Om & Kontakt – Kristoffer Føns fra Storbritannien.dk

Velkommen til Storbritannien.dk – rejseguiden til danskere, der skal på tur til de britiske øer.

Mit navn er Kristoffer Føns og det er mig, der er primus motor her på websitet. 

Kristoffer Føns london

Ideen til Storbritannien.dk kom, da jeg, efter at have drevet rejsebloggen Rejsekris.dk i flere år, følte trang til at lægge større vægt på rejser til de britiske storbyer.

I forvejen var mine indlæg om rejser til London uden tvivl de mest læste på min rejseblog, så det var nærliggende at starte et nyt projekt, hvor jeg kunne dykke mere ned i detaljen. I foråret 2016 boede jeg i den skotske hovedstad Edinburgh, hvorfor jeg nu også ved en del om den imponerende storby.

Jeg har været vild med de britiske øer så længe jeg kan huske og min passion for Storbritannien er kun vokset med alderen. Der går sjældent mere end 2-3 måneder mellem mine besøg i London og det er mit mål, at jeg inden for en overskuelig årrække skal have besøgt alle større byer i Storbritannien.

Jeg laver også videoer på Youtube, hvor der er en del fra Storbritannien – Rejsekris på Youtube.

Udover det åbenlyst smukke ved de britiske storbyer dyrker jeg i høj grad også britisk musik og kultur – blandt de mest hørte artister i mit hjem er bl.a. navne som Oasis, The Smiths, The Libertines og Franz Ferdinand.

Til daglig er jeg selvstændig, hvor jeg arbejder som konsulent & som rejseblogger her og, som tidligere nævnt, på Rejsekris.dk.

Derudover driver jeg den engelsksprogede side om London, Londontravelhacks.com.

Kontakt: kf(at)rejsekris.dk

100 tanker om “Om & Kontakt – Kristoffer Føns fra Storbritannien.dk

 1. Merri

  Hej Kristoffer.

  Tak for en informativ side.

  Vi skal til London i 3 dage. Vi er 2 voksne og 3 børn på 8, 15 og 17 år.

  Hvilke kort skal vi bruge til offentlig transport?

 2. Henrik Pedersen

  Hej Kristoffer

  Vi har lige været i London og fik rejsevejledning af dig, har desuden besøgt din side flittigt for ideer, tips og vejledning. Super.
  Tak for hjælpen.

  Med venlig hilsen
  Linda & Henrik

 3. Emilie

  Hej Kristoffer 🙂

  Mig og min kæreste tager til London om to uger, og jeg har derfor et enkelt spørgsmål, som jeg håber, du vil svare på. Vi lander tidligt om morgenen, men har først check in kl. 14 (vi bor ved airbnb 40 minutter uden fra London og en stor detour fra Luton) og derfor ville jeg høre, om du ved, om der er mulighed for at få vores bagage opbevaret i bagagbokse i centrum, så vi ikke spilder en hel dag?

 4. Janne Falcham

  Hej Kristoffer,

  Mig og min søn 16 år, tager til London mandag – torsdag i uge 7. Vi skal bo i Pandington, 5 min fra stationen.

  jeg har læst alt her og fået din e-bog, hvilke har givet mig en masse, men har brug for dine råd da jeg ikke har rejs på denne måde før. (altid på den nemme måde Taxa osv…).

  Vi skal købe et oister kort til at køre i bus osv. i London, vil du anbefale det til 20 eller 25 pund?

  Kan vi bruge det til expresstoget fra heathrow til pandington, eller skal vi købe et retur billet og hvor?

  Jeg er lidt sendt ude, så kan jeg nå at få det inden vi skal afsted?

  Tak for nogle gode sider….

  hilsen Janne

 5. Bjarke

  Hej Kristoffer
  Vi skal to afsted til Skotland i påsken, og jeg er i den forbindelse havnet på din fremragende hjemmeside. Jeg håber, at du kan hjælpe med følgende:
  Vi skal bruge tiden ca. ligeligt i Edinburgh og på Isle of Skye. Vi tager turen til Isle of Skye med tog – den skulle eftersigende være spektakulær. På Isle of Skye er planen, at vi lejer en bil. Kan du foreslå overnatning og seværdigheder på Isle of Skye samt Inverness? Er det nødvendigt at booke på forhånd?
  På forhånd tak.
  Mvh. Bjarke

 6. Roland Hansen

  Hej Kristoffer
  Du skriver meget om Oyster kortet, som er alletiders og som vi selv har brugt mange gange. Jeg har læst, at det nu er muligt ved rejser i London, at bruge sit Visa kort, hvis det er forsynet med kontaktløs funktion. Du nævner ikke noget om dette. Er der en grund til det?
  Vi rejser i morgen den 25. marts, så du kan jo nok ikke nå at svare inden da, men er lidt nysgerrig efter din mening.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Roland

   Ja, det er fordi, at man ikke kan bruge danske kontaktløse Visa kort i London. Jeg prøvede det selv for et par måneder siden og fik at vide, at det ikke fungerede for udenlandske kort. Så det er grunden til, at Visitor Oyster Card stadig er det jeg anbefaler.

 7. Jane

  Hej Kristoffer
  Vil høre dig, om vejret i Edinbourgh i oktober? Skal afsted i 5 dage og vil benytte nogle af de udflugter du skriver om. Skal også til Fort Wiliam og på en togtur med Jacobite streamtoget. På forhånd tak
  Jane
  P.s børn vil vel også nyde godt af Skotland (pige 8 år)

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jane

   Det bliver sjældent sådan rigtig koldt i Edinburgh, så oktober er helt fin. Tjek denne side for weather averages: http://www.holiday-weather.com/edinburgh/averages/october/

   Tror oktober i Edinburgh er bedre end i Danmark, for at være ærlig.

   Ja, din pige vil helt sikkert elske Skotland. Det er jo meget eventyrligt i Edinburgh (f.eks. Victoria Street) med pæne bygninger, en gammel vulkan i midten af byen og generelt er naturen jo også bare vild & flot i Skotland.

 8. Malene

  Hej Kristoffer

  Skal til London d.30.6.17 og være der i 4 dage i forbindelse med en koncert i O2. Vi lander i Gatwick og skal med toget til Kings Cross vi tager det langsomme tog, har jeg fundet ud af bedst kan betale sig.Du må endelig sige til hvis du mener det kan gøres hurtigere!Men jeg vil høre dig om angående oyster card, kan vi bruger det med det tog og hvor meget tænker du man skal fylde på til 4 dage? og jeg har tænkt at købe kortene hjemmefra.
  Mvh Malene

 9. Henning

  Hej. Jeg skal snart en tur til London. Har hørt og læst at man kan benytte sit kontaktløse Visakort på samme måde som man bruger sit rejsekort her i DK, i den offentlige transport i London. Er dette korrekt?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Henning

   Svaret er egentlig ja, men ikke som dansker! Her er det fortsat Visitor Oyster Card (Londons svar på Rejsekortet), der er kongen. Grunden til dette er, at det kun er britiske kredtikort, som understøttes til offentlig transport i London.

   Jeg forsøgte selv at bruge mit danske kontaktløse VISA dankort i en bus i London for et par måneder siden. Det fungerede ikke og jeg kunne se på buschaufføren, at han tit havde turister, som forsøgte at bruge deres kort – man har jo læst på nettet, at man nu kan bruge kontaktløse kreditkort i London…

   Jeg spurgte så en medarbejder på King’s Cross, der kunne fortælle, at det kun er kreditkort udstedt af britiske banker, som fungerer.
   Derfor: når du skal rejse til London er det fortsat en god idé at købe Visitor Oyster Card hjemmefra. Det bliver sendt til din hjemmeadresse, så du har dem klar, når du ankommer i den engelske hovedstad. Link til køb her: https://storbritannien.dk/link/visitor-oyster-card.php

 10. Christina

  Hej Kris. 🙂
  Kan man tage i lufthavnen og booke en billet hjem til Danmark med det næste ledige fly? Eller skal det gøres online? Og kan man betale med sit almindelige Mastercard (ikke Dankort)
  Vh Christina

 11. Anne Demenikov

  Hej Kristoffer
  Kan jeg tage med bus på Isle of Skye i slutningen af oktober ?
  Tænker fra Armadale – Kilmuir , Kilmur – Kyle of Lochalsh

  Hilsen Anne

 12. Helle Dissing

  Hej Kristoffer,

  tak for en super side!
  Mine døtre og jeg studerer den flittigt, som led i planlægning af vores tur til London i efterårsferien. Derf er bare SÅ meget godt input!

  Jeg har et par spørgsmål om Oyster Card. Jeg har et gammelt Oyster Card for 2010.
  Mon det stadig kan anvendes?
  Ved du hvad forskellen på et almindeligt Oyster Card og et Visitor Oyster Card består i?
  Kan det betale sig at udskifte mit gamle kort med et nyt Visitor Card?

  Vh Helle

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Helle

   Mange tak for de pæne ord 🙂

   Oyster Cards udløber aldrig, så du kan bare tage dit gamle kort med og bruge det. Både Visitor Oyster Cards og Oyster Cards fungerer ‘for evigt’.

   1. Helle Dissing

    Hej Kristoffer,

    tusind tak for hurtigt svar 🙂

    Endnu et spørgsmål: Hvad er forskellen på de 2 typer kort?

    VH Helle

 13. Sign

  Hej Kristoffer.
  Da I flyttede til Edinburgh, hvad gjorde I så angående bankkonto og kreditkort? Oprettede I en bankkonto i Edinburgh og fik derved et nyt kreditkort, som I brugte derovre? Eller beholdte I jeres bankkonto og kreditkort, som I havde herhjemme, og brugte det?
  Jeg flytter snart til Edinburgh for at arbejde i et par måneder, og jeg er i tvivl om, hvad der er smartest at gøre i forhold til kreditkort og bankkonto. Jeg håber, du har nogle råd til, hvad man kan gøre.
  Mange tak på forhånd!

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hey Sign

   Vi beholdt faktisk bare vores danske bankkonti og VISA Dankort. Der var aldrig nogen problemer, men vi måtte så naturligvis sluge gebyret, når vi hævede britiske pund i hæveautomaterne. Så beklager, men dér kan jeg ikke lige vejlede.

 14. Kim

  Jeg og min familie (5 personer), skal til London i perioden torsdag den 30. november 2017 til tirsdag den 5. december 2017.

  Vi har nu købt togbilletter fra Gatwick Airport til London Bridge (Thameslink).

  Billetterne er købt direkte på thameslink’s hjemmeside (vi har også modtaget mail, med Referencenummer).
  Som jeg forstår det, kan vi afhente billetterne, på deres kontor i Gatwick Airport, når vi ankommer, den 30 november 2017.

  Er dette korrekt?

  Kan du evt. fortælle mig, hvor Thameslink kontoret, ligger i Gatwick Airport

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Kim

   Hmm, umiddelbart vil jeg tro, at I har fået en booking-kode, som I skal indtaste i en billetautomat og dér så få printet billetterne ud. Sådan plejer det at fungere, når man køber togbilletter i UK i hvert fald.

 15. Bjarne Møller

  Hej Kristoffer

  Min hustru og jeg besøger Edinburgh fra 4.12.2017 – 8.12.2017. Tænker at vi vil følge dit råd om at benytte Airlink bussen til og fra lufthavnen. Problemet er bare: hvor man kan se hvor den stopper? Vi skal bo på: Apex City of Edinburgh Hotel, 61 Grassmarket.
  Kan du hjælpe – Tak på forhånd 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Bjarne

   Endestationen er lige ved Waverley Station i centrum. Derfra kan I gå til jeres hotel på Grassmarket på ca 10 minutter – eller tage en taxa (der holder taxaer lige overfor stoppestedet). Her er gå-ruten fra busstoppet til hotellet: https://goo.gl/maps/vLS5XWc6mDm

   Hvis du har flere spørgsmål om Edinburgh, så fyrer du bare løs 😀

 16. Mikkel

  Hej Kris.
  Min kæreste og jeg er kommet i tanke om en spontan juletur til London fra den 20. december til den 23. Vi er 18-20 år, og ingen af os er “super”-kulturelle. Vi vil blot gerne se de almindelige ting som London Bridge, Big Ben og London Eye. Ellers vil vi gerne bare kigge på juleudstillinger, shoppe lidt og gå rundt og kigge på byen udefra. Vi er altså ikke så meget til museer og udstillinger og den slags.
  Har du et godt forslag til et område vi kan bo i, som opfylder vores ønsker? Har fundet nogle hoteller gennem Momondo og den slags, hvor vi skal af med omtrent 2000 i alt for alle 3 nætter for 2 personer, men aner ikke om områderne passer til os. Er dette realistisk, eller har du andre gode bud? Vi skal forresten flyve til Stansted, da det er klart billigst for os.
  Håber på hurtigt svar, så vi kan få booket det hele hurtigst muligt 🙂

 17. søren

  Hej Kristoffer

  Min kæreste og jeg skal til Edinburgh og Glasgow i december. Vi flyver til edinburgh og skal derfra til glasgow med det samme. Men har lidt svært ved at lure den nemmeste/hurtigste vej fra Edinburgh lufthavn til Glasgow. Desuden er min kæreste gravid så hun vil meget gerne vide om der toilet på busserne/togene fra edinburg til glasgow, så rejsetiden er lidt vigtig for hende. Hvad vil du anbefale i sådan en situation? 🙂

  mvh
  Søren

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Søren

   Sidste gang jeg tog bussen fra Edinburgh til Glasgow var der toilet i bussen – nede bagved. Jeg har taget turen flere gange og har aldrig lagt mærke til om der har været toilet i de andre busser, så kan ikke sige med sikkerhed, at det er standarden – beklager.

   Fra lufthavnen er bussen klart nemmest, hurtigst og billigst.

 18. Mette

  Hej
  Jeg skal til London i julen, og jeg kan simpelthen ikke gennemskue tog, bus, transport m.m.
  Hvor finder jeg en rejseplan. ? Der er arbejde med togene, så der skrives, der vil være færre afgange og da det er jul, bekymrer det mig, hvordan jeg kommer fra london til Gatwick d. 27/12. Skal derud så sent som muligt.. Hvor ser jeg det?
  Og køber jeg et visitor oyster card, kan jeg så bruge det i toget fra Stansted til London og fra london til gatwick. Er forvirret om jeg skal købe et visitor oyster card og bruge det til det hele, og om jeg skal tage tog eller bus fra stansted til london d. 23/12 og London til gatwick d. 27/12 om aftenen???
  Og havd kan man lave d. 25/12? Alt er lukket:)
  Håber på hjælp
  Mh Mette

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Mette

   Du kan få overblik over tog inde i London hos Transport for London her: https://tfl.gov.uk/

   Du kan også bruge Google Maps’ ruteplanlægger til at lave rejseplaner.

   Du kan ikke bruge Visitor Oyster Card fra Stansted, dér skal du have en særskilt togbillet som du fx kan købe her: https://storbritannien.dk/link/stansted-express-visitbritain

   Du kan godt bruge Visitor Oyster Card fra London til Gatwick. Tjek Thameslink og Gatwick Express’ hjemmesider for info om køreplaner.

   I forhold til den 25. så ja – det er dér briterne fejrer jul derhjemme, så der er nok begrænsede muligheder for aktiviteter, men måske der er åbent hos de folkefærd der ikke fejrer jul; f.eks. omkring Brick Lane i East London.

 19. Peter Mortensen

  Hej Kristoffer
  Vi er en familie på 3, som har inviteret farmor og farfar med til London fra d. 14 til 17 december.

  Vi rejser Århus-Stansted retur og tager Stansted Expressen til Liverpool Street Station.

  Mit spørgsmål omhandler Oister card:
  Vi er som sagt 4 voksne og en pige på 13 år.
  Jeg går ud fra at vi skal have hver vores Oister card, er det korrekt forstået ?
  Men hvad med vores pige på 13 år (som så vidt jeg kan læse mig til, rejser til ½ pris) – skal hun også have et Oister card ?

  Vil du anbefale at vi køber Oister card´s lokalt på Liverpool Street Station eller hjemmefra ? (min bekymring går på om de kan nå at ankomme samt problematikken med vores datter)

  På forhånd tak
  Mvh Peter Mortensen

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Peter

   Det lyder da hyggeligt med en juletur til London 🙂

   Ingen problemer mht at bestille Visitor Oyster Cards hjemmefra – de bliver sendt med express post fra VisitBritains lager, der ligger i Sverige. Så det kan I sagtens nå at bestille.

   I forhold til jeres datter, så vil jeg faktisk anbefale at hun får sig et Travelcard, da man dér kan købe et til unge fra 11-15, hvor der med Visitor Oyster Card ikke er en børneversion. I skal så lige se, hvilken zone jeres hotel ligger i og hvor I regner med at tage rundt – 90% af alle danskere, der rejser til London vil kun være i zone 1-2, så medmindre I planlægger noget helt specifikt eller bor på et hotel langt væk fra centrum, så er kortet fra zone 1-4 fint.

   Travelcard kan købes her: https://storbritannien.dk/link/london-travelcard

 20. Monique

  Hej Kristoffer

  Vi skal til London for første gang her til januar i et par dage, hvor vi skal bo et par minutter fra London bridge. Vi lander i London Stansted airport og skal så tage offentlig trasport til hotellet. Vi har læst os frem til her på din hjemmeside, at det er bedst at investere i et “Visitor Oyster Card London”, men kan man/er det bedst at bruge dette kort fra lufthavnen til hotellet? eller “rækker” det ikke så langt? Hvad kan betale sig?

  Mvh. Monique

 21. Kasper

  Hej.
  Et spørgsmål om transport.
  Jeg ved at børn op til 11 år er gratis i underground med en betalende voksen.
  Men hvordan får man ens barn med igennem uden et oyster card til barnet ? Ved jo at man skal igennem de der låger ved underground stationerne/
  Håber du forstår mit spørgsmål

 22. Tabita Ginnerup

  Hej Kristoffer
  Vi er 4 der skal rejse til London i februar. Jeg rejser med kørestol og har dk ledsagerkort. Ved du om man kan bruge det danske ledsagerkort ved de forskellige seværdigheder. Kan se ved feks madam Tussauds at man får ledsager med gratis. Men gælder det også for os dansker?
  Hilsen Tabita

 23. Erik Haase

  Vi kan se at det kan betale sig at købe et OysterCard. Det lader til at man køber kortet med et givent beløb. Kan man indbetale yderligere?

  Tak for en fantastisk hjemmeside.

 24. Pernille Lauritzen

  Hej Kristoffer, min familie og jeg skal til England til sommer, først med 3 dage i Brigthon hvor planen er at vi leje en bil fra Gatwich, udfordringen består i hvordan vi nemmeste kommer retur til London, får afleveret bilen, og kommer videre til vores lejlighed der ligger tæt på MAZE HILL stationen, Jeg forventer at vi køber 4 travel oyster card (2 voksne og 2 piger på 17 å) – jeg kan dog ikke gennemskue hvad der er nemmest og billigst ? – men kan se at det koster kassen at tage toget fra Gatwich airport til Maze Hill – kan Oyster cardet bruges fra Gatwich, eller ligger det udenfor 1-2 zonen – gode råd tager jeg i mod med kys hånd.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Pernille

   Spændende! Har I set min video fra Brighton? Måske den kan inspirere lidt: https://www.youtube.com/watch?v=pHukJcAqXBU

   Det er faktisk ret lige til at komme fra Gatwick til Maze Hill; tag med Thameslink toget til London Bridge, skift til Southeastern toget og stå af (det 3. stop) på Maze Hill. Turen tager i alt kun 50 minutter og I kan godt bruger Visitor Oyster Cards på hele rejsen. Dem kan I købe hjemmefra her: https://storbritannien.dk/link/visitor-oyster-card.php

   God tur!

 25. Ida

  Hej Kristoffer

  har du nogle fif til det med at leje en bil i UK ? vi overvejer at tage til London blive der et par dage så en tur i bil til Brighton – videre til Monkey World og så nord på og forhåbentlig ender vi i Edinburg hvor vi vil bruge et par dage igen inden vi flyver hjem til DK ( og selvfølgelig aflevere bilen )

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Ida

   Det lyder da som en fed plan!

   Jeg har egentlig ikke de store tricks, når det kommer til biludlejning i UK. Jeg har kun lejet bil derovre en gang (i Edinburgh) og det fungerede glimrende, jeg brugte bare hjemmesiden RentalCars til at få et overblik – de er ligesom Momondo indenfor billeje. Link til RentalCars her.

   I forhold til jeres plan, så vil jeg dog sige, at når I er inde i London og skal til Brighton, så vil jeg næsten anbefale jer bare at tage toget ned til Brighton og leje bilen dernede. Det er ekstremt nemt og billigt at tage toget fra London til Brighton – vil vove at påstå, at I er i Brighton inden I ville være ude af selve London i bil 🙂

   En bil i Brighton giver dog rigtig god mening – jeg vil virkelig anbefale jer at besøge de flotte klipper som jeg også viser i min Brighton videoguide: https://www.youtube.com/watch?v=pHukJcAqXBU

   1. Ida

    Hej igen Kristoffer
    Vi har, siden jeg skrev sidst, vendt turen om, så nu starter vi i Edinburgh og kører syd på via Drayton Manor Theme Park, Monkey World og 3 overnatninger i Brighton og efter dit råd om at tage toget fra London til Brighton, har vi nu valgt at tage toget den anden vej og aflevere bilen i Brighton 🙂 – men jeg er lidt i tvivl om det med transport i London, som jeg nu har kastet mig over 😉 – vi kan købe en billet til toget til London via det link du har smidt i teksten om Brighton – men når vi så kommer til London er jeg i tvivl om travelcard vs visit Oyster card, og når vi så skal til lufthavnen på vejen hjem ( Stansted) ( vi skal bo på holiday inn, Wimbeldon)

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Ida

     Spændende! Lyder som en rigtig fed tur rundt i det britiske 🙂

     Jeg ville tage et Oyster Card loadet godt op, da I skal bo i zone 3 og der er et stykke ind til centrum. Til Stansted kan I tage tuben til Moorgate, derfra gå (der er meget kort) til Liverpool Street St og dér tage Stansted Express til lufthavnen.

 26. Janni

  hej.
  vi skal flyve hjem tidligt søndag morgen fra standsted lufthavn.
  vi har planer om at ta lufthavnsbussen frem og tilbage, men da vi allerede skal fra victoria station senest kl. 05.00 søndag morgen, vil jeg lige være sikker på at den kører til lufthavnen så tidligt om morgen.
  Mvh Janni

 27. Jeannette

  Hej
  Vi er to veninder der tager til London for at opleve brylluppet mellem Meghan og Harry 😃
  Vi Skal bo på Russel Square. Hvordan kommer vi hurtigst og nemmest til Windsor d. 19. maj ( til globryllup 😃)
  Vh. Jeannette

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jeannette

   Haha, hvor fedt! 😀

   Man kan komme til Windsor både fra Waterloo og Paddington – sidstnævnte er nok det nemmeste i jeres tilfælde.

   Fra Paddington St skal I først med toget i retning mod Oxford, efter 15 min skal I af på Slough og skifte til toget i retning mod Windsor som så kun tager 6 minutter, så er I på Windsor & Eton Central Station. Så det er virkelig nemt faktisk 🙂

   Rigtig god royal tur til London 😀

 28. Sine Nyeland Sandholt

  Hej Kristoffer
  Jeg overvejer at give min datter en Harry Potter tur i 10 års fødselsdagsgave. Hun har en bror på 6 år og en søster på 12 år, og alle tre er vilde med Harry Potter.

  Kan du anbefale en billig ferielejlighed, Hostel eller hotel, hvor vi alle 5 kan bo sammen til billige penge – gerne tæt på Victoria Coach Station.

  Vh Sine

 29. Gitte

  Hej Kristoffer.

  Tak for nogle virkelige gode input her omkring London (de har hjulpet en del) 😄🙌🏼.

  Der er dog noget jeg må høre dig om du ved?
  Min mand, datter (5år) og jeg har bestilt tur til bl.a. London i juli.
  Vi lander i Stansted og skal først på turen besøg nogle venner der er bosat i England. Vi har lejet en bil til formålet. Umiddelbart skal vi betale ‘vej afgift’ på ruten og sikkert også flere steder, da vi skal på Londons ‘motorvejs ring-net”. Ved du hvad sådanne afgifter koster? Og om det skal betales kontant ved ‘afgiftsstedet’?

  På retur vejen skal vi aflevere bilen igen i Stansted, og derefter med toget til Liverpool street station (vi skal bo 5 min derfra) kan vi bruge de oyster cards på den strækning? Eller skal vi købe en bestemt togbillet? Har læst at hvis du skal købe en billet er langt det billigste at bestille hjemmefra inden rejsen begynder?.

  På forhånd tak 😊
  Mvh Gitte

  På forhånd tak

 30. Nina

  Hej Kristoffer.

  Jeg skal en tur til London fra d. 26 – 31 maj. Jeg flyver til Stansted (tur/retur), og jeg har læst at jeg ikke kan bruge OysterCard derfra, men skal købe en seperat billet. De første 3 dage skal jeg være turist i London, men de sidste dage skal jeg til Birmingham og Himley 🙂 Spørgsmålet er så, hvor meget du anbefaler at jeg “fylder” på mit OysterCard? Jeg er nemlig lidt i tvivl omkring zonerne og deres priser 🙂

  Mvh. Nina

 31. Ida

  Hej igen Kristoffer 🙂
  Jeg har svært ved at finde et svar, men kan man købe alm hovedpinepiller ( ala panodil) og ibuprofren i håndkøb i England ? og i så fald er det så på et apotek eller kan man købe det i i supermarked ?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Ida

   Det kan købes i alle supermarkeder (Tesco, Sainsburys etc) og det er ekstremt meget billigere end i Danmark. F.eks. koster 20 ibuprofen/paracetamol ca 4 kroner. Personligt køber jeg aldrig længere den slags piller i Danmark – køber ‘stort’ ind i UK og tager med hjem 🙂

 32. Lise og Karina

  Hej Kristoffer:-)
  Min kusine og jeg vil super gerne til London (26-29 juni), og vi har de sidste to uger hver dag ledt på nettet efter et hotel, som ligger godt, men som ikke ruinerer os (min kusine er studerende):-) Det er umiddelbart virkelig svært, og eftersom vi begge kun har været der én gang før ved vi heller ikke, hvilke områder vi kan/skal kigge i. Vi er efterhånden ret nervøse for ikke, at finde noget til en rimelig pris. Kan du mon hjælpe? Ferien er primært shopping, og vi regner med at lande i Stansted lufthavn.

  Mvh Lise og Karina

 33. Gitte Kodahl

  Hej Kristoffer

  Vi skal til London fredag til mandag i vinterferien. Vi flyver til Gatwick. Hovedformålet er at se Harry Potter Studio. Tænker vi vil bo så det er let at komme til/fra lufthavnen og let at komme til/fra bussen til Harry Potter Studio. Er det bedst at bo ved Victoria Station eller Kings Cross?

  Mvh Gitte

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Gitte

   Det afhænger lidt af, hvilken lufthavn I flyver til. Umiddelbart kan jeg anbefale Gatwick, da I der kan komme nemt og hurtigt til både Victoria og Kings Cross med direkte tog. Personligt bor jeg ofte omkring Kings Cross og det kan jeg i den grad anbefale. Det er også nemt at komme fra Luton til Kings Cross, hvis I finder billige flybilletter der til.

 34. gitte

  Hej, jeg har et ønske om at rejse rundt i Skotland med tog, men ikke på en allerede planlagt tur, derfor vil jeg høre, om der findes et rejsekort til tog, som man kan bruge, også på lidt længere distancer, så jeg ikke skal booke billetter hele tiden. Jeg forstiller mig at turen starter i Edinburgh hvor jeg tidligere har været og går derfra til Aberdeen, og så lidt ind i landet, som f.eks Alford, men intet skal være programsat, så findes der sådan et “tog kort”

 35. Leo keldberg

  Hej Kristoffer
  Vil Planlægge at rejse rundt
  I Skotland enten med tog/bus
  har du nogle forslag vil gerne se højlandet.overvejer også at leje en bil men er lidt nervøs for venstre kørsel udgangspunktet bliver Edinburgh.
  Vh Leo

 36. Rikke

  Hej

  Sommerferien går til London for mor, far og 2 teenage-drenge. Vi flyver til LHR den 8. juli.

  Kan du anbefale et økonomi-hotel el lille lejlighed?

  Vh Rikke

 37. Heidi Bille Louis

  Hej Kristoffer

  Vi har på tænkt os en tur til London i midt/slut november, men er i tvivl om hvornår der er pyntet op til jul. Ved du evt. hvornår der er pyntet op i gaderne og butikkerne ?
  Pft. Heidi

 38. Janne

  Hej Kristoffer,

  Vi er i London d. 15-18.10 oktober, men har ikke nået at booke biletter til Warner Bros. Studio.

  Kender du til hjemmesider, hvor vi stadig kan når det
  Vi vil helst selv tage der ud med offentlig transport.

  Pft. Janne

 39. Peter Quistgaard

  Hej Kristoffer

  Vi er en familie på fem, der overvejer at dyrke GB på en længere tur i cirka seks uger, hvor vi måske begynder i London, tager over Liverpool til Irland og slutter af i Skotland. Umiddelbart er det oplagt at leje en bil for at komme rundt med friheden til at opsøge særlige steder. Men det virker til gengæld til, at tognettet er ganske godt udbygget – og billigt. Vi sparer en her del på billeje og benzin, som vi kan bruge på andet transport – eksempelvis nogle kortere taxiture. Det er jo nemt nok at komme til de større byer, men har du et indtryk af, hvor svært det er at komme til de gode natursights i de forskellige lande?

  Tak for en spændende blog.

  mvh Peter

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Peter

   Det kan godt lade sig gøre i f.eks. Skotland med en kombination af bus og tog, men ærligt talt, så ville jeg tage en bil deroppe – man ser ganske enkelt bare mere og har frihed til at køre ‘lige til døren’ til samtlige flotte naturområder.

 40. Frederik

  Hej Kristoffer.

  Jeg lander i Gatwick 26/12, på boxing day. Hvordan vil du anbefale at komme ind til London? Der kører så vidt jeg kan se ikke nogle toge.

  Hilsen Frederik

 41. flemming jensen

  Hej Kristoffer
  Vi er 2 der skal til London for at se lidt fodbold. Vi ankommer i Gatewick lufthavn kl.21.45 og skal herefter til Stratford hvor vi skal bo. Vi skal så hjem igen Mandag tidligt hvor vores fly flyver kl.06.55, så vi skal senest være i Gatewick lufthavn ca. kl.05.00.
  Hvordan kommer vil lettest til og fra Gatewick og til Stratford.( Er det overhovedet muligt med tog når vi skal hjem ? ) Hvis ikke hvilken mulighed har vi så, tænker her om du nogle kontakter til taxi eller andet som er til at stole på. ?

  PS.Hvilket rejsekort kan evt. klare det hele ?

 42. Marie louise

  Hej. Vi vil gerne en tur til London. Min mand har ikke været der før, jeg har for mange år siden. Vi skal rejse fra London og havde set billige flybilletter til Stansted. Men er det fint at flyve dertil kontra andre lufthavne som Heathrow? Vi kigger lidt på marts. Og kan du anbefale et “billigt” men godt hotel med god beliggenhed? Andre råd tages også imod 😊😊

 43. Marion L Jensen

  Hej Kristoffer

  Tak for dine gode informationer om London.

  Min datter og jeg skal afsted til sommer og flyver til Heathrow og skal bo ved Russell square.
  Som du anbefaler tænker vi at tage Tuben ind fra lufthavnen da den jo går direkte til Russell square. Vil det være nok at købe 1 stk Visitor Oyster Card til os begge ?? (vil købe det hjemmefra) og ved du om man kan anvende det i London Eye ??

  På forhånd tak for svar

  Dbh Marion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.