Om & Kontakt

Velkommen til Storbritannien.dk – rejseguiden til danskere, der skal på tur til de britiske øer.

Mit navn er Kristoffer Føns og det er mig, der er primus motor her på websitet. 

Kristoffer Føns london

Ideen til Storbritannien.dk kom, da jeg, efter at have drevet rejsebloggen Rejsekris.dk i flere år, følte trang til at lægge større vægt på rejser til de britiske storbyer.

I forvejen var mine indlæg om rejser til London uden tvivl de mest læste på min rejseblog, så det var nærliggende at starte et nyt projekt, hvor jeg kunne dykke mere ned i detaljen. I foråret 2016 boede jeg i den skotske hovedstad Edinburgh, hvorfor jeg nu også ved en del om den imponerende storby.

Jeg har været vild med de britiske øer så længe jeg kan huske og min passion for Storbritannien er kun vokset med alderen. Der går sjældent mere end 2-3 måneder mellem mine besøg i London og det er mit mål, at jeg inden for en overskuelig årrække skal have besøgt alle større byer i Storbritannien.

Udover det åbenlyst smukke ved de britiske storbyer dyrker jeg i høj grad også britisk musik og kultur – blandt de mest hørte artister i mit hjem er bl.a. navne som Oasis, The Smiths, The Libertines og Franz Ferdinand.

Til daglig er jeg selvstændig, hvor jeg arbejder som SEO konsulent & som rejseblogger her og, som tidligere nævnt, på Rejsekris.dk. Derudover driver jeg den engelsksprogede side om London, Londontravelhacks.com.

Kontakt: kf(at)rejsekris.dk

29 thoughts on “Om & Kontakt

 1. Merri

  Hej Kristoffer.

  Tak for en informativ side.

  Vi skal til London i 3 dage. Vi er 2 voksne og 3 børn på 8, 15 og 17 år.

  Hvilke kort skal vi bruge til offentlig transport?

 2. Henrik Pedersen

  Hej Kristoffer

  Vi har lige været i London og fik rejsevejledning af dig, har desuden besøgt din side flittigt for ideer, tips og vejledning. Super.
  Tak for hjælpen.

  Med venlig hilsen
  Linda & Henrik

 3. Emilie

  Hej Kristoffer 🙂

  Mig og min kæreste tager til London om to uger, og jeg har derfor et enkelt spørgsmål, som jeg håber, du vil svare på. Vi lander tidligt om morgenen, men har først check in kl. 14 (vi bor ved airbnb 40 minutter uden fra London og en stor detour fra Luton) og derfor ville jeg høre, om du ved, om der er mulighed for at få vores bagage opbevaret i bagagbokse i centrum, så vi ikke spilder en hel dag?

 4. Janne Falcham

  Hej Kristoffer,

  Mig og min søn 16 år, tager til London mandag – torsdag i uge 7. Vi skal bo i Pandington, 5 min fra stationen.

  jeg har læst alt her og fået din e-bog, hvilke har givet mig en masse, men har brug for dine råd da jeg ikke har rejs på denne måde før. (altid på den nemme måde Taxa osv…).

  Vi skal købe et oister kort til at køre i bus osv. i London, vil du anbefale det til 20 eller 25 pund?

  Kan vi bruge det til expresstoget fra heathrow til pandington, eller skal vi købe et retur billet og hvor?

  Jeg er lidt sendt ude, så kan jeg nå at få det inden vi skal afsted?

  Tak for nogle gode sider….

  hilsen Janne

 5. Bjarke

  Hej Kristoffer
  Vi skal to afsted til Skotland i påsken, og jeg er i den forbindelse havnet på din fremragende hjemmeside. Jeg håber, at du kan hjælpe med følgende:
  Vi skal bruge tiden ca. ligeligt i Edinburgh og på Isle of Skye. Vi tager turen til Isle of Skye med tog – den skulle eftersigende være spektakulær. På Isle of Skye er planen, at vi lejer en bil. Kan du foreslå overnatning og seværdigheder på Isle of Skye samt Inverness? Er det nødvendigt at booke på forhånd?
  På forhånd tak.
  Mvh. Bjarke

 6. Roland Hansen

  Hej Kristoffer
  Du skriver meget om Oyster kortet, som er alletiders og som vi selv har brugt mange gange. Jeg har læst, at det nu er muligt ved rejser i London, at bruge sit Visa kort, hvis det er forsynet med kontaktløs funktion. Du nævner ikke noget om dette. Er der en grund til det?
  Vi rejser i morgen den 25. marts, så du kan jo nok ikke nå at svare inden da, men er lidt nysgerrig efter din mening.

  1. Kristoffer Føns Post author

   Hej Roland

   Ja, det er fordi, at man ikke kan bruge danske kontaktløse Visa kort i London. Jeg prøvede det selv for et par måneder siden og fik at vide, at det ikke fungerede for udenlandske kort. Så det er grunden til, at Visitor Oyster Card stadig er det jeg anbefaler.

 7. Jane

  Hej Kristoffer
  Vil høre dig, om vejret i Edinbourgh i oktober? Skal afsted i 5 dage og vil benytte nogle af de udflugter du skriver om. Skal også til Fort Wiliam og på en togtur med Jacobite streamtoget. På forhånd tak
  Jane
  P.s børn vil vel også nyde godt af Skotland (pige 8 år)

  1. Kristoffer Føns Post author

   Hej Jane

   Det bliver sjældent sådan rigtig koldt i Edinburgh, så oktober er helt fin. Tjek denne side for weather averages: http://www.holiday-weather.com/edinburgh/averages/october/

   Tror oktober i Edinburgh er bedre end i Danmark, for at være ærlig.

   Ja, din pige vil helt sikkert elske Skotland. Det er jo meget eventyrligt i Edinburgh (f.eks. Victoria Street) med pæne bygninger, en gammel vulkan i midten af byen og generelt er naturen jo også bare vild & flot i Skotland.

 8. Malene

  Hej Kristoffer

  Skal til London d.30.6.17 og være der i 4 dage i forbindelse med en koncert i O2. Vi lander i Gatwick og skal med toget til Kings Cross vi tager det langsomme tog, har jeg fundet ud af bedst kan betale sig.Du må endelig sige til hvis du mener det kan gøres hurtigere!Men jeg vil høre dig om angående oyster card, kan vi bruger det med det tog og hvor meget tænker du man skal fylde på til 4 dage? og jeg har tænkt at købe kortene hjemmefra.
  Mvh Malene

 9. Henning

  Hej. Jeg skal snart en tur til London. Har hørt og læst at man kan benytte sit kontaktløse Visakort på samme måde som man bruger sit rejsekort her i DK, i den offentlige transport i London. Er dette korrekt?

  1. Kristoffer Føns Post author

   Hej Henning

   Svaret er egentlig ja, men ikke som dansker! Her er det fortsat Visitor Oyster Card (Londons svar på Rejsekortet), der er kongen. Grunden til dette er, at det kun er britiske kredtikort, som understøttes til offentlig transport i London.

   Jeg forsøgte selv at bruge mit danske kontaktløse VISA dankort i en bus i London for et par måneder siden. Det fungerede ikke og jeg kunne se på buschaufføren, at han tit havde turister, som forsøgte at bruge deres kort – man har jo læst på nettet, at man nu kan bruge kontaktløse kreditkort i London…

   Jeg spurgte så en medarbejder på King’s Cross, der kunne fortælle, at det kun er kreditkort udstedt af britiske banker, som fungerer.
   Derfor: når du skal rejse til London er det fortsat en god idé at købe Visitor Oyster Card hjemmefra. Det bliver sendt til din hjemmeadresse, så du har dem klar, når du ankommer i den engelske hovedstad. Link til køb her: https://storbritannien.dk/link/visitor-oyster-card.php

 10. Christina

  Hej Kris. 🙂
  Kan man tage i lufthavnen og booke en billet hjem til Danmark med det næste ledige fly? Eller skal det gøres online? Og kan man betale med sit almindelige Mastercard (ikke Dankort)
  Vh Christina

 11. Anne Demenikov

  Hej Kristoffer
  Kan jeg tage med bus på Isle of Skye i slutningen af oktober ?
  Tænker fra Armadale – Kilmuir , Kilmur – Kyle of Lochalsh

  Hilsen Anne

 12. Helle Dissing

  Hej Kristoffer,

  tak for en super side!
  Mine døtre og jeg studerer den flittigt, som led i planlægning af vores tur til London i efterårsferien. Derf er bare SÅ meget godt input!

  Jeg har et par spørgsmål om Oyster Card. Jeg har et gammelt Oyster Card for 2010.
  Mon det stadig kan anvendes?
  Ved du hvad forskellen på et almindeligt Oyster Card og et Visitor Oyster Card består i?
  Kan det betale sig at udskifte mit gamle kort med et nyt Visitor Card?

  Vh Helle

  1. Kristoffer Føns Post author

   Hej Helle

   Mange tak for de pæne ord 🙂

   Oyster Cards udløber aldrig, så du kan bare tage dit gamle kort med og bruge det. Både Visitor Oyster Cards og Oyster Cards fungerer ‘for evigt’.

   1. Helle Dissing

    Hej Kristoffer,

    tusind tak for hurtigt svar 🙂

    Endnu et spørgsmål: Hvad er forskellen på de 2 typer kort?

    VH Helle

 13. Sign

  Hej Kristoffer.
  Da I flyttede til Edinburgh, hvad gjorde I så angående bankkonto og kreditkort? Oprettede I en bankkonto i Edinburgh og fik derved et nyt kreditkort, som I brugte derovre? Eller beholdte I jeres bankkonto og kreditkort, som I havde herhjemme, og brugte det?
  Jeg flytter snart til Edinburgh for at arbejde i et par måneder, og jeg er i tvivl om, hvad der er smartest at gøre i forhold til kreditkort og bankkonto. Jeg håber, du har nogle råd til, hvad man kan gøre.
  Mange tak på forhånd!

  1. Kristoffer Føns Post author

   Hey Sign

   Vi beholdt faktisk bare vores danske bankkonti og VISA Dankort. Der var aldrig nogen problemer, men vi måtte så naturligvis sluge gebyret, når vi hævede britiske pund i hæveautomaterne. Så beklager, men dér kan jeg ikke lige vejlede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *