Det skorter ikke på gode pubber i Liverpool og prisen for en pint er langt lavere end i f.eks. London, så Liverpool er i sandhed en fremragende destination, hvis man godt kan lide en klassisk britisk pub og et par pints.

Jeg var for nylig i Liverpool for efterhånden 6. gang og var naturligvis forbi et par gode pubber. Herunder anbefaler jeg 4 unikke pubber i Liverpool – vi starter med en, der er verdenskendt og uden tvivl et besøg værd. Det er nemlig en af John Lennons gamle stampubber!

The Philharmonic Dining Rooms

Pub Liverpool

Mit dårlige GoPro billede fra baren på The Phil.

Vi starter med “The Phil“, der er verdensberømt for at være en af John Lennons faste vandhuller i Liverpool. Så stedet bliver dagligt besøgt af masser af Beatles-fans, men også en del lokale finder vej til den store pub.

liverpool pubben
Her er flere små rum og så et stort dining room for enden med fine chesterfield sofaer og højt til loftet. Pubben har masser af ales og lagers på fad og det lignede også, at udvalget er spiritus var ret stort.

philharmonic toilets
Toiletterne på pubben er i øvrigt også kendte – de ser nemlig ret specielle ud…

I mine øjne en af de pubber i Liverpool man er nødt til at besøge!

Det skal dog lige nævnes, at pubben er ejet af Nicholsons-kæden, der ejer ekstremt mange pubber i Storbritannien. Det betyder, at menuen er den samme som på en lang række andre pubber – til gengæld er priserne også holdt godt i bund.

The Belvedere Arms

Rejsekris Liverpool pub

Rejsekris foran pubben i Liverpool.

Et par minutters gang fra “The Phil” finder vi en sand skjult perle. Jeg vil vove at påstå, at du ikke kommer til at møde nogen turister, hvis du svinger forbi The Belvedere Arms. Jeg gjorde i hvert fald ikke – til gengæld var her en ekstremt venlig bartender og flere lokale, der alle var på fornavn med hinanden.

Det er i mine øjne lige præcis sådan en type pub man gerne vil sidde på; hvor man kan komme i snak med de lokale, få nogen røverhistorier og generelt komme lidt under huden på Liverpool.

Jeg husker ikke 100% prisen for en Guinness, men jeg husker, at jeg var overrasket over, hvor billigt det var…

Det er en super fed pub, der uden tvivl er et besøg værd, hvis du udforsker Liverpools Georgian Quarter eller f.eks. lige har været på The Phil.

  • Cafeen/restauranten The Quarter, der ligger lige rundt om hjørnet har i øvrigt super god mad.

The Grapes Georgian Quarter

De næste to pubber har jeg desværre ingen billeder fra, da jeg havde lagt rejseblogger-hatten (dum fejl) og bare hyggede mig med min ven fra Liverpool. Lektien er lært til næste gang – altid tage billeder af de gode pubber i Storbritannien!

Du må dog tage mit ord for, at The Grapes i Georgian Quarter er en fremragende pub og igen en pub i Liverpool, der ikke summer af turister. Igen er stemningen meget lokal og på denne pub er vi også nået ind i 2000’erne, hvor man på The Belvedere sagtens kunne befinde sig i 80’erne 😀

Vær opmærksom på, at der også ligger en The Grapes nede i Beatles-gaden Mathew Street – den er i den grad også et besøg værd og blev, naturligvis, også frekventeret i stor stil af The Beatles før de skulle på scenen på Cavern Club.

Baltic Fleet

Så rykker vi ud af Georgian Quarter og ned mod havnen, hvor vi finder Baltic Fleet. Pubben ligger ganske vist lidt for sig selv, men den er i mine øjne alligevel et besøg værd.

Hvis du kommer fra f.eks. Georgian Quarter kommer du også igennem et boligområde, der er klassisk nordengelsk og det er den slags jeg personligt synes er super charmerende.

Baltic Fleet er igen en relativt ‘local’ pub udenfor turistcentrum – her er masser af ales, lagers og så serverer de også mad.

Måske ikke en pub du behøver at vandre 1 time for at komme forbi, men alligevel et rigtig godt vandhul i Liverpool, hvis du er i nærheden og f.eks. besøger Baltic Market (hvilket du bør!).

Jeg håber, at du kunne bruge min lille anbefaling af pubber i Liverpool. Kender du selv en god pub, så skriv endelig en kommentar og del den med os andre 😀

Herunder kan du se en række forslag til seværdigheder i Liverpool:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien