heathrow lufthavnHeathrow lufthavn er den travleste lufthavn i Storbritannien og hver dag lander flere hundrede danskere i den enorme lufthavn. Hvordan kommer man fra Heathrow lufthavn til det centrale London?

Det får du svar på i denne guide til lufthavnstransport, hvor du også får links til at købe billetter hjemmefra & dermed spare penge.

Hurtigst: Express toget fra Heathrow til Paddington St

Den første mulighed er uden tvivl både den nemmeste og hurtigste; her kommer man med et Express tog fra Heathrow til Paddington St i det centrale London på kun 15 minutter! 

Turen fra Heathrow til Paddington ser således ud på kort:

Express togene fra Heathrow afgår hvert 15. minut og turen tager også kun 15 minutter. Det kan ikke gøres hurtigere og er da også langt hurtigere end f.eks. turene fra Luton, Gatwick og Stansted.

Heathrow er således den oplagte lufthavn at flyve til i London, når man gerne vil hurtigt ind til byen.

Som nævnt ankommer man til Paddington Station, der er beliggende i Londons Zone 1 og er et område, jeg anbefaler til danskere, der leder efter et roligt, centralt område at bo i.

Det er nemt at komme fra Paddington og videre til resten af London.

Læs også: hvor skal man bo i London?

Priser & køb af billetter

heathrow expressPrisen for en billet til Heathrow Express er som følger, hvis du køber billetten online hjemmefra:

 • Single: 22 pund
 • Retur: 36 pund

Børn under 5 år rejser gratis i følge med en voksen – en voksen må tage 2 børn gratis med.

Obs! Det er 5 pund dyrere at købe billetterne i toget, så jeg anbefaler alle, der skal fra Heathrow til London hurtigt at købe billetterne hjemmefra.

Dette kan gøres i den officielle VisitBritain Shop lige her.

Du køber ganske enkelt billetterne i VisitBritain Shoppen og modtager billetten pr email. Billetten skal så printes ud og vises til personalet, der typisk står enten foran toget eller kommer gennem toget. Husk at gemme billetten indtil din rejse er overstået, for god ordens skyld.

Når du køber billetten skal du vælge en dato og din billet er så gyldig til alle afgange på denne dato.

Hvis du skal videre fra Paddington St med offentlig transport, så køb et Visitor Oyster Card hjemmefra – så er du klar til at køre videre med det samme og sparer penge på turen.

Få mere information & køb kortet her.

Med tube fra Heathrow til London

En anden, dog lidt langsommere, mulighed er at tage tuben (London legendariske undergrundsbane) fra Heathrow til London.

Denne mulighed er fin for dig, der har lidt ekstra tid, gerne vil spare penge på billetten og måske skal til et hotel tæt på en af stationerne på tube-linjen herunder, som starter fra Heathrow:

heathrow til london med tube

Piccadilly Line

Linjen hedder Piccadilly Line og er, som billedet viser, blå. Det er den eneste tube-line, der starter i Heathrow, så det er umuligt at tage en forkert tube.

Tuben kører bl.a. til disse stationer i London centrum:

 • Picadilly Circus
 • Covent Garden
 • Leicester Square
 • Holborn
 • Russell Square
 • King’s Cross St. Pancras

Linjen kører således igennem det absolutte centrum af London, hvor mange danskere også har booket hotel.

Læs også: Stor guide til hoteller & ferielejligheder i London 

Det tager ca 40-60 minutter at komme fra Heathrow lufthavn til det centrale London med tuben – naturligvis afhængigt af, hvor man skal af.

Priser & billetter til tuben

Der findes en dedikeret tube-billet til turen fra Heathrow lufthavn til London med tuben, som kun kan købes hjemmefra. Denne billet koster 6 pund og gælder til samtlige stationer i London. En fin mulighed, hvis du ikke regner med at køre med anden offentlig transport i London.

Den specielle billet skal købes hjemmefra hos VisitBritain på dette link.

Følgende mulighed er dog, muligvis, smartere:

 

visitor oyster cardDu kan dog også vælge at købe et Visitor Oyster Card hjemmefra, som du både kan bruge til transporten fra Heathrow til London og samtidig bruge på resten af din ferie i London.

Jeg anbefaler faktisk alle danskere, der skal på storbyferie i London at købe Visitor Oyster Card, som kan bruges i både tuben, busserne og almindelige tog i London.

Prisen med Visitor Oyster Card

Visitor Oyster Card er Londons svar på vores Rejsekort og med dette koster turen fra Heathrow til en station i Londons Zone 1 ca 5.70 pund.

 • Visitor Oyster Card koster 3 pund og man putter så penge på hjemmefra, alt fra 15-50 pund. Penge man kan få tilbage i automaterne på stationerne i London, når man skal hjem.

Visitor Oyster Card kan kun købes hjemmefra hos VisitBritain og bliver sendt til din adresse.

Få mere information og køb kortet hos VisitBritain Shop her.

Billigst & langsomst: bus fra Heathrow til London

Den tredje mulighed for transport fra Heathrow er med bus. Denne bus er en dedikeret lufthavnsbus, men man kan faktisk også tage en normal ‘offentlig transport bus’ – sidstnævnte tager dog flere timer og kræver flere skift, så det kan ikke anbefales.

Den dedikerede lufthavnsbus er dog udmærket, omend jeg selv altid tager enten Express toget eller tuben ind til London.

Bussen kører fra alle terminaler i Heathrow og kører ind til Victoria St i London.

Turen ser således ud:

Dette er den billigste transport fra Heathrow til London, men kan også være et dårligt valg, hvis trafikken er slem – og det er den tit i London.

Personligt vil jeg ikke anbefale denne mulighed, da man f.eks. kun sparer et par kroner ved at tage bussen i forhold til tuben. Det kan tage alt fra 45 minutter til et par timer at komme med bussen fra Heathrow til Victoria St i det centrale London.

Priser & billetter til bussen

bus fra heathrow til londonDet koster 5 pund for voksne & 2,5 pund for børn 3-15 år (u3 år er gratis).

Billetterne kan købes online hos VisitBritain lige her. Man modtager en e-voucher, der så skal ombyttes til en billet i National Express skranken i Heathrow.

Jeg håber, du kunne bruge min guide til transport og nu er klar til din rejse til London. Har du styr på, hvilke seværdigheder i London, der er værd at besøge?

Jeg har skrevet en gratis e-bog om seværdigheder i London – den kan du hente lige her.

Ellers ønsker jeg dig en rigtig god tur til den engelske hovedstad 🙂

Planlæg din rejse 👇🏻

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
 • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.