Fra Manchester lufthavn til Liverpool

manchester lufthavnI weekenden fløj jeg til Manchester lufthavn, men min egentlig destination var længere mod vest i Liverpool, så jeg skulle finde ud af, hvordan man kommer fra Manchester lufthavn til Liverpool.

Det er ganske nemt – læs hvordan du skal gøre & hvordan du får billige togbilletter i denne guide til lufthavnstransport fra Manchester lufthavn.

Hvis du ikke kommer fra lufthavnen, men blot skal fra Manchester City Centre til Liverpool, så kan denne guide også bruges 😉

Fra Manchester til Liverpool

fra manchester til liverpool tog

Northern toget, der kører fra Manchester lufthavn til Liverpool.

Vi er i den lykkelige situation, at der faktisk kører direkte tog fra Manchester lufthavn til Liverpool Lime Street (‘banegården’ i Liverpool). Det kunne således ikke være nemmere; man skal blot gå hen til togstationen, der er en del af Manchester Airport og stige på Northern-service toget i retning mod Liverpool Lime Street.

Turen med det direkte tog fra Manchester til Liverpool tager en times tid og billetter koster ca 7 pund. Man kan godt købe billetter på stationen, men jeg vil faktisk anbefale alle, der skal tage turen at købe billetter hjemmefra.

 • Togbilletter i Storbritannien kan købes på nettet og så kan man selv printe dem ud, når man skal bruge dem på stationen – man skal således hverken selv printe ud derhjemme eller bruge penge på at få tilsendt sine billetter.

Jeg bruger altid hjemmesiden Train Genius, når jeg køber togbilletter i Storbritannien. Det er super nemt og så får man også et hurtigt overblik over togtiderne på sin afgangsdag.

Da jeg skulle købe togbilletter til min tur fra Manchester til Liverpool fandt jeg også ud af, at man faktisk kan få endnu billigere togbilletter – hvis man ellers vil skifte tog på Manchester Piccadilly (her er det smart, hvis du allerede er i Manchester og bare skal videre til Liverpool – Piccadilly er nemlig byens største station og ligger meget centralt).

Se bare screenshottet herunder fra Train Genius:

fra manchester til liverpool

Man skal vælge en afgang, men i praksis fungerer billetten til samtlige afgange på dagen med Northern-toget – hvis man altså vælger det direkte tog til 7 pund.

Selve toget er et klassisk britisk tog, der stopper på en perlerække af mindre nordvestengelske stationer. Dog stopper det også på Manchester Piccadilly og Manchester Oxford Road i det centrale Manchester.

Så hvis man vil bruge et par timer i Manchester på at shoppe, så kan det lade sig gøre. Der findes et utal af gode tøjbutikker både i gaderne og i det enorme Arndale shopping center – lige dér kan danske sites om Unfairfashion.dk altså ikke være med 😀

Læs også:

Hvis du har spørgsmål til transporten fra Manchester lufthavn til Liverpool, så skriv blot en kommentar herunder. Hvis ikke jeg kan besvare det, så snakker jeg med min ven fra Liverpool, som uden tvivl har et svar parat 😀

Har du styr på, hvad du skal se og opleve i Liverpool? Ellers så tag et kig på GetYourGuide’s udvalg af seværdigheder & aktiviteter i Liverpool her

Jeg har også skrevet en stor guide til seværdigheder i Liverpool og en guide med anbefaling af hoteller i Liverpool.

14 tanker om “Fra Manchester lufthavn til Liverpool

 1. Lene

  Tak for en hjælpsom side, jeg skal rejse præcis Manchester lufthavn til Liverpool d 5 april, men lander først 21.15 og gerne afsted så hurtigt så muligt, så antallet af tog afgange ser lidt begrænset ud- erfaring m bus? El andre alternativer?
  Pft lene

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Pia

   Ikke specielt tæt på, men Sandhills St (eller Kirkdale eller Bankhall) er noget af det tætteste man kommer på Anfield. Den (og også de to andre) er dog ca 2 km væk på gåben (så ca 30 minutters gang).

   Så fra Liverpool city centre er det nemmest med en taxa ud til stadion – gjorde jeg også selv i vinters, da jeg så Liverpool-Chelsea…

 2. Tobias

  Hej

  Er der forskel på at købe billetten hjemmefra vs købe den på stationen derover?
  Tænker på at det er mere fleksibelt at købe alt efter når det passer at skulle afsted.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Tobias

   Billetterne gælder til alle afgange den dag de er købt til, hvis du køber online, så du sparer potentielt tid ved automaterne i Manchester Airport ved at have købt hjemmefra.

 3. Rosanna

  Hej Kristoffer,
  Tak for god information! Jeg skal til Liverpool i morgen og lander i Manchester lufthavn. Jeg havde tænkt at tage toget, men det ser ud til at man skal skifte 2-3 gange mellem tog og bus. Den der national express bus, går den også fra lufthavnen? Jeg tænker det måske nok er nemmere i så fald. Men på deres hjemmeside kan jeg kun se stop inde i Manchester, ikke i lufthavnen
  Mange hilsner
  Rosanna

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Rosanna

   Ja, jeg tjekkede også lige og kan se, at der desværre er noget sporarbejde i disse dage på ruten fra Manchester til Liverpool – træls!

   Nu ved jeg ikke lige, hvornår du lander og hvor i Liverpool du vil ende, men jeg ville nok bare ‘bide’ skiftene i mig og tage toget. Der er f.eks. tog der kører fra Manchester Airport til Manchester Oxford Road og derefter til Liverpool South Parkway og så det sidste tog til Liverpool Lime Street. Det er selvfølgelig lidt irriterende med de 2 skift, men turen vil trods alt kun være forsinket med ca 40 minutter i forhold til normalen hvor rejsetiden er på 1 time.

   Skriv hvis der er noget andet jeg kan hjælpe med.

 4. MarianneJenlar

  Hej, sikken flot service. Jeg skal besøge en niece i Liverpool næste fredag d 3 og have min datter med. Vi kommer til Manchester Airport 12.10, og kun håndbagage.
  Min niece har sendt et billede af noget, som hedder National Express til 4 Pound og så et andet tog til 9 Pound. Er det mon 2 forskellige togtyper?
  Og så forstår jeg ik lige det, du skriver mht udprintning af billet. Skal man IKKE gøre det hjemmefra, men på stationen?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Marianne

   National Express er BUS (og derfor ofte lidt billigere).

   Hvis I køber togbillet på nettet, så får I en booking kode som skal indtastes i en billetautomat ved stationen i Manchester Airport – dér bliver selve togbilletten så printet ud. Det er meget nemt og der er også personale til at hjælpe, hvis det skulle være.

 5. Kasper

  Hej Kristoffer

  Super brugbar tråd du har her, tak for det.
  Jeg er i den situation at jeg skal til Liverpool og se fodbold i juledagene, nærmere d. 26.12.17
  I den anledning ankommer jeg til Manchester AirPort d. 25.12.17 – men jeg kan ikke finde togafgange via dit link.
  Er det fordi offentligtransport ikke køre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *