Skal du se fodboldkamp i England, så læs denne lille guide, der kan hjælpe dig til at bestemme, hvilket stadion du skal vælge.

London big ben

Wembley Stadium –London

Genåbnede i 2007 efter at det forhenværende stadion af samme navn var blevet revet ned. Wembley stadion er Englands største med en kapacitet på 90.000 tilskuerpladser, og det er samtidig det største overdækkede stadion i verden. Til dagligt danner stadionet hjemmebane for det Engelske landshold. Arkitekturen skaber en utrolig flot ramme om stadionet med den emblematiske Wembley bue, der strækker sig 134 meter over  fodboldbanen. Wembley kan også laves om til et atletikstadion ved at opføre en midlertidig platform over det laveste lag af siddepladser. Dette er dog aldrig er blevet gjort, da processen har vist sig at tage for lang tid, og være utrolig kostbar. Istedet bliver Wembley brugt til afholdelse af koncerter, og lejes endda ud til private formål såsom bryllupper og konferencer.

Old Trafford – Manchester

man utd Dette stadion har en kapacitet på 75.635 tilskuerpladser og har været Manchester Uniteds hjemmebane siden 1910. Old Trafford har også en del historie med i baggagen. Det blev nemlig bombet under 2. verdenskrig, hvilket medførte, at klubben måtte dele hjemmebane med Manchester City F.C  indtil genopbygningen af Old Trafford var færdig i 1949. Stadionet har også været anvendt til baseball af amerikanerne under 1. verdenskrig, og senere hen til cricket og til rugby. Sidstnævnte spilles stadig på banen den dag i dag.

Emirates Stadium – London

Er Englands 3. største stadion efter Wembley og Old Trafford, og har en kapacitet på 60.260 siddepladser. Emirates Stadion åbnede i 2006 til stor glæde for hjemmebaneholdet Arsenal, der længe havde ønsket et nyt og bedre ”hjem”. Efter at have lyttet til feedback fra deres fans, begyndte man i 2009 på en ”Arsenalistation”, der med tiden skulle gøre stadion til en “synlig Arsenal højborg” gennem en række kunstneriske og kreative tiltag. En af de første bemærkelsesværdige ændringer var at arrangere tilskuerpladserne i farver og mønstre, der udgør klubbens mærke.  

london  City of Manchester Stadium

Her har Manchester City hjemmebane, og stadionet har en kapacitet på 55.097 tilskuerpladser. Manchester City er et Stadion er ikke kun et besøg værd på grund af stadionet i sig selv, men ligeså vel fordi Manchester City plejer at høste sejre ind på hjemmebane, samt er garant for seværdigt spil. Manchester City har desværre skuffet lidt i sæsonens kampe, og ligger lige nu til fodbold odds 1.83 hos Bet365 – i Juli måneds kamp mod rivalen Manchester United. Dette site forklarer mere om fodbold odds for de der skulle være interesserede i at vide mere.

Manchester Citys’s ’hovedkontor’ blev oprindeligt opført for at danne base for Commonwealth Games i 2002, og var dengang den største multi-sportsbegivenhed, der nogensinde var blevet afholdt i Storbritannien. Stadionet er senere blevet ombygget til fodboldarena, og er bl.a. blevet anvendt til både rygby spil og boksning. Heldigvis behøves du ikke tage hele vejen til Manchester for at følge holdets sejre. Lige nu kan du følge Manchester City’s kampe på Betsafe live betting. Klik her for at læse mere om Betsafe’s tilbud til de fodbold interesserede.

St James’ Park – Newcastle upon Tyne

newcastle united Klubben, der har hjemmebane her er Newcastle United, og stadionet har en kapacitet på 52.405 tilskuerpladser. Stadionet har mange år på bagen og er blevet brugt til fodbold så lang tilbage som 1880.

Få stadions i verden har været igennem så mange planer om ombygning og udbygning som dette, og næsten alle planer er før eller siden fejlet. Stadionet har dog i dag et interessant asymmetrisk udseende fra luften, og fra nogle vinkler fra jorden, på grund af uoverensstemmelsen i højden mellem siderne og enderne.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien