der afgår rigtig mange tog hver time – flere i dagtimerne end om aftenen, som man kan se på nedenstående screenshot fra Train Genius:

Birmingham lufthavn transport

Prisen for en togbillet fra lufthavnen til Birmingham New Street svinger lidt afhængigt af, hvornår på dagen man skal afsted. Hvis man rejser i dagtimerne synes prisen at være enten 3.10 eller 3.70, men da jeg købte billet til efter kl 19 var den 2.50.

Hvis du har læst min større guide til togbilletter i England, så ved du, at jeg sværger til at købe mine togbilletter online hjemmefra og så printe dem ud i billetautomaten. Så er der styr på tingene og jeg kan hurtigt få dem printet og så tage afsted med mit tog.

Hvad så hvis mit fly er forsinket og jeg ikke når det tog, som min billet er til?‘ hører jeg dig spørge – og jeg tænkte det samme sidste uge, da jeg skulle til Birmingham.

Her må jeg henlede opmærksomheden på endnu et screenshot, der fortæller at ens billetter gælder til samtlige tog på den pågældende dag man køber den til:

togbillet birmingham lufthavn

Som tidligere nævnt, så køber jeg selv altid mine togbilletter online hos Train Genuis og printer dem ud i billetautomaten på stationen, så det vil jeg anbefale dig også at gøre.

Gå til Train Genius her og søg på ‘Birmingham International’ til ‘Birmingham New Street’, så får du en oversigt over både togtider og priser for turen ind til centrum. Når du køber billetten online kan du printe den ud i billetautomaterne på stationen.

Busser og taxa til centrum

Man kan naturligvis også tage enten busser eller taxa fra Birmingham Lufthavn til byens centrum. Dog vil jeg ikke anbefale at tage bus, da dem jeg har fundet via National Express både er dyrere og tagere længere tid end toget, så det er ganske enkelt ikke besværet værd…

Når det kommer til taxa, så er sagen lidt den samme – trafikken i og omkring Birmingham er decideret forfærdelig. Turen fra lufthavnen til centrum kan således godt tage alt fra 30 til 60 (eller mere) minutter.

Som altid, når det gælder lufthavnstransport i Storbritannien, vil jeg anbefale at booke en minicab (taxa i almindelig bil) online hjemmefra. Når man booker den kender man prisen, får en chauffør der venter på en i lufthavnen og kan således trygt rejse afsted og vide, at der er sørget for lufthavnstransporten.

Hjemmesiden Minicabit.com er min foretrukne til at få overblikket over priser og jeg har fundet priser £35 fra lufthavnen til New Street Station.

Hvis du har nogen spørgsmål til transporten fra Birmingham Lufthavn til centrum af storbyen, så skriv endelig en kommentar herunder 🙂

Læs mere om Birmingham hos VisitBirmingham.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien