Er du en af de mange danskere, der har bestilt billige flybilletter til London med f.eks. EasyJet eller RyanAir, så lander du i Luton Lufthavn.

Luton er som bekendt placeret et godt stykke udenfor London, hvorfor det kræver lidt transporttid at komme ind til centrum.

I denne guide kan du se, hvordan du kommer fra lufthavnen til London. Du får også en komplet introduktion til at købe bus- og togbilletter hjemmefra. Nederest guider jeg også til, hvordan du nemt får en privat taxa ind til London – og fortæller hvorfor du ikke skal tage en almindelig taxa!

Fra Luton til London

Om du skal tage med bus eller tog afhænger lidt af, hvor i London du har booket overnatning. Personligt tager jeg typisk med toget, da jeg ofte bor i området omkring King’s Cross eller Camden Town.

Har du derimod booket hotel i det populære Paddington-område vil bussen typisk være nemmest. Hvis du endnu ikke har booket overnatningen, kan du måske få glæde af denne store guide til hoteller & ferielejligheder i London.

Læs med herunder & bliv klogere på turen fra Luton til London.

Som kortet herover viser, er Luton placeret et godt stykke uden for London, hvilket betyder, at en taxa, i de flestes tilfælde, vil være for dyr.

Der er dog heldigvis gode forbindelser med busser og tog. Lad os se på, hvor man ender, når man tager tog eller bus til London:

Med bus fra Luton lufthavn til London:

Den nemmeste måde at komme fra Luton til centrum af London på, er med bus. Jeg anbefaler enten National Express eller Terravision, når det gælder busser i Storbritannien.

De er ganske enkelt pålidelige, erfarne og kører (næsten) altid til tiden – derudover har de utrolig mange afgange, hvilket er et stort plus.

National Express busserne fra Luton afgår hver halve time og der er mulighed for at stå af på følgende stoppesteder:

 • London Golders Green
 • London Finchley Road
 • London St John’s Wood
 • London Baker Street
 • London Portman Square
 • London Marble Arch
 • London Victoria Rail Station

bus fra luton lufthavn til london

Er du en af de mange danskere, der booker sig ind på et London-hotel i Paddington-området, kan du med fordel stå af ved Marble Arch (der ligger på hjørnet af Hyde Park lige ved indgangen til Oxford Street) og gå til dit hotel (eller tage Central Line med tuben vestpå).

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Gåturen fra Marble Arch til selve Paddington Station tager cirka 15 minutter.

Skal du videre rundt i byen, anbefaler jeg at du står af på Baker Street, hvorfra tube-linjerne Bakerloo, Circle, Hammersmith & City, Jubilee og Metropolitan kører til resten af London.

Det tager 1 time og 20 minutter, hvis du vælger at køre hele vejen til Victoria Station – så regn med lidt over 1 time til de 2 føromtalte stoppesteder.

Billetter til bussen kan købes online, hvilket jeg anbefaler.

Turen koster 11 pund.

Du kan bestille din busbillet fra Luton Airport til London online hos VisitBritain her.

Når du køber busbilletten modtager du en voucher på email, der skal ombyttes til en decideret busbillet i Luton.

Der er en decideret National Express skranke, der er nem at finde i ankomsthallen.

Jeg anbefaler at booke en enkeltvejsbillet via VisitBritain og så købe returbilletten direkte hos National Express, da man dermed er sikret plads i bussen tilbage til Luton på et bestemt tidspunkt. Køb billetten hjemmefra og print den ud.

Link til booking hos National Express her.

Med tog fra Luton til London

tog til london Det er også muligt at tage toget fra Luton til London – dog skal du på en kort (5-10 minutters) shuttle-bus tur fra lufthavnen til stationen i Luton.

Turen fra Luton St til King’s Cross i det centrale London tager ca 45 minutter.

Når man tager toget fra Luton til London ender man på King’s Cross St. Pancras, som ligger lige i centrum af London og har et hav af tube-linjer og busser med forbindelser til hele London.

Der afgår tog fra Luton til London hvert 15. minut og turen til King’s Cross St. Pancras tager 45 minutter.

Det koster 1.60 pund at tage shuttle-bus, hvis du ikke har købt togbilletten hjemmefra – så det anbefaler jeg naturligvis, at du gør. Prisen for en togbillet er 14.50 pund og den gælder til alle afgange på din rejsedato.

Hvis du køber en retur-billet til toget koster den 25 pund, retur-billetten gælder 30 dage fra den dato du rejser fra Luton til London, så for de fleste rejsende til London er det intet problem at overholde 🙂

Jeg anbefaler at du køber togbilletten hjemmefra.

Dette kan gøres online hos VisitBritain lige her.

Du modtager din billet til toget på email, som så skal printes ud og medbringes.

Privat taxa (ikke almindelig taxa!) fra Luton Airport til London

Ja, der holder almindelige taxaer lige ude foran lufthavnen. Det er de klassiske sorte britiske taxaer, som er charmerende, men dyre. Det er decideret uklogt at tage en normal taxa fra Luton Airport til London, da det vil blive ekstremt dyrt. Turen fra Luton Airport til London tager gerne minimum 1 time, hvilket vil være dyrt, hvis turen bliver tilbagelagt i en almindelige taxa, hvor taxameteret løber.

Derimod bør man booke en privat chauffør online hjemmefra. På den måde er man sikret at prisen er god og samtidig kender man den præcise pris for turen hjemmefra.

De fleste privat hyrede biler har også en service, der betyder, at chaufføren kommer ind i ankomsthallen og står og venter med et skilt med dit navn på. Denne service er gratis, da chaufføren jo også er interesseret i at finde dig hurtigst muligt og komme afsted mod London.

Priser for en privat taxa til London centrum

Herunder har jeg fundet en række eksempler på priser for en køretur fra Luton Airport til diverse steder i det centrale London. Priserne er fundet via hjemmesiden MiniCabit, som jeg også vil anbefale til dig, når du skal få overblikket over priserne på turen fra lufthavnen til London.

Minicabit er en hjemmeside, der sammenligner prisen på din tur fra forskellige minicab firmaer. Du får dermed overblikket over, hvilket firma, der er billigst og kan så booke din tur hjemmefra.

Gå til Minicabit her.

 • Luton Airport to King’s Cross Station – £51
 • Luton Airport to Paddington Station – £48
 • Luton Airport to Marble Arch – £48
 • Luton Airport to Victoria Station – £52
 • Luton Airport to Shoreditch High Street St – £57
 • Luton Airport to London Bridge – £57

Man kan vælge flere forskellige typer af biler og man skriver samtidig, hvor mange stykker bagage man gerne vil have med i bilen. Prisen bliver beregnet automatisk på hjemmesiden, så man har det fulde overblik over, hvad ens tur ned til London kommer til at koste.

Transport i selve London

Når du ankommer til London, om det så er med bus eller tog, kan du vælge mellem taxa, busser (de klassiske røde) og tuben (undergrundsbanen).

Her vil jeg kraftigt anbefale, at du hjemmefra har købt et Visitor Oyster Card, der er Londons svar på vores Rejsekort.

Dermed kan du hurtigt komme rundt i London (kortet virker til både tube, busser og sågar bådture). Du sparer 50% på ture i tuben ved at have Visitor Oyster Card, så det er uklogt ikke at få det købt. Kortet kan købes online her på VisitBritains officielle webshop.

Kortet udløber aldrig, så du kan også bruge det på fremtidige rejser til London.

Læs også: guide til offentlig transport i London

Få min gratis e-bog om seværdigheder i London

Jeg har skrevet en e-bog med tips til oplevelser & seværdigheder i London. Flere hundrede danskere har nu hentet e-bogen med stor tilfredshed – den er særligt populær hos rejsende, der endnu ikke har besøgt London eller blot har været der et par gange.

Du kan også se min videoguide til Londons top seværdigheder her:

Læs også:

Hav en rigtig god rejse til London.

Planlæg din rejse 👇🏻

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
 • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien