Transport fra Edinburgh lufthavn til centrum

EdinburghDet er både billigt og hurtigt at flyve fra Danmark ( førstnævnte i særdeleshed København) til Edinburgh i Skotland.

Lufthavnen i Edinburgh er placeret ganske tæt på centrum af byen, så det er ikke svært at komme fra lufthavnen til selve Edinburgh

Her kan du læse, hvordan du kommer fra Edinburgh lufthavn til centrum af den skotske hovedstad.

Billigst: bus fra lufthavnen til Edinburgh

edinburgh lufthavn til centrumDer går flere typer af busser fra lufthavnen til Edinburgh centrum, men den mest udbredte er nok Airlink 100, der kører fra lufthavnen mod Waverley Bridge i Edinburgh centrum hvert 10. minut.

Waverley Bridge er placeret lige ved Waverley Station lige i centrum af Edinburgh, mellem Old Town og New Town. Du vil således være i gå-afstand til de fleste hoteller i byen. Du kan også vælge at gå de få meter direkte til Princes Street og shoppe løs 🙂

Turen tager 30 minutter og koster 4.50 pund og 7.30 for en returbillet.

Personligt booker jeg altid så meget af min transport hjemmefra, da det både giver ro i sjælen og samtidig sikrer mig en plads i bussen – jeg har tidligere prøvet at blive nægtet adgang, da der kun var plads til passagerer, som havde booket lufthavnstransport hjemmefra.

Det er ikke særlig morsomt – specielt ikke, hvis det er nat og man virkelig har brug for at nå sit fly hjem til Danmark. Jeg har lært lektien og booker nu altid min lufthavnstransport hjemmefra! 😀

Køb billet til transporten fra lufthavnen til Edinburgh hjemmefra

Du kan booke din busbillet fra lufthavnen til Edinburgh centrum online i den officielle VisitBritain webshop.  

Når du booker lufthavnstransport via VisitBritain får du en voucher leveret direkte på mail med det samme. Voucheren skal printes ud og ombyttes til en busbillet, når du ankommer til Edinburgh. Hvis du ikke køber en returbillet kan du dog blot boarde bussen med din voucher, som dér byttes til en billet.

Køber du en returbillet, så du kan komme tilbage fra Edinburgh til lufthavnen, skal du bytte billetten i billetkontoret, der dog er super nemt at finde – det ligger lige ude foran terminalen, så det er svært at overse.

Bussen fra Edinburgh Lufthavn er den billigste transportform og også den mest udbredte. Airlink har kørt busser fra lufthavnen til centrum i mange år og der er dermed fuldstændig styr på alle procedurer.

Jeg anbefaler alle, der rejser til Edinburgh at benytte den glimrende Airlink service 🙂

I min store videoguide til Edinburgh viser jeg, hvordan man finder Airlink bussen (og meget mere):

Har du styr på overnatning i Edinburgh? Læs min store guide til hotel & ferielejlighed i Edinburgh.

Tram fra lufthavnen til Edinburgh

Det er også muligt at tage med tram (sporvogn) fra lufthavnen til Edinburgh centrum. Herunder kan du se, hvor sporvognen stopper på sin rute mod Edinburgh centrum:

edinburgh lufthavn tram

Trams kører hvert 8.-12. minut og turens længde afhænger naturligvis af, hvor I vælger at stå af, men det tager eksempelvis ca 35 minutter ind til Haymarket i centrum af Edinburgh.

Billetter kan købes i billetautomater ved stoppestedet i lufthavnen. Prisen er 5 pund & 8 for en returbillet.

Der findes også en ‘Transport for Edinburgh’ app til iPhone, hvor man kan købe billetter til både tram og busserne i Edinburgh – dog ikke den føromtalte Airlink-lufthavnsbus. Vær dog opmærksom på, at man ikke kan købe billet til f.eks. to personer i app’en.

Taxa fra lufthavnen til Edinburgh

Det er naturligvis også muligt at tage en taxa fra lufthavnen. Prisen for en tur fra lufthavnen til centrum vil ligge på omkring 20-25 pund alt afhængig af trafikken. Turen tager ca 25 minutter – igen, naturligvis afhængig af trafikken 🙂

Min kammerat Jeppe fortæller mig, at man kan booke en taxa hjemmefra her: http://www.citycabs-online.co.uk/webbookercash/

Personligt kunne jeg aldrig finde på at tage en taxa fra lufthavnen til Edinburgh, når der nu er så gode alternativer som Airlink-bussen og tram, som faktisk ikke tager mere end 10 minutter længere end taxaen.

De fleste, der skal på storbyferie i Edinburgh booker hotel i enten Old Town eller New Town, som man kan nå på 10 minutter fra f.eks. Waverley Bridge, hvor Airlink-bussen stopper.

Har du spørgsmål til transporten fra lufthavnen til Edinburgh? Skriv en kommentar herunder 🙂

Har du styr på de mange seværdigheder & oplevelser i Edinburgh?

Tag eventuelt et kig på udvalget af attraktioner online hjemmefra – der er tit penge at spare ved at købe billetter hjemmefra. Derudover sparer man ofte også tid, da der er en speciel kø til ‘pre booked’ billetter.

Se udvalget af alle seværdigheder & attraktioner i Edinburgh hos GetYourGuide her.

13 tanker om “Transport fra Edinburgh lufthavn til centrum

 1. Zanna

  Hej Kristoffer, er det vigtigt at booke bus hjemmefra? Det er første gang i Skotland og vi skal videre til Leith og jeg kan ikke helt gennemskue hvilken bus vi skal tage fra lufthavnen – så vidt jeg kan se går der ingen direkte – der skal vist skiftes til bus 12 i Edinburgh centrum? På forhånd tak
  Zanna

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Zanna

   Man kan også købe billetter derovre. Når I nu skal til Leith, så er det måske nemmere for jer at tage med tram, som har endestation på York Place. York Place ligger lige på grænsen af New Town og Leith, så der kan I nemt enten komme videre med taxa eller en bus op ad Leith Walk. Tram billetter køber I også bare, når I er derovre 🙂

   1. Zanna

    TAK for dit svar og ja det kan da være lidt sjovt at køre i sporvogn igen – så det bliver nok Tram 🙂

 2. Finn

  Hej Kristoffer
  De bus billetter man kan købe med Airlink fra lufthavnen i Edinburg og til centrum og retur er de gældende alle dage eller kan man booke på faste dage og tidspunkter for at være sikker på at nå sit fly?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Finn

   Billetten gælder ‘any day’, så den kan bruges til alle afgange til/fra lufthavnen. Jeg har endnu ikke hørt om nogen, der ikke kunne komme med bussen fra centrum til lufthavnen, da der kører så mange busser og der desuden også er Tram, som kører fra Princes Street til Edinburgh lufthavn.

   Så jeg ville ikke bekymre mig 🙂

 3. Emilia Prehn

  Kære Kristoffer 🙂

  Super blog, du har dig her!

  Min kæreste og jeg besøger Edingburgh d.7 november til d.11 november, og skal bo på Waverly hotel i centrum!

  Vi ved endnu ikke, om vi tager en taxa fra EDI eller bussen, men uanset hvad, så er vi i hvertfald fast besluttet på at opleve enten Isle of Skye eller Isle of Arren – og her foretrækker vi nok at leje en bil (fremfor en guidet tour), da egen bil giver os mere frihed 🙂

  Vi ved, at det er en køretur på ca. 4+ timer fra Edingburgh, og vi glæder os meget til at køre side om side med Skotlands smukke, smukke natur!

  Mit spørgsmål er så, om du kan anbefale en særlig rute fra Edingburgh / Glascow, som måske er mere storslået end andre, når vi nu så gerne vil opleve natur og dyreliv 🙂

  Og så skal jeg lige dobbelttjekke med dig, om der er en bro både fra fastlandet og til Isle of skye OG bro fra fastland og til Isle of Arran? Eller er der kun bro til Isle of Skye?

  En anden ting, jeg også enormt gerne vil vide er, om det på nogen måde er muligt at komme på een af de her berømte boat trips, hvor man oplever puffins, sæler og andet wildlife?

  Jeg har søgt på nettet, og det ligner, at alle både stopper med at sejle i oktober 🙁

  Det blev et meget langt indlæg – beklager 🙂

  Tusind, tusind tak 🙂

  Mvh. Emilia Prehn

 4. Birgitte

  Hej Kristoffer
  Vi skal besøge Edingburg for første gang her i oktober.. Findes der er trasport billet enten bus el. Tram der gælder for alle fire dage vi er der, således at vi bare kan hoppe på og af som det passer os.
  MVH
  Birgitte

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Birgitte

   Nej, det er der så vidt jeg ved ikke – kunne heller ikke finde nogen information om det på nettet. Busserne koster dog kun 1.50 pund uanset hvor langt man kører og byen er ikke særligt stor, så det er ikke så galt 😀

 5. Ketty møller

  Hvordan kommer man lettest og billigst fra Edinburgh til Aberdeen og er der mange afgange, kan du hjælpe med dette.
  Hilsen ketty

 6. annelise christensen

  Hej Kristoffer

  Vi tager til Edinburg på søndag, og vil tage den anbefalede bus fra lufthavnen til Waverly station. Vi skal bo ca. 500 m. fra stationen, men da vi har bagage med, vil vi gerne tage en taxa, men er vi i tvivl om vi kan tage en taxa for den korte afstand ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *