manchester lufthavn Skal du på storbyferie i Manchester og vil du vide, hvordan du kommer fra lufthavnen til centrum? Det er både nemt, hurtigt og billigt – læs her, hvordan du gør & bestil billet hjemmefra.

Tog fra lufthavnen til Manchester

Jeg anbefaler alle, der flyver til Manchester Lufthavn og skal videre ind til byen, at de blot tager et af de mange tog, der afgår hvert 7. minut i dagtimerne.

Sådan gør du: 

når du ankommer til Manchester Lufthavn skal du blot følge skiltene (tog hedder train på engelsk, hvis du ikke skulle vide det 🙂 )

billetter til toget kan du enten købe hjemmefra og “printe” i en billetautomat ved perronen. Prisen for en billet, hvis du køber den hjemmefra, er 5 GBP. Man kan også købe togbilletter på perronen, men priserne er typisk højere, hvorfor jeg anbefaler, at du booker den online på forhånd. 

Du kan booke din billet hjemmefra her.

tog fra lufthavnen til Manchester centrum

Eksempel på togafgange fra lufthavnen til Piccadilly.

togturen tager cirka 15-25 minutter (afhængigt af hvilket tog du vælger), så er du i Manchester. Du kan se en oversigt over, hvor togene stopper på linket herover, men hvis du skal til centrum af Manchester, vil du (højst sandsynligt) gerne af på Manchester Piccadilly Station, der er den største i byen og placeret i centrum.

Fra Piccadilly Station går der diverse regional tog og trams (sporvogne) videre rundt til resten af Manchester, ligesom der naturligvis holder en hær af taxaer parat til at tage dig videre til dit hotel.

Dette kort viser, hvor Piccadilly Station er placeret i Manchester:

Alternativ transport fra lufthavnen til centrum

Der er naturligvis også mange andre muligheder, når man skal fra lufthavnen til centrum af Manchester. Personligt tager jeg altid toget, da det er til at regne med, er hurtigt og billigt. Ikke desto mindre er der også følgende muligheder:

  • Bus – der afgår naturligvis busser fra lufthavnen og ind til Manchester (samt en række andre byer i Storbritannien). Prisen for en busbillet fra lufthavnen til Princess Street (i centrum) er 4 GBP. Det er det velkendte (og pålidelige) busselskab National Express, der står for busserne. De har utrolig mange afgange og kører næsten altid til tiden.Til gengæld tager det over en time at komme ind til byen 🙂 Du kan se afgangstider og bestille din billet online her.
  • Taxa – det er selvfølgelig altid en mulighed at snuppe en taxa. Fordelen ved dette er da også, at du kan blive kørt direkte til dit hotel i Manchester og ikke skal tænke over at købe togbilletter etc. Den estimerede pris fra lufthavnen til Manchester City Centre (centrum) er 19.30 pund (ifølge dette website).

Hvis du har spørgsmål til din rejse, så skriv endelig en kommentar herunder 🙂

Se også min video fra Manchester (optaget i september 2018):

Læs mere om Manchester:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien