Transport fra Edinburgh lufthavn til centrum

EdinburghDet er både billigt og hurtigt at flyve fra Danmark ( førstnævnte i særdeleshed København) til Edinburgh i Skotland.

Lufthavnen i Edinburgh er placeret ganske tæt på centrum af byen, så det er ikke svært at komme fra lufthavnen til selve Edinburgh

Her kan du læse, hvordan du kommer fra Edinburgh lufthavn til centrum af den skotske hovedstad.

Billigst: bus fra lufthavnen til Edinburgh

edinburgh lufthavn til centrumDer går flere typer af busser fra lufthavnen til Edinburgh centrum, men den mest udbredte er nok Airlink 100, der kører fra lufthavnen mod Waverley Bridge i Edinburgh centrum hvert 10. minut.

Waverley Bridge er placeret lige ved Waverley Station lige i centrum af Edinburgh, mellem Old Town og New Town. Du vil således være i gå-afstand til de fleste hoteller i byen. Du kan også vælge at gå de få meter direkte til Princes Street og shoppe løs 🙂

Turen tager 30 minutter og koster 4.50 pund og 7.30 for en returbillet.

Personligt booker jeg altid så meget af min transport hjemmefra, da det både giver ro i sjælen og samtidig sikrer mig en plads i bussen – jeg har tidligere prøvet at blive nægtet adgang, da der kun var plads til passagerer, som havde booket lufthavnstransport hjemmefra.

Det er ikke særlig morsomt – specielt ikke, hvis det er nat og man virkelig har brug for at nå sit fly hjem til Danmark. Jeg har lært lektien og booker nu altid min lufthavnstransport hjemmefra! 😀

Køb billet til transporten fra lufthavnen til Edinburgh hjemmefra

Du kan booke din busbillet fra lufthavnen til Edinburgh centrum online i den officielle VisitBritain webshop.  

Når du booker lufthavnstransport via VisitBritain får du en voucher leveret direkte på mail med det samme. Voucheren skal printes ud og ombyttes til en busbillet, når du ankommer til Edinburgh. Hvis du ikke køber en returbillet kan du dog blot boarde bussen med din voucher, som dér byttes til en billet.

Køber du en returbillet, så du kan komme tilbage fra Edinburgh til lufthavnen, skal du bytte billetten i billetkontoret, der dog er super nemt at finde – det ligger lige ude foran terminalen, så det er svært at overse.

Bussen fra Edinburgh Lufthavn er den billigste transportform og også den mest udbredte. Airlink har kørt busser fra lufthavnen til centrum i mange år og der er dermed fuldstændig styr på alle procedurer.

Jeg anbefaler alle, der rejser til Edinburgh at benytte den glimrende Airlink service 🙂

I min store videoguide til Edinburgh viser jeg, hvordan man finder Airlink bussen (og meget mere):

Har du styr på overnatning i Edinburgh? Læs min store guide til hotel & ferielejlighed i Edinburgh.

Tram fra lufthavnen til Edinburgh

Det er også muligt at tage med tram (sporvogn) fra lufthavnen til Edinburgh centrum. Herunder kan du se, hvor sporvognen stopper på sin rute mod Edinburgh centrum:

edinburgh lufthavn tram

Trams kører hvert 8.-12. minut og turens længde afhænger naturligvis af, hvor I vælger at stå af, men det tager eksempelvis ca 35 minutter ind til Haymarket i centrum af Edinburgh.

Billetter kan købes i billetautomater ved stoppestedet i lufthavnen. Prisen er 5 pund & 8 for en returbillet.

Der findes også en ‘Transport for Edinburgh’ app til iPhone, hvor man kan købe billetter til både tram og busserne i Edinburgh – dog ikke den føromtalte Airlink-lufthavnsbus. Vær dog opmærksom på, at man ikke kan købe billet til f.eks. to personer i app’en.

Taxa fra lufthavnen til Edinburgh

Det er naturligvis også muligt at tage en taxa fra lufthavnen. Prisen for en tur fra lufthavnen til centrum vil ligge på omkring 20-25 pund alt afhængig af trafikken. Turen tager ca 25 minutter – igen, naturligvis afhængig af trafikken 🙂

Min kammerat Jeppe fortæller mig, at man kan booke en taxa hjemmefra her: https://storbritannien.dk/link/minicabit-edinburgh 

Personligt tager jeg meget sjældent en taxa fra lufthavnen til Edinburgh, når der nu er så gode alternativer som Airlink-bussen og tram, som faktisk ikke tager mere end 10 minutter længere end taxaen.

De fleste, der skal på storbyferie i Edinburgh booker hotel i enten Old Town eller New Town, som man kan nå på 10 minutter fra f.eks. Waverley Bridge, hvor Airlink-bussen stopper.

Har du spørgsmål til transporten fra lufthavnen til Edinburgh? Skriv en kommentar herunder 🙂

Har du styr på de mange seværdigheder & oplevelser i Edinburgh?

Tag eventuelt et kig på udvalget af attraktioner online hjemmefra – der er tit penge at spare ved at købe billetter hjemmefra. Derudover sparer man ofte også tid, da der er en speciel kø til ‘pre booked’ billetter.

Se udvalget af alle seværdigheder & attraktioner i Edinburgh hos GetYourGuide her.

39 tanker om “Transport fra Edinburgh lufthavn til centrum

 1. Zanna

  Hej Kristoffer, er det vigtigt at booke bus hjemmefra? Det er første gang i Skotland og vi skal videre til Leith og jeg kan ikke helt gennemskue hvilken bus vi skal tage fra lufthavnen – så vidt jeg kan se går der ingen direkte – der skal vist skiftes til bus 12 i Edinburgh centrum? På forhånd tak
  Zanna

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Zanna

   Man kan også købe billetter derovre. Når I nu skal til Leith, så er det måske nemmere for jer at tage med tram, som har endestation på York Place. York Place ligger lige på grænsen af New Town og Leith, så der kan I nemt enten komme videre med taxa eller en bus op ad Leith Walk. Tram billetter køber I også bare, når I er derovre 🙂

   1. Zanna

    TAK for dit svar og ja det kan da være lidt sjovt at køre i sporvogn igen – så det bliver nok Tram 🙂

 2. Finn

  Hej Kristoffer
  De bus billetter man kan købe med Airlink fra lufthavnen i Edinburg og til centrum og retur er de gældende alle dage eller kan man booke på faste dage og tidspunkter for at være sikker på at nå sit fly?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Finn

   Billetten gælder ‘any day’, så den kan bruges til alle afgange til/fra lufthavnen. Jeg har endnu ikke hørt om nogen, der ikke kunne komme med bussen fra centrum til lufthavnen, da der kører så mange busser og der desuden også er Tram, som kører fra Princes Street til Edinburgh lufthavn.

   Så jeg ville ikke bekymre mig 🙂

 3. Emilia Prehn

  Kære Kristoffer 🙂

  Super blog, du har dig her!

  Min kæreste og jeg besøger Edingburgh d.7 november til d.11 november, og skal bo på Waverly hotel i centrum!

  Vi ved endnu ikke, om vi tager en taxa fra EDI eller bussen, men uanset hvad, så er vi i hvertfald fast besluttet på at opleve enten Isle of Skye eller Isle of Arren – og her foretrækker vi nok at leje en bil (fremfor en guidet tour), da egen bil giver os mere frihed 🙂

  Vi ved, at det er en køretur på ca. 4+ timer fra Edingburgh, og vi glæder os meget til at køre side om side med Skotlands smukke, smukke natur!

  Mit spørgsmål er så, om du kan anbefale en særlig rute fra Edingburgh / Glascow, som måske er mere storslået end andre, når vi nu så gerne vil opleve natur og dyreliv 🙂

  Og så skal jeg lige dobbelttjekke med dig, om der er en bro både fra fastlandet og til Isle of skye OG bro fra fastland og til Isle of Arran? Eller er der kun bro til Isle of Skye?

  En anden ting, jeg også enormt gerne vil vide er, om det på nogen måde er muligt at komme på een af de her berømte boat trips, hvor man oplever puffins, sæler og andet wildlife?

  Jeg har søgt på nettet, og det ligner, at alle både stopper med at sejle i oktober 🙁

  Det blev et meget langt indlæg – beklager 🙂

  Tusind, tusind tak 🙂

  Mvh. Emilia Prehn

 4. Birgitte

  Hej Kristoffer
  Vi skal besøge Edingburg for første gang her i oktober.. Findes der er trasport billet enten bus el. Tram der gælder for alle fire dage vi er der, således at vi bare kan hoppe på og af som det passer os.
  MVH
  Birgitte

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Birgitte

   Nej, det er der så vidt jeg ved ikke – kunne heller ikke finde nogen information om det på nettet. Busserne koster dog kun 1.50 pund uanset hvor langt man kører og byen er ikke særligt stor, så det er ikke så galt 😀

 5. Ketty møller

  Hvordan kommer man lettest og billigst fra Edinburgh til Aberdeen og er der mange afgange, kan du hjælpe med dette.
  Hilsen ketty

 6. annelise christensen

  Hej Kristoffer

  Vi tager til Edinburg på søndag, og vil tage den anbefalede bus fra lufthavnen til Waverly station. Vi skal bo ca. 500 m. fra stationen, men da vi har bagage med, vil vi gerne tage en taxa, men er vi i tvivl om vi kan tage en taxa for den korte afstand ?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lene

   Uha, det tror jeg bliver dyrt med en almindelig taxa. Jeg vil i stedet nok anbefale at tage en Uber. Dér har jeg lige tjekket og med den billigste udgave står prisen til at være mellem 47-64 pund.

   Men hvad med en Outlander-heldagstur, hvis du er så stor fan af serien? Den her får ekstremt gode anmeldelser: https://www.getyourguide.dk/edinburgh-l44/the-outlander-palaces-jacobites-experience-t88751/

   God tur til Edinburgh i hvert fald 😀

 7. Louise Andersen

  Hej Kristoffer.
  Vi skal til Ed Sheeran koncert i Glasgow på søndag. Og vi flyver til Edinburgh på fredag og hjem igen fra Edinburgh på mandag.
  Vi er nu i tvivl om vi skal booke kun hotel i Edinburgh og så tage tog eller taxi frem og tilbage søndag til koncert.(hagen er, at vi ikke helt ved hvornår koncerten slutter) eller vil du anbefale at vi søndag til mandag booker et hotel i Glasgow?
  Vi har forsøgt at gå på Trainline og finde togbilletter både med forslag til efter koncerten og til om mandagen hvis vi overnatter i Glasgow. Men det er svært at gennemskue og det koster alligevel noget at tage toget for 2 pers. og vi kan ikke finde ud af fx om og hvordan vi kan få togbillet direkte fra Glasgow og til Edinburgh lufthavn ? Kan du hjælpe os?
  Mvh Louise

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Louise

   Jeg ville nok booke hotel i Glasgow og overnatte der. Det gjorde jeg selv, da jeg boede i Edinburgh og vi var til koncerter – det er bare rarest. Man kan også tage natbusser tilbage til Edinburgh – tjek tider her: https://www.citylink.co.uk/

   Vælger I at overnatte i Glasgow, så kører der også busser direkte fra Glasgow til Edinburgh Airport – har selv taget den flere gange (når jeg har besøgt ven i Glasgow) og det fungerer bare. Man kan ikke tage toget direkte til Edinburgh Airport (endnu…).

   Glasgow er i øvrigt en super fed by, så den skal I glæde jer til også at opleve 😉

 8. Bente Holm

  Meget nyttig video lige fra ankomsten i lufthavnen til seværdigheder, gode pubber, gratis steder rundt om i byen. Også lidt om priser for transport, hoteller og sightseeing busser. Kananbefales

 9. Michala Vejbo

  Hej Kristoffer

  Fede indlæg du har lavet! 🙂

  Kan man bruge oyster card i Edinburgh, ligesom man kan i London?

  Jeg overvejre en tur til Edinburgh midt i oktober måned, 3-4 dage. Nogle ting du kan anbefale som et must på de 3-4 dage jeg har der over, hvordan kan jeg for mest muligt ud af min tur?

  Mvh Michala

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Michala

   Mange tak!

   Nej, Oyster Card virker (desværre) kun i London – det ville ellers være smart med et fælles rejsekort for hele Storbritannien.

   Ja, selvfølgelig. Hvis jeg kan få dig til at sende mig en mail på kf(a)rejsekris.dk, så skal jeg gerne komme med nogen gode tips til hvad du skal se og opleve 🙂

 10. Anna Maria Hoornenborg

  Hej Kristoffer
  Tak for de gode tips.
  Vi er en familie på 7, (5 store børn/unge), som ankommer til Edinburgh ret sent, 22.50. Vi skal bo på Meadow Bank Av, et par km fra Waverly Bridge. Vil det være billigst at tage bussen ind til centrum og så evt taxi resten af vejen, hvis vi er for magelige til at gå? Eller stor taxi hele vejen?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Anna

   Når I ankommer på det tidspunkt og med en så stor gruppe, så vil jeg uden tvivl anbefale jer at tage en taxa. Prisen er typisk de her £25 (måske £30, når I skal til Meadowbank), så det giver simpelthen ikke mening først at skulle med bus og derefter med en/to taxaer videre.

   Rigtig god tur til Edinburgh!

 11. Helle Køpke

  Hej,
  vi skal på roadtrip til Skotland i september, og på denne side lader det til at du er lidt af en ekspert på området.
  Vi kører fra Edingburg, vi har 5 hele dage, hvor vi gerne vil se fantastisk natur, måske en vandretur, se Cullodden Moor, måske nogle af stederne fra serien Outlander, Doune Castle, gerne den berømte togtur, (Harry Potter), over broen. Hvordan tænker du at vi skal planlægge, uden dog at planlægge for meget:)

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Helle

   Jo tak 😀 Jeg har selv netop planlagt min egen roadtrip i Skotland til september og er i gang med at starte mit eget rejseselskab, hvor jeg netop skal lave rejser til Skotland bl.a. Det er dog ikke oppe at køre endnu, så jeg vil gerne vejlede jer kvit og frit – jeg har bl.a. et godt fif til et hotel tæt på Harry Potter broen og nogen spots på turen I simpelthen er nødt til at svinge forbi. Hvis du lige sender mig en mail på kf(a)rejsekris.dk, så kan jeg lige sende lidt i din retning 🙂

 12. Pia

  Hej Kris
  Tak for en super intro video.
  Vi rejser derhen til april og glæder os meget, da vi aldrig har været i England mv før.
  Vi søger noget sækkepibe halløj, kan du hjælpe med det?
  Vi søger også nogle gode loppemarkeder, kan du hjælpe med det?
  Vi er der fra torsdag til lørdag i hele dage.
  Vi søger også alt turist, der er gratis, har du en liste med link til det?
  Virkelig skønt med en video på dansk 👍🏻
  Mvh Pia

 13. Linda

  Hej
  Jeg er lidt forvirret. Har læst mig frem til at de i Skotland har deres egne sedler men mønterne er de samme. Betyder det så at man SKAL have den skotske version af GBP eller kan man sagtens bare veksle som hvis man skulle til London?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Linda

   Ja, de har deres egne sedler, men det er stadig Great British Pounds – så både engelske og nordirske sedler fungerer også (og Wales, hvis de har deres egne – det ved jeg faktisk ikke) 😀

 14. Annette Jensen

  Hej
  Jeg skal fra Edinburgh lufthavn til springfield Street kl 23 om aften , hvordan er det nemmest at kommer derhen det er den 18 august .

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Annette

   Tram til York Place og derfra enten 20 minutters gang via Leith Walk eller en hurtig taxatur 🙂

   Alternativt ville jeg tage taxa hele vejen fra Edinburgh Airport til din destination i byen.

 15. Helle

  Jeg og min famile skal til Edinburgh d 8 august vi vil med airling bussen er det en god ide og købe billetten på nettet og
  Stopper bussen undervejs i centrum??
  Vi skal opleve tatto fredag aften hvor lang tid tager det at gå op til slottet??
  Mvh Helle

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Helle

   Ja, bussen stopper bl.a. ved Haymarket og så i centrum ved Edinburgh Waverley, hvor 90% af turister står af, da det er lige mellem New og Old Town, hvor de fleste bor.

   Hehe, hvor lang tid det tager at gå op til slottet afhænger af, hvor I bor? 😀

 16. Karin Haastrup

  Hejsa
  Vi er 4 voksne som skal til Edingburg i morgen og skal bo Gorgie Road og så vid jeg kan se af dine beskrivelser, så stopper bussen kun ved Haymarket og i centrum og så langt skal vi jo ikke ind, så er det ikke nemmer at taget toget ?

  Hilsen
  Karin

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Karin

   Gorgie Road er meget lang, så jeg skal lige bruge et hotel-navn eller adresse for at kunne hjælpe. Skal I bo tættest på centrum, så er der ikke så langt til Haymarket f.eks.

 17. Morten Hansen

  Hej,
  Da jeg overvejer at tilbringe nytår i Edinburgh og har fundet et hotel nær lufthavnen til fornuftig pris, vil jeg høre om du kan oplyse omkring transporten især fra centrum tilbage til hotellet ved lufthavnen på selve nytårsaften – er det muligt med offentlig transport eller blot taxi ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.