Vil du vide, hvilken lufthavn du bør købe flybillet til, når du skal til London?

Så læs videre i denne guide – der kan nemlig være en del tid & penge at spare, når det kommer til valg af lufthavn.

Lufthavne i London

Herunder har jeg samlet en oversigt over de lufthavne, der findes i og omkring London. De er rangeret efter afstanden til Trafalgar Square (i bil via Google Maps), som ofte nævnes som Londons absolutte centrum.

London City Airport

Den absolut mest centrale lufthavn i London, men samtidig den klart dyreste at flyve til. I skrivende er der da heller ingen direkte fly fra København til London City Airport.

Lufthavnen er beliggende i Docklands-området, hvor jeg ved, at mange danskere (desværre) booker hotel i London – hotellerne derude er nye og gode, men så langt fra centrum af London, at ingen gider bo der og priserne sættes derfor ned, hvilket resulterer I, at en del danskere ender med at overnatte derude, men blot bruger endnu flere penge & tid på at pendle ind til seværdighederne i London.

Mere læsning om emnet i min guide: Hvor skal man bo i London?

Heathrow Airport

Det bedste valg, hvis man gerne vil have en billig flybillet til London og lande relativt tæt på centrum. Det er muligt at komme fra Heathrow til Paddington St i det centrale London på kun 15 minutter! Derudover kører der også undergrundsbane hele vejen fra Heathrow til central London, så man for ca 6 pund kan komme ind til London på ca 45 minutter.

Det er langt billigere end alle de næste lufthavne på listen. Køb derfor hellere en flybillet, der er lidt dyrere, men som er til Heathrow – du sparer tid og penge på lufthavnstransporten.

Læs min guide til transport fra Heathrow til London her.

Gatwick Airport

Mit faste 3. valg af lufthavn i London er Gatwick, hvorfra man relativt hurtigt og nemt kan komme ind til London. Derudover er det en udmærket lufthavn, hvor der er fint med butikker og spisesteder, når man skal hjem.

Læs hvordan du kommer fra Gatwick til London her.

Luton Airport


Luton er uden tvivl den mest skrabede og værste lufthavn at flyve til & fra i London. Det er desuden den lufthavn, der er mest irriterende at skulle til og fra – samtidig er det ofte den, der er billigst at flyve til fra København. Regn ikke med det store festmåltid i lufthavnen og vær klar på at stå i en lang kø til sikkerhedskontrollen, hvis du flyver fra Luton.

Min guide til transport fra Luton til London er velbesøgt, det kan være lidt af en udfordring nemlig. Der er ingen togstation ved lufthavnen, så man skal med en shuttle-bus 10 minutter hen til Luton Airport Parkway. Derfra kan man dog komme til King’s Cross Station på 35-40 minutter.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Stansted Airport


Så flyver jeg langt hellere til & fra Stansted, der er cirka ligeså langt væk fra London som Luton. Fordelen ved Stansted er dog, at der kører direkte tog fra lufthavnen til Liverpool Street Station i London. På 45 minutter er man således inde i London.

Stansted er en ny lufthavn med et udmærket udvalg af butikker og restauranter. Info om transport fra Stansted til London her.

Hvilken London-lufthavn skal man vælge?

Min personlige rækkefølge er således:

  1. Heathrow
  2. Gatwick
  3. Stansted
  4. Luton

Jeg har aldrig haft fornøjelsen af London City Airport, men den ville naturligvis være nummer 1, hvis der ellers var direkte flyvninger fra København.

Luton er i sandhed en forfærdelig lufthavn at flyve fra, så den prøver jeg at undgå. De andre er glimrende, hvoraf Heathrow naturligvis er den altoverskyggende kæmpe-lufthavn.

God tur – jeg håber, du slipper for Luton 🙂

Du kan søge efter billige flybilletter til London hos Expedia på dette link.

Læs også:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien