liverpool beatles statue Liverpool er en by, der for mange mennesker verden over har en næsten mytisk status på grund af bl.a. The Beatles og Liverpool FC. Således har jeg også selv altid været fascineret af den britiske havneby, men der skulle alligevel et møde med en scouser til før jeg endelig fik besøgt Liverpool – dumt af mig at vente så længe!

For Liverpool er vitterligt en helt speciel by som jeg ikke kan få armene ned over. Hvis du (som mange læsere her på Storbritannien.dk) elsker London og generelt kan lide den britiske feel dér, så gør dig selv den tjeneste at droppe London næste gang du vil til Storbritannien og book i stedet en kombineret storbyferie til Manchester og Liverpool.

I denne guide kigger jeg nærmere på seværdigheder i Liverpool – hvad skal man se i Liverpool?

Must see seværdigheder i Liverpool

På min seneste rejse til Storbritannien var jeg på en kombineret storbytur i Manchester og Liverpool og det vil jeg kraftigt anbefale andre, hvis man rejser f.eks. torsdag-søndag aften. De to storbyer ligger kun 1 times tid i tog fra hinanden, men er alligevel enormt forskellige og begge byer bør ses.

Man kan dog også sagtens bruge en hel weekend i både Manchester og Liverpool – det var bare lige et forslag, hvis du ikke rejser til disse kanter af England så ofte 🙂

Læs også: transport fra Manchester Lufthavn til Liverpool 

Men lad os komme i gang med guiden til seværdigheder i Liverpool. Herunder vil jeg gennemgå en række seværdigheder og oplevelser som jeg ikke synes man må misse, når man besøger den nordengelske havneby.

Start med en bådtur i havnen

liverpool sevaerdigheder

Båden sejler lige foran the Royal Liver Building – en af Liverpools bedst kendte seværdigheder.

Havnen i Liverpool er skelsættende for byens historie og udtryk. Liverpool Waterfront er fortsat en af byens største turistattraktioner og således et sted man bør besøge. Der er pæne bygninger, bl.a. den flotte Royal Liver Building, som bedst ses fra sø-siden.

Jeg vil anbefale alle, der rejser til Liverpool at tage på en bådtur i havnen. Og gerne som noget af det første, da man her får et rigtig fint indtryk af byen set fra sø-siden og samtidig er der masser af historisk information, der strømmer fra højtalerne.

Vi var på en god bådtur i havnen, der tog knap 1 time, hvilket jeg synes er perfekt – man ser de vigtigste monumenter og er så (relativt) hurtigt tilbage på landjorden.

liverpool Bådturen koster kun £10, så det er en ganske billig fornøjelse. Man kan også vælge at købe en ‘Double’ billet, der så giver billet til en sightseeing bustur rundt i Liverpool.

Jeg har det altid lidt blandet med disse sightseeing-busser; det er egentlig en rigtig god måde at få set en bys vigtigste seværdigheder, men jeg føler mig også altid lidt dum, når jeg sidder der på toppen af en bus og virkelig er turist 😀

Ikke desto mindre er ‘Double’ billetten et godt tilbud, hvis du f.eks. ikke er så vild med at gå langt og godt kan lide sightseeing-busserne – den koster nemlig kun £4.90 ekstra i forhold til billetten kun til bådturen. Hvis du gerne vil have busturen med i billetten, så skal du bare vælge ‘Do the double’ på linket herunder.

Læs mere om bådturen, busturen og køb billetter online hos VisitBritain på dette link.

The Beatles Story – fantastisk Beatles museum

beatles museum liverpool

Indgangen til The Beatles Story i Liverpool – kun 10 minutters gang fra kajen, hvor førnævnte båd sejler til og fra.

Jeg elsker The Beatles og det var et af de første bands jeg for alvor blev vild med som barn. Derfor så jeg virkelig frem til et besøg på Beatles-museet, The Beatles Story, i Liverpool – og jeg blev på ingen måde skuffet.

Museet ligger også på Liverpools havnefront, så det er nærliggende at kombinere en bådtur med en tur på The Beatles Story.

Jeg vil sige, at selvom du ikke er superfan eller bare fan af The Beatles, så kan det stadig være en spændende oplevelse af se dette museum. Det er nemlig en meget interaktiv oplevelse, hvor man f.eks. træder ind i (en kopi af) Cavern Club og også lærer om bl.a. Beatles’ tid i Hamborg.

Herunder har jeg samlet en række billeder jeg tog i The Beatles Story, der i mine øjne er en must see seværdighed i Liverpool.

beatles story liverpool

the beatles story liverpool

Her bliver der fortalt om The Beatles’ tid i Hamborg.

beatles liverpool

Der er også ekstremt mange gode billeder på Beatles museet. Her er det the fab four foran Royal Liver Building.

liverpool 60'erne

Liverpool som det så ud i 60’erne. Som sagt, så er dette ikke noget almindeligt museum, men nærmere en interaktiv oplevelse, hvor man går igennem Beatles’ historie.

En eminent oplevelse som man naturligvis kun finder i Liverpool. Generelt er byen spækket med The Beatles oplevelser, men dette er altså den ypperste, så hvis du ikke er superfan, men dog gerne vil lære lidt mere om verdens (måske) største band, så er det altså The Beatles Story du skal slå vejen forbi.

Der er også originale instrumenter såsom John Lennons klaver (faktisk er hans sidste par runde briller også udstillet her!), George Harrissons første guitar og Ringo Starrs trommesæt. Man træder virkelig ind i Beatles historien.

Billetter til The Beatles Story koster £15.95 for voksne og £9.50 for børn mellem 5-16 (u5 er gratis).

Du kan læse mere om The Beatles Story og købe billetter hos VisitBritain på dette link.

Frokost tæt på Beatles Story

revolucion de cuba liverpool

Gode cocktails og nachos til forret – lækkert!

Hvis du har lavet kombinationen af en bådtur og derefter The Beatles Story din første formiddag i Liverpool (det gjorde vi), så er det ved at være tid til at få stillet sulten. Dertil kan jeg anbefale en glimrende cubansk restaurant, der ligger 5 minutters gang fra The Beatles Story.

Vi fik en fremragende frokost på Revolucion de Cuba, der havde et fremragende udvalg af både fedtede og sunde retter. For en gangs skyld på en rejse til Storbritannien gik jeg med det sunde valg og fik en burrito bowl – den kan anbefales!

Desværre intet godt Instagram-venligt billede af min mad, da jeg simpelthen var for sulten, så du må tage mine ord for gode varer 😀

Eller bare tjekke stedets hjemmeside her 😉

British Music Experience – hele landets musikhistorie samlet

british music experience liverpool

Punk på museum i Liverpool 😀

Liverpool er ganske vist lig med The Beatles, men på havnefronten er der også et ‘museum’, der hylder og fortæller om hele Storbritanniens (vilde) musikhistorie.

I og med, at jeg har en rejseguide til Storbritannien kommer det næppe som en overraskelse for dig, at jeg er vild med britisk musik… Derfor var min tur på British Music Experience i Liverpool som at være et barn i en slikbutik. Der er udstillet alt fra Noel Gallaghers guitar til Beatles-klenodier og setlister fra alskens legendariske koncerter.

Det er virkelig imponerende hvad de har fået samlet sammen og udstillet på British Music Experience.

Mit kamera løb desværre tør for batteri her og man måtte vist heller ikke rigtig tage billeder derinde, så jeg skal beklage, at der ikke er meget derfra, men jeg kan i den grad anbefale at besøge dette museum, hvis du her den mindste interesse for britisk musik.

Billetterne til museet koster £16 for voksne og £11 for de 5-15 årige (u5 er gratis). Hvis du køber billetterne online hos VisitBritain får du en gratis audio guide med til besøget (koster ellers £3).

Link til køb af billetter og mere info her.

Gode oplevelser i Liverpool

I sektionen herunder vil jeg gennemgå en række seværdigheder/oplevelser, som måske ikke er på top 10 listen over, hvad man skal se i Liverpool, men til gengæld små ting som jeg godt kunne lide ved byen.

En pint i Mathew Street

john lennon liverpool

Mr Lennon i Mathew Street.

Mathew Street er Beatles gaden i Liverpool – det er bl.a. her Cavern Club (stadig) er beliggende, pubben The Grapes er her stadig og der er opsat en statue af John Lennon. Mathew Street ligger meget centralt i Liverpool, så den er synd ikke at se.

the grapes liverpool Jeg fik mig en pint på The Grapes, der i sin tid blev brugt af Beatles. Autentisk og god pub! The White Star lige rundt om hjørnet er desuden også fremragende.

Hvis du, som jeg, er vild med britisk ale, så skal de glæde dig til at besøge Liverpool – der er masser af gode pubber og priserne er ekstremt lave i forhold til andre steder i Storbritannien.

Det er således ikke uhørt at betale ned til £2 for en pint! I Mathew Street er der endda en OK pub (Rubber Soul), der har pints til £1.60 på ugedage 😀

Bonus info: de lokale scousers udtaler ‘Mathew’ så det lyder som ‘Mackies’ af en eller anden årsag…

Trendy shopping på Bold Street

bold street liverpool

Bold Street

Bold Street i Ropewalks-området er nok byens mest trendy gade. Her er et utal af cool vintage butikker og alt andet end klassish high street shopping (som dog findes få meter fra Bold Street’s begyndelse i City Centre).

Hele Ropewalks er generelt byens lidt mere edgy/hipster område, hvor man finder alle de cool cafeer, pubber og restauranter. Jeg er vild med området og har også været i byen her et par gange, det er altid en fornøjelse.

Udsigten fra Liverpool Cathedral

liverpool udsigt Jep, du skal gå i kirke på din storbyferie i Liverpool! 😀

Både fordi Liverpool Cathedral er flot, men i ligeså høj grad fordi udsigten fra toppen af den imponerende kirke er helt eminent. Man får ganske enkelt en perfekt 360 graders udsigt over Liverpool og kan se alt fra havnefronten til Anfield.

Katedralen ligger kun 5-10 minutters gang fra Bold Street, så det er nemt at kombinere. Generelt er Liverpool en perfekt by bare at spadsere rundt i.

Gode restauranter & cafeer i Liverpool

Herunder et par glimrende steder at indtage enten måltider eller kaffen, når bene skal hviles.

The Shipping Forecast – se på kort

En restaurant/pub i Ropewalks området, der bl.a. laver fremragende burgere. Om aftenen er der mere gang i den og man kan således også ‘gå i byen’ her. Super trendy sted!

Leaf on Bold Stse på kort

En velkendt café i Liverpool, der ligger på den føromtalte Bold Street. Snup morgenmaden/frokosten her eller tag en kop kaffe.

The Quarterse på kort

Hyggelig café/restaurant med et pænt udvalg af italienske retter. Jeg fik en duck-pizza og havde ingen anelse om, hvad jeg kunne forvente. Det var en af de bedste pizzaer jeg hidtil har fået, så der er ingen tvivl om, at jeg skal tilbage hertil og have pizza næste gang turen går til Liverpool.

Oh Me Oh Myse på kort

Nok det bedste sted i byen at få afternoon tea. Fantastiske omgivelser og virkelig god te & kager. Stedet har også en rooftop bar med en fed udsigt over havnefronten.

Izakayase på kort

En sushi-restaurant, der også har andre japanske retter. Jeg fik eksempelvis en rigtig god ramen-suppe her! Et godt alternativ til den britiske mad, som måske nok kan blive lidt for meget efter et par dage 😀

Roxy Ball Roomse på kort

De har, så vidt jeg husker, mad på menuen, men man kommer primært for at få sig en pint og et spil bordtennis. Stedet ligger lidt skjult og på øverste etage i bygningen, hvor der også er en rooftop bar. Meget sjovt at spille bordtennis og få sig en pint inden turen går videre i byen.

Hvis du har nogen spørgsmål i forbindelse med din rejse til Liverpool – uanset om det så er i forhold til seværdigheder, oplevelser eller transport, så skriv endelig en kommentar herunder.

Liverpool er fantastisk!

Læs også: guide til seværdigheder i Manchester

Herunder har jeg indsat en widget fra Get Your Guide med en række top oplevelser i Liverpool, der kan bookes online hjemmefra:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien