Hvor skal man bo i London?

londonEt af de spørgsmål, der typisk dumper ind i min mail-indbakke går på, hvor man skal bo i London, når det er blevet tid til en storbyferie i den engelske hovedstad.

Som førstegangsrejsende til London forstår jeg godt, at man kan være i tvivl – og selv garvede London-rejsende har nok svært ved at overskue de mange bydele i London.

I denne guide vil jeg beskrive de bedste (og værste) London bydele og samtidig komme med links til, hvor man kan booke hoteller i de givne områder.

Jeg har tidligere skrevet en stor guide til hoteller & ferielejligheder i London, som du måske også finder nyttig.

Hvor skal man bo i London?

Når du rejser til London vil som turist giver det bedst mening at bo i Zone 1 eller 2, der også betegnes som Central London. Nogle af de mest populære bydele i det centrale London er bl.a. Paddington, Bayswater, Soho og King’s Cross.

Gode London bydele at bo i som turist

Herunder beskriver jeg en række bydele, hvor du med fordel kan vælge at bo i London.

Paddington & Bayswater

hvor skal man bo i londonRigtig mange danskere vælger at finde et hotel i Paddington eller Bayswater, som er en bydel beliggende i Londons West End.

Personligt boede jeg også i Paddington på mine første 4-5 rejser til London og det er virkelig noget jeg kan anbefale, hvis man rejser til London for at se seværdigheder, shoppe og opleve det klassiske London.

Paddington og Bayswater er beliggende lige nord for Hyde Park, der er flere tube-stationer og gode muligheder for at tage busser rundt til resten af London.

Desuden er Marble Arch og Oxford Street i gå-afstand fra de fleste hoteller i Paddington, turen vil sjældent tage mere end 15-20 minutter.

Den store Paddington St er dér hvor hurtigtoget fra Heathrow ender og samtidig går der mange forskellige tube-linjer dertil.

Tube stationer:

 • Lancaster Gate
 • Paddington
 • Bayswater
 • Queensway

I nærheden af:

 • Hyde Park
 • Speakers Corner
 • Notting Hill & Portobello Road
 • Oxford Street

Sikkerhedsniveau:

 • Meget sikkert. Særdeles velegnet for børnefamilier og rejsende i alle aldrer. Der er mange hoteller, restauranter, pubber og butikker i området, men det føles heller ikke alt for turistet.

Hvorfor bo i Paddington & Bayswater?

 • Hotellerne er billige, det er tæt på det centrale London, men dog ikke helt inde i menneskemylderet. Hyggeligt område perfekt & perfekt udgangspunkt for en storbyferie med masser af sightseeing.

Vil du finde et hotel i Paddington & Bayswater? Udvalget er stort og det er et godt område at lede i, hvis du leder efter et billigt (efter London standarder) hotel.

Book online, se priser & billeder fra samtlige hoteller i Paddington ved at klikke på dette link.

Covent Garden

covent garden londonCovent Garden er et mekka for dig, der er på shoppingtur i London og ganske enkelt vil bo lige dér, hvor det hele er samlet. Der er altid åbne butikker og gang i gaden i Covent Garden, som er beliggende i hjertet af det centrale London – som kortet herunder viser:

Priserne på hoteller i Covent Garden er så lige en tand højere end f.eks. i føromtalte Paddington & Bayswater, men man sparer så muligvis lidt penge på transporten ind til f.eks. Soho og shopping-gaderne.

Tube stationer:

 • Covent Garden
 • Leicester Square

I nærheden af:

 • Leicester Square
 • Royal Opera House
 • Soho
 • Trafalgar Square
 • Piccadilly Circus
 • Themsen
 • The National Gallery

Sikkerhedsniveau:

Sikkert. Vi er i central London, så man kan færdes ganske trygt i gaderne og der er mennesker overalt. Der er også en del natklubber i området, så der kan også være berusede personer om aftenen, men man føler sig aldrig utryg – jeg synes personligt det er meget charmerende, at der sker lidt.

Hvorfor bo i Covent Garden?

Her er virkelig tale om en god placering i hjertet af London. Hvis du vil bo super centralt og kunne gå rundt til rigtig mange af byens seværdigheder, så kan du med fordel booke hotel i Covent Garden.

Du kan se samtlige hoteller & booke online ved at klikke her.

King’s Cross

Du kender sikkert allerede King’s Cross for den enorme tog & tube station King’s Cross St Pancras, der både opererer med tog til resten af Storbritannien og Eurostar toget til Paris.

Området King’s Cross har gennemgået en stor forvandling og er nu ganske pænt med mange spændende restauranter og nye, gode hoteller. Derudover er transportmulighederne forrygende og det giver også god mening at booke et hotel ved King’s Cross, hvis du blot er på en hurtig tur til London og lander i Luton – det er nemlig her toget fra Luton kommer ind.

Jeg har tidligere både boet i en ferielejlighed og på et hotel ved King’s Cross i London, hvilket i begge tilfælde fungerede fremragende. Nærområdet er ikke ligeså charmerende som f.eks. Covent Garden, men det er centralt og med fantastiske forbindelser til resten af London.

Hvis du vælger at bo i King’s Cross området, så snyd ikke dig selv for at tage en gåtur langs kanalen til Camden Town – det er flot og meget roligt, en anden side af London end den du finder i guidebøgerne.

Tube stationer:

 1. King’s Cross
 2. Euston
 3. Russell Square

 

I nærheden af:

 • Kanalerne
 • King’s Cross St Pancras station
 • Camden Town

Sikkerhedsniveau:

Sikkert, men det kan være lidt råt. I og med at der ligger en stor banegård tiltrækker området også et par hjemløse. Jeg har aldrig oplevet noget ubehageligt, heller ikke på vej hjem fra byen om natten, men det hører med til historien, at der er tale om et urbant miljø 🙂

Hvorfor bo i King’s Cross?

Der er en del ret billige hoteller, transportmulighederne er fantastiske og man kommer lige en anelse væk fra centrum, men kan stadig nå det meste af byen på 10-20 minutter med enten bus eller tube.

Vil du se samtlige hoteller i King’s Cross området?

Så klik dig ind lige her.

Andre gode bydele af bo i

De næste bydele på listen kan du også med fordel vælge at bo i, når turen går til London. Jeg anbefaler ovenstående, men der er intet galt i at finde et hotel i disse områder:

 • Westminster
 • Bloomsbury
 • Notting Hill
 • Belgravia
 • Earl’s Court
 • Fitzrovia
 • Holborn
 • Kensington
 • Mayfair

Mange områder kendes også under forskellige navne. Skriv en kommentar til indlægget her, hvis du er i tvivl om, hvor i London du skal bo.

Her skal du ikke bo i London

Jeg får desværre også kommentarer og mails her på bloggen fra danskere, der allerede har booket hotel i London i dårlige områder. Områderne er ikke nødvendigvis dårlige fordi, der er kriminalitet eller lignende, men ganske enkelt fordi, at der er banket en stak hoteller op et øde sted, langt væk fra byen og noget andet spændende. Det gør mig trist hver gang 😀

Royal Victoria Dock

Det værste eksempel er uden tvivl, når nogen har valgt at bo næsten helt ude ved City of London Airport, hvor der netop er banket en stak hoteller op.

Disse hoteller er velkendte kæder, hvis priser er helt i bund, så jeg forstår godt, at man kan blive fristet til at booke de billige værelser på de gode hoteller.

Det bliver dog ekstremt dyrt og tidskrævende, hvis man vil se på seværdigheder eller bare gerne vil ind til central London. Hold jer væk, danskere 😀

Peckham

Hvor Brixton er blevet gentrificeret og nu er ganske sikker, er Peckham fortsat et område syd for Themsen jeg vil anbefale alle at holde sig fra.

Jeg tror da også det er de færreste danskere, der har lyst til at bo så langt syd for floden, men nu er det nævnt. Peckham er kendt for at være et af de farligste områder i London.

Update 2017: Peckham bliver nu nævnt som et up-and-coming område for kunstnere og hipsters, så hvis du ikke mener, at det er trendy nok i East London, så kan du måske bevæge dig ned til Peckham – hvis du tør 😀

De næste bydele i London kan diskuteres, men hvis du er en ganske almindelig dansk turist, der blot vil opleve London bedste sider & seværdigheder, kan du med fordel undgå at booke hotel i disse områder.

Du bør dog ikke umiddelbart være bange for at tage derhen i løbet af dagen 🙂

 • South Bermondsey
 • Tottenham
 • Croydon
 • Stockwell
 • Kilburn
 • Barking
 • Dagenham

Som turist i London har du dog meget lidt at frygte. Jeg er i London mange gange om året og har indtil videre aldrig oplevet noget ubehageligt i den engelske hovedstad.

Hav en rigtig god rejse til London & skriv endelig en kommentar, hvis du har spørgsmål til, hvor man skal bo i London.

Læs også:

120 tanker om “Hvor skal man bo i London?

 1. Jannie

  Hej Kristoffer 🙂
  Super side… Kan du hjælpe mig lidt? Vi skal med fly hjem fra Luton en søndag morgen – vi skal flyve kl. 8.10, dvs være der vel omkring kl. 7.00. Når jeg prøver at finde en rejseplan, siger den, at vi skal starte rejsen omkring midnat, for at være fremme inden kl 7….Det synes jeg jo lyder lidt vildt?? Ved du, om man kan rejse fra Royal Albert DLR Station og til Luton på det tidspunkt? Og, hvad vil du anbefale ifht billet?
  1000 tak 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jannie

   I er vist, desværre, i den situation jeg beskriver i guiden herover, hvor I skal bo ude i den østlige del af London, så vidt jeg kan forstå? Det er, som nævnt, ikke optimalt. Umiddelbart vil jeg anbefale en taxa til et sted, hvorfra I kan tage bussen op til Luton. Bussen starter fra Victoria St, hvilket jeg vil vurdere er det nemmeste sted for jer at stå på.

   I kan booke busbillet her: https://www.visitbritainshop.com/world/london-visitor-oyster-card/

 2. Susanne

  Hej – måske du kan hjælpe mig 🙂 Vi er 4 piger der skal til London i september. Vi skal shoppe, på Pub og feste. Vi vil helst gå til så meget som muligt. Vi har fundet en lejlighed i Curzon Street i Mayfair. Syntes du det ville være et godt valg eller skal vi tættere på Soho ?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Susanne

   Jeg tjekkede lige placeringen på Google Maps og det er jo ikke et et dårligt sted! Meget high class område, men stadig ganske tæt på Soho – ca 20 minutters gang.

   Hvis I vil kunne gå direkte fra lejligheden til natklubben i Soho, så kan I eventuelt tage et kig på linket herunder. Jeg har lavet en søgning på alle ferielejligheder & lejlighedshoteller i Soho hos Hotels.com – se dem her.

 3. Biska

  Hej Kristoffer, meget fin beskrivelse om London. Jeg vil gerne høre dig, om du har et par minutter til at hjælpe mig. Min tineger datter og jeg tager til London i juni måned. For første gang og vi flyver til Luton,hvor vil det være bedst at reservere hotel i forhold til lufthavnen, transport og stadigvæk ikke alt for langt fra alle seværdighederne?
  Jeg håber du vil hjælpe. På forhånd tak.
  Vh. Biska

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Biska

   Hvis I tager toget, kan I med fordel bo tæt på King’s Cross, hvor man kan stå af med toget. Hvis I tager bus kan I f.eks. bo i Paddington (stå af på Marble Arch) eller ved Victoria (som er endestationen).

   Rigtig god tur 🙂

   1. Biska

    Hej Kristoffer,
    Mange tak for dit svar. Vi bestilte et hotel i Paddington. Jeg overvejer også at købe et rejsekort, men er i tvivl om jeg kan købe et til min 15 årige datter eller kan vi rejser på samme ligesom man kan her i DK? Vil det være besværligt for dig at svare på det?
    På forhånd tak.

 4. Gskov@live.dk

  Hej Kristoffer,

  Jeg har med stor interesse læst om alt din viden om London. Dette har jeg gjort da jeg skal derover og bor i 4 uger og skal på en voksne sprogskole.

  Jeg er blevet tilbudt at bo 2 steder. Det ene sted er på Macclesfield Road og det andet er sted er Camley street. Kunne du være fortælle hvilket at de 2 stedet du vil fortrække og jeg vil kunne følge mig mest sikker og gå både om dagen og aften?
  Jeg har kun været i London 1 gang og kun i 2 dage, så jeg ville være taknemlig hvis du kunne informere lidt om de 2 områder.

  Jeg ser frem til at høre fra dg.
  Bh Gitte

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Gitte

   Jeg ville uden tvivl vælge Camley Street, der ligger lige ved King’s Cross. Det er således super nemt at komme rundt til resten af London og der er masser af gode restauranter og pubber tæt på. Hvis I vælger at bo der, så tag endelig gåturen langs kanalen til Camden Town – det er super flot, og en fed oplevelse, da man ser et noget roligere London end ellers.

   God tur 🙂

 5. Cathrine Paulsen

  Hej Kasper,

  Tak for ovenstående meget brugbare info.
  Vi sidder i den situation vi skal over at se Football i September og skal flyve til og fra Stansted. Vi skal se kampen på Wembley stadion men skal selvfølgelig også nyde Londons pulserende storbyliv med bl.a shopping og en tur i teatret. Hvilket hotel vil du anbefale, hvis vi helst ikke skal for højt op i pris og Paddington har jeg boet i, skønt sted 🙂

   1. Cathrine Paulsen

    Haha. Sorry, det var vidst en hurtig forglemmelse. Tak – jeg fandt godt linket efterfølgende. Jeg kunne bare have set bedre efter.

    God aften Kristoffer 🙂

 6. Maria

  Hej Kristoffer. Vi skal på i området ved Royal Victoria Dock. Hvordan er det nemmest at komme ind til centrum derfra. Har bestille rejse til London for første gang, og faldt i fælden med det billige hotel men efter jeg har læst din anmeldelse har jeg fortrudt at vi skal bo der. Er det virkelig så slemt?:-(

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maria

   Hehe, øv!

   Well, hvis du kan afbestille din reservation “gratis”, så vil jeg anbefale det.

   Hvis jeg skal muntre dig lidt op, så kan turen fra Royal Victoria Dock til Oxford Circus (midt på Oxford Street) gøres på ca 40 minutter. Så hvis I bare er klar over, at I altså ikke lige bor i gå-afstand til London Eye, så skal det jo heller ikke have lov at ødelægge jeres ferie 🙂

   Håber I får en god tur trods alt!

 7. Maria Søndergaard

  Hej Kristoffer

  Min kæreste og jeg tager til London om små 10 dage. Vi flyver til Stansted. Vi vil gerne ud og se en masse, gerne på gåben 😉 Hvilket område vil være bedst?

  På forhånd mange tak

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hvis I har pengene til det eller der er gode tilbud på hoteller, så tag Covent Garden, som er virkelig centralt placeret. Derfra kan I komme til rigtig mange af Londons seværdigheder til fods.

   Nævnte Paddington-område er dog også glimrende som udgangspunkt for en gåtur via Hyde Park til Buckingham Palace etc.

 8. Helle

  Hej Kristoffer!

  Min kæreste og jeg skal til London på en forlænget børnefri weekend fra torsdag til søndag i slutningen af september. Vi flyver til Standsted lufthavn. (Ligger lufthavnen langt væk??)
  Vi vil gerne shoppe, gå på hyggelige caféer og se musicals.
  Kan du anbetale os et godt sted at bo? – Vi har overvejet Tune Hotellerne, men ved ikke om du kan anbefale andet hyggeligt? Det må gerne være billigt.. men samtidigt pænt og rent og med eget bad/toilet.
  Hvordan køber man musicalbilletter og tog-/metro-/buskort på billigst mulige måde (kan man købe hjemmefra?)

  På forhånd tak 🙂

  Mvh. Helle

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Helle

   I forhold til Stansted, så se min guide til lufthavnstransport i London her.

   Det lyder som om, at Paddington vil passe jer glimrende. Det er tæt på gode restauranter og West End’s mange musicals. Hvis pengepungen er til det, så kan I kigge på Covent Garden, men man kommer typisk længere for pengene i Paddington. Har I kigget på min guide til hoteller i London her?

   Ja, man kan købe det meste hjemmefra. Jeg vil anbefale jer at købe Visitor Oyster Cards, der fungerer til både London Underground og bybusserne. Kortet køber I hos VisitBritain på dette link.

   Man kan også købe musicalbilletter hjemmefra, hvilket jeg vil anbefale jer at gøre så hurtigt som muligt – som bekendt er musicals i London populære. Jeg anbefaler siden GetYourGuide, hvor man både kan få et overblik over, hvilke musicals der går og samtidig købe billetter online. På dette link kan I få hele overblikket over musicals i London: https://www.getyourguide.dk/london-l57/musicals-tc128/

 9. Lone Hundebøl

  Hej Kristoffer ..
  Du kender vel tilfældigvis ikke hotellet London House hotel i bayswater ?. Vi påtænker at rejse april 2017.. Tager fly til Stansted … Har du forslag til hvad man bør se når det er første gang i London .. To voksne og to unge på 18 og 16 år…

  VH Lone

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lone

   Sjovt! Jeg har faktisk netop anbefalet hotellet til en bekendt, som skulle bruge et godt, centralt placeret hotel i London til en billig pris. Det skal lige siges, at jeg ikke selv har boet på dette hotel tidligere, men jeg tjekkede priser (på hans rejsedatoer), så billeder og læste anmeldelser fra tidligere gæster og jeg må sige, at det virker som et glimrende hotel i London til prisen.

   God placering, fine værelser og så er det faktisk ganske billigt. Tag selv et kig på anmeldelserne ude i højre side her: https://storbritannien.dk/link/london-house-hotel

   Det er også nemt at komme til fra Stansted – enten med bus til Paddington eller toget til Liverpool Street og derefter tuben til Queensway.

   I forhold til, hvad man bør se, så vil jeg anbefale min gratis e-bog med 7 forslag: https://storbritannien.dk/london-ebog-sevaerdigheder/

   1. Daisy Nielsen

    Hej Kigger selv på samme hotel 🙂 Men har lidt svært ved at lure hvilken lufthavn der er bedst og bruge.

    Er der en side hvor man kan se hvilken lufthavn der ligger tætteste på hotellet ? Og hvordan finder jeg ud af hvilke transport muligheder der er fra lufthavn til hotel og rundt i london ?? Mvh Daisy

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Daisy

     Ja, det er også et ganske udmærket hotel. Hvis andre læser med, så har jeg lige lavet et link til hotellet – se det her: https://storbritannien.dk/link/millenium-gloucester-hotel

     I forhold til lufthavne, så er det hurtigst at komme dertil fra enten Heathrow eller Gatwick, men det kan naturligvis også lade sig gøre fra både Luton og Stansted. Se min guide til Londons lufthavne her: https://storbritannien.dk/hvilken-lufthavn-london/

 10. Bodil Jonasen

  Hej Kristoffer.
  Min søster og jeg skal en tur til London her midt i november, vi har bestilt fly til Gatwick. Vi vil gerne bo i Paddington, det er centralt nok til os, og lyder som en hyggelig by, og med en praktisk beliggenhed, i forhold til shopping, sightseeing osv. Vi vil ikke bruge en formue på hotel, men vil heller ikke bo med toilet og bad på gangen. Vi har allerede set på en del hoteller, men hold op der er mange muligheder, og stor prisforskel… Er der – med dit kendskab – nogle vi absolut IKKE skal benytte…?
  På forhånd tak for hjælpen – og skønt med alle dine gode råd, det gør det hele noget nemmere… 🙂
  Hilsen Bodil

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Bodil

   Tak for de pæne ord 🙂

   Ja, der er ret stor prisforskel på hotellerne i London og det kan være svært at overskue, hvad man får for pengene. Har du læst min større guide til hoteller i London her: https://storbritannien.dk/hotel-ferielejlighed-london/ – måske I kan finde et hotel dér?

   Jeg har ikke umiddelbart hørt nogen slemme skrækhistorier, så jeg har ikke nogen hoteller jeg fraråder folk at booke – udover dem ude ved Canary Wharf (fordi de er langt væk) 😀

 11. Kasper

  Hej, jeg har booket hotellet Millennium gloucester. Jeg er lidt forvirret om det ligger i den ‘gode’ ende. Hvad synes du om dette område, og dette hotel?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Kasper

   Det er et ganske glimrende område, hvor der er mange hoteller og ambassader. Derudover er der masser af busser og tube ind til f.eks. det helt centrale London. Så fint valg 🙂

 12. Martina

  Hej Kristoffer!

  Jeg er simpelthen helt lost! Vil gerne inviterer min kæreste til Nytår i London, men ingen af os har været der før, og jeg kan slet ikke finde rundt i områderne og selvom jeg har gennemgået din rigtig fine gennemgang af div. byer, så synes jeg stadig det er svært at finde et hotel som er til overskuelige penge. Faktisk er hotellet ”underordnet” da vi gerne vil se byen, og nytårsaften spise på et lækkert sted og så ud i byen derfra.
  Kan du mon hjælpe??
  Allervenligst fra Martina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Martina

   😀 Jeg skal gerne prøve at hjælpe jer til at få en god tur til London. Kan du sige noget om, hvad jeres hotel må koste pr overnatning og hvilke rejsedatoer I kigger på? Så tager jeg lige et kig på hoteller og skal nok melde tilbage i en ny kommentar.

 13. Bruna

  Hej Kristoffer
  I april måned min mand fylder 40år, så jeg har tænkt at vi tage til London med vores 2 børn(5 og 1 år) i 2 dage Men vi har aldrig været der, og ved slette ikke noget hvor vi starter 🙈 Hvilken er det tætteste/nærmeste lufthavn til at tage i byen, hvor skal vi bo? Vi vil gerne besøg London Rye, big ben, tower bridge, Tower of London….😉
  Til noget fornuftig priser
  Håber du kan hjælpe mig og gøre turen letter mens vi har 2 små børn med😊
  På forhånd tak.
  Glædelig jul og godt nytår

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Bruna

   Jeg vil anbefale Paddington-området, som jeg også nævner i indlægget her. Det er perfekt for børnefamilier og der er et utal af hoteller i forskellige prisklasser. Det er tæt på resten af byen og der er gode transportmuligheder rundt. På en god gåtur kommer man gennem Hyde Park, forbi Buckingham Palace og ned til Westminster Abbey, Palace of Westminster (Big Ben) og London Eye. Det er dog en GOD gåtur 😀

   Det er nemmest at flyve til Heathrow, men Luton, Stansted og Gatwick er tit billigere. Vil anbefale Gatwick så vidt muligt, men det kan også lade sig gøre fra de to andre – det tager dog +1 time at komme til London fra de to andre, hvor Gatwick kan gøres på 30 min.

 14. Jette

  Hej Kristoffer
  Jeg og en veninde skal til London her slut november næste år.
  Hvor tidligt/sent kan man resevere et hotelværelse?
  Vi kommer med fly til London City AirPort ligger det langt væk fra det caesar hotellet? Det er primær shopping vi kommer for så hotellet må ikke koste mere end 4500 kr for tre nætter.
  Super god side
  Mvh
  Jette

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jette

   Hmm, jeg plejer gerne at reservere 3-4 måneder inden ankomst, hvis jeg ved at jeg skal afsted, men det gør umiddelbart ikke så meget. Hvis du tjekker de links, der er til hoteller her i indlægget, så vil du også se, at der er daglige tilbud man kan benytte sig af. I er dog nok en del for tidligt ude – der er mange hoteller, der ikke en gang tager i mod bookinger så tidligt 🙂

   Rigtig godt for jer, at I flyver til London City Airport – det er den eneste af lufthavnene, der vitterligt ligger i selve London (Heathrow gør også, men er ret langt ude). I kan derfor relativt hurtigt komme til Caesar Hotel – vil tage ca 50 minutter inkl alt. Tag med DLR toget fra lufthavnen til Bank og skift til undergrundsbanen (Central Line mod vest) og stå af på Queensway, hvorfra der er ca 5-10 mins gang til hotellet.

   Når det er shopping I kommer for, så er dette hotel i Paddington i hvert fald glimrende. Det er gå-afstand til Oxford Street, så det er glimrende. Omvendt kunne I måske også være heldige at finde noget i Covent Garden, som er endnu mere centralt. Prøv evt at tjekke linket i guiden herover, når vi kommer tættere på jeres afrejse.

   Håber I får en god rejse til London 😀

   1. Jette Petersen

    Hej Kristoffer
    Tusind tak for din hjælp, det er en stor hjælp.
    Vi holder øje med de hoteller du har på linket😀
    Rigtig godt nytår

 15. Christian Eriksen

  kæresten og jeg skal til London og har valgt og bo i Whitechapel området er det noget du kender til og kan anbefale kan se du umiddelbart ikke har skrevet noget om det på din side og i forhold til transport hvad vil du anbefale når vi lander I Luton

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Christian

   Whitechapel er ikke umiddelbart et område jeg vil anbefale at vælge, når man skal finde et område i London. Der er ikke noget galt med Whitechapel, jeg var der selv for et par uger siden, men der sker bare ikke det store og hvis man er ‘ny i London’ kan man måske godt føle sig lidt utryg derude. Det var tidligere et ret hårdt område, men der er blevet ryddet en del op.

   I kan tage toget til King’s Cross og derfra tuben direkte til Whitechapel St.

 16. Merete

  Hej Kristoffer, Vi har givet min søn og svigerdatter en surpriserejse til London i bryllupsrejse, nu ser jeg til min gru at du skriver Croydon er et sted man skal undgå, og det her lige nøjagtig her på Hilton de skal bo. Hvad skal de tage hensyn til og er det svært at komme derfra til Centrum?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Merete

   Øv 🙂 Croydon er blevet bedre – der er bl.a. kommet en Boxpark som skulle være helt god – men det er stadig et godt stykke udenfor det London man rejser for at besøge.

   West Croydon station ligger i Zone 5 og det kommer nok til at tage en lille time at komme ind til centrum. Det bliver dyrt med Oyster Card og enkeltbilletter, så jeg vil anbefale dem at købe et Travelcard online hjemmefra (kan ikke købes derovre). De skal så købe Zone 1-6. Link til køb her: https://storbritannien.dk/link/london-travelcard

 17. poul melgaard

  hej Kristoffer

  jeg har med interesse trevlet siden igennem, og må sige at du har ramt plet.

  godt skrevet og gode råd.

  min kone og jeg har selv været i London jænvligt gennem +20 år og vi kunne godt have brugt dine råd på de første par ture 🙂

 18. Kh

  Hej Kristoffer
  Vi er et par, der skal på forlænget weekendophold i London uden baby. Vi har kigget på forskellige lejligheder/hoteller og har brug for et råd.
  Hvad vil du anbefale? Tower bridge London apartments? Park Plaza London riverbank?
  Hvordan med beliggenhed ifht shopping, seværdigheder?

  Tak på forhånd

 19. Marianne Christensen

  Hej Kristoffer
  Vi er i gang med at planlægge en storbyferie til sommer. London har længe været et ønske, så nu skal det være!
  Vores yngste vil gerne se British Museum og udstillingen om 2. verdenskrig. Vores ældste på 18 år, er vild med dyre biler! Hvor er det godt at “spotte” luxus biler? Er der evt hoteller der ligger på veje, hvor der er populært at “cruise” hvis man gerne vil vise sin bil frem 😉
  Mvh Marianne

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Marianne

   Det lyder da fedt!

   Hvis der er nogen by i Europa, hvor det er godt at spotte dyre biler, så er det London! Hele Londons West End er jo overrendt af rige russere og lignende, så det er svært at undgå at se luksus-biler i det vestlige London.

   Der bor rigtig mange rige mennesker i områder som Kensington, Chelsea, Belgravia og ikke mindst Mayfair. Der findes et utal af hoteller i de nævnte områder – lige netop en enkelt vej har jeg svært ved at anbefale, men særligt Mayfair er virkelig et hotspot for de rige og så ligger det lige i centrum af London 🙂

   Prøv at indsætte jeres rejsedatoer på linket her og se om der kommer nogen gode tilbud på hoteller i Mayfair op: https://storbritannien.dk/link/hoteller-mayfair

 20. Maria

  Hej Kristoffer.

  Vi har fået en box med storbyferie i bryllupsgave, og har valgt at tage til London i maj.
  Vi kan vælge mellem et par hoteller i henholdsvis Ilford, Croydon og 1 hotel
  Pembridge Palace Hotel
  Prince’s Square, Westminster Borough, London, W2 4QB, Storbritannien.
  Hvad mener du er bedst at vælge? Og hvilken lufthavn vil evt være bedst at flyve til. Vi har 2 overnatninger, og vil gerne nå og opleve lidt af London.

  Håber du kan hjælpe mig:) Pft

  Venlig hilsen Maria

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maria

   Uden tvivl hotellet i Paddington! Ilford og Croydon har I ikke lyst til at bo i 🙂

   Lufthavnsmæssigt så er Heathrow tættest på, men både Gatwick og Luton ville også være OK.

 21. Pia

  Hej Kristoffer

  Vi skal til London for første gang til april. Vi har booket hotelværelse på Ibis Styles London Southwark og var egentlig selv kommet frem til, at det ligger rigtig godt. – Men efter at have læst din side bliver vi nu i tvivl. Skal vi finde noget andet?

 22. Karina Knudsen

  Hej Christoffer,

  Jeg har brug for lidt hjælp omkring hoteller i London. Jeg skal over 4 dage til et event i det sydlige london, exCel London. Jeg vil gerne bo lidt billigt men også gerne trygt. Kan du anbefale noget? jeg kan måske bo privat på 3 steels Lane i Shadwell, men kan ikke finde ud af om der er sikkert at bo?

  Vh Karina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Karina

   Hmm, Excel London ligger altså netop i det område jeg anbefaler at undgå 😀 Når du nu skal være i netop det område, så giver det dog god mening at bruge et af de mange hoteller, som ligger netop der og som kan være ganske billige.

   Jeg har lavet et link, der viser hotellerne tæt på Excel London ved Royal Victoria Dock, du skal bare indtaste dine rejsedatoer så kommer der tilbud op: https://storbritannien.dk/link/hoteller-excel-london

 23. Maria

  Hej Kristoffer

  Vi skal til London i september og har lidt svært ved at finde ud af hvor alting ligger i forhold til hinanden.

  Vi tager til London for at se alle de klassiske seværdigheder, shoppe og spise noget god mad. Vi vil derfor gerne bo så tæt på centrum som muligt, eller ihvertfald et sted, hvor det er let at komme ind til centrum.

  Vi har kigget lidt på det hotel der hedder: point a hotel London Liverpool street. Hvad synes du om det hotel? Hvordan ligger det og i hvilket område? Og hvilken lufthavn er tættest på i forhold til det hotel?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maria

   Hvis det skal være LIGE i centrum af London og tættest på de klassiske seværdigheder, så er Covent Garden nok det bedste bud. Det er dog også dyrt at overnatte lige dér i centrum af London, hvorfor det giver god mening at kigge lidt på områderne udenfor Covent Garden, hvis man vil spare lidt penge på overnatningen.

   Point A Hotel Liverpool Street har en ganske glimrende placering. Faktisk er det lige midt i det meget trendy Shoreditch område – få hundrede meter fra Brick Lane, som i den grad er et besøg værd for sine mange indiske restauranter og hippe butikker. Shoreditch har i mange år været det mest hipster område i London. Samtidig er der mange busser og tog fra forskellige stationer i området – f.eks. Central Line fra Liverpool Street Station, hvorfra I kan komme til det helt centrale London (Oxford Street, Soho etc) på få minutter.

   Så det vil jeg sige er et fint valg. Hvis andre læser med, så kan I se hotellet på Hotels.com her: link til A Point Hotel Liverpool Street.

   Seværdigheder i gå-afstand er bl.a. Tower of London, Tower Bridge og Skygarden. Se evt mere om seværdigheder i London her: https://storbritannien.dk/sevaerdigheder-i-london/

 24. Rikke

  Hej Kristoffer.
  Vi skal til London om få dage og glæder os. Men vi har alligevel været lidt oppe på dupperne over det sted, som vi har fået booket med henblik på overnatning. Vi skal bo på Barkston Rooms på Barkston Gardens. Vi valgte det ud fra økonomiske grunde, men har siden hen læst nogle rigtige dårlige anbefalinger, bl.a. mht. hygiejnen. Det er ikke så rart, da jeg er gravid. Kender du noget til vandrehjemmet?
  MVH
  Rikke

 25. C

  Hei!
  Jeg og min kjæreste, og vår sønn på 8 måneder skal til London fra 12.-16. november.
  Har du tips til hvilket hotell vi bør bo på?

  Vi ønsker litt shopping (Primark, Zara, Top Shop etc) og litt hyggelige områder å trille barnevogn i (type Notting Hill, Hyde Park etc).

  Budsjettet på hotell er maks 6000 norske kroner, det er vel omkring 4800 DKK.

  Håper du har tid til å svare.

 26. Maria

  Hej Kristoffer,

  Min kæreste og jeg er lige netop ankommet til et hotel der ligger i Acton.

  Hvad er dine erfaringer med det her område?

  Personlige syntes jeg at her ser skummelt ud 🤔

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maria

   Hehe, ja dér har jeg ingen erfaring – jeg har aldrig bevæget mig derud, da jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skulle dér 😀

   Det er pænt langt fra det London de fleste danskere rejser over for at besøge i hvert fald, men så kan det jo være, at I oplever et mere lokalt miljø… Bare det ikke er FOR skummelt 😀

   Håber I, trods alt, har en god tur til London.

 27. Laila Hansen

  Hvis man skal på juletur til London for allerførste gang og bare skal hygge og se julebutikker og julelys og spise lidt lækkert mad hvad vil du så anbefale

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Laila

   Hmm, hvis I skal bo helt centralt, så kan I med fordel bo i Covent Garden eller Soho. Dér er hotellerne dog ofte meget dyre, så måske I kan kigge efter hoteller i Paddington i stedet, hvis I vil spare penge. Det tager lige en 10-15 minutter før man er ‘inde’ i det helt centrale London (der er f.eks. julelys og pynt på Oxford Street og Regent Street), men så sparer man også gerne flere hundrede kroner på overnatningen pr nat.

   Et andet bud på et godt område i London kunne være Bloomsbury. Det er også meget centralt, men kan også være lidt dyrt. Jeg boede på Holiday Inn Bloomsbury for et par uger siden og var meget tilfreds med området (og hotellet). I kan se hotellet her: https://storbritannien.dk/link/holiday-inn-bloomsbury

   Det ligger lige ved Russell Square Station 🙂

   Jeg håber I finder et godt sted at bo i London og at I får en rigtig god juletur til den engelske hovedstad 😀

 28. Thea Hjort

  Hej Kristoffer,

  Jeg har med stor interesse læst dit indlæg. Min kæreste og jeg skal på en weekendtur til london i januar og leder i den forbindelse efter hotel. Vi vil gerne shoppe, se seværdigheder men nok vigtigst vil vi gerne bo i et hyggeligt og måske lidt mere “roligt” område alle notting hill.
  VI er begge studerende, så pengepungen er ikke til meget mere end max 2000 kr. samltet for overnatning.
  Vi har fundet noget der hedder Novotel London Canary Wharf – men er lidt usikre på, om det ikke kommer for langt væk.

  Har du nogle ideer til os

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Thea

   Novotel London Canary Wharf ligger tæt op ad det område jeg ‘advarer’ imod fordi det ligger ret langt fra det centrale London. Hotellerne derude er billige netop fordi de ligger så langt væk fra de områder som man gerne vil opleve i London… Når det så er sagt, så er Canary Wharf ikke helt så skidt, men på ingen måde et område jeg ville anbefale nogen at bo i, når man skal til London som almindelig turist.

   Jeg vil i stedet anbefale jer at kigge efter hoteller i Paddington, hvor der er hoteller i de fleste prisklasser og også en række ganske fine billige hoteller, hvor det burde være muligt at holde sig under 2000 kr på en weekendtur.

   Jeg har lige lavet et link, der viser alle hoteller i Paddington til under 1000 kr pr overnatning: https://storbritannien.dk/link/hoteller-paddington-billige

   Håber I finder et godt hotel til billige penge og får en god rejse til London 😀

 29. Norah

  Hej

  Vi skal til london i januar måned primært for at shoppe på udsalg men også se lidt seværdigheder jeg har fået et hotel på dette område, r det et godt område og nemt at komme derfra til centrum ?
  20 Nevern Square, Earls Court, London, England, SW5 9PD, Storbritannien

  På forhånden mange tak

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Norah

   Jeg tjekkede lige det hotel du har fundet; det kendte jeg ikke, men må sige at det ser super godt ud. Ligner et virkelig hyggeligt hotel og det har da også fået glimrende anmeldelser fra tidligere gæster. Det ligger lige ved Earl’s Court tube station, hvilket er et fint område og med masser af gode connections til resten af London. Så min anbefaling er helt klart, at I bare skal booke hotellet, det tror jeg I bliver glade for 😀

   Hvis andre læser med og vil se hotellet, så er det dette: https://storbritannien.dk/link/20-nevern-hotel

 30. Helle

  Hej Kristoffer
  Har du mon et tip?
  1) Min 11-årige dattervil gerne have adgang til pool på hotellet.
  2) Jeg vil gerne bo i de atmosfæriske områder, du nævner øverst i din artikel.
  3) Vi har ca. 4 dage til at skulle nå en hel masse seværdigheder (og shopping).

  På forhånd tak 🙂
  Mange hilsner Helle

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Helle

   Jeg forstår da godt din datter – det er da super fedt at have pool på hotellet 😀

   Jeg har fundet en række gode hoteller i London med swimmingpool.

   Der er f.eks. Marriott ved Marble Arch / Paddington området. Det er i gå-afstand til f.eks. Hyde Park og Oxford Street. Link: https://storbritannien.dk/link/marriott-marble-arch

   Et andet rigtig godt bud er Park Plaza, der ligger LIGE ved siden af London Eye – jeg kender en del, der har boet på hotellet og har været rigtig glade for deres ophold der. Dér er man så tæt på Themsen, Big Ben, Westminster og Waterloo St, så rigtig god beliggenhed. Link: https://storbritannien.dk/link/park-plaza

   Hvis I vil bo midt inde i det centrale London, så kunne The Waldorf Hilton være et godt bud på et hotel i London med swimmingpool. Det ligger lige ved Covent Garden, så dér vil I være i gå-afstand til alt i Central London. Link: https://storbritannien.dk/link/hilton-covent-garden

   Ellers har jeg også lige lavet et link, der viser samtlige hoteller i London med swimmingpools: https://storbritannien.dk/link/london-hoteller-pools

   Jeg håber I finder et godt hotel og får en rigtig god tur til London 😀

 31. Brian

  Hej Kristoffer. Vi er en familie på fire (børn på 7, 10). Vi skal være i London tre-fire dage, og skal bl.a. se Tottenham spille. Havde overvejet et Hilton tæt på Wembley – men jeg kan næsten læse mig frem til, at det nok ikke er der, at man skal overnatte. Har du nogle gode bud på hvilket område, vi bør finde et hotel. Sikkerhed, god hotelstandard samt gode transportmuligheder til seværdigheder er vigtige elementer for os. Det er vores første famlietur til London.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Brian

   Ja, det er nok smartest at bo mere centralt og så ‘rejse’ ud til Wembley, når I skal se fodbold (dér er jeg misundelig! 😀 ).

   Efter at have læst din kommentar tænkte jeg straks på Park Plaza, der ligger lige ved London Eye, Big Ben etc. Det er et meget stort hotel, som er ekstremt familievenligt, da man f.eks. kan booke deres Familieværelse med plads til 2 børn og så er der også swimmingpool på hotellet.

   Se det her: https://storbritannien.dk/link/park-plaza

   Jeg har ikke selv boet på hotellet, men har kun hørt godt om det fra tidligere gæster. Selvom det har 4-stjerner og ligger sindssygt godt placeret, så er det til at betale (ca lidt over 1000 kr pr nat for Familieværelset) fordi der er over 1000 værelser på hotellet – det er gigantisk 😀

   Jeg håber I får en god tur til London.

 32. Randi Pedersen

  Hey – vi har inviteret vores teenagere med til London i uge 7 med 4 overnatninger. Vi lander i Gatwick og skal også flyve derfra. Planen er seværdigheder, shopping og en musical. Vi vil gerne bo rimelig centralt men tænker nok lejlighed da vi gerne vil være sammen om aftenen og måske bare nappe noget med hjem fra den lokale deli og smække fødderne op mens vi forbereder dagen efter og lader dagens oplevelser trænge ind 🙂
  Er Airbnb vejen frem til søgning og nogen områder du vil anbefale med et par teens som rejsekammerater 🙂
  Hilsner fra Randi og co

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Randi

   Lyder da som en helt god plan 😀

   Jeg tænkte straks på et “lejlighedshotel”, som ligger tæt på King’s Cross St – der kører nemlig tog til/fra Gatwick og samtidig er det et rigtig godt område at bo i målt på alle parametre. Personligt er jeg begyndt altid at bo i King’s Cross området, når jeg er i London – det er bare nemt at komme rundt til alt i byen derfra uanset om det så er med tube, tog eller busser.

   Det sted jeg tænkte på kan I se her: https://storbritannien.dk/link/apartment-london.php

   Ellers er her et link med samtlige ferielejligheder i London hos Hotels her: https://storbritannien.dk/link/alle-ferielejligheder-london

   I skriver bare, hvis I har flere spørgsmål om London 😀

 33. Tine Larsen

  Hej Kristoffer!
  Jeg har fundet et godt tilbud på The Ceasar hotel v. Paddington og et andet godt tilbud på Cranley hotel i South Kensington….
  Jeg skal afsted med min datter på 14 år, der skal opleve London for første gang.
  Hvad vil du anbefale ?

  Hilsen Tine

 34. Anita

  Hej Kristoffer.

  Vi er 2 piger som vil prøve over at opleve London, men vi er på bar bund, som virkelig på bar bund 🙈og er lidt forvirret omkring alle de gode råd vi har fået 🤔🤔 Så tænker vi lige ville prøve at skrive til dig, Vi er meget i tvivl omkring om vi skal vælge en ferielejlighed eller et hotel??? Vi har valgt at vi gerne vil bo i Kensington, og hvilkenlufthavn skal vi flyve til??? Vores formål med turen er at se serværdigheder, og måske en enkelt shoppingtur, vi vil gerne nyde at gå en tur på cafe også. Håber du kan hjælpe lidt med de oplysninger du har fået.

  Og så skal der også lige lyde en stor ros til dig og den side du har lavet, og fordi du giver dig tid til at hjælpe andre 👍😊

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej piger 😀

   Hehe, ja det kan være lidt forvirrende at planlægge sin tur, når der er så mange muligheder.

   Jeg plejer at bo på hotel, når jeg er i London. Så kan jeg checke tidligt ind (og hvis værelset ikke er klar kan jeg sætte min bagage på hotellet – og gøre det samme, når jeg har checket ud, hvis mit fly er om eftermiddagen/aftenen) og der er en åben reception osv. Det er meget fint synes jeg, men jeg er også meget sjældent “hjemme”, når jeg er i London – er altid ude at lave ting, så har ikke brug for så meget komfort der hvor jeg bor.

   Kensington er et helt fint område at bo i. Jeg vil anbefale jer at flyve til Gatwick og så tage toget til Victoria Station – derfra kan I tage tuben (undergrundsbanen) over til Kensington, der ligger meget tæt på Victoria St.

   Tjek også mine videoer om London på Youtube – der er nok et godt tip eller to I kan bruge: https://www.youtube.com/watch?v=lwCInG2Nt40&list=PLktkyZXMPnATX2dQrTKEJ6gU_KBOMRk2V

 35. Therese

  Hej 🙂
  Jeg skal til London i næste måned og flyver til og fra Gatwick Airport.
  Jeg har fundet dette hotel https://storbritannien.dk/link/mercure-london og vil høre dig, om beliggenheden er god ift. shopping, seværdigheder, markeder osv., nu når det er min første tur til London? Vi er vant til at gå meget rundt på storbyferier, men det skader ikke, hvis hotellet har gode transportforbindelser heriblandt til Gatwick 😸
  På forhånd tak.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Therese

   Det er et glimrende hotel og området er også godt. Jeg boede selv lige der omkring i september, da jeg var guide for en skoleklasse i London – der er gode links til resten af byen og flere fede seværdigheder tæt på – f.eks. Borough Market, der er et must.

   Det er også super nemt at komme til og fra Gatwick – tag bare Thameslink-toget til London Bridge og så kan I gå hen til hotellet på 5-10 minutter.

   Rigtig god rejse til London!

 36. Flemming jensen

  Hej Kristoffer
  Er ved at planlægge en tur til London for min søn og hans kæreste, da han gerne vile give hende en kærstetur(de er 20år).
  Er det fint at kigge efter hoteller der ligger ved Tower bridge/hyde park/ Big ben ? Eller kan du forslå noget, så der ikke er for langt til London centrum. Hvis de lander i Gatewick lufthavn, hvordan kommer de så nemmest til de steder jeg lige omtalte. Hvis man bestiller et oister visitor kort hjemmefra, kan de så bruges som betaling med lyntoget fra Gatewick og til London, eller skal der købes anden billet til det ?

  Har aldrig selv været i London, og det har de heller ikke, så syntes det er svært at planlægge, når man ikke ved hvor hvad ligger.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Flemming

   Hvad med Paddington som jeg nævner i indlægget her? Det er lige nord for Hyde Park og der er ekstremt mange hoteller, det er tæt på centrum og meget roligt. Glimrende område til en kærestetur 🙂

   Jep, kortet kan bruges fra Gatwick til London.

 37. Flemming jensen

  Hej Kristoffer.

  Har nu booket billetter til Gatwick lufthavn, hvor de ankommer Torsdag aften kl.22.05 efter planen. Hotellet bliver “The park grand London paddington” på adressen 1 Queens gardens, London, England, W2 3BA. Hvordan kommer de lettest/billigst fra lufthavnen og til deres hotel.
  På forhånd tak.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Flemming

   Enten Gatwick Express eller Southern (det er billigst og ligeså hurtigt) til Victoria og derefter videre med Circle line til Paddington, hvorfra I kan gå til hotellet på 6 min 🙂

 38. Tine Jacobsen

  Hej Kristoffer

  Jeg skal til London til maj med min store teenagesøn. Jeg har fundet to hoteller til næsten samme pris inkl. morgenmad. Det ene ligger i Paddington og det andet i Bloomsbury. Hvilket område ville du vælge at bo i? Og hvor er det lettest at komme til fra Heathrow?

  Mange hilsner
  Tine

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Tine

   Hmm, det er lige før at jeg vil sige, at det er ligemeget – så der vil jeg umiddelbart anbefale bare at vælge det hotel I bedst kan lide.

   Dog vil jeg sige dette, nu hvor du nævner at I skal flyve til/fra Heathrow, lyntoget (det er dog dyrt) fra Heathrow kører til Paddington – tuben kører til Bloomsbury 😀 Så med det i mente havde jeg nok valgt hotellet i Bloomsbury, når jeg lige tænker mig om.

   Jeg har selv boet der her i januar og det er meget lækkert 🙂 Jeg boede på Holiday Inn Bloomsbury som I kan se her: https://storbritannien.dk/link/holiday-inn-bloomsbury

 39. Leila

  Halløj
  Kan man bruge oyster kortet på billig toget fra Gatwick til London og på billig toget fra London til Heathrow (vinlandet i Gatwick men flyver hjem fra Heathrow) … Vi skal bo omkring padington.

  Mvh Leila

 40. Lone Jensen

  Hej Kristoffer

  Tusind tak for din guide. Vi vil give vores datter en tur til London i 18 års fødselsdagsgave. Vi har ikke været i London før. Kan se på din guide at Covent Garden, nok lige er noget for hende. Men vi vil også gerne se de forskellige seværdigheder også. Hvordan ligge det i forhold til disse. Tranport osv,

  Mvh Lone

   1. Lone Jensen

    Tusind tak for dit svar, så er min søgning på kort ikke helt ved siden af. Ha’ en fantastisk dag.
    Kh Lone

 41. Katrine

  Hej Kristoffer
  Jeg skal i midt september til London med to veninder. Vi har ikke det store behov for at se Big Ben og de andre seværdigh der da vi har set dem, dog vil vi germe til Covent Garden en dag og saint martins in the fields og spise. Men ellers vil vi bare rundt og mærke byen, kidt på pub og en smule shopping.
  Vi har kigget på et lækkert hotel i Earls court, som er lidt billigere end længere inde i byen. Men hvad er dine erfaringer med Earls court, er det en ok placering i byen og ikke for kedeligt et sted? Altså er der steder man kan gå ud om aftenen of få en øl eller kop kaffe?

  Hilsen Katrine

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Katrine

   Earls Court er et glimrende område til det I søger – der er masser af cafeer, restauranter og pubber samtidig med at det er nemt at komme ind til f.eks. Covent Garden og det helt centrale London. Så tommelfinger op til Earls Court herfra 😀

 42. Morten Pfefferkorn

  Hej

  Kan du hjælpe.

  Min kæreste og Jeg skal til London og det er vores første gang. Vi ankommer torsdag d.14/6 og tager hjem søndag 17/6. Vi lander i Gatwick lufthaven og skal til Ed Sheeran koncert på Wembley den dag vi ankommer. Hvor vil være være godt, billigt og praktisk at bo i forhold til transport og afstand? Vi skal også se så meget som muligt af byen. Hvad er et “must see”?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Morten

   Så vil jeg klart anbefale jer at bo omkring Kings Cross. Jeg er begyndt selv at bo der næsten hver gang jeg er i London – det er dejligt nemt at komme omkring derfra.

   I kan tage toget fra Gatwick til Kings Cross. Og til/fra Wembley kan I også tage tuben direkte uden stop (Metropolitan line, det tager ca 20 min fra Kings Cross til Wembley Park), så det giver god mening for jer 🙂

   Et super fint og meget billigt hotel ved Kings Cross kan I se her: https://storbritannien.dk/link/point-a-hotel-kings-cross

   I forhold til seværdigheder i London, så tjek denne guide: https://storbritannien.dk/sevaerdigheder-i-london/

   God tur 🙂

 43. Karina Boesen

  Hej Kristoffer
  Jeg tror jeg har læst alle dine indlæg nu men bliver lige nødt til at spørge.
  Jeg skal med familien ( mand og 3 børn) til London sidst i august.. efter at have læst dine råd fandt vi rhodes hotel i Paddington og tænkte at det var super nemt med toget fra Heathrow men da jeg så tjekker flypriser skal jeg nærmest give 9000 kr for nogle ordentlige afgange så man også kan nå at se lidt – er der kun torsdag til søndag . Men så så jeg jeg ku få det billigere til gatwick. Men er det til med transport så eller bliver det besværligt? Vi har aldrig været i London og føler os i forvejen lost uden for dk så vil helst gerne at transport er så nem som mulig.. tænker om man i stedet skulle finde noget ved Victoria Street station??
  Vi vil selvfølgelig gerne se de sædvanlige attraktioner men har også en lille pige på 6 år som skal kunne følge med – og samtidig sys jeg det er vildsomt næsten at skulle bruge 12.000 kr på så kort en tur uden lommepenge 😳
  Håber du har et godt råd til mig…

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Karina

   Det er slet intet problem at flyve til Gatwick og bo i Paddington. I kan f.eks. tage Southern-toget til Victoria (30 min) og derfra en bus eller tuben op til Paddington – afhængigt af hvor i området jeres hotel ligger.

   Gatwick er nok den lufthavn jeg flyver oftest til og den er altså ganske glimrende 🙂

 44. Heidi

  Hej Kristoffer, Super fin side med mange gode tips 🙂

  Jeg vil gerne høre dig om Waterloo, området omkring Westminster Bridge Road. Hvordan er det område?
  Mange tak for hjælpen.

  De bedste hilsner
  Heidi

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Heidi

   Glimrende område, hvis man fx er i London for første gang og gerne vil bo tæt på floden og de mest kendte seværdigheder. Der er også gode transport-links til resten af byen, så det er bestemt et fint sted at bo.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Rikke

   Ganske udmærket område at bo i – i sær hvis man er ung og kan lide en party-atmosfære om aftenen 😀

   Det er ikke lige det første sted jeg ville anbefale til en børnefamilie eller et almindeligt par på en London-tur.

 45. Betina

  Hej Kristoffer! Jeg skal ha’ min nevø på 15 og lillebror på 23 med til London i April. Det er min 7. tur – men nevøens første. Vi skal bo på Camden Road, udfordringen er at komme fra Camden midt nat til Liverpool street station på en søndag – tuben er vel lukket, så hvad er bedste mulighed? Yderligere vil jeg gerne prøve at spise morgenmad med udsigt – jeg har læst om skygarden – men kender du til et andet sted der måske ikke er så turisted? Er der noget som man som tilbagevende turist måske overser, jeg har jo set alle de store seværdigheder – men har du et godt fif til et spisested, cafe, attraktion eller bare et usædvanligt must see? Tak for tid!

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Betina

   Jeg ville pre-booke en Uber eller Minicab – eller bruge en app som Gett, hvis I vil have en ‘almindelig’ taxa 🙂

   Greenwich er et overset område – der er super hyggeligt og man kan sejle derud.

 46. Mona

  Hej
  Kan se i en kommentar at du ikke anbefaler ilford, men kan du fortælle hvorfor? Er det bare fordi der er langt ind til byen?
  På forhånd tak!

 47. John Lund

  Hej Kristoffer
  MEGET informativ og interessant site du har her. Min datter på 17 og jeg skal til London for første gang og er blevet anbefalet at finde hotel i Covent Garden eller Soho. (hvordan med transport fra lufthavn hertil). Min datter er ikke til museer, guidede ture på slotte og lign., men vil gerne trave rundt og se byens seværdigheder og genbrugs tøj butikker, loppemarkeder, hyggelige gader og små cafeer. Hvad kan du anbefale. Hilsen John

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej John

   Covent Garden og Soho er hjertet i London, så det er et rigtig godt sted at bo på sin London rejse. Til gengæld er hotellerne også noget dyrere end andre steder lidt længere væk fra det absolutte centrum. Det er nemt at komme til Soho og Covent Garden fra alle lufthavnene.

   I forhold til det du nævner I går efter, så er Covent Garden og Soho glimrende.

 48. Sara Winterberg

  Hejsa,
  1000 tak for en masse nyttig viden inden afrejse til London.
  Jeg skal med min teenagedatter på en tøsetur fra den 11/6 -14/6, lander i Stansted. Havde tænkt at vi skulle bo ved Paddington, fornemmer at det er et fint område?
  Kender du “Hotel Brunel”? eller har du et godt forslag til andet hotel gerne med morgenmad til omkring 1000,- pr. overnatning. Vi skal shoppe, se seværdigheder, på markeder og ellers bare nyde atmosfæren i byen.
  På forhånd tak…
  Vh Sara

 49. Mette Zenger

  Hej Kristoffer
  1000 tak for en virkelig god side med meget info – fedt👍
  Vi skal på familietur til London i sommerferien, min mand og mig og vores 15 årige søn. Vi har været i London 2 gange før og boet i Paddington. Nu ville vi gerne prøve noget andet. Gerne et hyggeligt sted med restauranter og caféer til om aftenen.
  Vi har set på southwark området, men er lidt usikre. Er det et område du kan anbefale at bo i?
  Tusind tak for hjælpen. Kh fra Schweiz, Mette

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Mette

   Lyder fedt! Southwark er faktisk et ganske udmærket område at bo i. Jeg har selv boet her en enkelt gang og kunne godt lide det – man er tæt på f.eks. Borough Market, Tate Modern, St Paul’s og der er flere fine tube-linjer samt busser. Samtidig er det ikke helt ligeså turistet som f.eks. Paddington kan være.

   Håber I får en god tur til London 🙂

 50. Helle Bonde Mikkelsen

  Hej Kristoffer. Sikke en spændende og informativ side du har😊 Jeg vil lige spørge dig lidt til råds ift vores kommende London-tur. Vi skal afsted midt i maj måned. Vi skal bo på Novotel London Greenwich, som jo selvfølgelig ligger i Greenwich. Har du kendskab til dette område? Det jeg læser om det lyder umiddelbart fint. Der er jo så lidt transport ind til London, men nogle steder anbefales det også at brude tid ude i Greenwich så der skulle være vældig hyggeligt og flot vue fra Greenwich Park ind over London by.
  Vi skal ligeledes besøge Harry Potter Verden. Har du et selskab at anbefale denne tur?
  Mange hilsner fra
  Helle Mikkelsen

 51. Gitte Bækgaard

  Hej Kristoffer
  Min 14 årlige datter og jeg skal på tøsetur til London, i juni måned og jeg har ikke været i London før😊
  Vi flyver til/fra Gatwick, tænker om du har tid til guide mig lidt mht hvor vi kan/skal bo, jeg vil gerne vise hende nogle af de “ traditionelle” serværdigheder som hun har hørt om via skolen og medierne. Og hvordan med Harry Potter verdenen? Er det en oplevelse og er det nemt at komme til, eller ???
  Vi har 2 1/2 dag👍
  Jeg takker på forhånd for din tid
  Mvh Gitte

 52. Maria Gade

  Hej Kristoffer,

  Tak fordi du gider skrive alt det her og give tips og tricks. Jeg er i 7 sind med hvilken lufthavn jeg skal booke flybilletter til og samtidig hvor jeg skal booke hotel. Vi har købt billetter til en musical i Wimbledon og vores første tanke var at bo der og tage udgangspunkt derfra, men jeg har svært ved at bedømme om det bliver for besværligt. Vi har kun 4 dage og min mand er lidt presset af at have PTSD, så alt skal helst være så nemt som muligt. Kan du hjælpe os? På forhånd tak.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Maria

   Heathrow og Gatwick er de lufthavne, der ligger tættest på Wimbledon. Så flyv til en af disse og tag så en taxa direkte fra lufthavnen til jeres hotel i Wimbledon. Heathrow er klart tættest 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.