Da jeg boede i Edinburgh ville vi gerne opleve så meget af Skotlands imponerende natur som muligt. Vi var bl.a. på bustur til Glenfinnan og på vandretur i Pentland Hills, men det der imponerede mig mest og stadig står indprentet som min vildeste rejse-oplevelse nogensinde er vores tur fra Edinburgh til Isle of Skye.

Herunder vil jeg dele vores rute og erfaringer fra turen til Isle of Skye. Læs om min anbefalede rute, billeje i Edinburgh & overnatning på Isle of Skye.

Inden vi går i gang med indlægget, så har jeg en opdatering til guiden – her i efteråret 2018 har jeg nemlig været på netop den anbefalede roadtrip rute fra Edinburgh til Isle of Skye via Glencoe.

Jeg filmede det hele og du kan se resultatet herunder. Først i Glencoe:

Og derfra til Isle of Skye:

Og herunder er mit ‘gamle’ indlæg med guide til roadtrip fra Edinburgh til Isle of Skye, hvor Skotlands vildeste natur venter.

Anbefalet roadtrip-rute fra Edinburgh til Isle of Skye

Jeg har en rute, som jeg gerne vil slå et slag for. Ganske vist har jeg intet at sammenligne med, men jeg har en fornemmelse at, at ruten herunder er den bedste, når turen går fra Edinburgh til Isle of Skye. Ganske vist er den lidt langsommere end hvis man kører via Glasgow, men den er voldsomt meget flottere – det giver flere rejsende mig ret i, når jeg læser på forskellige blogs og fora.

Turen går via Callander, som er en lille hyggelig by, hvor der på hovedgaden er flere små cafeer og restauranter. Der er også et par overnatningsmuligheder, hvis det skulle være. Callander er nemlig sidste stop inden turen går op i højlandet, hvor der kan være langt mellem butikkerne – så køb lidt ind i Callander, hvis I ikke vil sulte 😀

Herefter begynder den episke køretur gennem Loch Lomond & The Trossachs National Park. Glæd jer!

glencoe

Glencoe (foto: discoverglencoe)

Ruten går herefter til Glencoe, som jeg første gang så på den tidligere nævnte tur til Glenfinnan. Før mit møde med Isle of Skye var Glencoe området noget af det mest imponerende jeg havde set. Flot natur og bjerge.

Fort William er en større by, hvor der er pubber, restauranter, butikker og sågar en McDonald’s. Jeg kender til flere grupper, der har gjort stop en eller flere overnatninger i Fort William, hvilket måske er en god idé – vi tog dog hele køreturen fra Edinburgh til Isle of Skye på én (lang) dag.

Se evt udvalget af hoteller i og omkring Fort William her.

eilean donan castle

Når I ser Eilean Donan Castle, så nærmer I jer Isle of Skye.

Derefter går turen ‘hurtigt’ direkte mod Isle of Skye. Landskabet fortsætter med at imponere, så tiden flyver vitterligt afsted selvom man sidder i en bil. Det er svært at forklare, men det er en helt unik oplevelse, som jeg ikke kan anbefale nok.

Google siger, at køreturen fra Edinburgh til Isle of Skye tager knap 5 timer, men vi endte nok nærmere på en 6-7 stykker – dog også med et heftigt snevejr på noget af ruten. Man kan dog godt afsætte en times tid ekstra til diverse små pauser og foto-stop.

Se min anbefalede rute på kort her (indlægget fortsætter under kortet).

Billeje i Skotland – Edinburgh som eksempel

lejebil i skotland

Vores bil på vej hjem fra Isle of Skye.

Der er nok steder at vælge imellem, når man skal leje bil i Edinburgh. Billeje i Skotland (og resten af Storbritannien) fungerer fuldstændig ligesom i Danmark og resten af Europa. Det kræver f.eks. ikke et specielt kørekort eller lignende for at måtte køre i venstre side som man jo gør i hele Storbritannien.

Trafikken i Skotland er meget lig den danske og særligt når man kommer ud af byerne, så er der altså vitterligt intet til hinders for, at en dansker (der er vant til at køre i højre side) kan køre bil i Skotland.

billeje edinburgh

Min mor, der var med som co-driver, bag rattet.

Da vi skulle finde en lejebil i Edinburgh brugte vi hjemmesiden Expedia Billeje som giver et fint overblik over udvalget af lejebiler. Expedia viser lejebiler fra de forskellige store biludlejningsfirmaet. Jeg er altid lidt ængstelig, når jeg skal leje en bil, så jeg vil gerne leje den hos et af de større, velkendte firmaer.

Dér fungerede Expedia godt til at give overblikket og vi fandt en god bil, som vi bookede. Den model havde de dog ikke flere af da vi skulle hente den, så vi blev opgraderet og fik den fedeste bil, der havde indbygget GPS og alt muligt lir.

Søg selv efter lejebiler i Edinburgh hos Expedia her.

Overnatning på Isle of Skye

kilt rock skye

Billede fra Kilt Rock på Skye’s nordøstlige side.

Isle of Skye er ganske vist en relativt stor ø, men den er meget øde (og mange steder præget af store områder, der ikke er egnet til beboelse). Når man kører rundt på Isle of Skye ser man mange ‘bed and breakfast’ skilte, men de bliver altså booket op ret hurtigt. Husk på, at Isle of Skye altså er en verdensberømt ø og at der kommer rejsende fra hele verden.

Så jeg vil virkelig anbefale alle, der planlægger en rejse til Skotland og en tur til Isle of Skye at booke overnatningen hjemmefra. Vi bookede ca en måned inden ankomst og der var der allerede meget få valgmuligheder tilbage!

Igen, så har jeg lavet et link, der viser hotellerne på Isle of Skye – søg efter ledige hoteller på Isle of Skye her.

Vi var for langsomme til at få booket et hotel, så vi endte med at ty til Airbnb, hvor der da også (sædvanligvis) er et ganske habilt udvalg af overnatningsmuligheder på Isle of Skye.

Har du endnu ikke prøvet Airbnb? Så kan du få 290 kr i rabat på din første booking, hvis du bruger min rabatkode – klik her og få rabatten.

Hvor skal man så bo på Isle of Skye?

isle of skye Godt spørgsmål, men mit indtryk er egentlig, at det ikke gør så meget. Øen er ekstrem og forandrer sig meget hurtigt. Vi havde base på den sydvestlige del af øen (omkring Isleornsay), hvilket var fint. Vi tog en dagstur rundt i bil og så på den måde hele Isle of Skye.

Den største by på øen hedder Portree og er nok ikke et dumt sted at finde sig et hotel eller en Airbnb-lejlighed, men jeg synes ærlig talt ikke, at det gør super meget, hvor man bosætter sig.

Fordelen ved at vælge Portree eller finde noget, der ligger i en af byerne, er selvfølgelig at der er lidt liv. Man kan således f.eks. smutte ned forbi den lokale pub og få sig en velfortjent pint, når man er færdig med sin sightseeing.

Tag et kig på linket til hoteller herover eller tjek selv Airbnb for forskellige muligheder.

Jeg vil meget gerne svare på spørgsmål om alt fra billeje i Edinburgh til overnatning på Isle of Skye. Smid en kommentar herunder, så vender jeg tilbage hurtigst muligt 🙂

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien