I denne store guide kommer jeg ind på, hvilke seværdigheder & attraktioner i London jeg vil anbefale til dig, der rejser til London og gerne vil opleve byens bedste & mest kendte oplevelser

Jeg beskriver både seværdigheder & attraktioner, der er gratis og de der koster penge. Man kan typisk spare penge ved at købe billetter til de betalte attraktioner hjemmefra – i de tilfælde linker jeg til køb af billetter, så du kan få styr på planlægningen af din rejse til London hjemmefra.

Nederst i indlægget her finder du også en videoguide, hvor jeg viser min anbefalede sightseeing-rute i London.

Lad os komme i gang med guiden til de bedste seværdigheder og oplevelser i London.

London Eye

london eye
Udsigten fra London Eye er fantastisk!

Det er umuligt at lave en guide til seværdigheder i London uden at nævne London Eye. Det er da også med god grund, at London Eye er en af de mest besøgte seværdigheder i London. Det enorme pariserhjul på Themsens sydlige bred giver en eminent udsigt over hele det centrale London.

På klare dage kan man faktisk se op til 40 kilometer og der vil altid være udsigt til kendte bygninger som Big Ben, St Paul’s Cathedral og Tower Bridge.

I hver “kuppel” er der plads til 28 passagerer, så hvis I er en familie kan I være ganske sikre på at I får plads sammen på turen rundt, der tager ca 30 minutter.

Billetter til London Eye – køb hjemmefra!

Den eneste ulempe ved at tage en tur i London Eye er, at det er en ekstremt populær attraktion, hvorfor der altid er lang kø. Dette kan dog afhjælpes ved at købe en fast track billet hjemmefra.

Almindelige billetter til London Eye koster £22.50 hvis man køber dem hjemmefra (billigere end at købe på dagen), men jeg vil anbefale alle, der gerne vil en tur rundt i London Eye uden at spilde lang tid på at stå i kø, at købe en fast track billet. 

Jeg har taget turen rundt i London Eye to gange – den ene gang på en almindelig billet og senest med en fast track billet. Med fast track billet til London Eye springer man vitterligt den lange kø over og kan gå direkte ombord.

Fast track billetten til London Eye koster £31.50 og det er penge, som jeg personligt synes er givet rigtig godt ud. Jeg gider i hvert fald ikke spilde for meget tid på at stå i kø, når jeg er i London.

Køb billetter til London Eye med fast-track mulighed her.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Læs også den større guide til London Eye (åbner i ny fane).

Musicals i London

musical i london


Som sådan ikke en enkeltstående seværdighed eller attraktion, men dog en helt speciel oplevelse i London.

London er verdenskendt for at have nogen af de bedste musicals på programmet og The West End i London har et utal af charmerende teatre, hvor der hver dag bliver opført nogen helt fantastiske musicals.

Hvis du har bare den mindste interesse i musicals eller teater, så bør du tage ind at se en musical på din rejse til London.

Billetterne bør købes hjemmefra, hvis du gerne vil se en bestemt musical – de bliver nemlig ofte udsolgt i perioder med mange turister i byen, hvilket der næsten altid er. Dog er det også muligt at være heldig at købe last minute billetter til musicals i London.

På hjemmesiden London Box Office kan du både tjekke hvilke musicals der spiller lige nu og købe billetter dertil – samtidig kan man købe last minute musical billetter til i dag, i morgen og i denne uge.

Læs også min store guide til musicals i London (åbner i ny fane).

Harry Potter’s London

harry potter london
Et blik ind i Harry Potter Studios i London.

Hvis ikke du er fan af Harry Potter universet kan du let og elegant hoppe videre til næste afsnit. Men hvis du, ligesom mig, er stor fan af troldmanden fra England, så kan du godt begynde at glæde dig til din tur til London.

Der findes nemlig ekstremt mange Harry Potter relaterede seværdigheder i den engelske hovedstad. Inde i selve London er der f.eks. en dedikeret Harry Potter sightseeing bustur, en Harry Potter Walking Tour og så er der selvfølgelig også Perron 9 3/4 på King’s Cross Station.

Lidt udenfor London er dog det egentlige Harry Potter mekka; Harry Potter Studios. Det er en enorm Harry Potter udstilling, hvor man selv kan træde ind i universet og gå rundt i kulisser fra filmene. Det kan anbefales!

Læs min store guide til Harry Potters London her (åbner i ny fane).

Husk at bestille billetter til Harry Potter Studios hjemmefra – de bliver nemlig altid udsolgt, men det kan du læse mere om i guiden.

Køb billetter til Harry Potter Studios her.

