Jeg har rejst rigtig meget i England og har også boet i Skotland, hvorfor jeg er vant til at tage toget rundt i Storbritannien. Lad det være sagt med det samme – det er både rarere og billigere at tage tog i England og Skotland, så jeg kan virkelig anbefale tog som transportmiddel i Storbritannien.

I guiden herunder tager vi et kig på, hvordan man får billige togbilletter og jeg kommer også med et par priseksempler på de mest populære strækninger i England & Skotland.

Billige togbilletter i Storbritannien

Tognettet i Storbritannien er privatiseret og dermed ikke ejet af staten ala DSB herhjemme. Det er rigtig rart for os, der gerne vil køre billigt med tog i England og Skotland. Det betyder dog også, at der ikke er en fast pris på (mange) togrejser i Storbritannien.

togbillet england
Man skal således være forberedt på, at prisen på en togbillet i England & Skotland svinger som vi kender det fra flybilletter. Det er altid en god idé at bestille sin flybillet i god tid, det samme gælder, når det kommer til togbilletter i Storbritannien.

Faktisk kan man spare helt op til 80% på visse togrejser, hvis man er rigtig tidligt ude.

Derfor anbefaler jeg alle danskere, der skal rejse med tog i England og Skotland, at de køber togbilletterne hjemmefra på nettet.

Er det ikke besværligt, når man bor i Danmark?

Nej, det er præcis lige så simpelt som hvis man boede i Storbritannien. Systemet for billetkøb er nemlig smartere derovre end herhjemme, hvor vi får tilsendt en email og så ellers skal finde en printer og printe vores DSB-billet ud…

I Storbritannien får man derimod tilsendt en billetkode, der skal indtastes i en billetautomat på stationen, hvorefter man så printer sin togbillet ud dér.

Det fungerer praktisk taget ligesom at købe en almindelig togbillet i automaten – man får den bare (ofte meget) billigere ved at have købt den online hjemmefra.

Hvor skal man købe sine togbilletter i England & Skotland?

Her vil jeg anbefale den side jeg selv bruger hver gang jeg køber togbilletter i Storbritannien. Uanset om det er til turen fra Manchester lufthavn til Liverpool eller fra Edinburgh til Glasgow.

Hjemmesiden hedder Omio (link åbner i ny fane) og der kan man både se togtider & købe billetter til tog i hele Storbritannien. Det er nemt at få overblikket over både priser og tiderne, når man har benyttet søgefunktionen på forsiden.

  • Jeg bruger altid Omio, når jeg kører med tog i Storbritannien – det er ganske enkelt det nemmeste.

På nedenstående screenshot har jeg f.eks. søgt på en togbillet fra London til Manchester om ca 2 måneder.

Fordi jeg er ude i god tid kan jeg få denne togbillet for kun 22 pund – venter jeg og køber den på rejsedagen vil den ende med at koste 81.40 pund.

En helt vild besparelse ved at købe sin togbillet hjemmefra!

togbillet london til manchester

Læs også: Anmeldelse af hoteller i Manchester

Priser på togbilletter på populære strækninger

tog i storbritannien Ovenstående eksempel på en tur fra London til Manchester kunne være populær for fodboldfans, der ikke fik bestilt flybilletter til Manchester i god tid og derfor kun kunne finde billige flybilletter til London. Eller folk, der bare gerne vil besøge den fremragende nordengelske storby mens de er i London 🙂

Herunder har jeg samlet en række priseksempler på populære togstrækninger i Storbritannien. Som tidligere nævnt, så er der forskel på priserne, så det afhænger af, hvor tidligt du er ude, når du booker.

I alle eksempler herunder har jeg søgt ca 2 måneder fra nu (midt i november).

Fra Manchester til Liverpool

manchester til liverpool tog En klassisk tur, der er både billig og hurtig – endnu billigere hvis man køber sin togbillet hjemmefra. Der afgår også direkte tog fra Manchester Airport til Liverpool Lime Street i centrum af havnebyen.

Fra London til Edinburgh 

togbillet fra edinburgh til london

En længere tur, hvor der igen er virkelig stor prisforskel og rigtig mange penge at spare ved at købe sin togbillet i god tid.

Læs også: Guide til hotel & ferielejlighed i Edinburgh

Fra London til Glasgow

tog fra london til glasgow Endnu en tur fra England til Skotland, hvor man bør være tidligt ude og købe billetten hjemmefra, hvis man kan lide at få billige togbilletter. De fleste længere togture fra London afgår fra Euston Station.

Læs også: Guide til hoteller i Glasgow centrum

Hvis du har nogen spørgsmål til transport i Storbritannien, så skriver du bare en kommentar herunder 🙂

PS. Hvis I skal rejse meget med tog i Storbritannien, så overvej at købe et BritRail Pass – der er 20% rabat at hente ved at købe det online hjemmefra hos VisitBritain her.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien