Sådan kommer du fra lufthavnen til London centrum

lufthavnen i luton“Hvordan kommer jeg fra lufthavnen til mit hotel i London?” Et spørgsmål, der lander i min indbakke næsten på daglig basis. Umiddelbart med god grund; når man køber flybilletter fra Danmark til London flyver man nemlig ikke direkte ind til centrum af London (desværre).

I de fleste tilfælde lander man i enten Stansted, Gatwick eller Luton – Heathrow og London City Airport er dog også muligheder, hvoraf City Airport, som navnet antyder, er den mest centrale.

Med få værktøjer er det dog nemt at planlægge sin tur ind til London – herunder kan du få hjælp til at planlægge din tur fra lufthavnen til dit hotel i London.

Sådan kan du planlægge

Uanset hvilken af lufthavnen omkring London du lander i, vil du i de fleste tilfælde være afhængig af transport via enten bus eller tog. Lander du i Gatwick eller Stansted er det nemmest & hurtigst at tage toget til London – det er dog ikke billigst.

Når du, via guiden herunder, har fundet og booket dine billetter til enten tog eller bus, ved du hvor du “lander” i det centrale London. Når du ved dette og samtidig har fået booket hotel eller ferielejlighed i London, kan du benytte ruteplanlæggeren i Google Maps til at finde din rejse inde i London.

Transport i selve London
Offentlig transport er generelt dyr i London, men det er muligt at spare rigtig mange penge ved at være lidt smart. F.eks. råder jeg alle, der rejser til London til at købe et Visitor Oyster Card. På den måde sparer du 50% på alle rejser med undergrundsbanen – det kan blive til mange penge på selv korte ture.

Du kan købe Visitor Oyster Card hjemmefra (og spare 2 pund pr kort) og så selv vælge, hvorvidt du vil fylde fra 15-50 pund på.

Køb dit Visitor Oyster Card hjemmefra i den officielle VisitBritain webshop.

Fra Stansted til London


Tog

Stansted Express er den hurtigste vej til London. Det tager ca 40 minutter at komme direkte fra lufthavnen til Liverpool Street St i den østlige del af London. Fra Liverpool Street er der et hav af forskellige linjer med undergrundsbanen.

Priser & køb af billet:

Prisen for en togbillet fra Stansted Airport til Liverpool Street St i London afhænger af, hvornår du køber den – dette gør sig faktisk typisk altid gældende, når man skal købe togbilletter i Storbritannien.

Stansted Express har et glimrende tilbud, hvis du køber din togbillet minimum 30 dage inden afgang – her får du nemlig din togbillet til blot 8 pund (ca 80 kroner). Hvis du køber togbilletten senere eller på perronen, koster den 17 pund (ca 170 kr).

Der er således gode penge at spare ved at købe togbilletten i god tid. Du kan købe din togbillet online hjemmefra via Train Genius her.

Bus

Det er også muligt at tage bussen fra Stansted til London. Hvis du ikke vil køre med undergrundsbanen fra det østlige London, kan du med fordel tage bussen, hvor du kan stå af på f.eks. Marble Arch, der ligger i gå-afstand til Paddington-området, hvor mange vælger at booke hotel.

Der findes følgende ruter, hvis du kører med bus fra Stansted til London:

 • A8 til Liverpool Street (ligesom toget)
 • A6 til Victoria Street (i central London)
 • A9 til Stratford

Priser & køb af billet:

Prisen for en busbillet med det pålidelige selskab, National Express, er 10 pund, hvis du køber billetten online hjemmefra hos VisitBritain. Dog 12 pund, hvis du køber billet til bussen mod Victoria Street – det kan anbefales, hvis du f.eks. bor på hotel i Paddington-området, som mange danskere gør.

Du køber online hos VisitBritain lige her.

Man køber en e-voucher, der skal ombyttes til en egentlig busbillet i National Express skranken i Stansted lufthavn. Skranken ligger lige når man kommer ud i ankomsthallen og så lidt til højre, super nemt at finde. Man får så billet til den næste bus – det er dermed umuligt at “komme for sent” til sin bus også selvom flyet er forsinket.

Hvis du lander i Gatwick


Tog

Den hurtigste måde at komme fra Gatwick til London på er uden tvivl med toget. Gatwick Airport er placeret ca 45 kilometer syd for London, der kan nås på ca 30 minutter, hvis man tager tog.

Hurtigst til London

Mange vælger at booke togbilletter til Gatwick Express, der er den hurtigste og nemmeste måde at komme til det centrale London på. Med Gatwick Express kommer man fra Gatwick Airport til Victoria St på 30 minutter. Prisen er 19.90 pund.

Du kan købe billetter til Gatwick Express hjemmefra online hos VisitBritain her.

Der findes dog et billigere alternativ.

Man kan nemlig vælge at køre med et lidt langsommere tog ind til London.

Med dette tog kommer man f.eks. til London Bridge St, hvorfra man bl.a. kan komme med undergrundsbanens Jubilee og Northern Line. Du kan også vælge at køre videre til St Pancras (King’s Cross), hvorfra der er helt fantastisk mulighed for at komme videre rundt i London med både bus og tube.

Dette tog stopper på følgende London-stationer: London Bridge, City Thameslink, Farringdon, Blackfriars og St. Pancras International (King’s Cross)

Billetter til det billige, lidt langsommere tog, kan ligeledes købe online hos VisitBritain lige her.

Du modtager din billet pr email og skal så printe den ud og vise den til personalet ved perronen i Gatwick på vej ned til toget.

Obs! Priserne ved køb af denne billet i Gatwick er ofte langt dyrere, da billetpriserne på transport i Storbritannien er anderledes end i Danmark og kan stige jo tættere man kommer på afgangen.

Bus 

Det er naturligvis også muligt at tage bussen fra Gatwick til London. Dette vil jeg dog ikke anbefale, da turen kan tage helt op til 2 timer og på ingen måde kan svare sig hverken økonomisk eller tidsmæssigt.

Med National Express kan turen fra Gatwick til Victoria St tage ca 1 time og 30 minutter. Prisen er de velkendte 10 pund. Du køber billetter til bussen fra Gatwick til London online her

E-voucheren skal byttes til en decideret busbillet, når du ankommer til Gatwick. Dette gøres i National Express skranken og du får så billet til den næste bus, der afgår.

Hvis du lander i Luton

Jeg har skrevet et specifikt indlæg med guide til transport fra Luton til London.

Hvis du lander i Heathrow

Jeg har ligeledes skrevet en stor guide til transport fra Heathrow til London centrum.

130 tanker om “Sådan kommer du fra lufthavnen til London centrum

 1. Sanne

  Tak for en perfekt side om at besøge London. Jeg tror jeg har været i London omkring 10 gange i mit liv – elsker at komme tilbage til byen.

  Vi plejer normalt at leje en ferielejlighed, det giver lidt ekstra frihed. Glæder mig til at blive inspireret af jeres hotel og ferielejlighed information – til vores næste London tur.

 2. Sisse Lykke

  Hej Kristoffer!

  Jeg ville købe togbilletter hjemmefra via train genius for at spare penge på togbilletten. Jeg kan dog ikke finde den besparelse du omtaler. Jeg kan kun finde billetter til 64 pund for en retur for to personer, hvilket vel er ‘normal’ prisen? (mener jeg plejer at betale noget i den stil, når jeg køber togbilletten i lufthavnen. Vi skal være der fra d. 3 – 4 november.

  Mht. bussen til marble arch – kan man regne med tiden? Synes før jeg har taget bussen fra lufthavnen hvor de har påstået det ville tage 60 minutter, men i stedet tog halvanden time. Så vil høre om du har erfaring med den bus til marble arch?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Sisse

   Jeg tror, det er fordi, du forsøger at købe billet f.eks. fra Gatwick til Victoria eller fra Stansted til Liverpool Street. Er det korrekt? Besparelsen er på rejser fra Gatwick til f.eks. London Bridge eller St Pancras.

   Det er meget svært at svare på. Jeg har kun benyttet National Express om natten/tidlig morgen de sidste par år, men der kører de til tiden og tidsplanen holder. Det afhænger som sådan af trafikken i London, der som bekendt kan være lidt træls.

   1. Sisse Lykke

    Du skriver ”Prisen for en togbillet fra Stansted Airport til Liverpool Street St i London afhænger af, hvornår du køber den – dette gør sig faktisk typisk altid gældende, når man skal købe togbilletter i Storbritannien.

    Stansted Express har et glimrende tilbud, hvis du køber din togbillet minimum 30 dage inden afgang – her får du nemlig din togbillet til blot 8 pund (ca 80 kroner). Hvis du køber togbilletten senere eller på perronen, koster den 17 pund (ca 170 kr).

    Der er således gode penge at spare ved at købe togbilletten i god tid. Du kan købe din togbillet online hjemmefra via Train Genius her.” Så derfor troede jeg at tilbuddet galdt stansted – liverpool street? Eftersom det er Stansted Express der har tilbuddet? Er det bare mig der er forvirret? 🙂

     1. Sisse Lykke

      Super! Nu virker det 🙂 Tusind tak for hjælpen! Vi har også booket Alexandra hotel efter din anbefaling. Det er virkelig en stor hjælp at du har disse sider, så tak for det! Hav en god dag 🙂

     2. Kristoffer Føns Forfatter

      Fremragende! 🙂

      Mange tak for rosen, Sisse! Det er virkelig værdsat.

      Hav en fantastisk tur til London 😀

     3. Torben Jensen

      Hej Kristoffer kan det passer jeg ikke kan bruge mit oyster Card fra standsted til London håber du kan hjælpe

     4. Sisse Lykke

      Ved du om når man køber en retur på den side, om det så er en fast dag man skal tage hjem? Vil ikke risikere at købe en retur, hvor jeg også skal returnere til lufthavnen d. 3, da vi først skal hjem d. 4 🙂

     5. Kristoffer Føns Forfatter

      Hvis I køber en returbillet kan den bruges alle dage op til 30 dage efter du har rejst “ud” (altså fra Stansted til London). Så hvis I bare skal på en mindre storbyferie i London er I på den sikre side 🙂

 3. Gitte

  Hej Kristoffer.
  Skal flyve fra Gatwick til Danmark på søndag kl. 8 om morgenen. Kan se Express toget ikke køre så tidligt fra London. Hvad pokker gør vi så..? Har søgt men kan ikke finde nogen løsning. Skal vel være i lufthavnen senest 6.30. Måske kan du hjælpe?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Gitte

   Så tager I en National Express bus, som kører hele natten fra London til Gatwick. Jeg har lige tjekket og kan se, at der går en bus fra Victoria St kl 05:30, så er I fremme 6:40. Evt 04:30 med ankomst 05:40. Vil klart anbefale jer at booke billet hjemmefra, da busserne om natten tit bliver udsolgt.

   I kan booke billetterne her: https://storbritannien.dk/link/national-express.php

   1. Camilla

    Hej Kristoffer
    Jeg står i samme situation med meget tidlig flyafgang fra Heathrow, og er også kommet frem National Express bussen – men hvor i alverden finder du bustiderne? Vi skal bo i Paddington så vi skal med route 6A, men kan bare slet ikke finde mere info om ruten, måske du ligger inde med et guldkort 🙂

 4. Julie Bialik

  Hej.
  Super fed side!
  Hvad er den billigst måde at komme fra Luton lufthavn til formentlig til Arsenal station.
  Jeg har oystercard og tænker at skulle bestille til de to andre også.
  Kan det passe at det er dyre at bestille det hjemmefra end at købe det derovre?
  Mvh. Julie

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Julie

   Har du set min guide til transport fra Luton? https://storbritannien.dk/fra-luton-til-london/

   Lige til Arsenals stadion vil jeg mene, at det bedst kan betale sig med toget til King’s Cross og derefter Piccadilly line (tube) op til Holloway Road, hvorfra der er under 5 minutters gang.

   Hvis dine venner blot skal til London denne gang, vil jeg faktisk anbefale, at de køber Visitor Oyster Cards – det er billigere end at købe kortet derovre. Kost 3 pund online, hvor det koster 5 pund i London. Kan købes her: https://www.visitbritainshop.com/world/london-visitor-oyster-card/?cid=7a86b38543a547b39651f54c5fda45226181&utm_medium=affiliate&utm_source=kristoffer_fons&utm_campaign=affiliate

 5. Rikke hald

  Hej Kris var sidst i London for 25 år siden. Har fulgt dine gode råd med oyster kort og har nu forsøgt at bestille togbillet på train genius – skal man følge tiderne der står hvis man bestiller ? , vi er to voksne og et barn på weekend tur – bo belgrove street – kan se prisen en ca 63 pund .. Men tør dårlig sætte tid på den valgte dato da det jo afhænger om der er forsinkelser på fly. Vi flyver afsted den 4/12 😀Håber du kan give flere råd ang transport ind til London . Tak 😀

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Rikke

   Tak for de pæne ord! 🙂

   I kan godt booke til et bestemt tidspunkt og så tage et senere eller tidligere tog – det har jeg selv gjort flere gange. Det skal blot være med det togselskab billetten er booket hos.

   Rigtig god tur 🙂

 6. Julie Bialik

  Jeg har læst den.. Fandt den efterfølgende!
  Vi snupper toget og betaler hjemmefra!

  Ved du hvad forskellen på visitor Oyster card og alm Oyster card er? Jeg blev anbefalet at købe alm. sidst jeg var over!?
  Og den kan jeg vel ik bestille på nettet?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Super 🙂

   Der er, så vidt jeg ved, ingen forskel på de almindelige Oyster Cards og Visitor Oyster Cards – udover at Visitor Oyster Cards kan købes af turister til 2 pund billigere end hvis man trækker et Oyster Card i en automat. Man kan f.eks. også sætte flere penge ind på sit Visitor Oyster Card: https://visitorshop.tfl.gov.uk/help/visitor-oyster-card/

   Jeg tænker, at det er en ekstra service til turister for at få os til at bruge offentlig transport i London.

 7. Mogens Nørskov

  Hej
  Vi er 5 voksne der tager til London den 30.1. og skal være den i en uge. Vi lander i Luton og skal til/fra Victoria station. I ugens løb vil vi gerne kunne komme rundt med bus, tog og tube i hele London. Hvad anbefaler du at vi køber? Det fremgår muligvis af dine tidligere gode indlæg, men jeg vil gerne være helt sikker 😉
  Mvh
  Mogens

 8. mette nilsson

  Hej
  Jeg skal for allerførste gang til London i marts, 3 overnatninger. Det bliver sammen med min teenage datter, så vi skal mest shoppe. Men er der noget man skal se, og hvor er det bedst at bo, kan du evt anbefale et hotel? Vi lander i Luton og regner med at tage en bus til centrum.

  Mvh Mette

 9. Alberte

  Hej Kristoffer.

  Jeg skal til London for første gang i mit liv. Vil bare høre hvilken lufthavn der er nemmest at kommer fra til London.

  sig til hvis du har noget at anbefaler.

 10. Janne

  Hej.

  Har lige et spørgsmål angående bus transport fra Stansted-London (liverpool street).
  Vi er 2 pers. der lander kl.23.15, men vi ved ikke lige hvilket tidspunkt vi kan nå en bus.
  Vi regner med at kører med National Express. Er det bedst (og billigst) at bestille en billet hjemmefra, eller kan man satse på at købe en busbillet direkte ved bussen, og hvad er prisen evt hvis man gør det?
  Mvh Janne

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Janne

   Ja, det er faktisk både bedst & billigst at købe hjemmefra 😀 Jeg kan dog se, at jeg ikke har fået opdateret mit indlæg. Siden jeg skrev det er det nemlig blevet muligt at købe busbillet via VisitBritain. Med den køber man billetten hjemmefra, får en e-voucher, som skal ombyttes til en decideret busbillet i National Express skranken i Stansted. Jeg har nu opdateret guiden her.

   På den måde får man ganske enkelt billet til den næste bus der afgår – så man kan ikke “komme for sent”. Ganske smart.

   Billetterne kan købes på dette link.

 11. Anita

  Hej,

  vi har brug for at komme fra Gatwick til Victoria station, og jeg har været inde på Gatwick ekspress og der kan jeg ikke læse mig til om billetten er tids bestemt fra Gatwick altså skal vi rejse kl 12,20 eller er billetten åben for afgang derefter.. fra Victoria og til Gatwick er der ikke tid på.. håber du kan hjælpe. vi vil gerne have ikke tidsbestemte billetter.. datoen er faste.

  Hilsen Anita

 12. Lars

  Hej Kristoffer

  Vi lander i Stansted, og skal gerne ind til Liverpool Street. Umiddelbart forstår jeg det sådan at du anbefaler at tage toget fra Stansted, men hvis vi køber sådan et Oyster-card, vil det så ikke være at foretrække at tage The Tube? Hvis vi med vores Oyster Card får 50% på de ture vi tager med The Tube?

  På forhånd tak.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lars

   Jo, i princippet – Stansted er dog så langt uden for selve London, at Oyster Cardet ikke kan bruges. Man skal købe en særskilt billet til toget, der hedder Stansted Express.

   Men vil klart anbefale at købe et Visitor Oyster Card hjemmefra, der kan bruges inde i selve London.

 13. Helle

  Hejsa
  Jeg skal til London med 4 elever og vi havde allerede købt flybilletter, da jeg fandt ud af at oysterkortet ikke kunne bruges. Så fandt jeg din side og surfede lidt rundt.Når jeg skal bestille en busbillet fra Stansted, vil jeg gerne have en retur og siden skriver en pris, når jeg så skal betale, koster det dobbelte. (Jeg er klar over en retur, men synes bare det er mystisk at den ikke giver mig prisen på en retur med det samme)
  Jeg synes det er rigtig fine beskrivelser du kommer med og jeg har bestilt e-bogen. Tak for det

 14. Karin Bjerre

  Hej. Et hurtigt spørgsmål. Har bestilt og printet billet til a6 fra Stansted og er helt med på at jeg skal bytte den i lufthavnen til bussen ind til London, men hvad med tilbage igen? Gør jeg det når jeg ombytter billetten når jeg ankommer til Stansted? Eller? Jeg har købt retur billetter.
  Fantastisk hjemmeside. Første gang til London. Glæder mig vildt meget.

 15. Eva Andersen

  Hej, Vi er 11p der lander i Gatwick 26.4. midt på dagen. Vi skal bo ved Russel Sq.. Vi skal retur 29.4. med det sene fly. Vi har hver et stk. kuffert + det løse.
  Tænker det kan være lidt besværligt med toget til Victoria og så købe tube-billetter og videre med et skift til Russel Sq.

  Vi overvejer derfor
  at booke minibus til og fra hotel. Kan det betale sig?
  mvh Eva

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Eva

   Hvis jeg var jer ville jeg nok købe togbillet til King’s Cross (der er link i indlægget her) og derefter bare gå til Russel Square – det tager en 20 minutters tid.

 16. Jane Johansson

  Hej Kristoffer.

  Super inspirerende side du har.

  Jeg sidder lige pt og prøver at planlægge en lille ferie til London for mig og 2 teenagere.
  Jeg har fundet flybilletter hvor vi lander i Stansted kl. 23.15 søndag d.16.10.16 og skal lette igen fredag d.21.10.16 omk kl. 07.20.
  Jeg har siddet og overvejet at købe transfer via Ryanair, men er i tvivl om hvilken endestation jeg skal vælge, da jeg gerne vil bo/være tæt på de serværdigheder jeg tænker vi skal se. Det er bl.a. Madame Tassaud, kanalfart, m&m’s shop,fodboldstadion og et marked. Så mit/ mine spørgsmål er:
  – Hvilket område vil du vælge at bo? (Overnatning bliver bestilt efter serværdigheder og selvfølgelig pris 😊)
  – Vil du anbefale overnatning i Stansted (søndag og torsdag), når vi lander så sent og skal lette så tidligt?
  – Hvilken transport vil du anbefale fra Stansted til vores overnatninger i London? Ryanair transfer eller Stansted Ekspress?
  – og er det ikke noget med, hvis vi køber Visitor Oyster Card, så giver det rabat på serværdigheder? Samt at man sparer penge, hvis man køber billetter hjemmefra? 😊

  Håber du har tid og tålmodighed til at svare på dette, selvom du sikkert har svaret på ovenstående før.

  Med venlig hilsen
  Jane Johansson

 17. Maria

  Hej Kristoffer

  Sidder og skal bestille billetter til London, med landing i luton… Når vi skal hjem er det en søndag kl. 8.45 fra luton. Hvordan kommer vi afsted så tidligt så vi kan nå at tjekke ind og nå vores fly og hvor lang tid tager det fra luton til enten paddington eller Kensington. På forhånd mange tak

  Mvh maria

 18. Mette Huscher

  Hej Kris

  Et fantastisk site du har her. Der er rigtig mange oplysninger vi kan gøre brug af. Vi smutter nemlig en tur til London i uge 42.

  Jeg har læst et sted på din blog, at du anbefaler at man køber separat billet fra Gatwick til London, i stedet for at benytte Visitor Oyster Card. Dog skrives flere steder at man med fordel kan benytte Visitor Oyster Card’et helt fra Gatwick – det blev der vist åbnet for i januar 2016. Du har nok lidt mere erfaring end mig på det punkt – hvad vil du anbefale?

  Hilsen fra
  Mette

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Mette

   Det er korrekt, at man nu kan bruge Visitor Oyster Cards fra Gatwick til London på både Gatwick Express, Southern og Thameslink togene. Dog får man rabat, hvis man køber billetter særskilt til transporten hjemmefra via VisitBritain – derfor har jeg det stadig stående her på siden 🙂

 19. Kiki

  Hej
  Jeg håber nogen her,kan hjælpe mig.
  Har bestilt en hurtig tur-retur til min kæreste og jeg på hans fødselsdag,
  Et out break for hverdagen og meget spontant.
  Vi lander i London Gatwick ca kl 10.45 og har kun et par timer.
  skal flyve retur til Kbh. allerede igen kl.15.25
  Har prøvet at søge på hvad der ligger i nærheden.
  Vil gerne finde et spisested,hvor vi både kan nyde hinanden og samtidigt more os,
  et sted med mennesker,evt lidt musik og en munter stemning.
  Nogen der ved om det er muligt..?

  Hilsen Kiki

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Kiki

   Sorry, men det er godt nok ikke lang tid I har… Mit råd er nok at tage express-toget til Victoria (det tager ca 30 min), evt vandre forbi Buckingham Palace til Big Ben & London Eye, finde noget mad og så skal I nok retur til lufthavnen. Det er et meget tight program…

   Hvis I vil spise i området omkring Victoria Station, så kan jeg anbefale denne pub (link). Ved dog ikke lige, hvor meget stemning der vil være sådan til frokost 😀

 20. Pia Kofoed

  Hej
  Min datter, kusine og jeg tager snart til London…. Og vi glæder os!
  Vi lander i Heathrow torsdag, har bestilt Expressen til byen. MEN når vi skal hjem er jeg lidt i tvivl om hvad er nemmest/bedst. Vi skal flyve 07.20 søndag morgen… Hvad vil du anbefale? Ville helst undgå at tage afsted midt om natten🙂
  Vh. Pia

 21. Pia Kofoed

  Vi skal bo tæt ved Holborn station. Som jeg kan se det går første afgang med Expressen søndag morgen 6.10…. Dét bliver ikke nemt at nå. Er der andre alternativer, taxa eller lig. selvfølgelig til fornuftig pris

  Vh. Pia

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hvis I skal afsted efter 16. december, så kan I tage tuben direkte fra Holborn til Heathrow, da Piccadilly Line fra den dato også kører om natten.

   Hvis I skal afsted tidligere end det må I nok berede jer på enten at få chartret en bil med chauffør, tage en taxa eller tage en lufthavnsbus – de kører 24 timer i døgnet. Jeg vil anbefale at købe direkte hos National Express – link her: https://storbritannien.dk/link/national-express

 22. Diana

  Hejsa😃

  Super lækker side, med alle de informationer man skal bruge👏🏻
  Dog har jeg et spørgsmål, som jeg håber Du kan hjælpe med.😬

  Jeg har været i London 10-15 gange, dog aldrig købt tog billetter hjemmefra. Vi lander ALTID i Stansted lufthavn, tager Toget til Liverpool street og så videre med undergrunden til Kings cross.

  Nu vil jeg så prøve at bestille tog billeterne fra Stansted til Liverpool street hjemmefra, kan se jeg kan få dem til 70pund.

  ( 2 voksne og 2 børn, dog skal jeg kun betale for det ene barn da det andet er under 5)

  Men km det passe at togene fra lufthavnen ikke køre om søndagen?? Mvh DIana 😬🙈

 23. Karina Busk

  Vi lander i Luton, og der tager vi så toget fra som vi bestiller hjemmefra. Men når vi skal retur skal vi flyve fra Gatwick, kan man også bestille dem hjemmefra? Kan kun finde den fra gatwick til London.

 24. Bonnie thrane-Olsen

  Hej Kristoffer. Jeg Ska til London i maj. Vi er 3 veninder fra torsdag til lørdag. De billigste flybilletter er til Stansted. Anbefaler du så vi tager toget? Hvis jeg prøver at lande i Heathrow så tager turen dobbelt så lang tid og dobbelt så dyr.Vi vil gerne bo centralt da vi ska ind og se lidt seværdigheder og så seføli shoppe. hvor anbefaler du at bo?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Bonnie

   Ja, toget fra Stansted til London er fint og hurtigt, så det er ikke så slemt.

   I forhold til, hvor I skal bo, så læs min guide netop dertil her: https://storbritannien.dk/hvor-skal-man-bo-i-london/

   Det er f.eks. ret nemt at komme fra Stansted til Paddington. Det er bare med Central Line fra Liverpool Street (som I ender på med toget) vestpå. Ellers går der også National Express busser til Paddington hele vejen fra Stansted.

 25. Jeanette Jørgensen

  Hej Kristoffer
  Vi kommer til Gatwich lufthavn mandag d 24/4 omkring kl 12.00. Vi tænker, at vi tager det lidt langsommere tog ind til London – kan man tage toget direkte til King Cross stationen uden at skifte til metro ?
  Vi skal kun være i London i 3 dage – hvad kan bedst betale sig mht togkort ?
  Mvh Jeanette

 26. Elin Bech

  Hej Jeanette

  Vi er 8 tøser der skal afsted til London i august 🙂

  Men vi lander i Stansted 23.15 og skal ind til London. Og når vi skal hjem igen skal vi flyve allerede kl 7.20. Så jeg tænker på muligheden for at leje en stor taxa/shuttle bus eller lignende der kun er til os. Ved du noget om det? Eller har gode råd til hvordan vi skal tilrættelægge det?

  Mvh Elin

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Elin

   Det kan være en meget god idé, når man som jer skal tidligt op og til lufthavnen. Jeg anbefaler altid at søge efter priser på taxaer hos Minicabit.com, som er en hjemmeside, hvor man hurtigt kan få overblikket over priser fra forskellige taxa-selskaber og også booke sin bil.

 27. Maria

  Hej Kristoffer
  Har desværre lige opdaget, at jeg på min gennemrejse til Hong Kong via London, lander i London City Airport kl. 9.15 og skal flyve fra Gatwick kl. 12.50.
  Jeg rejser med meget bagage og søger rundt efter en shuttlebus eller lignende da tanken om tog ind til London er næsten uoverskuelig. Har du kendskab til en god måde at komme fra den ene til den anden lufthavn nemt med megen bagage og alligevel til overkommelige penge?
  Tusinde tak😊

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maria

   Beklager, men der er ingen direkte shuttle-busser. Det nemmeste er således nok at tage DLR til Canning Town, tube til London Bridge St og derfra toget ned til Gatwick… På en god dag kan det tage en time, men også op til halvanden måske.

   For at gøre rejsen lidt nemmere, men ikke billigere, så hop i en taxa fra London City Airport til London Bridge St.

 28. Gitte Østerlin

  Hej Kristoffer.
  Vi er tre voksne der har booket hotel Saco Fitzrovia. Adr St. Fitzrovia London. D. 7-10/12
  Vi ankommer kl. 10.35 Stansted lufthavn. Er der togmuligheder til i nærheden af hotellet?
  Værre er, at vi skal flyve hjem fra Gatwick søndag morgen kl 8. Er der nogen offentlige transportmidler, eller hedder det taxa?

 29. Camilla

  Hej Kristoffer.
  Vi rejser 2 voksne og 3 børn (0, 9 og 12 år) til London d. 3. December og kan se flybilletter koster det halve til Gatwick i stedet for Heathrow. Vi skal bo på rosewood, er det ok at komme til? Og hvad vil du anbefale os primært at benytte af transport mens vi er der? (3 overnatninger). Vi regner med at skulle rundt og se forskellige ting og også lidt på shopping…
  Tak for din fine side, og bogen jeg lige har hentet😃
  Mvh
  Camilla

 30. Camilla

  Super.. Kan det ik passe at Visitor Oyster cards koster 5 pund hjemmefra også? Synes det er 25 pr. stk hvis jeg vælger med 20 pund på hver…. Gælder dette kort også til transport fra lufthavnen i Gatwick?:-)

 31. Astrid Fogh

  Hej kristoffer
  virklig god side du her her!
  Jeg rejer til stansted d. 20 januar med min mor og skla hjem igen d. 23. vi lander kl 23.15 og jeg har læst mig frem til at toget er lukke lige denne weekende så vi skal med bussen til london og toger tilbage igen når vi skal hjem.
  vi skal bo i pattington.
  jeg været i london en del med ar dog ikke helt styr på det med busserne og tog.
  jeg mener jeg betalte 8 pund for at komme til london sidst jeg var der, med bus. kan det passe? jeg synes ikke jeg kan finde nogen bus billettet til 10 pund som du skriver. er jeg for sent ude til dem?
  sidste gang jeg var i london var jeg afsted med både min mor og min søster og der kom vi fra liverpool til stansted for 8 punt pr. person mener min mor. der købte vi billetter på stationene. men jeg synes ikke jeg kan se den pris på nette nogen steder, ved du evt hvad det koster at købe et tog billet på stationen når vi skal hjem.

  hilsen Astrid!

 32. Hanne Bladt Clausen

  Hejsa.

  Er netop begyndt at planlægge min weekendtur 6.-9. april med min 15-årige søn. Det er ret uoverskueligt, synes jeg, men bare så fint med din side her 🙂

  Har du en erfaring med/kendskab til travelodge-hoteller i London? Jeg er på udkig efter noget, der ikke kommer meget over 800 kr. pr. nat og synes, det er svært at vurdere pris over for kvalitet…

  Mvh Hanne

   1. Hanne Bladt Clausen

    Tak! Har netop booket hotellet. Så, der var ét i Paddington også, men priserne er lige noget højere dér. Så ramte de 800 kr. og krydser fingre for OK oplevelse.
    God side, du har, som jeg nok vender tilbage til inden turen. Godt at vide med togbilletten fra lufthavn ind i byen, som med fordel kan købes før 🙂

 33. Sisse

  Hej Kris.

  Vi skal til London d. 24-26 april. Normalt tager jeg toget fra stansted – liverpool street da det er hurtigere end bus. Vi skal dog bo ved Dorset Square (tæt ved Madame Tussauds), så tænker om det ville være smartere med bus? Især fordi da vi skal hjem, skal vi lette kl 9 fra stansted, så det ville være fedt at være i gå (eller metro afstand) fra bussen, og slippe for at skulle omkring Liverpool Street station. Hvad jeg kan se, tager det knap 20 minutter på gåben at komme til Marble Arch fra vores hotel, så hvis vi kunne tage bussen derfra, samt stå af der når vi kommer til London, vil det jo være fordelagtigt. Kan du forklare mig hvilken bus jeg skal bestille billetter til og hvordan det fungerer ift at stå af ved Marble Arch? Kan ikke helt gennemskue det. Har kun taget bussen én gang, og der stod vi af ved Victoria.. Hvad vil du anbefale, hvis det var dig? Det er måske nemmest at skulle forbi liverpool street?

 34. lone

  hej

  vi skal til gatwick , sønnen og mig , hvordan kommer vi til crawley hvor vi skal bo? og hvordan kommer vi dagligt ind til london centrum for at hygge og shoppe? sønnen er 14 år, hvad kan bedst betale sig at købe af togkort, så vi bare har et hver ,der kan bruges allesteder, og hvor mamge penge skal der mon være på,, god side du har. vh lone

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lone

   Hvis det er muligt, så ville jeg afbestille hotellet i Crawley og få booket et, der ligger i London. Crawley er SYD for Gatwick Airport og dermed et godt stykke udenfor London – Brighton er tættere på…

 35. Dorthe

  Hej Kris.
  Som førstegangsbesøgende i London har vi 1000 spørgsmål – jeg begrænser mig dog til kun at stille dig et enkelt her😊.
  Vi lander i Gatwick og skal bo ved King’s Cross. Vi tænker, at toget (Thameslink) her vil være bedste transportløsning til/fra lufthavnen.
  Vi har købt Oystercards – kan de bruges i toget, eller er det bedst/nemmest at købe billetter hjemmefra?
  På forhånd tak for svar👍🏻

 36. Therese

  Hej 😊

  Jeg lander kl 20 i Gatwick den 12. april og vil gerne tage Thameslink toget til London Bridge St. Kan det passe, at der ikke kører et direkte tog fra Gatwick til London Bridge omkring kl 21? Og ift. prisen skal jeg så købe togbilletten hjemmefra, eller er det fint med at bruge Oyster Card? 🤔

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Therese

   Nej, det passer ikke. Der går f.eks. et direkte Southern tog til London Bridge kl 20:22. Der er også Thameslink-tog hvert 5.-10. minut, men de kører så til Blackfriars St (ca 30 min gang til London Bridge St) – nævner dem dog lige, hvis nu dit hotel ligger vest for London Bridge, så er gåturen ikke så slem 🙂

   Du kan bruge Oyster Card til alle tog fra Gatwick til London ja. Kortet kan købes hjemmefra her: https://www.visitbritainshop.com/world/london-visitor-oyster-card/

 37. Louise

  Hej Kristoffer

  Vi skal med National Express bussen fra Standsted til Paddington, og kan læse mig frem til at det er bedst at købe billetterne hjemmefra. Er med på at man får tilsendt en e-voucher som byttes om til en billet i Standsted lufthavn. Men hvordan fungerer det med returbilletten (ift at få denne ombyttet og hvor kan det gøres)? og skal man vide hvornår man vil retur eller kan man blot gøre det, som man vil ift tid og sted?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Louise

   Jeg anbefaler at købe e-voucheren online hjemmefra hos VisitBritain; så er man ikke låst fast til en afgang – køb dog kun single ticket her. Og køb så en billet direkte hos National Express på deres hjemmeside for turen fra London til Stansted; så er I låst til en afgang og er dermed sikret plads i bussen.

 38. Sara

  Hej vi er to da skal til London 3 dage lander Gatwick lufthavn og et hotel i croydon
  Hvad vil du Anbefale transport
  Gatwick lufthavn til Croydon
  Croydon til centrum
  Croydon til Gatwick lufthavn
  Hilsen Sara

 39. Berit Huniche

  Hej Kristoffer😊

  Vi er to voksne der lander i Gatwick en torsdag morgen kl 08:05 og skal bo på Southwark Street (0,8 km fra London Bridge) Hvad vil være dit forslag mht. tog?
  Har kikket på “Thameslink”, er i tvivl om vi skal købe billetter hjemmefra?
  Mht. Oyster card, så har jeg læst i “Turen går til London” at det ikke kan benyttes i tog til og fra lufthavnen😳 er det korrekt??
  Vi skal med fly retur fra Gatwick søndag morgen kl 9:20, vil det give os problemer mht. at nå lufthavnen med toget?
  Super side du har her😉👍håber du kan hjælpe mig…

  Vh Berit

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Berit

   Ja, bøger bliver udgivet og så kan de ikke ændres… Det kan billetsystemet heldigvis, så nu kan man godt bruge Visitor Oyster Cards i alle tog fra Gatwick til London (Gatwick Express, Southern og Thameslink).

   Der er tog tidligt om morgenen til Gatwick (bl.a. et hvor I ankommer 07:43), men de kører fra London Blackfriars Stationen – den er beliggende meget tæt på ude midt på Themsen. Så der kan I bare tage toget fra, når I skal til Gatwick. Afhængigt af hvor på Southwark St I skal bo er Blackfriars måske endda tættere på jeres hotel end London Bridge St.

   God tur 😀

 40. Karina Nielsen

  Hej igen. Skrev tidligere vedr. transport fra Victoria station til Royal Albert DLR. Vi skal være i London fra 4.-6/5. Vi skal flyve 20.45 fra Gatwick søndag aften, men allerede være tjekket ud fra hotelværelset kl. 11 i Docklands. Er det muligt at opbevare bagage på Victoria station? Vi skal nemlig tage toget derfra og videre til Gatwick om aftenen.

  Mange hilsner Karina.

 41. Betina norup

  Hej
  Rejser til London på fredag i næste uge med mine 2 børn på 11 og 13. Vi skal bo på hotellet travelodges City airport… hvad skal vi tage og hvad er billigst..

  Det er vores første gang i London

  En fortvivlet mor

 42. Tina

  Hej Kristoffer. Vi har booket fly til London Stansted 8/7- 12/7. 2 voksne og vores teenage-søn. Har du en god ide til hotel i City og transport? Skal vi booke billetter til seværdigheder hjemmefra også? Håber du har tid til at svare. Hilsen Tina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Tina

   Ja, det kan du tro! I forhold til hotel i London, så afhænger det altid 100% af budgettet. Hoteller i London er som udgangspunkt dyre, men der er billige løsninger hist og her – f.eks. er dette hotel et ganske godt og meget billigt et af slagsen: https://storbritannien.dk/link/point-a-hotel-kings-cross

   Skal standarden være lidt højere kan jeg anbefale noget som Caesar Hotel i Paddington: https://storbritannien.dk/link/caesar-hotel.php

   Du kan evt lige sende mig en mail på kf(a)rejsekris.dk med mere konkret info om jeres budget, så kan jeg tage et kig på hvad der er ledigt indenfor det prisniveau 🙂

   Ja, jeg anbefaler at booke billetter til seværdigheder hjemmefra. Jeg har lavet en stor guide til seværdigheder i London, hvor der er links til booking. Guiden finder du her: https://storbritannien.dk/sevaerdigheder-i-london/

   God rejse til London 😀

 43. May-Britt Farag

  Hej Kristoffer.
  Vi skal rejse til London i uge 30, og bor Norfolk square ved paddigton st. Jeg er kommet lidt i tvivl om, hvad der er bedst ang. lufthavnstransport. Vi lander i Stansted airport. Er det så bedst/nemmest at tage bussen eller toget? A6?

 44. Jannie

  Hej Kristoffer.
  Vi lander i Gatwich Terminal North mandag d. 30/7 kl 9.25 og skal flyve fra Heathrow Terminal 2 kl 14.05.
  Hvordan gør vi dette bedst og billigst?
  På forhånd tusinde tak.

 45. Henriette

  Hej Kristoffer

  Mange tak for alle dine tips på denne side. Jeg har fået super meget ud af at læse hos dig.

  Jeg skal til London i september, jeg flyver til og fra Stansted. Jeg er kommet frem til at det billigste for mig er at tage National Express bussen til Liverpool Street. Jeg vil købe en retur. Men ved du, hvordan jeg gør, når jeg skal fra Liverpool Street til Stansted? Så vidt jeg kan læse mig frem til, så kan jeg ikke bytte min voucher på Liverpool Street: Vouchers cannot be exchanged at Liverpool Street Station, Victoria Coach Station or Stratford Station (Fra visitbritainshop.com)

  Hvad gør jeg så?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Du får en åben returbillet, når du i Stansted ombytter din billet. Alternativt kan du nøjes med at købe en enkeltbillet og så i stedet købe til en specifik afgang (fra London til lufthavnen) direkte hos National Express – så er du sikret plads i den bus, men skal så ikke misse den 😉

   1. Henriette

    1000 tak for dit svar! Og endnu engang 1000 tak for alle dine mange tips, som du så gavmildt deler ud af her. Det har været en kæmpe hjælp for mig.

 46. Bo Boje Olsen

  Hej Kristoffer.

  Fantastisk side du har her. Tænker de fleste der ligger vejen forbi, ligesom mig selv, blot suger til sig med info, men ikke “køber” noget af dig… Jeg vil meget gerne smide et lille bidrag som tak for hjælpen. Det er jeg sikker på andre også gerne vil, så det vil jeg foreslå du laver mulighed for 🙂 Så kan du da få lidt for dine anstrengelser!

  Anyway… Spørgsmål:
  Sønnen og jeg tager en lille “herretur” til London i efterårsferien. Vi flyver til Gatwick, og skal hente nøgler til lejlighed tæt ved Tower of London. Tænker derfor vi følger dit råd om det billigere tog som lander på London Bridge Station. Jeg kan ikke finde info om Oyster kortet dækker denne tur også, eller om vi både skal købe kortet, samt særskilt billet fra Gatwick?
  (Tænker jeg følger dit råd, og bestiller hjemmefra)
  På forhånd tak for hjælpen!

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Bo

   Tusind tak! Hmm, det er måske ikke så dum en idé 😀

   Fedt med en tur til London! Ja, det giver rigtig god mening. Man kan nu (well, det har man kunnet i 2 års tid) bruge Oyster Card fra Gatwick til London – både med Thameslink, Southern og Gatwick Express, så det er super nemt.

   1. Bo Boje Olsen

    Tak for hurtigt svar!

    Lige et teknisk tillægs spørgsmål…:

    Hvis jeg tager benytter Oyster kortet på Thames Link fra Gatwick, til ca 10£ så er al øvrig transport den dag gratis eftersom price capping ligger på 6,8£ Eller har jeg misforstået den?

 47. Laila

  Hej Kristoffer

  Jeg skal til London sammen med min søster den 29/9 – 5/10. Vi ankommer sent den 29. og tager tidligt afsted den 5. Vi skal bo på et hotel i Stansted og vi har 5 hele dage, hvor vi vil tage ind til London.

  Er det muligt at købe et ti-turskort til tog? Vi kan se, at det koster en del at tage toget frem og tilbage med enkelt billetter. Hvad vil du anbefale os ift. at rejse frem og tilbage for at det ikke bliver for dyrt?

 48. Anne Alanin

  Hej
  Tak for alle dine svar her på siden og din ulejlighed i øvrigt.
  Kunne godt tænke mig at vide, om Oister Card dækker transport med tog fra Gatwick til London Brigde (hvis penge nok på kortet) – eller kræver det særskilt togbillet?
  Mvh Anne

 49. Sara v

  Hej Kristoffer.

  Vi er 5 personer der skal til London, vi flyver torsdag aften til Stansted og vores hotel er tæt på Victoria st. Ved du om det bedre kan betale sig for os (eller er samme pris) hvis vi tager taxa nu hvor vi er 5? Kan ikke rigtigt finde info omkring det. Hvis Ja, er der så taxaer ved lufthavnen eller skal man booke hjemmefra?

  Håber du får tid til at svare 🙂

  Med venlig hilsen
  Sara

 50. Janni

  Hej Kristoffer
  Du skriver at en busbillet med A6 fra Stansted til Paddington koster 12 pund, men når jeg går ind via dit link koster det 20 pund for en voksen og 10 for barn. Er prisen steget så meget siden dit skriv, eller er der andre muligheder?
  Mvh Janni

 51. Ulla

  Kære Kristoffer

  Tak for din gode hjemmeside, det er fantastisk at læse om al din viden.
  Vi er 3 personer som skal til London i Maj, og skal bo på Hotel Blakemore Hyde Park som ligger i nærheden af Paddington station, men vi agter at flyve til Gatwich og hvordan kommer vi så nemmest fra Victoria st. til vores hotel?
  Regner med at købe Oister Card som vi kan bruge i toget fra Gatwich.
  mvh
  Ulla

 52. Peter Halskov

  Lige en lille advarsel om at lufthavnstransport (London) kan købes for billigt:

  Jeg boede i juledagene i Camden og tog derfor en lufthavnsbus fra National Express (UK’s største landsdækkende bus-operatør) til og fra lufthavnen fra et stoppested på Baker Street.

  Mens jeg ventede i Baker Street på bussen tilbage til lufthavnen kom en bus fra et konkurrende selskab (kendt som Airport Express, Terravision & easy bus) og samlede en anden gruppe passagerer op, der også skulle til lufthavnen. Da de havde lukket 3/4 af de ventende passagerer om bord afviste de den sidste håndfuld kunder, fordi alle pladser var optaget…bussen var slet ikke fyldt op, men kunderne fik at vide at det blev den ved de næste stoppesteder og derfor kunne de ikke komme med. På trods af at disse mennesker havde købt billet online til netop denne afgang, og dermed havde fuldkommen gyldig billet til denne lufthavnsbus blev de nu afvist….

  Den lokale repræsentant fra busselskabet slog bare ud med armene og sagde “Det er ikke min fejl at bussen er overbook’et….” og afviste at hjælpe. Blot et par minutter tidligere havde han solgt og udstedt busbiletter til 2 ventende passagerer der var dukket op uden billet…disse to kom med bussen. Han sagde de afviste passagerer måske – og kun måske – kunne komme med deres næste afgang en halv time senere. De var alle vrede fordi de risikerede at komme for sent til deres fly, og mente busselskabet havde svigtet dem på uærlig vis, og en enkelt trådte ind i bussen og nægtede at forlade den, for han havde jo billet til netop denne afgang…. Busselskabet ringede så efter politiet for at få ham fjernet.

  Det er langt fra første gang jeg har hørt rædselshistorier om busselskabet Terravision, der opererer lufthavnsbusser over det meste af Europa…. og deres kundeservice medarbejdere, f.eks. dem der arbejder i England, men som har nærmest ikke-eksisterende engelsk-kundskaber.

  For en del år siden spurgte jeg to af disse kundeservicemedarbejdere (italienere) på en busstation i Hammersmith (London) hvornår den næste bus gik, og den ene blev ved med at hive sin billetmaskine frem, for at sælge en billet, – ingen af dem forstod det ret simple spørgsmål, selvom mine engelskundskaber er “second to none”…. Efter 10 min opgav jeg….

  Hvis du kan, så undgå at bruge Terravision (i UK aka Airport Express & easy bus), sats i stedet på National Express (bus), Gatwick Express (tog), Stansted Express (tog) og lignende. En billet kan også købes for billigt, – jeg er glad for jeg betalte en smule mere for turen, med et veldrevet selskab.

  Tjek dem evt. på Trustpilot….

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Peter

   Mange tak for din kommentar. Jeg har hørt lignende historier om Terravision/Easybus på lufthavnstransporten i London og det er også derfor, jeg udelukkende anbefaler National Express, hvis de “kører” på ruten i England. Da jeg havde eget rejsebureau brugte jeg også udelukkende National Express – de er pålidelige og kundeservicen er i top.

   Så vi er helt på linje 👍🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.