Se min video fra Harry Potter Studios her:

Bådtur på Themsen

river view london
Themsen og Tower Bridge set fra luften.

Dette er noget jeg aldrig bliver træt af og jeg forsøger altid at tage en bådtur på Themsen, når jeg er i London. Der er noget helt specielt ved at se en by fra søsiden og på Themsen i London får man et unikt indtryk af, hvor omskiftelig en by London er.

Jeg har skrevet en decideret guide til bådtur på Themsen (åbner i nyt vindue). Kombiner f.eks. dit besøg i London Eye med en bådtur – bådene sejler lige ved siden af pariserhjulet.

Køb billetter til bådtur på Themsen her.

Madame Tussauds London

madame tussauds london
Selveste “Sherlock Holmes” findes på museet.

Du kender måske allerede Madame Tussauds voksmuseum fra andre storbyer i verden? Madame Tussauds i London er dog det første af sin slags og det er faktisk ganske længe siden, at museet første gang slog dørene op.

Madame Tussauds er et voksmuseum, hvor du kan “møde” alskens kendisser og præsidenter. Et besøg værd for hele familien. Ligesom flere af de andre seværdigheder & oplevelser i London, der er nævnt her i guiden, anbefaler jeg at booke billet til Madame Tussauds hjemmefra.

Hvorfor & meget mere kan du læse om i den større guide til Madame Tussauds London (åbner i ny fane).

Køb billetter til Madame Tussauds i London her.

Brick Lane

brick lane


Brick Lane er i og for sig ‘bare’ en gade i det østlige London. Ikke desto mindre er Brick Lane i de senere år blevet et mekka for unge mennesker, der rejser til London for at opleve den helt specielle trendy (hipster) London vibe.

Ret skal være ret – de ‘rigtige’ London hipsters er nok for længst smuttet fra Brick Lane området (og nordpå mod Dalston, Hackney og Stoke Newington), men der er stadig ganske cool på Brick Lane og i resten af Shoreditch området.

Brick Lane er multikulturelt, hipt og med ekstremt mange gode indiske restauranter.

Tower of London

tower of london


Vi bliver i Londons East End, men går fra det trendy Brick Lane sydpå til Themsens bred, hvor vi finder det imponerende Tower of London.

Tower of London er en borg, der blev grundlagt helt tilbage omkring 1066. Tower har senest været benyttet som fængsel, hvor de to kendte East End slyngler, The Kray Twins, var nogle af de sidste, der sad indespærrede i Tower.

Tower of London er fortsat et kongeligt palads, men fungerer primært som turistattraktion. Man kan dog komme ind at se de britiske kronjuveler. Tower of London og Tower Bridge, der ligger lige ved siden af, er med rette en af de seværdigheder i London, som de fleste har på deres to-do liste.

Man kan godt nøjes med at se Tower udefra, men for den fulde oplevelse bør man tage ind på slottet.

Køb billetter til at se kronjuvelerne og opleve Tower of London her.

Skygarden eller The Shard

sky garden
Skygarden

Der findes en række ganske glimrende udsigtspunkter, hvor man får en eminent udsigt over London. Det tidligere nævnte London Eye er naturligvis det mest kendte, men hvis man er mere til en stationær oplevelse vil jeg anbefale enten Skygarden eller The Shard.

Skygarden er en gratis ‘public garden’, hvor der er en bar og ellers et større område, hvor man kan sidde eller gå lidt rundt og kigge ud over London. Skygarden er beliggende meget tæt på Tower of London, så de to seværdigheder kan kombineres.

Der skal bookes ‘billet’ til Skygarden – læs mere i min større guide til Skygarden her (åbner i ny fane).

Skal udsigten over London foregå i lidt mere elegante rammer, så kan du med fordel krydse Themsen og tage op i The Shard, der ligger i den østlige del af London tæt på London Bridge. Her er der forskellige muligheder, da der bl.a. ligger en række barer og restauranter i den høje bygning.

Man får en rigtig flot udsigt over London, men prisen er til gengæld også derefter. Således koster det fra ca 238 kr at komme op i ‘tårnet’.

Se mere om billetter til The Shard her.

Buckingham Palace

buckingham palace
Dronningens bolig, Buckingham Palace. En af de mest kendte seværdigheder i London.

Vil du se, hvor dronningen af Storbritannien bor? Hun bor naturligvis lige midt i Central London, så det vil næsten være synd ikke at aflægge hende et besøg på din storbyferie til London.

Udefra kan man få et ganske fint indtryk af paladset, men det mest interessante er naturligvis at aflægge sit besøg i tidsrummet, hvor der er vagtskifte blandt dronningens livvagter.

Typisk foregår dette om formiddagen mellem kl 10:15 og 11:45, men tjek altid op på dette inden I tager mod Buckingham Palace, da det kan ændre sig.

Læs mere om vagtskifte-tider mm. på den officielle hjemmeside her.

Hvis du rejser til London i perioden, hvor der er åbent for besøg i Buckingham Palace, så bør du være ude i god tid og booke din billet.

Billetter til Buckingham Palace koster følgende:

Adult£23.00
Over 60/Student (with valid ID)£21.00
Under 17/Disabled£13.00
Under 5Free
Family (2 adults, 3 under 17s)£59.00

Sightseeing bustur i London

london bustur
Sightseeing bus foran St Paul’s Cathedral i London.

Hvis du gerne vil se så mange seværdigheder i London på så kort tid som muligt, så er det naturligvis også muligt at hoppe på en af de dedikerede sightseeing busser, som der findes rigtig mange af i London.

Jeg anbefaler sædvanligvis Big Bus Tour of London, da den inkluderer en gratis bådtur på Themsen, deres busser kører hvert 5.-20. minut og busserne kommer forbi alle de bedst kendte seværdigheder i London.

Læs mere om sightseeing busserne og køb billetter her.

Lad det dog også være sagt med det samme; man kan sagtens tage forbi en stor del af disse seværdigheder til fods.

Jeg vil ikke ligefrem fraråde at tage med en sightseeing bustur i London, men vil dog bare fortælle, at det kan være langt billigere blot at købe et Visitor Oyster Card (link til køb her) og så tage med Londons almindelige bybusser.

Med et Visitor Oyster Card koster en tur kun 1.50 pund uanset hvor langt man kører med, så der er mulighed for at spare en del penge ved at rejse som de lokale.

Læs også min guide til offentlig transport i London (åbner i ny fane).

Westminster Abbey

westminster abbey


Den gotiske kirke, Westminster Abbey, tager sit navn fra bydelen, hvor også tidligere nævnte Buckingham Palace er beliggende. Westminster Abbey blev bygget mellem 1045 og 1050, mens den konstruktion, der står dags dato blev bygget i 1200-tallet.

Hvis du har den mindste interesse for arkitektur er du derfor nødt til at slå vejen forbi Westminster Abbey på din tur til London. Kirken er ikke bare et mesterværk – den sprudler også af historie. Mange fra det britiske kongehus er blevet gift i kirken og det var da også her Kate Middleton blev det.

Westminster Abbey er naturligvis på UNESCOs verdensarvsliste.

Det koster lidt over 200 kroner for en billet til Westminster Abbey, der kan købes online her.

Palace of Westminster

Palace of Westminster
En lille del af Palace of Westminster og Westminster Bridge.

Efter besøget i Westminster Abbey skal du ikke gå mange meter før du støder på Palace of Wesminster, som er bygningen, hvor det britiske parlament har til huse. Det er således her, at henholdsvis House of Lords og House of Commons holder til.

Palace of Westminster er måske Londons bedst kendte seværdighed og er i sig selv et besøg værd udefra. Og ja, det er klokketårnet ‘Big Ben’, som hæver sig over Palace of Westminster.

Det er muligt at komme inden for dørene, læs hvordan på stedets hjemmeside her.

St Paul’s Cathedral

st pauls cathedral
St Paul’s set fra Millennium Bridge.

Tidligere i denne guide til Londons bedste seværdigheder har jeg skrevet lidt om et par steder, hvor man får en fantastisk udsigt over London. Hvis du gerne vil kombinere en god udsigt med noget kultur, så bør du overveje at besøge St Paul’s Cathedral.

I stedet for at skrive meget mere om kirken vil jeg i stedet indsætte denne video, der giver en ganske glimrende introduktion til St Paul’s Cathedral, så du ved hvad du kan forvente af besøget:

Billetter til St Paul’s koster £16.00 for voksne og £7.00 for børn. Fast-track billetter, hvor man endda sparer 10% i forhold til at købe på dagen, kan købes hos på dette link.

Stadion ture

arsenal stadium
Billede af Arsenal’s stadion, The Emirates.

London er hjemsted for nogen af de mest succesfulde fodboldklubber i England og der er derfor en masse flotte, store stadions i London.

De fleste af disse stadions har åbent for besøgende, når hjemmeholdet ikke spiller kampe. Billetter til fodboldkampe i England er notorisk dyre, så hvis du ikke er klar til at bruge de store beløb på at se en kamp, så er det altså stadig muligt at besøge diverse stadions i London – og endda se meget mere end du ville kunne på en kampdag.

Andre kendte fodboldklubber i London er bl.a. West Ham (der nu spiller på det olympiske stadion), Fulham, Millwall, Crystal Palce, Brentford og Queens Park Rangers.

Gratis museer

british museum
British Museum

London har et stort antal museer, som også turister har gratis adgang til. Eksempelvis er Londons Science Museum og Natural History Museum beliggende i Londons West End med kun få hundrede meters afstand, så hvis man vil besøge de to museer på samme dag er det ganske nemt.

Læs mere om Science Museum her og læs mere om Natural History Museum her.

Derudover er der naturligvis British Museum. Hvis du kun skal besøge et enkelt museum på din rejse til London, så vil jeg anbefale at tage forbi British Museum, som naturligvis også er gratis at besøge som turist. British Museum har siden 1700-tallet været i brug og regnes for at være et af verdens største & vigtigste museer.

Læs mere om, hvilke udstillinger, der er i British Museum netop nu på deres hjemmeside her.

Markeder i London

borough market london
Borough Market – et fantastisk madmarked.

London har mange gode markeder at byde på. Mit yndlings madmarked er nok Borough Market, som ligger lige syd for Themsen og London Bridge. Borough Market har jeg tidligere skrevet om, det kan du læse her (åbner i ny fane).

Derudover er der det evigt populære Camden Lock Market, som hver dag tiltrækker mange tusinde turister. Camden Lock Market er for de lidt mere alternative typer, så hvis du gerne vil købe en The Libertines t-shirt, en cool lædertaske eller noget virkelig spacy tøj til en techno-fest, så skal du tage til dette marked.

Og hvis du ikke er på udkig efter en af de nævnte ting, så er hele stemningen omkring markedet også en oplevelse værd. Dog vil jeg anbefale at besøge stedet i hverdagene, hvis det er muligt, da der virkelig er mange mennesker i weekenden!

Der er også det legendariske Portobello Road Market, som foregår i det smukke Notting Hill område. Se flere af Londons markeder her.

Ofte stillede spørgsmål om London

Herunder besvarer jeg en række af de spørgsmål, jeg igennem mange år som rejseblogger og guide er blevet stillet om London.

Hvad skal man se i London?

Nogle af de mest populære seværdigheder i London er bl.a. London Eye, Buckingham Palace, Tower of London og Bog Ben. Disse seværdigheder beskriver jeg i indlægget her, men London har langt mere at byde på end de mest populære seværdigheder, så overvej også at opsøge oplevelser såsom Brick Lane, Camden Market og Greenwich Park.

Hvor skal man bo i London?

Jeg har været i London over 30 gange og har boet mange forskellige steder. De områder jeg som oftest anbefaler at bo i som turist er Paddington, Bayswater, Victoria og Bloomsbury. Hvis du gerne vil bo meget centralt, så er områder som Soho, Covent Garden og Mayfair også rigtig gode bud. Læs min guide til hvor man skal bo i London her.

Hvordan kommer man fra lufthavnen til sit hotel?

Svaret afhænger af, hvor du lander – Heathrow, Stansted, Gatwick eller Luton. Der er glimrende forbindelser med både bus og tog fra alle lufthavnene, så det er nemt at komme fra lufthavnen til London. Jeg har også skrevet en guide, hvor jeg gennemgår al lufthavnstransport i London

Hvordan bruger man offentlig transport i London?

Den offentlige transport i London fungerer fremragende og jeg anbefaler alle, der rejser til London, at sætte sig ind i, hvordan metroen (The Tube) og busserne fungerer. Det er nemlig meget enkelt og man kan langt nemmere komme omkring på sin storbyferie end hvis man bruger taxa. Læs min guide til offentlig transport i London her.

Læs også flere tips til seværdigheder og ting at lave i London på min engelske travel blog Destinationwellknown.com.

Videoguide: En dag i London

Jeg har lavet en video, hvor jeg viser hvilke top seværdigheder i London jeg synes man bør se, hvis man kun har en enkelt dag – eller bare gerne vil se flest seværdigheder på en gang.

Jeg har også lavet en video til dig, der gerne vil udforske nogen af Londons skjulte skatte og lidt mindre kendte seværdigheder. Bliv inspireret til at se 7 anderledes seværdigheder:

Det var det! 

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til Londons seværdigheder & oplevelser. Hvis du har nogen spørgsmål til attraktioner i London eller byen generelt, så skriv en kommentar herunder og jeg skal forsøge at svare efter bedst evne.

Herunder har jeg listet en række indlæg, der også kunne interessere dig, der skal til London:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien