Mad i London Den engelske hovedstad London er kendt for at være en af de mest multikulturelle byer i verden.

Dette mærkes i særdeleshed, når sulten trænger sig på og man kaster et blik omkring sig; karry-retter fra Caribien, moussakka fra Grækenland, curry fra Indien og naturligvis fish & chips fra Storbritannien – det er blot et lillebitte udsnit af det enorme udvalg, der findes på Londons mange restauranter.

Udover at have en spirrende restaurant-scene, har London også utrolig mange madmarkeder og street food boder. Et af de bedste, og i hvert fald det ældste, er Borough Market, der ligger på sydsiden af Themsen lige ved London Bridge.

borough market london

Borough Market
8 Southwark Street
Tube: London Bridge

Jeg besøgte markedet en fredag ved middagstid og må blankt erkende, at det uden tvivl er det mest spændende madmarked jeg endnu har besøgt. Man mødes af så mange forskellige sanseindtryk, at det kan være helt overvældende. Lokationen er under en togbane, hvilket blot forstærker hele oplevelsen af at være på et autentisk, gammelt marked midt i London. Der var mange mennesker, men det var ikke ulideligt og der var egentlig plads nok til at gå rundt og tjekke de mange madboder ud.

madmarked i london Borough Market stammer helt tilbage fra år 1014, men holder fortsat fanen højt og har nu et kæmpe udvalg af alt fra britisk ost til cider og masser af eksotisk mad fra lande over hele verden. Man kan både købe f.eks. kød fra slagteren og mad der kan indtages med det samme.

Det værste ved besøget er, når man er blevet mæt – det er i forvejen svært at vælge, hvad man skal spise, når udvalget er så stort og godt 🙂

Borough Market kan anbefales til alle, der kan lide f.eks. Torvehallerne i København og også til dig, der blot gerne vil have en god frokost. Priserne er ganske ok (London er jo generelt dyr). Jeg fik en burger til ca 50 kroner og den var i hvert fald pengene værd.

Det er de færreste, der bor på hotel i London tæt på Borough Market, men hvis du er på London-bådtur er der også et stoppested ved London Bridge, hvorfra du kan gå de få hundrede meter til madmarkedet (og krydse floden igen bagefter, hvis du vil se Tower of London).

God fornøjelse!

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien