Fra Manchester lufthavn til Liverpool

manchester lufthavnI weekenden fløj jeg til Manchester lufthavn, men min egentlig destination var længere mod vest i Liverpool, så jeg skulle finde ud af, hvordan man kommer fra Manchester lufthavn til Liverpool.

Det er ganske nemt – læs hvordan du skal gøre & hvordan du får billige togbilletter i denne guide til lufthavnstransport fra Manchester lufthavn.

Hvis du ikke kommer fra lufthavnen, men blot skal fra Manchester City Centre til Liverpool, så kan denne guide også bruges 😉

Se også min video fra Manchester (optaget i september 2018):

Fra Manchester til Liverpool

fra manchester til liverpool tog

Northern toget, der kører fra Manchester lufthavn til Liverpool.

Vi er i den lykkelige situation, at der faktisk kører direkte tog fra Manchester lufthavn til Liverpool Lime Street (‘banegården’ i Liverpool). Det kunne således ikke være nemmere; man skal blot gå hen til togstationen, der er en del af Manchester Airport og stige på Northern-service toget i retning mod Liverpool Lime Street.

Turen med det direkte tog fra Manchester til Liverpool tager en times tid og billetter koster ca 7 pund. Man kan godt købe billetter på stationen, men jeg vil faktisk anbefale alle, der skal tage turen at købe billetter hjemmefra.

 • Togbilletter i Storbritannien kan købes på nettet og så kan man selv printe dem ud, når man skal bruge dem på stationen – man skal således hverken selv printe ud derhjemme eller bruge penge på at få tilsendt sine billetter.

Jeg bruger altid hjemmesiden Train Genius, når jeg køber togbilletter i Storbritannien. Det er super nemt og så får man også et hurtigt overblik over togtiderne på sin afgangsdag.

Da jeg skulle købe togbilletter til min tur fra Manchester til Liverpool fandt jeg også ud af, at man faktisk kan få endnu billigere togbilletter – hvis man ellers vil skifte tog på Manchester Piccadilly (her er det smart, hvis du allerede er i Manchester og bare skal videre til Liverpool – Piccadilly er nemlig byens største station og ligger meget centralt).

Se bare screenshottet herunder fra Train Genius:

fra manchester til liverpool

Man skal vælge en afgang, men i praksis fungerer billetten til samtlige afgange på dagen med Northern-toget – hvis man altså vælger det direkte tog til 7 pund.

Selve toget er et klassisk britisk tog, der stopper på en perlerække af mindre nordvestengelske stationer. Dog stopper det også på Manchester Piccadilly og Manchester Oxford Road i det centrale Manchester.

Så hvis man vil bruge et par timer i Manchester på at shoppe, så kan det lade sig gøre. Der findes et utal af gode tøjbutikker både i gaderne og i det enorme Arndale shopping center – lige dér kan danske sites om Unfairfashion.dk altså ikke være med 😀

Læs også:

Hvis du har spørgsmål til transporten fra Manchester lufthavn til Liverpool, så skriv blot en kommentar herunder. Hvis ikke jeg kan besvare det, så snakker jeg med min ven fra Liverpool, som uden tvivl har et svar parat 😀

Har du styr på, hvad du skal se og opleve i Liverpool? Ellers så tag et kig på GetYourGuide’s udvalg af seværdigheder & aktiviteter i Liverpool her

Jeg har også skrevet en stor guide til seværdigheder i Liverpool og en guide med anbefaling af hoteller i Liverpool.

42 tanker om “Fra Manchester lufthavn til Liverpool

 1. Lene

  Tak for en hjælpsom side, jeg skal rejse præcis Manchester lufthavn til Liverpool d 5 april, men lander først 21.15 og gerne afsted så hurtigt så muligt, så antallet af tog afgange ser lidt begrænset ud- erfaring m bus? El andre alternativer?
  Pft lene

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Pia

   Ikke specielt tæt på, men Sandhills St (eller Kirkdale eller Bankhall) er noget af det tætteste man kommer på Anfield. Den (og også de to andre) er dog ca 2 km væk på gåben (så ca 30 minutters gang).

   Så fra Liverpool city centre er det nemmest med en taxa ud til stadion – gjorde jeg også selv i vinters, da jeg så Liverpool-Chelsea…

   1. Pierre Martin Clasen

    Hej Kristoffer.

    Er der noget tidspunkt som er bedst for at tage en billig tur til Liverpool?
    Jeg og min lillebror har længe ønske os en weekend tur hvor vi begge to tager over og ser Liverpool og Manchester United.
    Jeg er Liverpool fan.

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Pierre

     Nej, jeg tror desværre ikke, at I finder en billig tur til Liverpool-Manchester United. Det er tæt på umuligt at skaffe billetter i løssalg medmindre I kender nogle lokale og fodboldrejserne inkl. hotel mm. er super dyre til disse storkampe.

 2. Tobias

  Hej

  Er der forskel på at købe billetten hjemmefra vs købe den på stationen derover?
  Tænker på at det er mere fleksibelt at købe alt efter når det passer at skulle afsted.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Tobias

   Billetterne gælder til alle afgange den dag de er købt til, hvis du køber online, så du sparer potentielt tid ved automaterne i Manchester Airport ved at have købt hjemmefra.

 3. Rosanna

  Hej Kristoffer,
  Tak for god information! Jeg skal til Liverpool i morgen og lander i Manchester lufthavn. Jeg havde tænkt at tage toget, men det ser ud til at man skal skifte 2-3 gange mellem tog og bus. Den der national express bus, går den også fra lufthavnen? Jeg tænker det måske nok er nemmere i så fald. Men på deres hjemmeside kan jeg kun se stop inde i Manchester, ikke i lufthavnen
  Mange hilsner
  Rosanna

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Rosanna

   Ja, jeg tjekkede også lige og kan se, at der desværre er noget sporarbejde i disse dage på ruten fra Manchester til Liverpool – træls!

   Nu ved jeg ikke lige, hvornår du lander og hvor i Liverpool du vil ende, men jeg ville nok bare ‘bide’ skiftene i mig og tage toget. Der er f.eks. tog der kører fra Manchester Airport til Manchester Oxford Road og derefter til Liverpool South Parkway og så det sidste tog til Liverpool Lime Street. Det er selvfølgelig lidt irriterende med de 2 skift, men turen vil trods alt kun være forsinket med ca 40 minutter i forhold til normalen hvor rejsetiden er på 1 time.

   Skriv hvis der er noget andet jeg kan hjælpe med.

 4. MarianneJenlar

  Hej, sikken flot service. Jeg skal besøge en niece i Liverpool næste fredag d 3 og have min datter med. Vi kommer til Manchester Airport 12.10, og kun håndbagage.
  Min niece har sendt et billede af noget, som hedder National Express til 4 Pound og så et andet tog til 9 Pound. Er det mon 2 forskellige togtyper?
  Og så forstår jeg ik lige det, du skriver mht udprintning af billet. Skal man IKKE gøre det hjemmefra, men på stationen?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Marianne

   National Express er BUS (og derfor ofte lidt billigere).

   Hvis I køber togbillet på nettet, så får I en booking kode som skal indtastes i en billetautomat ved stationen i Manchester Airport – dér bliver selve togbilletten så printet ud. Det er meget nemt og der er også personale til at hjælpe, hvis det skulle være.

 5. Kasper

  Hej Kristoffer

  Super brugbar tråd du har her, tak for det.
  Jeg er i den situation at jeg skal til Liverpool og se fodbold i juledagene, nærmere d. 26.12.17
  I den anledning ankommer jeg til Manchester AirPort d. 25.12.17 – men jeg kan ikke finde togafgange via dit link.
  Er det fordi offentligtransport ikke køre?

 6. Dennis

  Hej Kristoffer.
  Min datter og svigersøn skal til Liverpool og se bold.
  De ankommer til Manchester lufthavn søndag d. 31/12-17 kl 17:05 med EasyJet de har kun håndbagage med og skal til Liverpool. De kunne godt tænke sig at være i Liverpool senest kl 20.
  Hvor sandsynligt tror du det er.
  På forhånd tak
  Dennis

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Dennis

   Det er meget sandsynligt – meget skal gå galt, hvis de ikke er i Liverpool inden kl 20, vil jeg sige 😀

   Jeg tjekkede lige og det ser ud til, at der ikke går direkte tog ude fra lufthavnen til Liverpool på den dag (måske pga nytårsaften etc), så jeg vil faktisk anbefale dem at tage bussen. Der kører f.eks. en kl 17:50 med ankomst ved Liverpool ONE Bus Station (i centrum) kl 18:45. Det er en National Express bus: https://beta.nationalexpress.com/en

   1. Dennis

    Har aldrig selv været i Manchester lufthavn, så jeg ved ikke hvor lang tid det tager at komme ud. Men tusind tak for hjælpen.
    Og glædelig jul😊

 7. Linda Jensen

  Hej Kristoffer
  Fantastisk hjemmeside – og sikken service!
  Jeg har dummet mig og købt en fodboldtur til min kæreste i julegave m/ankomst Manchester den 3. januar kl. 22:55. Men hvordan filan kommer man til Liverpool så sent? – ved du evt. hvad prisen på en taxa tur er, da jeg ikke synes at kunne finde andre muligheder.

  Og et andet spørgsmål som din ven fra Liverpool måske kan svare på. Skal man virkelig også som udlænding melde sig ind i klubben for at få lov at købe en fodboldbillet? Tænkte vi skulle se kampen mod Everton den 5. januar på Anfield.
  Godt Nytår,
  Hilsener
  Linda

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Linda

   Ja, der kører desværre ikke tog eller bus fra Manchester Airport til Liverpool så sent (hvilket egentlig også er lidt underligt).

   I stedet for at tage en (dyr) black cab vil jeg nok anbefale at booke en såkalt minicab hjemmefra (det er bare en pre-booket taxa). Tjekkede lige og dér er prisen 63 pund for den billigste. Link til “Momondo for minicabs” her: https://storbritannien.dk/link/minicabit

   Ja, lige Everton-kampen bliver nok pænt svær at få billetter til (det er jo derby) – det er i forvejen svært at få billetter til Liverpools kampe. De bliver, så vidt jeg husker, først sat til salg til sæsonkortholdere, derefter en type medlemmer og derefter en anden type medlemmer, hvorefter de ryger i ‘general sale’, men de bliver typisk udsolgt af medlemmerne…

 8. Flemming

  Hej Kristoffer.

  Vi er 8 mand som skal til Liverpool 5. marts over Manchester lufthavn. Vi lander 10.50, så det er jo helt oplagt, med toget til Liverpool. Vi skal bo på 3 Aigburth Drive, blot 2,4 miles fra stationen, så jeg tænker vi tager en taxi fra stationen til hotellet.

  Tænker da også, at turen fra Liverpool til Manchester, kommer til at foregå med tog:-).

  Vi skal se kampen mellem Liverpool og Porto, så har du nogle gode ideer til transport fra hotellet til Anfield, udover taxi? 🙂

  Mvh
  Flemming

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Flemming

   Det lyder som en super fed tur!

   God idé med tog.

   Jeg tjekkede lige og kan se, at I faktisk kan tage bus 27 i retning mod Anfield fra et stoppested 5-10 mins gang fra hotellet. En bustur på ca 23 min, i følge Google Maps. Jeg er sikker på, at personalet på hotellet kan pege jer i retning af stoppestedet (det hedder Sefton Park Road).

   Rigtig god tur til Liverpool

    1. Nanna

     Hej Flemming

     Vi skal overnatte på samme hotel som I gjorde, og vil derfor høre hvordan I kom fra Manchester lufthavn til hotellet, samt hvordan I kom til Anfield fra hotellet?

     Mvh Nanna

 9. Jan Petersen

  Hej Kristoffer. Jeg påtænker at tage en tur til Liverpool og se fodbold d 14/4 hvis jeg kan få det til at passe og der er billetter. Da jeg aldrig har været der før og skal alene af sted vil jeg høre om du har nogle gode ideer´?.
  Det kan godt ske spørgsmålene er dumme men jeg er helt ny i dette:-)…..

  1. Jeg vil jo nok flyve til Manchester ved du noget om billigste flyselskaber eller anden måde?
  2. Hvor køber man billetter til kampene?
  3.Toget går direkte fra lufthavnen i Manchester til Liverpool kunne jeg hvis forstå?.
  4. Overnatning har jeg været inde på men måske du kan anbefale noget billigt ikke så langt fra Anfield?
  5. Taxa´er er de til at få fat på, på gaden (ligesom i Danmark)?.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jan

   Ingen dumme spørgsmål her 😀

   1) EasyJet plejer at være billigst på denne rute, men SAS rejser dér f.eks. også.
   2) Der er info her: http://www.liverpoolfc.com/tickets/tickets-availability – du skal dog nok melde dig ind som medlem i klubben. Billetterne går nemlig i første omgang til sæsonkortholdere, dernæst til medlemmer og til sidst til ‘almindelige’ mennesker. Så chancen for en billet er større som medlem.
   3) Jep, lige præcis. Du kan tage toget direkte fra Manchester Airport til Liverpool Lime Street (byens ‘hovedbanegård’).
   4) Jeg har faktisk skrevet en guide til hoteller i Liverpool som du kan se her: https://storbritannien.dk/hotel-liverpool/
   5) Jep – der er endda flere i England, så det er noget nemmere end herhjemme. Du kan også bruge Uber i UK – det har jeg selv brugt flere gange i Liverpool og det er både billigt og velfungerende.

   Rigtig god tur til Liverpool 😀

 10. Lea Wullum

  Hej Kristoffer,

  Først og fremmest tusind tak for nogle meget brugbare guides. Jeg har benyttet mig af din E-bog og andre gode tips da jeg for 2 år siden rejste til London omkring black friday med min mor, hvor ingen af os havde besøgt byen i henholdsvis 25 og 8 år. Vi er faldet pladask for byen og var afsted samme måned sidste år og planlægger allerede vores næste tur. Du var derfor den første jeg søgte efter da jeg nu skulle i færd med, at planlægge en tur til Manchester/Liverpool!

  Min kæreste og jeg skal et smut til Manchester d. 12 til 16 april, hvor vi har booket værelse på ibis Manchester Centre Princess Street som du har anbefalet.

  Vi skal til Liverpool d. 14 for at se fodbold og jeg er derfor i færd med, at undersøge transport dertil. Har du nogen erfaringer med hjemmesiden Trainline? Det er umiddelbart den billigste hjemmeside jeg kan finde i forhold til direkte tog. Her har jeg kunne finde tur/retur samme dag for 16 pund for 2 pers.
  Men jeg undres dog over, at du skriver at den pågældende billet (hvor man har valgt afgangs tidspunkt) gælder hele dagen, i det tilfælde vil jeg så bare kunne vælge den billigste afgang, men tage afsted på det tidspunkt jeg nu ønsker trods den afgang er dyre?

  Ser frem til at høre fra dig.

  Mvh.

  Lea

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lea

   Tusind tak for de pæne ord! Det glæder mig, at I har kunnet bruge min rejseguide til London og nu det nordvestlige England.

   Jeg plejer at bruge Train Genius, men Trainline fungerer også, så det kan I snildt bruge. Med Train Genius kan man dog købe de her billetter, der gælder til ‘hele’ dagen – det står når man er ved at booke. Der er dog så enkelte afgange man ikke kan bruge, men det bliver angivet.

 11. Carina

  Hej Kristoffer!
  Din side her er lige netop det jeg stod og ledte efter – thank god! 😉 Jeg er i færd med at arrangere end surprise-tur til Liverpool for at se fodbold for min kæreste, som fylder 30 i år. Hvad vil du anbefale ift. billigt hotel/område, der ligger tæt på toget fra Manchester samt stadion?
  Er der nogle hjemmesider, hvor man kan kombinere booking?

  På forhånd tak 🙂

  Hilsen Carina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Carina

   Mon ikke du lige vinder ‘girlfriend of the year’ awarden med den gave? 😀 Fedt!

   Stadion i Liverpool (jeg går ud fra, at du tænker på Anfield, der er Liverpool FCs) ligger placeret et stykke væk fra centrum, så man bor typisk inde i centrum af Liverpool og tager så taxa ud til stadion på kampdagen. Det vil jeg også anbefale jer at gøre. Centrum af Liverpool er i øvrigt så (dejligt) småt, at det ikke gør det store hvorhenne man bor.

   Af billige hoteller i Liverpool har jeg nævnt et par stykker i min Liverpool-hotel guide her: https://storbritannien.dk/hotel-liverpool/

   Tune Hotel er et af dem, der er ganske OK og til en meget billig pris: https://storbritannien.dk/link/tune-liverpool

   Ellers kan du lige skrive jeres rejsedatoer og ca budget, så kan jeg tage et kig 😉

   1. Carina

    Hej Kristoffer!

    Haha, det håber jeg da 🙂 Tusind tak for svar! Det er pænt af dig – har fundet lidt sider at søge på, hvor jeg kan kombinere fodboldbillet og hotel, så jeg bare selv skal booke flybillet – det tror jeg er det nemmeste! Vil helst ikke skulle stå og finde fodboldbillet alene, da det skulle være noget nær umuligt :/

    Kan være jeg skriver senere, når jeg sikkert får brug for hjælp igen! Det er en genial side, det her 🙂

    Hilsen Carina

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Carina

     Så lidt da 🙂

     Ja, det lyder som en fornuftig løsning – det er generelt virkelig svært at få billetter til Liverpools kampe, så man er næsten altid nødt til at købe via et rejsebureau af en art, desværre.

     Du skriver bare 😀

 12. Annie

  Hej Kristoffer.
  Min kæreste og jeg skal sammen med 2 af vores drenge til Liverpool d.21. sept. Vi vil med tog fra Manchester til Liverpool, og er egentlig ved at bestille billetterne på traingenius… men kan se vi skal printe billetterne i en automat i lufthavnen. Er der så noget sparet ved at gøre det hjemmefra hvis vi alligevel skal til automaten for at skrive billetterne ud?? Vi er nemlig lidt i tvivl om hvor hurtigt efter vi er landet vi kan nå et tog, så er det bedste bare at købe billetter i lufthavnen?
  Hilsner Annie 😉

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Annie

   Ja, togbilletter i UK svinger i pris, så det er altid en god idé at købe online på forhånd. Find evt en billet, der gælder til alle afgange den pågældende dag – det gør jeg selv, når jeg f.eks. skal fra Manchester Lufthavn til Liverpool.

 13. John Pedersen

  Hej ved du Ca hvad det koster taxi fra liverpool lufthavn til centrum, tune hotel, og tak for de mange gode rejse råd.

 14. Marie

  Hej Kristoffer
  Ved du om man kan komme fra Manchester lufthavn til Liverpool med et tog når man lander kl 23.00 i Manchester lufthavn?

 15. Jan Koch Larsen

  Vi ankommer til manchester d 30/1 20, ankomst Ca 22,30
  Vi skal til pulmand hotel liverpool
  Vi er 6 personer
  Hvad er der af mulighed med stor taxi,
  Vh jan Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.