Fra Luton Lufthavn til London centrum

lufthavnen i lutonEr du en af de mange danskere, der har bestilt billige flybilletter til London med f.eks. EasyJet eller RyanAir, så lander du i Luton Lufthavn.

Luton er som bekendt placeret et godt stykke udenfor London, hvorfor det kræver lidt transporttid at komme ind til centrum.

I denne guide kan du se, hvordan du kommer fra lufthavnen til London. Du får også en komplet introduktion til at købe bus- og togbilletter hjemmefra. Nederest guider jeg også til, hvordan du nemt får en privat taxa ind til London – og fortæller hvorfor du ikke skal tage en almindelig taxa!

Fra Luton til London

Om du skal tage med bus eller tog afhænger lidt af, hvor i London du har booket overnatning. Personligt tager jeg typisk med toget, da jeg ofte bor i området omkring King’s Cross eller Camden Town.

Har du derimod booket hotel i det populære Paddington-område vil bussen typisk være nemmest. Hvis du endnu ikke har booket overnatningen, kan du måske få glæde af denne store guide til hoteller & ferielejligheder i London.

Læs med herunder & bliv klogere på turen fra Luton til London.

Som kortet herover viser, er Luton placeret et godt stykke uden for London, hvilket betyder, at en taxa, i de flestes tilfælde, vil være for dyr.

Der er dog heldigvis gode forbindelser med busser og tog. Lad os se på, hvor man ender, når man tager tog eller bus til London:

Med bus fra Luton lufthavn til London:

Den nemmeste måde at komme fra Luton til centrum af London på, er med bus. Jeg anbefaler enten National Express eller Terravision, når det gælder busser i Storbritannien.

De er ganske enkelt pålidelige, erfarne og kører (næsten) altid til tiden – derudover har de utrolig mange afgange, hvilket er et stort plus.

National Express busserne fra Luton afgår hver halve time og der er mulighed for at stå af på følgende stoppesteder:

 • London Golders Green
 • London Finchley Road
 • London St John’s Wood
 • London Baker Street
 • London Portman Square
 • London Marble Arch
 • London Victoria Rail Station

bus fra luton lufthavn til london

Er du en af de mange danskere, der booker sig ind på et London-hotel i Paddington-området, kan du med fordel stå af ved Marble Arch (der ligger på hjørnet af Hyde Park lige ved indgangen til Oxford Street) og gå til dit hotel (eller tage Central Line med tuben vestpå).

Gåturen fra Marble Arch til selve Paddington Station tager cirka 15 minutter.

Skal du videre rundt i byen, anbefaler jeg at du står af på Baker Street, hvorfra tube-linjerne Bakerloo, Circle, Hammersmith & City, Jubilee og Metropolitan kører til resten af London.

Det tager 1 time og 20 minutter, hvis du vælger at køre hele vejen til Victoria Station – så regn med lidt over 1 time til de 2 føromtalte stoppesteder.

Billetter til bussen kan købes online, hvilket jeg anbefaler.

Turen koster 11 pund.

Du kan bestille din busbillet fra Luton Airport til London online hos VisitBritain her.

Når du køber busbilletten modtager du en voucher på email, der skal ombyttes til en decideret busbillet i Luton.

Der er en decideret National Express skranke, der er nem at finde i ankomsthallen.

Jeg anbefaler at booke en enkeltvejsbillet via VisitBritain og så købe returbilletten direkte hos National Express, da man dermed er sikret plads i bussen tilbage til Luton på et bestemt tidspunkt. Køb billetten hjemmefra og print den ud.

Link til booking hos National Express her.

Med tog fra Luton til London

tog til londonDet er også muligt at tage toget fra Luton til London – dog skal du på en kort (5-10 minutters) shuttle-bus tur fra lufthavnen til stationen i Luton.

Turen fra Luton St til King’s Cross i det centrale London tager ca 45 minutter.

Når man tager toget fra Luton til London ender man på King’s Cross St. Pancras, som ligger lige i centrum af London og har et hav af tube-linjer og busser med forbindelser til hele London.

Der afgår tog fra Luton til London hvert 15. minut og turen til King’s Cross St. Pancras tager 45 minutter.

Det koster 1.60 pund at tage shuttle-bus, hvis du ikke har købt togbilletten hjemmefra – så det anbefaler jeg naturligvis, at du gør. Prisen for en togbillet er 14.50 pund og den gælder til alle afgange på din rejsedato.

Hvis du køber en retur-billet til toget koster den 25 pund, retur-billetten gælder 30 dage fra den dato du rejser fra Luton til London, så for de fleste rejsende til London er det intet problem at overholde 🙂

Jeg anbefaler at du køber togbilletten hjemmefra.

Dette kan gøres online hos VisitBritain lige her.

Du modtager din billet til toget på email, som så skal printes ud og medbringes.

Privat taxa (ikke almindelig taxa!) fra Luton Airport til London

Ja, der holder almindelige taxaer lige ude foran lufthavnen. Det er de klassiske sorte britiske taxaer, som er charmerende, men dyre. Det er decideret uklogt at tage en normal taxa fra Luton Airport til London, da det vil blive ekstremt dyrt. Turen fra Luton Airport til London tager gerne minimum 1 time, hvilket vil være dyrt, hvis turen bliver tilbagelagt i en almindelige taxa, hvor taxameteret løber.

Derimod bør man booke en privat chauffør online hjemmefra. På den måde er man sikret at prisen er god og samtidig kender man den præcise pris for turen hjemmefra.

De fleste privat hyrede biler har også en service, der betyder, at chaufføren kommer ind i ankomsthallen og står og venter med et skilt med dit navn på. Denne service er gratis, da chaufføren jo også er interesseret i at finde dig hurtigst muligt og komme afsted mod London.

Priser for en privat taxa til London centrum

Herunder har jeg fundet en række eksempler på priser for en køretur fra Luton Airport til diverse steder i det centrale London. Priserne er fundet via hjemmesiden MiniCabit, som jeg også vil anbefale til dig, når du skal få overblikket over priserne på turen fra lufthavnen til London.

Minicabit er en hjemmeside, der sammenligner prisen på din tur fra forskellige minicab firmaer. Du får dermed overblikket over, hvilket firma, der er billigst og kan så booke din tur hjemmefra.

Gå til Minicabit her.

 • Luton Airport to King’s Cross Station – £51
 • Luton Airport to Paddington Station – £48
 • Luton Airport to Marble Arch – £48
 • Luton Airport to Victoria Station – £52
 • Luton Airport to Shoreditch High Street St – £57
 • Luton Airport to London Bridge – £57

Man kan vælge flere forskellige typer af biler og man skriver samtidig, hvor mange stykker bagage man gerne vil have med i bilen. Prisen bliver beregnet automatisk på hjemmesiden, så man har det fulde overblik over, hvad ens tur ned til London kommer til at koste.

Transport i selve London

Når du ankommer til London, om det så er med bus eller tog, kan du vælge mellem taxa, busser (de klassiske røde) og tuben (undergrundsbanen).

Her vil jeg kraftigt anbefale, at du hjemmefra har købt et Visitor Oyster Card, der er Londons svar på vores Rejsekort.

Dermed kan du hurtigt komme rundt i London (kortet virker til både tube, busser og sågar bådture). Du sparer 50% på ture i tuben ved at have Visitor Oyster Card, så det er uklogt ikke at få det købt. Kortet kan købes online her på VisitBritains officielle webshop.

Kortet udløber aldrig, så du kan også bruge det på fremtidige rejser til London.

Læs også: guide til offentlig transport i London

Få min gratis e-bog om seværdigheder i London

Jeg har skrevet en e-bog med tips til oplevelser & seværdigheder i London. Flere hundrede danskere har nu hentet e-bogen med stor tilfredshed – den er særligt populær hos rejsende, der endnu ikke har besøgt London eller blot har været der et par gange.

Du kan også se min videoguide til Londons top seværdigheder her:

Læs også:

Hav en rigtig god rejse til London.

244 tanker om “Fra Luton Lufthavn til London centrum

 1. Jacob Rode

  Hej jeg er super sent ude 🙁
  rejser i morgen (tirsdag 7.15) tidlig så kan ikke nå at modtage noget med posten kan man ikke købe kortet i London i lufthavnen eller noget ?

   1. Hannah Pedersen

    Hej Kristoffer

    jeg skal med to piger på 11 og 14 år til London her i weekenden. Desuden en lille baby på 4 måneder. Vi bor ude ved siden af Excel Exhibition Centre i Royal Victoria Dock. Hvordan kommer vi nemmest derud – via DLR-linien (eller hvad det hedder ;))?Jeg regner nemlig med at tage bussen som du nævner ind til centrum og så videre derfra.
    Jeg håber, der er plads i bussen til en lille kombivogn til babyen – eller kunne det være et argument for at tage toget ind til byen i stedet?
    DBH og tak på forhånd for din tid,
    Hannah

   2. Marianne Kristensen

    Hej
    Vi snupper et par dage i London og kan se du er skarp på byen .. Hvordan kommer vi nemmest og gerne billigst fra Luton AirPort til Northwick Park Road, Middlesex, Harrow?
    På forhånd tak for hjælpen 😉

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Marianne

     Jeg har ikke længere kapacitet til at besvare spørgsmål i kommentarsporet, der omhandler konkrete rejseplaner. Benyt tilbuddet øverst i indlægget her, hvis du vil have en komplet rejseplan til din tur fra Luton til London.

 2. Henrik Alexander Pedersen

  Hej Kristoffer
  Hvad er det billigste alternativ, for 4 personer, hvis man helst vil undgå bus og tog og hvad er prisen cirka? Mvh. Henrik

 3. aj

  Hej, lander i Luton næste fredag eftermiddag kl 17,15 med Ryan Air..
  hvor lang tid skal jeg ca. påregne der er til national express-bussen?..er ved at
  bestille busbilletter nu..
  på forhånd tak..og for en rigtig god hjemmeside..

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej AJ

   Jeg plejer at regne med minimum 30 minutter, hvis jeg kun rejser med håndbagage. Måske 45 minutter, når I lander der sidst på eftermiddagen fredag, hvor der tit kan være en del “trafik” i lufthavnen 🙂

   God tur og tak for de pæne ord.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Marie

   Jeg ville nok tage med bussen til Victoria (køb billetter her: https://storbritannien.dk/link/national-express.php ) og derefter tage med tuben til Earl’s Court – I skal med District Line (den grønne) vestpå 4 stop 🙂

   I kan godt købe en enkeltbillet til tuben, men jeg vil anbefale at købe Visitor Oyster Card, så I også kan tage tube & busser på resten af turen i London. Det kan købes her: https://www.visitbritainshop.com/world/london-visitor-oyster-card/?cid=7a86b38543a547b39651f54c5fda45226181&utm_medium=affiliate&utm_source=kristoffer_fons&utm_campaign=affiliate

 4. Christian

  Jeg flyver hjem fra luton lufthavn søndag d.22 november klokken 08.00..

  Er det overhoved muligt at nå ud til lufthavnen i tide med bus eller tog???

  Og hvis man skal tage en taxi hvad ville det så ca koste fra centrum af London??

   1. Hej Kristoffer

    Jeg og min datter skal fra luton lufthavn til Victoria dock Road newham, er det lettest med bussen. Vh Heidi

 5. Thomas

  Hej! Vi lander i Luton, og skal til St Pancras. Vi har valgt at tage toget, men er i tvivl om hvilken afrejse station vi skal vælge, for at shuttlebussen til togstationen er med. Kan du være behjælpelig?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Thomas

   Når man har togbillet fra Luton Airport kan man tage gratis med shuttle-bussen fra lufthavnen til stationen. I skal således vælge Luton Airport som afrejsestation 🙂

 6. Nicklas

  Hej!

  Min kammerat og jeg har booket en billet til Luton for en enkelt dag.

  Vi lander 08.05 og skal flyve tilbage igen 18:30.

  Hvordan kommer vi bedst og hurtigst ind til byen?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Nicklas

   Har du læst indlægget her? 😀

   Skulle mene, at det besvarer dit spørgsmål ganske præcist.

 7. Louise

  Hej Kristoffer

  Jeg rejser til London på lørdag den 14/11. Jeg rejser med min 5 årige søn, så vi skulle gerne bruge så lidt tid som muligt på transport. Vi lander i Luton lufthavn, hvorfra jeg vil tage national Express bussen ind til London. Vores hotel ligger i Bayswater området, hvor vil du anbefale, at vi står af bussen??

  Vh
  Louise

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Louise

   I skal stå af ved Marble Arch. Det er meget tæt på Bayswater og hvis der er for langt at gå til hotellet kan I tage enten bus eller tube mod vest. Brug Google Maps til at tjekke afstande og offentlig transport, så har I styr på det inden I tager afsted 🙂

 8. Heidi

  Hej Kristoffer
  Tænker på at overraske mine to piger med en shoppetur til london tirsdag d. 8. December. Vi ankommer kl 8 og skal med flyet hjem igen ca 18.30. Hvilken transport til london er bedst og billigst ? Tænker der måske er en billet der gælder til hele dagen, ved du det ?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Heidi

   Fedt, det skal nok falde i god jord 😀

   Jeg ville tage med National Express til Marble Arch. Marble Arch ligger lige der, hvor Oxford Street begynder – og der tænker jeg, at 3 piger kan få en del tid til at gå 🙂

   Der er desværre ingen dagsbilletter, så I skal booke “almindelige” billetter.

   God tur 🙂

 9. Anni

  Hej Kristoffer,

  Tak for en rigtig god side!

  Jeg har lige et spørgsmål angående transport fra Luton Airport til London. Vi skal bo i nærheden af Euston Square, så jeg tænker at vi tager bussen til Baker Street og derfra Circle Line videre til Euston Square. Når man skal købe billet via den side du linker til, ser det ud til at man skal bestille til et fast tidspunkt. Ved du om det er rigtigt? Jeg vil gerne købe til hele turen men kan ikke taste Euston Square ind men kun Baker Street. Vil det sige, at man skal bruge Oyster Card fra Baker Street og til Euston Square?

  Mange hilsner
  Anni

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Anni

   Ja, det er korrekt mht tidspunkterne. Så det er måske en god idé lige at beregne et kvarters tid ekstra for at komme ud af lufthavnen. Jeg plejer typisk at regne med 30-45 minutter fra landingstidspunktet. Skulle I misse jeres bus, plejer den også at gå. Jeg har også tidligere taget en tidligere bus end det tidspunkt, der står på billetten, det er vist lidt op til chaufføren hvilket humør han er i.

   Ja, I skal enten købe Oyster Card, Travelcard eller enkeltbilletter til tuben.

   Håber I finder ud af det og får en god tur.

 10. Sanne

  Hej Kristoffer
  For det første tusind tak for et super site med en hel masse brugbare informationer, som vel at mærke har sparet mig meget tid.
  Jeg håber dog, du har tid til at besvare et lille spørgsmål for mig. Jeg har nemlig købt Oyster Card, men jo kom til at tænke på om det også kan bruges i national express og togene eller…?

  Jeg håber du har tid til at svare.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Sanne
   Tusind tak for de pæne ord 😀

   Nej, det kan det desværre ikke. Fra lufthavnene er man nødt til at købe seperate billetter til bus/tog.

 11. Lene Friis

  Hej.

  Min mand og jeg lander i Luton d. 5-12 kl. 11.30 og skal på i Kensington området. Hvis vi skal køre med national express fra lufthavnen og forud bestiller billetter, er vi så låst fast på denne bus afgang? Tænker at flyet eller bagage kan være forsinket så man ikke når den bestilte bus.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lene

   Ja, I er “låst” Så det er måske en god idé lige at beregne et kvarters tid ekstra for at komme ud af lufthavnen. Jeg plejer typisk at regne med 30-45 minutter fra landingstidspunktet. Skulle I misse jeres bus, plejer den også at gå. Jeg har også tidligere taget en tidligere bus end det tidspunkt, der står på billetten, det er vist lidt op til chaufføren hvilket humør han er i. Så hvis I bestiller billetter i “god tid” og I når ud af lufthavnen hurtigt, kan I jo lige spørge chaufføren om I kan komme med.

 12. Hana

  Min veninden og jeg rejser til London starten af december.
  Vi lander i Luton lufthavn og vores hotel lægger i Lancaster Gate hvad er den hurtigste måde at komme der til.

  Vi er i London ca.kl.8 om morgen

  Vh
  Hana

 13. Marianne Lindkvist

  Hej Kristoffer,
  Du er vist en haj til London 🙂
  Jeg skal til London for første gang i mit liv torsdag d.26/11-15 med hjemrejse søndag d.29/11.
  Vi ankommer til Luton og skal bo tæt på Paddington station.
  Hvordan og hvad vil du anbefale os at gøre – vi er 3 voksne 🙂
  Jeg tænker også at vi evt. skal have et kort, som kan vi kan bruge til at komme omkring – har hørt noget om et Oyster Card, men kender ikke til noget som helst så er totalt på bar bund synes jeg. Jeg har været inde og se på evt. at tage en easybus fra Luton til Marble Arch, men hvis andet er nemmere hører jeg gerne 🙂
  Kan du mon hjælpe med nogle forslag?
  Det blev en lang smøre – sorry 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Marianne

   Jo tak, jeg prøver da 🙂

   Godt valg mht at bo i Paddington-området. Det er et glimrende område for førstegangsbesøgende; tæt på det meste. Jeg boede selv i Paddington de første 4-5 gange jeg var i London, der er sgu hyggeligt 🙂

   Ja, jeg vil anbefale, at I køber Oyster Cards. På den måde kan I komme nemt omkring med busser og tube (undergrundsbanen). Jeg har skrevet en større guide til offentlig transport i London, der kan læses her: https://storbritannien.dk/offentlig-transport-i-london/. Dér kan I også finde link til at købe Oyster Card hjemmefra. Vil anbefale jer, at I som udgangspunkt tager busserne rundt (hvis I har tid) – det er en fantastisk måde at se London på til næsten ingen penge.

   I kan snildt tage med Easybus fra Luton til Marble Arch. Jeg plejer at holde mig til National Express og Terravision, da jeg for nogle år siden hørte, at Easybus godt kunne være ret upålidelige og siden da har jeg bare booket med et af de andre selskaber. Easybus kører dog fortsat, så et eller andet må de vel gøre rigtigt 😀

   Har du forresten set, at jeg har skrevet en gratis e-bog med tips til seværdigheder & oplevelser i London? Den kan hentes her: https://storbritannien.dk/london-ebog-sevaerdigheder/

   God tur! 😀

 14. Susanne Strandberg

  jeg skal til Luton og vil tage National express, men er ikke klar over hvilken stoppested vi skal stå af ved, vi skal bo Crestfiels hotel, Crestfield Street 3-4, WC1H8AT Loncon?,
  vi har også købt Oyster card, bliver det sendt pr. mail eller hvad?

  Susanne

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Susanne

   I skal bo lige ved King’s Cross St, hvor togene fra Luton ‘lander’. Så måske det var en bedre mulighed?

   Alternativt kan I stå af National Express ved Baker Street og tage tuben til King’s Cross, hvorfra I kan gå til hotellet.

   Hvis I har købt Visitor Oyster Cards hjemmefra, bliver de leveret til jeres adresse.

 15. Sencan Inekci

  Hey med dig
  Jeg ville lige hører – vi er 3 voksende og 6 børn der skal afsted på en endags tur til London men vi landet i Luton. Vi landet kl 8.15 & skal hjem igen kl 21.15

  Hvordan kommer vi nemmeste og billigste frem til London Qxford stree ?

  Mvh Sencan

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Sencan

   Tag med National Express til Marble Arch. Marble Arch er indgangen til Oxford Street, så det kunne ikke være nemmere 🙂

 16. Mette

  Hej Kristoffer
  Jeg ville ønske jeg havde set din side inden vi bookede hotellet;-)
  Vi kommer to personer til Luton i morgen aften kl. 22.30. Vi har booket hotel på Hackney Road ved Haggerston. Hvordan kommer vi nemmest til denne destination?
  mvh. Mette

 17. Lotte

  Hej
  Jeg skal fra Luton til london og bo på gaden sussex garden. Jeg har købt billet til Express bus men er blevet i tvivl om hvor jeg skal stå af;-)
  Kan du evt hjælpe mig.
  Lotte

 18. Thomas Hansen

  Hej Kristoffer.
  Super side du har her:)
  Jeg har en lille udfordring omkring billetter fra Luton med toget. Hvordan får jeg fat i billetterne. Kan godt bestille dem online, men hvordan får jeg fat i dem?? De skal hentes på en station og Luton har ikke en self service maskine???? Håber du har erfaringer med dette?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Thomas

   De kan sagtens hentes i maskinen i Luton Airport. Der er også en skranke, så vidt jeg husker, men i hvert fald en maskine/automat ved udgangen og en til ude ved shuttle-busserne til Luton St.

 19. ozge

  Hej

  Vi er 5 personer, som lander i Luton lufthavn, kl 08:05 lørdag morgen. Vi skal afsted en dag, til shopping på Oxford Street og flyver igen 18:30 samme dag.
  Kan det bedst betale sig at tage National Express busserne, eller taxa? Nu splitter vi også regningen, hvis det bliver taxa.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Ozge

   I vil ikke ankomme specielt meget hurtigere til London selvom I tager en taxa. Personligt ville jeg nok bare tage bussen, der kører næsten direkte til Marble Arch, hvor Oxford Street begynder.

   God tur.

 20. manya

  Hejsa.

  Det er første gang min datter og jeg skal til london
  vi lander i luton og skal bo på hotel prince square…
  kan du hjælpe os med at fortælle hvordan vi kommer der til,)
  mvh manya og sidse

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Manya og Sidse

   Spændende! 😀

   Jeg vil anbefale jer at booke busbilletter og stå af på Marble Arch, hvorfra I kan tage med tubens Central Line til Bayswater og derfra gå til hotellet. I kan både booke busbilletter og Visitor Oyster Card (til tuben & busser i London) online hjemmefra ved at følge linksene i dette indlæg.

   Rigtig god tur.

 21. manya

  hvilken bus er det vi skal med fra luton
  hvad står der på bussen …
  vi tager afsted i morgen tidlig så book billetter online er nok for sent …
  vil du anbefalde et visitor oyster card
  og kan man bruge det på alt transport

 22. Tim

  Hej Kristoffer,

  Tak for en fantastisk side.
  Vi skal fra Luton til Hotel H10 på Waterloo Road. Synes jeg har ledt og ledt efter den bedste transport, men er desværre lidt forvirret. Hvad ville du gøre?

  Min kone og jeg ankommer til Luton onsdag morgen d. 9/12. Kan vi begge to køre på ét Oyster card, eller skal jeg bestille et til hver? Ved du hvor lang til i forvejen jeg skal bestille det?

  Vil sætte meget pris på din hjælp, da det er første gang vi skal til england. 🙂

  Vh Tim.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Tim

   Tak for din kommentar 🙂

   Jeg har lige tjekket jeres hotels beliggenhed og ville gøre følgende: købe togbillet fra Luton Airport til London Farringdon og herfra tage med bus 63 mod Forest Hill Tavern, stå af ved stoppet St George’s Circus og herfra gå til hotellet. I kan se rejseplanen på dette link: https://goo.gl/maps/PpN5DxSxnM12

   Man kan desværre ikke køre to på et Oyster Card, så I skal have et hver. Jeg har læst, at VisitBritain kan levere på 2-3 dage, så hvis I bestiller nu er I i hvert fald sikre nok 🙂

   Håber I finder ud af det hele og får en god tur til London. Ellers så skriver du bare igen 🙂

 23. Ann

  Hejsa
  Utroligt at du vedvarende svarer folk så pænt, selvom det er mange gentagelser.
  Og her kommer så et spørgsmål fra mig.
  Skal til London i februar. Lander i Luton og skal til “London Marriott Hotel Regents Park”
  128 King Henry’s Road
  Kan du fortælle mig, hvordan vi (2 voksne og 2 børn 13+15) kommer lettest til hotellet?

  Vi skal muligvis en dag til Harry Potter museet, kan du anbefale noget her? Er det bedst selv at køre med toget eller er der en bus, man kan regne med?

  Mange hilsner
  Ann

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Ann

   Hehe, ja man kan faktisk selv ret nemt finde sin rejseplan via min guide & Google Maps’ ruteplanlægger… 😀

   Jeg vil anbefale jer at tage med bussen fra Luton til stoppet Finchley Road. Herfra kan I enten gå til hotellet, hvilket vil tage 10-15 minutter, eller tage tubens Jubilee line 1 stop sydpå til Swiss Cottage og derfra gå 5 min til hotellet 🙂 Husk at sige til chaufføren, at I gerne vil af på Finchley Road, så I er sikre på at han stopper der – det er et af de mindre stoppesteder. Personligt ville jeg nok bare tage gåturen fra Finchley Road, men f.eks. taxa er også muligt og burde ikke koste meget, når turen er så kort – det kan ikke rigtig betale sig at gå ned i tuben og betale for så kort en tur.

   Mht. Harry Potter museet: fedt! Der har jeg altid gerne villet hen – det tror jeg ikke I vil fortryde. Mht. bus/tog til Harry Potter Studios, så vil jeg anbefale jer, at I køber billet via VisitBritain. På den måde er der nemlig inkluderet transport fra central London til Harry Potter studios. I finder billetten her: https://www.visitbritainshop.com/world/harry-potter-studio-tour/.

   God tur 🙂

 24. Lotte

  Hej Kristoffer
  Jeg kommer til Luton lufthavn tirsdag den 8. december kl. 18 med min søn på 7 år. Vi skal til Brick Lane, hvor vi skal bo. Jeg har tjekket lidt forskelligt ud med busserne og har lidt svært ved at finde ud af, hvor det er bedst at stå af. Er det Baker Street station og så en bus eller undergrund derfra eller er det bedre med et andet stop? Vi har Oyster Kort.
  Venligst Lotte

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lotte

   Det afhænger lidt af, hvor på Brick Lane I skal bo. Hvis det er i den sydlige ende kan I f.eks. stå af bussen på Marble Arch og tage tubens central line mod øst til Aldgate East. Derfra kan I gå til Brick Lane 🙂

   Så er der i hvert fald kun 2 transport-skift, hvilket måske er meget rart. Send evt navnet på jeres hotel, hvis det ikke passer så godt 🙂 Du kan også indtaste adressen i Google Maps og se en rejseplan.

 25. Anita Oder

  Hej ! Vi rejser til Luton torsdag den 03-12-15 og skal bo 109 Hammersmith Grove, hva vil du anbefale os mht. transport?

  Mega god hjemmeside;-)

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Anita

   Tag Thameslink toget mod London (book via Train Genius her) og stå af på West Hampstead Thameslink. Derfra kan I gå 2 minutter til selve West Hampstead og tage Overground toget til Shepherds Bush og derfra gå ca 15 min til lejligheden. Det tager ca en time i alt.

   I kan også tage toget helt til King’s Cross St Pancras og tage tubens Picadilly line til Hammersmith og derfra gå ca 10 min til lejligheden. Samlet tid er dér 1 time og 15 minutter.

   I skal købe togbillet til Thameslink toget mod London hjemmefra og så f.eks. Visitor Oyster Card til Overground eller tube.

   God tur 🙂

 26. Daniella

  Hej! Vi skal til London – Og lander i Luton temmelig tidligt torsdag morgen. Mon du ved hvordan vi kommer nemmest til vores hotel Tune Hotel Canary Wharf? Og hvordan mht transportbilletter?
  SUPER website, btw!

  Bedste Hilsner,
  Daniella

   1. Daniella

    Hej igen, tak for svar så hurtigt! Så vi skal bare købe en billet online (fra Luton til …?? – hvad station?) OG skal vi købe tube billetterne i london city eller også i lufthavnen?

    1. Daniella

     Samt når vi skal hjem, så er det 8.30 afgang fra Luton – Vil du da også anbefale at købe billetten idag online?

     1. Kristoffer Føns Forfatter

      Jep, hvis du følger den rejseplan skal du købe fra Luton til West Hampstead Thameslink. Og derfra med tuben. Her vil jeg anbefale, at I køber Visitor Oyster Cards hjemmefra, men I kan også trække billetter i automater på stationen.

      Når I skal til Luton igen, vil jeg også anbefale at I har købt togbilletterne hjemmefra. Priserne på tog i Storbritannien er anderledes end herhjemme, så priserne stiger jo nærmere rejsedagen man kommer.

      God tur 🙂

 27. Rikke

  Hej Kristoffer

  Dejligt med en informerende hjemmeside, uden dikkedarer 🙂

  Vi ankommer til Luton lufthavn omkring middagstid, og skal til Carnaby i Soho. Hvad vil du anbefale?´

  Vi flyver hjem omkring middagstid et par dage senere, hvordan kommer vi mest smertefrit til lufthavnen igen? Her regner vi naturligvis med fyldte kufferter, og vil gerne slæbe mindst muligt samt mindst muligt ind/ud af toge og busser.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Rikke

   Takker 🙂

   Hvis I tager bussen til Baker Street og derfra tager tubens Bakerloo line mod Elephant & Castle kan I stå af ved Oxford Circus og derfra gå få hundrede meter til Carnaby Street. Så skal I kun skifte 1 gang 🙂

 28. Lasse

  Hej Kristoffer

  Tak for mange gode indlæg!
  Jeg skal søndag d. 17.1.2015 nå en flyver klokken 8.30 (desværre fra Luton)

  Ud over taxa, som synes lidt dyrt (80 pund) så er det ikke vigtigt om det er 15 eller 20 pund. Det vigtigste er sikkerheden i at nå frem rettidigt, da jeg ikke må misse flyet 🙂

  Har du erfaringer med sikkerhed omkring at nå det til tiden og hvilken afgang/ hvilket tidspunkt vil du mene vil være “sikker” nok?

  Mvh
  Lasse

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lasse

   Selvtak 🙂

   Ja, jeg har selv taget fra London til Luton tidligt om morgenen for at nå et fly og jeg booker altid billet til en bus hjemmefra. Dermed er man sikret plads i bussen og hvis du vælger f.eks. National Express eller Terravision som jeg omtaler her i guiden, er du ret godt sikret – de kører næsten altid til tiden.

   Tag evt en afgang, så du er i Luton lufthavn 2 timer før afrejse, så er du i hvert fald på den helt sikre side 🙂

 29. Charlotte

  Hej Kristoffer

  Jeg kan ikke rigtigt vælge nogle afgange med tog når jeg har valgt min afrejse dato. (Der er sådan en rød advarsels trekant) er det et problem med deres side eller hvad betyder det?

 30. Jens Peter Ørregaard

  Hej.

  Vi er 2 personer, der skal til London for første gang. Lander i Luton lørdag den 19.12. kl. 11,30 og skal transporteres til London efterfølgende – nærmere bestemt Bermondsey Square.

  Hvis det er muligt: hvad er nemmest tog eller bus og hvilken?

  Tak for god information iøvrigt.

  Hilsen
  Jens Peter

 31. Suzanne

  Hejsa! Vi skal til badmintonturnering i Hatfield på fredag. Flyver til Luton, fordi vi troede der gik et tog fra Luton til Hatfield. Men jeg er nu blevet i tvivl, synes ikke jeg kan finde toglinjen. Ved du, hvordan man ellers kan komme smart fra lufthavnen til Hatfield? Og hvad mon en taxa vil koste?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Suzanne

   I skal tage med Thameslink toget fra Luton mod London. Der står I af på St Albans City og derfra tager I bus 724 mod Harlow Town Centre, som stopper på Hatfield Railway St efter 19 min. Rejsen tager i alt ca 50 minutter.

 32. Catrine

  Det er en fantastisk informativ side du har. Tak for den 😊
  Hvis man har et brugt oystercard liggende (uden penge på) kan jeg så tanke det op online inden rejsen så jeg slipper for at stå i kø?

 33. Uzmah

  Hej Kristoffer
  Vi flyver til Luton og lander kl 8.30
  Vi skal bo i beetray hotel, 59 vicarage lange, newham, stratford.
  Hvordan kommer vi hurtigst og billigst frem.
  National Express viser billetpris på 42 pund. Bliver lidt forvirret og også mht hvor vi skal stå af.
  Tak på forhånd uzmah

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Uzmah

   Jeg går ud fra, det er Bay Tree Hotel? 😀 Det ligger i hvert fald på den omtalte adresse i Stratford.

   Jeg ville købe togbillet til turen fra Luton til London, stå af på King’s Cross og derfra tage et Southeastern tog mod Margate, der stopper ved Stratford International. Derfra videre med bus 308 mod Woodbine Place og så af ved Water Lane Uni. Derfra kan I gå til hotellet. Rejseplanen er også her: https://goo.gl/maps/CduAvspJAnH2

 34. Maja

  Hej Kristoffer,
  Hvor er det en fin og informativ hjemmeside, du har. Jeg er virkelig imponeret over, at du tager dig tiden til at svare alle så grundigt. Det er lige før, at du skulle ta’ penge for at vejlede forvirrede danske turister :)))))
  Jeg har nu søgt rundt på nettet for at finde ud af, hvordan jeg kommer nemmest frem til min destination. Det er første gang, jeg lander i Luton og kan ikke helt gennemskue det.
  Jeg skal til London Bridge og vil foretrække at tage toget. Hvilken station skal jeg stå af på for at kunne ta’ tuben til London Bridge?
  Tusinde tak på forhånd for dit svar.

  1. Maja

   Efter lidt mere ihærdig søgen er jeg kommet frem til, at jeg kan ta’ tuben fra St Pancras til London Bridge, korrekt? Og jeg går ud fra, at et Oyester kort kan købes på stationen?

  2. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maja

   Tusind tak for dine meget pæne ord! Hehe, ja det gad jeg godt kunne. Elsker at hjælpe med rejser og i særdeleshed London – må lægge hjernen i blød og lave en forretningsplan 😀

   Du fandt selv frem til, at toget kører til King’s Cross St Pancras og at du derfra kan tage tuben – det er i hvert fald en mulighed. Du kan også tage toget lidt videre til Farringdon og derfra gå til Holborn Circus og tage bussen over til London Bridge. På den måde sparer du pengene til tuben og kan nøjes med bussen, der koster 1,50 pund, hvis du har Oyster Card. Tjek planen her: https://goo.gl/maps/hz56cpy2UD82

   Du kan godt købe Oyster Card på alle tube-stationer i London, men jeg vil anbefale at købe det hjemmefra (så sparer du penge på selve kortet). Det kan købes her: https://www.visitbritainshop.com/world/london-visitor-oyster-card/

   Og togbilletten fra Luton til London kan du købe her: https://www.visitbritainshop.com/world/luton-transfer-ticket/ – når du køber den hjemmefra får du fast billig pris og samtidig gratis adgang til shuttle-bussen fra Luton lufthavn til Luton St. Billetten kan bruges til alle London-stationer, så den kan altså både bruges til f.eks. St Pancras og Farringdon 🙂

   Rigtig god tur til London 🙂

 35. Mia

  Hej Kristoffer

  Sikke en god hjemmeside!

  Jeg skal til London med min mor den 6-9/1-2016. Vi lander i Luton sen eftermiddag. Vi skal bo ved Marble Arch.

  Hvordan anbefaler du vi lettest kommer til Marble Arch – og retur til lufthavnen igen d. 9.? Skal man bestille billetter til bestemt tidspunkt? Vi skal have kufferter med og det er jo ikke til at vide, hvor lang tid det vil tage at få dem udleveret. Kører der busser døgnet rundt?

  Hvad vil du anbefale vi køber af transport-kort til at komme rundt i London?

  På forhånd tak for svar – og for din hjælpsomhed!

  Mvh Mia 😊

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Mia

   Book enten Terravision eller National Express. Jeg ville vælge National Express, hvis jeg havde kufferter med. Dér booker man hjemmefra og btter så sin voucher til en billet ved skranken i Luton lufthavn. På den måde får man billet til næste bus 🙂 Ja, der kører busser hele døgnet, så man kan komme op til lufthavnen igen konstant.

   I bor ret centralt, så jeg vil anbefale Visitor Oyster Card med måske 20 pund i credit.

   Der er links til køb af både busbilletter og Visitor Oyster Card i indlægget her.

   Rigtig god tur! 😀

 36. Mia

  Hej Kristoffer

  Mange tak for svar! 😊

  Vi bestiller busbillet, som du anbefaler.

  Hvad vil du anbefale i forhold til hjemrejsen? Hvordan kan vi købe billet til bussen – kan vi også gøre det hjemmefra? Jeg læser det som om, at man skal bytte voucher til billetten i lufthavenen, men det vil jo ikke være muligt, når vi skal hjem (før vi kommer til lufthavnen).

  Igen mange tak for hjælpen 😊

 37. Tine

  Hej Kristoffer.
  Jeg skal booke med bus fra luton til London, dog er jeg lidt nervøs for at booke en bestemt bus da jeg ikke ved hvor lang tid det tager at få kufferter også finde bussen mm.
  Hvad anbefaler du?
  Vh Tine

 38. Tine

  Hej Kristoffer.
  Jeg læste lidt de sidste kommentare og fik svar på mit spørgsmål 🙂
  Tak for en god hjemmeside med svar for alle os nye turister til London 🙂
  Vh Tine

 39. Kathrine Jespersen

  Jeg har lige to spørgsmål:
  Med oystercard, skal man så ikke bippe ud når man stiger af bussen?

  Luton lufthavn ligger jo et godt stk fra centrum. Det kan da være sin dag at planlægge hvor lang tid turen vil tage når man skal derud (og nå et fly) Vi skal flyve hjem til kbh lørdag frokost/ først på eftermiddagen i foråret.

 40. Tine

  Vi skal fra Luton til London centrum og jeg tænker at tage easy bus. De er billige.
  Men den billet man han købt online, hvordan kan man vide hvilken afgang man skal bestille til? Flyet kan jo være forsinket, eller bagagen kan. Er billetten så tabt hvis man kommer for sent?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hvis du booker National Express bussen via det link jeg har lagt i indlægget her, så får du en voucher, der skal byttes om til en busbillet i Luton lufthavn. På den måde får du en busbillet til den næste bus, så man kan dermed ikke “komme for sent” 🙂

 41. Eva Hjarsø

  Hej Kristoffer,
  skal fra Luton den 14. april 2016, ved 16 tiden vi skal bo ved British museum, hvad er den nemmeste og billigste transport fra Luton?
  Tak for E-bogen, Godt nytår Eva

 42. Trine

  Hej Kristoffer,
  Sikke en fantastisk side du har her 😊👌🏼
  Jeg håber du også kan hjælpe mig.
  Min datter på 11 og jeg skal til London og Harry Potter studioes i slutningen af januar.
  Jeg har tænkt mig at købe oyster kort hjemmefra. Kan vi køre på det fra Luton AirPort til London? Hvordan kommer vi hurtigst til earls court?
  Vi tager selv til Harry Potter studioes, da det er den dag vi rejser hjem og der er jo ikke så langt fra watford til Luton 😉 Men hvordan kommer vi hurtigst (og billigst) fra watford til Luton ?

  Mange nytårshilsner
  Trine

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Trine

   Nej, I skal købe billetter til enten bus eller tog. Der er links til køb i indlægget her.

   Jeg ville tage National Express bussen til Victoria St og derfra med enten tube/bus til Earls Court.

   Watford til Luton info kan findes her: https://www.google.dk/maps/dir/Watford,+Hertfordshire,+Storbritannien/Luton+Airport+(London),+Storbritannien/@51.7680712,-0.546272,11z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x487614c908fcc35b:0x5d521bb3eb9734f1!2m2!1d-0.39032!2d51.656489!1m5!1m1!1s0x487637d96d13b7f7:0x9ad1b533201de199!2m2!1d-0.376283!2d51.879351!3e3

   God tur 😀

 43. Camilla

  Hejsa 🙂
  Jeg skal have min mor med til London her til februar. Vi lander i luften lufthavn og skal bo i Kensington området. Hvad er den hurtigste transport at vælge her?

  Camilla

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Camilla

   Umiddelbart ville jeg vælge at tage National Express bussen til Victoria St og derfra med tuben mod Kensington. I kan købe både busbilletter og Visitor Oyster Cards via links i indlægget her 🙂 Så er der styr på det hjemmefra.

   God tur til London 🙂

 44. Christina Thomsen

  Tusind tak for din gode guide 🙂

  Min mor og jeg rejser snart til London og skal bo på Dorsett Shepherds Bush hotellet, som har denne adresse: 58 Shepherds Bush Green. Hvordan kommer vi nemmest hertil fra Luton lufthavn?

  Christina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Christina (og mor) 😀

   Jeg ville booke National Express bussen, stå af på Baker Street og tage med tuben til Shepherds Bush tube st. Det er Hammersmith & City linjen I skal med (mod Hammersmith, vestpå).

   God tur 🙂

 45. Katrine

  Hej Kristoffer.
  Vi er 3 piger som rejser til London den 29 januar og rejser hjem igen den 31 januar.
  Vi rejser med Ryanair fra Københavns lufthavn til Luton lufthavn ankomst ifølge booking 17:15 ved du om det er dansk eller britisk tid?
  Og i så fald hvordan kan man billigst og nemmest komme fra Luton til hotel i Southwark Bridge Road?
  Når vi skal afrejse fra London, hvor lang tid skal man være i lufthavnen før man flyver hjem igen?
  Mvh Katrine

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Katrine

   17:15 er lokal tid (britisk).

   Hvad hedder jeres hotel præcist? Men I skal nok med toget til London (King’s Cross) og så videre med tuben til f.eks. London Bridge st. Der er link til køb af togbilletter i indlægget her 🙂

   Jeg plejer at ramme Luton lufthavn ca 1,5 time før afgang. Det er en lille lufthavn, hvor der tit er lang kø til security – desværre. Jeg rejser altid kun med håndbagage.

 46. Katja

  Hej! 🙂
  Min kæreste og jeg tager til London i februar, hvor vi lander i Luton lufthavn og skal bo på Tune Hotel Liverpool Street.
  Hvilken transport til/fra lufthavnen er hurtigst/billigst/bedst?

  Kan det betale sig for os at bestille et Oyster Card? og i såfald, hvor meget vil du anbefale at købe for pr. person?

  Super fed hjemmeside! Stor hjælp for ny-rejsende til London 🙂

  DBH Katja

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Katja

   Hygge hygge 😀 Jeg vil anbefale toget til King’s Cross og derfra videre med tuben til Liverpool Street St, hvorfra I kan vandre hen til hotellet. Der er link til billetkøb i indlægget her 🙂

   Ja, det tror jeg er en god idé. Hvor meget I skal indsætte afhænger af, hvor længe I er i London, men i hvert fald 20 pund pr kort, hvis I er der et par dage og gerne vil udforske byen lidt.

   God tur 😀

 47. Anne

  Hej Kristoffer.

  Tak for fed understøttende hjælp her på din side 🙂

  Efter flere timer på nettet og bøger på biblioteket og til sidst et par timer på din ny fundne side, så har jeg stadig lige et par spørgsmål til oyster kort 😉

  Familie på to voksne, børn på 9 og 13, 3 nætter i Paddington. To hele dage i London med teatertur, er vant til at gå meget og påtænker også dette på denne tur, med gå ruter rundt til seværdigheder. Men mon ikke man alligevel for brugt en bus el tube så det kan svarer sig med et oyster kort.

  – Derfor, er det korrekt at det er et kort pr. voksen til minimum 15 pund?
  – Hvilket kort skal vi have til den 13 årige – synes ikke vi kloges af hjemmesiden. Tror det minimum er 6 pund, men skal man også vælge dage, m/u weekend osv. Synes der var flere valg der skulle tages til dette kort.
  – Og skal ham på 9 år også have et kort, selvom han er gratis. For han skal vel stadig registreres i tuben, når man går igennem ind/udgang?

  På forhånd tak for hjælpen, så fedt at ku læse dine andre svar 🙂

  Venligst Anne

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Anne

   Haha, det lyder hårdt med al den research 😀 Men jeg kender godt følelsen af at ville have fuld kontrol og ikke komme i ubehagelige situationer! Bruger også selv altid en del tid på research forud for en rejse.

   – Jep, det er korrekt.
   – Hmm, ja børn under 15 kan i hvert fald rejse gratis i busser og til en speciel børne-pris i tuben. Måske I bare skal købe enkelt-billetter til ham derovre. Må indrømme, at jeg er lidt på bar bund her – beklager.
   – Nej, ikke så vidt jeg ved. Der er specielle ind & udgange til børn og svagt-gående, som er bemandede og jeg vil derfor tro, at I blot skal henvende jer dér og gå igennem.

   Håber I finder ud af det hele og får en god tur til London. Beklager mine halv-mangelfulde svar.

   1. Anne

    Hov, havde ikke set dit svar 🙂 Men tak for dit forsøg alligevel..

    Jeg er egentlig ikke bange for ubehageligheder, jeg er “nok” bare TOTAL kontrol freak, og vil udnytte tiden til sidste minut og ikke gerne gå glip af noget 😀

    Ville dog ønske jeg ku skrue lidt ned for tempo og nyde nuet, og øver mig i det 🙂

  2. Anne

   Nåh nu fandt vi vist selv svarene 🙂

   Nu er vi så forvirret over alle de muligheder, der er med kombi billetter, hvor transport inkludere båd på Themsen osv :-L Ser ud til, at det er billigst med Big Bus sightseeing i to dage men til gengæld uden tube mulighed…

   Eller et London pass med indgang til bla. Tower of London og Themsen.. Kan så ikke se hvilke andre seværdigheder der er indgang til?

   Damn der er mange muligheder 😀

   Vi ønsker en tur på Themsen måske ud til Greenwich meridian og en tur ind i Tower of London. Så tror bare det bliver billetter til hver sin seværdighed 🙂

   Booker så billetter hjemmefra som du foreskriver, selvom køen nok ikke er monster lang i januar 😉

   Hygge herfra..

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hehe 😀 Lyder til at du har ganske fint styr på det hele 😉

     Ja, sports tøj i sær er VIRKELIG billigt i London. Jeg er altid i Sports Direct butikken på Oxford Street og handle ind. Der kører altid vanvittige tilbud og butikken er enorm, så den kan jeg anbefale.

     Rigtig god tur, Anne!

 48. tine

  Hej Kristoffer.

  Tak for en god guide for os der aldrig har været i London.

  Vi flyver min mor og jeg samt min lille søster på 15 år. Dog når vi rejser hjem er det min lille søsters fødselsdag og derfor er hun jo så 16 år. Jeg er ved at booke bus billetter hos national Express og der er aldres grænsen for børn max 15 år…
  Skal jeg så booke 3 voksen billetter eller 2 voksen og 1 barn?

  Vh Tine

 49. John Wismann

  Hej Kristoffer
  Jeg skal til London den 15 februar ankommer 0805 og skal være på Sandycom Road Richmond kl 930 – Kan jeg nå det ? og hvordan kommer jeg fra Luton til Richmond (Kew gardens)
  skal jeg bestille bus eller togbillet i forvejen ?
  På forhånd tak for hjælpen

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej John

   Desværre, det bliver nok meget svært. Bedste mulighed er nok at køre i taxa, så har du muligvis en chance, men det tager også tid at komme gennem paskontrollen etc. Det kan godt tage ca 30 min fra man lander til man er “ude”. Turen fra Luton til din destination tager ca 1 time i bil, så en (dyr) taxatur er nok din bedste mulighed. Sorry.

 50. Juliechristine Jensen

  Hej Kristoffer

  Jeg skal til london med mine søskende i maj månede over en weekend.
  Det skal være en gave til min lille søster der skal konfirmeres her til foråret.
  anyway … vi skal fra Luton lufthave til Holland Park – Hostel hvordan gør vi det ?
  og ville du anbefale Holland Park – Hostel ?

  Mvh. Juliechristine

 51. Derya

  Hej Kristoffer

  Jeg skal en weekends tur til London med min mand i start februar. Vi lander i Gatwick men når vi skal tilbage flyver vi fra Luton kl. 07:30.
  Vi skal bo i et hotel i paddington.
  Hvordan gør vi det og hvad vil du anbefale?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Jeg vil anbefale jer at booke billet til enten National Express eller Terravision busserne, som har afgange hele natten. De kører begge fra Marble Arch, der er ganske tæt på Paddington området.

 52. Camilla

  Hejsa,

  Hvis jeg bestiller busbillet ved national Express busserne fra luton lufthavn til Victoria St og jeg bestiller det som en returbillet skal jeg så stå på bussen på Victoria St når jeg skal hjem igen?
  Tak for svar ☺️

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Camilla

   Ikke nødvendigvis. Victoria er bare ende og start stationen, så du kan f.eks. også stå af/på ved Marble Arch. Bussen skal bare være på ruten til/fra Victoria 🙂

 53. Mette Kuld Sørensen

  Hej Kristoffer, jeg skal til London med min datter på 11 år fra torsdag til søndag i marts. Vi lander i Luton, og skal bo lige ved Russel Square på Hotel Tavistock. Hvad er bedst for os – tog eller bus til London ?

 54. ann nicole ziersen

  hej kristoffer
  mig og min kæreste skal til london i april måned og vi er lidt på bar bund
  vi skal bo på norfolk plaza hotel
  hvad er den billigste måde at komme der til ?
  og hvornår ville du tage mod lufthavnen på hjemrejsen vi skal være der 2 timer før og vi skal flyve kl 19

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Den billigste måde er umiddelbart med bus, hvor I står af på Baker Street og derfra f.eks. tager tuben til Paddington St. I kan booke her: https://storbritannien.dk/link/luton-bus

   Jeg plejer at tage mod lufthavnen, så jeg er der ca halvanden time før flyet afgår, hvilket betyder at jeg skal fra London ca 2,5 time før – når jeg rejser fra Luton 🙂

   Rigtig god tur.

 55. Kjæruff

  Hej
  Jeg og veninden er også så heldig at skulle på en 1-dags tur til London, tur retur fra Luton. Vi jo gerne have længst mulig tid i byen og skal nå flyver retur kl 18.30. Hvordan og hvad tid skal vi så forlade London, tænker du?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hejsa

   Jeg plejer at ramme Luton lufthavn halvanden time før afgang, da der (næsten) altid er lang kø til security check. Det tager ca en time i bus fra London til Luton, så 2,5 time før – ville jeg i hvert fald 🙂

 56. Christel Liv Høpfner

  Hejsa – vi skal til London i maj måned med vores tre mindre børn og er lidt i vildrede mht. hvilken transport vi skal vælge fra og til Luton lufthavn?

  Vi skal bo i nærheden af Red Lion Street, Holborn, Camden.

  Mon du kan hjælpe med det? 🙂

  På forhånd stor tak!

   1. Christel Liv Høpfner

    Tak for dit svar – mener du tog hele vejen fra Luton?

    Jeg havde jo egentlig tænkt at tage en af de busser der kører (billigt og nemt, tænker jeg), men blev i tvivl om hvilket stop/tube jeg skulle stå af ved i London. Hvis jeg vælger at tage en af de omtalte busser, kan du så hjælpe mig med, hvilket stop jeg skal vælge i London?

    Mange hilsner og på forhånd tak
    Christel

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Ja, det tænkte jeg 🙂

     I kan også tage en bus, hvis I er mere til det – der “lander” I dog længere fra jeres hotel end I ville gøre, hvis I tog toget. Hvis I tager bus, så kan I stå af ved Marble Arch. Derfra kan I desuden komme hurtigt til jeres hotel med tubens Central Line, der stopper på Holborn St – få minutters gang fra jeres hotel.

     Jeg anbefaler Visitor Oyster Card til offentlig transport i London, som kan købes her: https://storbritannien.dk/link/visitor-oyster-card.php

 57. Louise Guldbrandt

  Hej Kristoffer
  Skal flyve til Luton og overvejer hotel i Pimlico, kan se du ofte anbefaler Paddington, er det bøvlet at komme fra Luton til Pimlico?
  Gode hilsner
  Louise

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Louise

   Pimlico er faktisk også ganske fint, når man kommer fra Luton. Man kan nemlig tage bussen hele vejen fra Luton til Victoria St, som ligger lige op og ned af Pimlico.

 58. Johanna

  Hej Kristoffer,

  Tak for en nem side med god information! Jeg har nu formået at få booket både transport fra Luton til London, og også Oyster Cards(hvor jeg var ret blank før), så det har virkelig været en hjælp!

  Jeg har bestilt busbilletter fra National Express, men er lidt i tvivl om hvor det er bedst, at stå af henne, når vi skal bo i nærheden af British Library? Jeg forsøgte at kigge på Google Maps, og fik det til at være Baker Street måske? Håber du lige kan hjælpe 🙂

  Hilsen Johanna

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Johanna

   Fedt! Jeg er super glad for, at du kunne bruge guiden her 🙂

   Ja, jeg ville også stå af på Baker Street og så tage tuben østpå til King’s Cross. I kan tage både Circle, Metropolitan og Hammersmith & City linjerne, så der er nok at vælge imellem.

   Rigtig god tur!

 59. Jeannet

  Hej Kristoffer

  Super guide du har lavet her.

  Jeg lander i Luton torsdag den 18/2 kl.805 og skal bo i London 129 Sussex Gardens, Westminster Borough, London

  Hvad vil du anbefale af transport fra lufthavnen? Håber du kan hjælpe 🙂 Venlig hilsen Jeannet

 60. Vibeke Svensson

  hejsa

  Super godt med en kyndig hjælp, når man ikke er så vant til storbyrejser 🙂
  Vi er en familie på 6. jeg har været inde og lede efter at komme fra Luton til Bethnal Green.
  Har kontaktet great britain cars og fået en pris, som er helt fin for mig.
  Men fandt så din hjemmeside og tænkte om du kendte noget til dem?
  Har prøvet at regne på bus/tog og Great Britain cars var en del billigere end.
  Hvad mener du?
  på forhånd tusind tak for hjælpen.
  mvh Vibeke

   1. Vibeke Svensson

    Hejsa
    Jeg bestilte en taxa til 6 med Great Britain Cars og hvilken service.
    Jeg skulle oplyse flynummer og selvom vores fly var 3 timer forsinket, stod TAXA manden i lufthavnen med et skilt med vores navn på.
    Det kostede 76 pund og vi blev kørt til vores adresse i Tower Hamlets
    Så det kan varmt anbefales.
    Jeg havde også bestilt retur og her ringede han til mig 15 minutter før og sagde at han var klar, hvis vi var ellers ventede han bare.
    Sådan.

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Vibeke

     Super fedt at du deler din oplevelse med os! Smart af firmaet at de beder om flynummeret og dermed kan sørge for at være der til tiden uanset om der er forsinkelser.

     Det er jo altid fedt, når man bliver positivt overrasket over servicen. Jeg har skrevet Great Britain Cars bag øret, må jeg hellere prøve en dag.

 61. Tina Pedersen

  Hej Kristoffer.
  Super informativ side, tak for den😊
  Jeg vil høre om du vil hjælpe os, vi er en familie på 3, 2 voksne og en pige på 12 år, der, skal til London for første gang. Vi lander i Luton lufthavn søndag den 17/7 kl. 8.05 og skal retur Søndag den 24/7 kl. 19.00 ligeledes fra Luton. Vi skal bo 146 Seren Park Gardens, Restell Glose
  Greenwich
  London SE3
  England. Kan du hjælpe med hvordan vi nemmest og billigst kan komme dertil og er det en god ide at købe et “rejsekort” for os?og kan du evt. hjælpe med en guide til hvad der er at se i London, samt evt. Hvad man kan købe billigt i London😊 Endnu engang på forhånd tusind tak for hjælpen.
  Mange hilsner
  Tina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Tina

   Jeg ville købe togbilletter til King’s Cross og tage dertil. Der er link til køb her i indlægget. Fra King’s Cross skal I med tuben (undergrundsbanen) den grå linje, der hedder Jubilee, sydpå og stå af på North Greenwich St. Derfra kan I både tage bus eller taxi til lejligheden. Busserne 188 og 422 stopper ved ‘Tyler Street’, hvorfra I kan gå til jeres adresse på få minutter.

   I skal bruge f.eks. Visitor Oyster Card til tuben og bus.

   Jep, jeg har faktisk lavet en gratis e-bog med tips til seværdigheder i London. Den kan I hente her: https://storbritannien.dk/london-ebog-sevaerdigheder/

   1. Tina Pedersen

    Hej Igen.

    Vi skal rejse med Ryan air til London, ved du hvordan og hvornår og hvor man skal aktivere sine boarding kort/ billetter?

    På forhånd mange tak for hjælpen.

    Med venlig hilsen

    Tina Pedersen

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Tina

     Det har du fået info om i mailen fra Ryanair, men du kan i hvert fald checke ind online 24 timer før, så vidt jeg husker 🙂 Jeg plejer at downloade flyselskabets app, så jeg bare har flybilletten på mobilen – så skal jeg ikke holde styr så meget papir.

 62. Emil Skovbro

  Hej Kristoffer.
  jeg skal til London nu på fredag og lander også i Luton med Ryan air.
  Vi lander først ved 22.45 tiden(lokal tid)
  vores hotel ligger på denne adresse: 37 Leinster Gardens
  har lidt svært ved at gennemskue hvordan vi nemmest kommer derhen.
  har du et godt bud og ved du om toget/busserne kører så sent?

  På forhånd tak
  hilsen Emil

 63. Henriette Hansen

  Hej Kristoffer

  Du er simpelthen en god mand, at hjælpe så mange i nød. Men det er virkelig en jungle at finde ud af. Så jeg vil høre om jeg kan få lidt af din hjælp?

  Jeg rejser til Luton engang i april og skal til Plumstead st. Jeg kan ikke helt regne ud om jeg skal tage med Bus eller tog?
  Ved du om der findes sådanne dagbilletter, så man bare skal betale en pris og så kan man rejse med hvad man vil til hvor man vil? Ligesom i Tyskland, hvor man kan købe en dagbillet og så rejse rundt som man lyster indefor nogle bestemte zoner?

  Tusinde tak for din tid!

  Med venlig hilsen
  Henriette Hansen

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Henriette

   Mange tak!

   Avs, ja der er et stykke ned til Plumstead St. Du skal gøre følgende:
   – Køb togbilletter til London (der er link i indlægget her)
   – Tag toget og stå af på Blackfriars
   – Tag tubens District line (den grønne mod Upminster) 2 stop til Cannon Street
   – Tag et Southeastern tog mod Barnehurst, det tager 27 min til Plumstead
   – Du er fremme 🙂 Hele turen fra Luton lufthavn til Plumstead St tager ca 1 time og 40 minutter.

   Ja, der er et sådant kort, som hedder Travelcard. Det skal købes hjemmefra via VisitBritain, da det er forbeholdt turister. Du kan købe Travelcard til transport i London på dette link.

   Du skal dog have en anden billet til toget fra Luton til London, da Travelcard, og Visitor Oyster Card for den sags skyld, kun virker i selve London.

 64. Gitte

  Hej Kristoffer.
  Vi er 3 personer som skal have 3 overnatninger i London i vinterferien, jeg har tænkt mig at bestille togbillet fra Luton til Kings Cross som du anbefaler via dit link, vi skal bo på Kings Cross Inn, dvs. meget tæt på en stor station, derfor tænker jeg at vi bare kan købe et Oyster card når vi kommer til London, er det noget problem?

 65. Gitte

  Hej Igen,
  – er lige lidt usikker på hvad det er jeg har fået pr mail, – er det rigtigt at det er voucher jeg modtager som e-billet? – der står at den kun er gyldig med billed ID vil det sige at vi skal vise billetten sammen med et pas?
  – er det rigtigt at Kings Cross er det samme som St. Pancras?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Gitte

   Hvis du har booket togbillet fra Luton til London via linket her i indlægget, så modtager du en billet på email, som skal printes ud og medbringes. Det er ikke en e-voucher, men derimod en decideret billet til toget, som skal vises til først shuttle-bus chaufføren og derefter personalet på togstationen.

   Jeg er aldrig blevet spurgt om billed-id – det er måske fordi I har en børnebillet?

   Ja, King’s Cross og St. Pancras er (stort set) det samme. Der er 50 meter mellem de to stationer, så de er praktisk taget slået sammen.

 66. Gitte

  Tak for dit svar – jeg har brugt dit link fra indlægget – så det skal nok være helt korrekt – og tak for en meget informativ hjemmeside.

  Nu glæder vi os til at besøge London 🙂

 67. Klaus

  Super god og nyttig rejeinfo, jeg har 2 spørgsmål som jeg håber du vil svare på.

  1. Oyster kortet – er det korrekt forstået at der et max beløb pr dag – altså at man kun kan blive trukket for max 5-6 pund for en hel dags kørsel med undergrund og bus?
  2. Bedste og hurtigste tur fra London(Paddington området) i mod Luton Lufthavn – og hvor lang tid før skal man påbegynde rejsen for at komme til tiden i Luton lufthavn?

 68. mette nilsson

  Hej Kristoffer
  Vi skal til London d. 10-13 marts og vil gerne bo i gå afstand fra Oxford street, men hvordan ser det ud ift. at vi skal fra Luton, er transporten god ? Vi synes at hotellerne er lidt dyre ift. standarden, har du erfaring med at de bliver billigere når man kommer tættere på afrejse dato? Eller risikere man bare at de gode bliver udsolgt. Har du erfaring med evt. at leje en lejlighed i stedet for hotel?

  Mvh mette

   1. mette nilsson

    Ok så må vi hellere se at få booket 🙂

    Når du siger busserne er det så en bestemt bus du mener, som kører helt fra Luton? Og er det nemmere end at tage et tog evt.?

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     God idé.

     Det er f.eks. National Express bussen, der nemlig kører direkte fra Luton lufthavn til bl.a. Marble Arch lige ved Oxford Street. Når I skal bo omkring Oxford Street kan I ligeså godt tage bussen ja.

 69. Lotte Dupont

  Hej Kristoffer. Min datter og jeg lander i Gatwick og skal til Hilton, Angel, Islington. Og når vi skal hjem skal vi rejse fra Luton. Selvom det er to forskellige lufthavne, kan du så alligevel lave en rejseplan for os. Vi rejser fra 27.5 – 30.5.16

 70. diana

  Hej kristoffer, super side du har lavet.
  Har læst mange af dine gode råd. Jeg skal til London i påsken og bo på

  britannia international ved Marsh wall
  Lander i Luton. Da jeg skal rejse med easyjet skal man vel altid påregne at der kan være forsinkelser, så tør derfor ikke booke bus, så jeg er låst på tidspunkt. Bedste alternativ er vel så toget? eller hvad ville du foreslå?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Diana

   Hvis du køber billet til National Express bussen eller toget via de links, der er her i indlægget, så er du faktisk netop ikke låst til et bestemt tidspunkt. Busbilletten er en voucher, der ombyttes til “den næste bus” i lufthavnen og togbilletten kan bruges på hele dagen man lander. Så valget er dit 😀

 71. Maja

  Hej Kristoffer

  Først vil jeg lige sige tak, for en super fed side den har hjulpet meget:)

  Men jeg er lidt sent ude, da jeg tager afsted på fredag 7:15 og kan derfor ikke nå og få et Oyster card, er der mulighed for at købe det der over eller lign.??
  Hilsen Maja

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maja

   Selvtak, er glad for, du kan bruge den 🙂

   Ja, man kan godt købe det almindelige Oyster Card på stationerne i London (både i kiosker og billetautomater), det er dog 2 pund dyrere pr kort end Visitor Oyster Cardet.

 72. Janni

  Hej Kristoffer.

  Hvis man køber en returbillet til National Express og man får udleveret billetten i Luton lufthavn, får man så udleveret returbilletten samtidig med? og skal man i så fald angive tidspunkt man tager bussen på hjemrejsen, eller kan man bruge den, når man vil indenfor de 30 dage?

  Hilsen Janni

 73. Jimmy Christensen

  Hej Kristoffer

  Jeg vil bare lige høre om man også skal købe børnebillet til børn på 10 år til tog og bus fra Luton til London ?

  Fed side og fedt der er folk som dig der hjælper andre…

  Vh
  Jimmy

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jimmy

   Der er lidt forskellige aldersbegrænsninger for børn. Flere steder er det dog ved 11 år, det skiller. Du kan se den præcise alder, hvis du prøver at bestille enten bus eller togbillet via linksene i indlægget her.

   Tak for de pæne ord 🙂

   1. Jimmy Christensen

    Hej Kristoffer

    Tak for dit svar – du kender sikkert det gamle ordsprog “når man rækker en lillefinger, så tager de hele armen” 🙂 sorry –
    Jeg vil høre om du også vil anbefale jeg om min dreng at tage bussen national Express ind til London fra Luton når vi lander 18.30 i Luton og skal ind til SO Paddington hotel det ligger på 6-8 Norfolk Square. –
    Jeg spørg fordi jeg også kan se at du også anbefaler nogle at tage toget ind til London, jeg vil gerne det “nemmeste” når jeg rejser med min dreng (dog helst gerne undgå en taxa :-))

    Hvis du anbefaler bussen hvor vil det så være bedst at stige af – og kender du derfra umiddelbar den nemmeste vej til vores hotel ?

    Jeg kan se at du tidligere har skrevet at når man køber bus billet hos national Express er det en åben billet og at den bliver vekslet til en billet til den næste bus der afgår, men kan det ikke være at bussen er fuld og man må vente til den næste ?

    Og igen fantastisk side du har – jeg håber da at du på en eller anden måde bliver honoreret for den tid du bruger her…. Måske du skulle være noget tourguied i London for danske tourister 🙂
    Vh Jimmy

 74. Nanna Weber

  Hej Kristoffer.

  Vi skal flyve til Luton og bo ved Hyde Park. Vi lander kl 8 i London.

  Hvilken vej ville være den bedste at tage ind til Hotellet?
  Vi er to unge mennesker, som ikke har været i London endnu, så hvis der er nogle ting du ikke synes vi skal undvære at se, må du endelig gerne skrive det.

  God side 🙂

  Hilsen Nanna

 75. Kristian

  Hej Kristoffer.

  Skal til London sidst i maj med familien. Lander i Luton og skal forsøge at finde: 13 Goodwin Street , Islington, London.
  Hvilke busstopsted skal vi stå på med lufthavnsbussen og har du købt busbilletter igennem Ryanair ?
  Tror du ikke at det vil være billigere med travelcard da vi (2 vks. og 2 børn 12+10 år) skal være i London i 6 dage ?

  Tak for en god side 🙂
  Hilsen Kristian

 76. Zuna

  Kære Kristoffer,
  Jeg skal med min søster til London i juni, skal bo hos familien som bor i drayton, Hounslow- vi skal self. til London også-
  Mit spørgsmål går ud på om vi til hele turen kan bruge oyster card eller om der er en bestemt billet man skal købe fra luton lufthavn til Hounslow og derefter London ??

  Mvh,
  Zuna

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Zuna

   Jeg vil anbefale jer at tage enten bussen eller toget fra Luton til London og derefter tuben (hvor I kan bruge Oyster Cards) ned til Hounslow. I burde kunne tage Piccadilly Line i retning mod Heathrow og komme relativt tæt på jeres destination.

 77. Maria

  Hej Kristoffer.
  Jeg har godt læst dit indlæg og faktisk fået en del viden, men alligevel er jeg rigtigt usikker!
  Min veninde og jeg har tænkt os, at vi tager til London d. 7/8-9/8, men vi skal fra Luton airport til denne her adresse 324 Gray’s Inn Road, London, England, WC1X 8BU, hvor hotellet ligger😊 Hotellet hedder Tune Hotel Kings Cross😊 Hvad vil være billigst og nemmest for os? Det skal lige nævnes, vi har aldrig været i London for😊

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maria

   Den ligger lige til højrebenet, I skal bare booke togbilletter til King’s Cross via linket her i indlægget. Der står I af og spadserer i et par minutter til I er på jeres hotel. Super simpelt faktisk 😀

 78. Kristina

  Hej Kristoffer.

  Kan man rejse 2 personer på samme Oyster Card? (ligesom man kan på et Rejsekort). Eller skal man have hver sit? 🙂

  Vh.
  Kristina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Kristina

   Nej, det er desværre ikke muligt. Man skal have hver sit Oyster Card, da der i London Underground er barrierer, som man går igennem, når man scanner sit kort.

 79. Josefine

  Hej Kristoffer,
  Ser ud til du har ret godt tjek på London, så ville lige forhøre mig..

  Jeg og min veninde rejser en enkelt dag til london på tirsdag (uden overnatning). Vi lander 8.05 i Luton og vil gerne undgå morgentrafikken, så derfor vælger vi tog. Vi har læst os frem til, at et Visitor Oyster Card ikke fungerer helt fra Luton Airport og at vi derimod skal købe en t/r billet til thameslink toget til 25 pund – er det korrekt? Kan det gøres billigere?
  Vi tænker at stå af ved Blackfriars og se byen på gåben og måske en enkelt bus eller to.. Hvordan gør vi det billigst?

  Håber du kan være behjælpelig med svar 🙂

  Ps. på http://www.visitbritainshop.com står der, at returbilletten gælder i 30 dage og kan bruges fra luton til hvilken som helst station. Det skal vel forstås sådan, at vi kun kan køre to ture (til og fra London) og ikke bruge toget rundt inde i byen? 🙂 eller hvordan skal det forstås?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Josefine

   Jep, I skal købe billet til Thameslink-toget fra Luton til London. Som jeg skriver I indlægget, kan I med fordel købe returbilletter hos VisitBritain – link til billetterne her. Det kan ikke gøres billigere med tog. Busser er billigere, men også langsommere og som I selv nævner, kan man dér blive offer for trafikken.

   Køb evt en 1 day Travelcard til zone 1-2, så kan I køre ubegrænset rundt med busser og tog inde i selve London. Bemærk også at busserne ikke tager kontanter, et Travelcard er smart dér. Det skal købes hjemmefra hos VisitBritain – link til køb her.

   Ja, Luton-London billetterne gælder kun til Thameslink-toget på strækningen fra Luton til London stationerne (f.eks. King’s Cross, Blackfriars etc). I skal have f.eks. Travelcard til transporten inde i London. Se evt min guide til offentlig transport i London her: https://storbritannien.dk/offentlig-transport-i-london/

 80. Claus Egholm

  Hej Kristoffer.

  Først vil jeg sige at det er en virkelig super god side som du har dig her, den kan du virkelig være stolt af. Ingen tvivl, den burde få 7 ud af 6 stjerner. Nem, udførlig, overskuelig fortalt guides til at komme fra Luton til
  Kings Cross.
  Men så er det lige at min egen usikkerhed træder til.
  Hvis jeg forstå din guide rigtig, vil det så være nemmest at tag toget når det er at vi skal bo på
  Kings Cross Guesthouse eller ville det med fordel kunne betale sig at leje en bil og køre der til selv. Er der noget som man skal være opmærksom på hvis man lejer en bil i England? Vej afgift, parkering eller noget andet.
  Vi skal være der på en forlænget weekend fra den 23 sep. Til og med den 26 sep. Hvor vi lettet fra Luton omkring kl. 18.
  Bilen skal kun bruges til at køre frem og tilbage lufthavn og hvor vi skal bo, der udover vil vi gå rundt og opleve tingene som der er i London.

  Med venlig hilsen.
  Claus

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Claus

   Tusind tak for de pæne ord.

   Jeg kan svare meget klar på dit spørgsmål: Nej, det kan på ingen måde betale sig at leje en bil og køre fra Luton til London. Slet ikke, når I skal bo få hundrede meter fra King’s Cross, hvor I kan tage toget til fra Luton Airport Parkway.

   Køb I blot en billet til toget hjemmefra, print den ud, hop på shuttle-bussen til stationen og tag toget ned til King’s Cross. Det er virkelig simpelt og der er masser af medarbejdere, som kan hjælpe jer derovre, hvis I f.eks. ikke kan finde vej eller lignende.

 81. Gulsum

  Hej Kristoffer, vi skal til London første gang. vi er en familie med 4 hvor vi har to børn på 7og 5år . vi skal af sted på en 4 dage tur, hvor vi lander i Luton torsdag den 8.9.16 kl.8:15 og skal videre til old street 275, hvor vores hotel ligger.
  jeg kan helt finde ud af om det er bedst at tag bussen eller toget fra Luton lufthavn.

 82. Sissel Thomsen

  Hej Kristoffer!

  Jeg har siddet og læst alt hvad du har skrevet og læst de fleste kommentarer, men kan ikke helt finde et svar på mit spørgsmål..
  Min kæreste og jeg er ved at planægge en forlænget weekend til London i December (torsdag aften-søndag), og jeg sidder netop og kigger på den nemmeste transport til vores hotel i Bayswater fra Luton og omvendt.

  Jeg har tænkt at vi tager National Express bussen tur/retur, som du anbefaler til Marble Arch. Men jeg sidder og leger lidt med det på VisitBritain nu, og jeg synes ikke at jeg kommer frem til de faste tidspunkter du siger man skal vælge? Du nævner det ikke i din beskrivelse at man skal vælge et tidspunkt, men i en af kommentarerne oven over svarer du at man er “låst” fast på det tidspunkt man bestiller biletter til, til National Express. Så jeg er lidt forvirret? For jeg er nået frem til betaling af billetterne, uden at have valgt et afgangstidspunkt?
  Eller er det fordi at det er uden fastlåst afgangstid og mere “først-til-mølle” princip?

  Håber du kan hjælpe, eller om det er mig der har misforstået noget?

  Med venlig hilsen
  Sissel

   1. Sissel Thomsen

    Okay, så er jeg med! Tak Kristoffer.

    Det er dog svært, synes jeg, at beregne hvornår man vil tage en bus fra lufthavnen, da man jo lige skal have sin kuffert osv. Men du vil holde fast i ca. 45 min. efter man er landet? Vi lander kl. 19.30 i Luton, en torsdag.

    1. Sissel Thomsen

     Den behøver du ikke svare på alligevel Kristoffer, jeg kan se de afgår ’55 og ’25, så det giver lidt sig selv. Jeg regner med at den 20.25 er forsvarlig at booke 🙂
     Og god tanke med at bestille tid til hjemturen, det er jo sikrest.

     Mange tak for dine gode råd, det kan nemlig være lidt en jungle 🙂

 83. Hawra

  Hej

  Jeg lander i Luton 23:15 torsdag nat
  Hvordan anbefaler du at jeg kommer frem til oxford street, med billigste transport
  Jeg har på forhånd bestilt et oyster kort, kan jeg anvende det?
  Vi er 2 voksne

  Tak på forhånd

 84. Dorte Jensen

  Hej Kristoffer

  Sikke en fantastisk side du har her:-)

  Jeg ved ikke om mit spørgsmål er udenfor dit område? men jeg prøver alligevel…

  Vi er 10 personer(8 voksne og 2 børn på 15 år), der lander i Luton lufthavn lørdag d. 26/11 kl. 08:15. Vi skal videre til Manchester centrum, da vi skal se fodbold om søndagen.

  Vi valgte at købe flybilletter til Luton med Ryanair, da det blev 25.000 kr. dyrere at komme til Manchester direkte.

  Har du nogen ide om hvordan vi nemmest kommer til Manchester med tog?

  På forhånd tak
  Mvh. Dorte

 85. Dorte Jensen

  Hej Kristoffer

  Jeg er dig dybt taknemmeligt – tusinde tak for hurtigt hjælp og svar:-)

  Det er fantastisk service!!! Sikke en fin guide du har sendt.

  Mvh. Dorte

 86. Jane Hovgaard

  Hej Kristoffer,
  Tusinde tak for en meget spændende og brugbar hjemmeside.
  Jeg har dog lige et hurtigt spørgsmål som jeg håber at du kan give mig et relativt enkelt svar på.
  Vi er 4 personer der lander i Stansted torsdag middag og skal retur igen søndag aften.
  Jeg har bestilt Oyster Cards til os – men jeg er lidt i tvivl om det er en dum ide at bruge dem til turen fra Stansted ind til vores Hotel lige i nærheden af Hyde Park.
  Så vidt jeg kan forstå kan jeg godt bruge det – og jeg tænker jo at det er dejlig nemt.
  De bedste hilsner fra Jane

 87. Birgit Christensen

  Hej Kristoffer,

  Vi har ikke været i UK / London før og har måske gjort lidt i nælderne – vi har bestilt fly til Luton, hvor vi også skal bo, set i bakspejlet havde det nok været bedre at bo i London (men også meget dyrere) – er der andre måder at komme til London på billigere, end at købe retur-billet med toget? F.eks. er bussen eller måske en TAXA billigere?

  Planen er at vi skal rejse fredag og besøge London både lørdag og søndag (og rejser hjem mandag). Vi har Oyster card med.

  Vi er 2 voksne og 1 barn, har regnet sammen at det vil blive kr. 1100 bare i togbilletter – det er næsten det samme vi skal betale for hotellet!!

  Med venlig hilsen
  Birgit Christensen

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Birgit

   Ja, det er ikke så smart, desværre… Har I måske mulighed for at afbestille hotellet?

   Altså bussen fra lufthavnen er billigste måde at komme ind til London, men hvis I skal bo inde i selve Luton, så er det jo også fjollet først at tage til lufthavnen og derefter til London. Måske I kan finde off-peak billetter fra Luton til London? Se mere om tog i England her: https://storbritannien.dk/togbilletter/

   Ellers kan I søge efter busbilletter her: https://storbritannien.dk/link/national-express

 88. Rikke Yuksel

  Hej Kristoffer,
  Jeg vil give min mand og søn en tur til London i julegave.
  Hvis de lander i Luton og skal til Shepherds Bush Road 85.
  Hvad er det nemmeste/billigste?
  På forhånd tak for din hjælp 🙂
  Mvh Rikke

 89. Maria Andersen

  Hej Kristoffer

  På visit Britain som du referere til, skriver de at oystercard kan bruges til både underground and “Overground and National Rail trains in London” men her mener de ikke toget fra Luton vel? man er vel nød til at købe en togbillet ved siden af?

   1. Emilie

    Hej! Tak for en virkelig god og hjælpsom side.
    Jeg ved, du allerede har svaret på noget lignende, men jeg er stadig i tvivl.

    Jeg skal på en ensdagtur til London på lørdag. Vi lander i Luton og vil gerne til London Eye. Hvilket stop er tættest på?

    Emilie :-))

 90. Emilie Juul Bruun-Larsen

  Hej Kristoffer.

  Jeg rejser søndag den 12/2 2017 til London. Vi skal flyve til Luton og bo i Bayswater området. Vi skal derfor med noget transport til og fra lufthavnen. Kan læse mig frem til at man kan tage en bus og stå af på Marble arch. Men hvad gør vi når vi den 15/2 2017 skal hjem? Står man på samme sted eller hvordan fungere det?

  Hilsen Emilie

 91. Jørn krimme

  Hej
  Vil lige høre om shuttle bussen er gratis når man køber en billet til toget til London. Og hvor tæt på lufthavnen køre den. Og hvor skal man stige af for at få toget. Ved god det er Mange spørgsmål. Glæder mig til at høre fra dig
  P.s hvis man tager bussen til London så må man jo ikke have en stor kuffert med eller hva

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jørn

   Ja, som jeg skriver i guiden er shuttle bussen gratis, når man har købt togbilletten til London online hjemmefra. Shuttle bussen kører lige udenfor lufthavnen – der er måske 50-100 meter fra udgangen. Shuttle bussen kører kun mellem lufthavnen og Luton Airport Parkway, hvor I skal tage toget, så det kan ikke gå galt.

   I forhold til bussen hele vejen til London, så må man have 2x medium kufferter og 1 håndbagage med pr person. Så hvis I har 1 stor kuffert pr mand er det også fint.

   God tur til London.

 92. Carsten

  Hej Kristoffer.
  Jeg skal bo Milton Kaynes. Kan se at det er rimelig dyrt at tage ind med tog i de 4 dage vi skal være der.
  Kan man købe et travelcard så man kan få noget rabat.

  På forhånd tak

  Carsten

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Freja

   Nej, det kan man ikke. Busserne fra Luton Airport bliver drevet af private selskaber (lidt ala Rødbillet i Danmark), hvor Visitor Oyster Card fungerer til offentlig transport i selve London.

   Så husk at købe særskilt billet til busserne fra Luton til London.

 93. Karina Hermansen

  Hej,

  Jeg skal til London med 2 store børn i december, første rejse alene og er lidt i panik over, at skulle bo midt i London når vi skal flyve fra Luton lufthavn kl 11 når vi skal hjem…
  Så tænkte at vi ville overnatte på et hotel i nærheden af lufthavnen – er det fornuftigt? Tænker om turen til London fra hotellet er bøvlet/dyrt? Vi skal jo tilbage til hotellet igen efter sightseeing om aftenen inden afrejsen dagen efter… det lyder måske lidt indviklet. Vi lander i Gatwick og tager direkte ind til centrum og er der hele dagen, ud til hotel nær lufthavn og ind/tilbage næste dag.. ja det lyder nok besværligt og måske transporten bliver for dyrt, men hvilke hotel kunne evt være perfekt lidt udenfor centrum mod Luton til en fornuftig pris?
  Overvejede 2 forskellige overnatningsteder, midt i centrum første nat og 2. Nat ved Luton lufthavn, men synes det bliver for meget ind og udtjek og bagage der skal slæbes rundt!
  What to do? ☺️

  Mvh Karina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Karina

   Jeg forstår godt din bekymring – i sær når det er første tur. Jeg vil dog fraråde dig at bo ude ved Luton Airport fordi I skal flyve hjem kl 11. Så sent som i fredags fløj jeg hjem fra Luton kl 11:35, hvor vi tog et tog fra London Blackfriars (det kører også fra f.eks. King’s Cross St Pancras) lidt i 8 om morgenen og var i lufthavnen kl 9. Det kan I også sagtens gøre, så der er vitterligt ingen grund til at bruge den ekstra tid og penge på at bo ude ved lufthavnen, når I ikke skal flyve tidligere på dagen.

   Jeg vil anbefale blot at booke hotel tæt på f.eks. King’s Cross St Pancras, så kan I gå hen til toget om morgenen – der går mange i timen.

   Tjek hoteller tæt på King’s Cross her: https://storbritannien.dk/link/hoteller-kings-cross.php

 94. Louise

  Hej Kristoffer.
  Tak for en god side! Jeg har brug for din hjælp. Hvis jeg bor i Waterloo området og skal flyve hjem fra Stansted kl 12 om formiddagen, hvordan ville du vælge at komme dertil? Kan se at Stansted Express måske er en mulighed, men har svært ved at finde den rette rute fra hotellet til toget… håber at du kan hjælpe 😉

 95. Cecilie Xiomara Ellegaard Jørgensen

  Ved i hvordan man køber og får en busbillet når man skal hjem fra stansted lufthavn?
  Jeg skal nemlig til London gennem Luton, men hjem gennem Stansted. Problemet er, at så vidt jeg kan løse mig til, så SKAL billettet(voucheren) veksles til en billet, i NAtional Express desk i stansted?

  Vil det så sige, at jeg skal tage hele vejen til Stansted, for at veklse voucher til en billet, for at så at tage tilbage igen, og for så kan få bussen til lufthavnen? det giver ikke mening?

  Eller kan man købe en billet fra eksempelvis Victoria station til Stansted i Luton’s National Express desk?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Cecilie

   Køb busbilletten fra Luton til London online hos VisitBritain (der er link herover), altså en single ticket. Køb derefter en regulær busbillet online direkte hos National Express til en bestemt afgang fra London til Stansted – så er du sikret plads i den givne bus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.