Jeg er selv stor fan af hele Harry Potter universet og har både læst bøgerne og set alle filmene mange gange.

Så det er med stor glæde, at jeg kan præsentere denne guide, der hjælper dig med at planlægge turen til Harry Potter studios i London – den store Harry Potter udstilling.

Jeg har fået rigtig mange emails fra rejsende, der skal til London og gerne vil besøge Harry Potter udstillingen.

Spørgsmålene er mange:

 • Hvor ligger Harry Potter studios?
 • Hvad kan man se på den Harry Potter udstilling?
 • Er det et helt Harry Potter land?
 • Hvordan kommer man fra London til Harry Potter udstillingen?
 • Bør man booke hotel tæt på Harry Potter studios?
 • Er der nogen Harry Potter attraktioner i selve London?

I denne store guide til Harry Potter’s London vil jeg besvare disse spørgsmål og give gode råd til bl.a. køb af billetter hjemmefra.

Først vil jeg lige komme med en række facts om Harry Potter studios:

 • Det er en relativt dyr fornøjelse at besøge
 • Det er ikke beliggende i London, men derimod i Watford nord for London
 • Du skal købe billetter til Harry Potter studios på forhånd
 • Det er ikke et “tivoli”, men nærmere en form for interaktivt museum
 • Guiderne på stedet ved ALT om Harry Potter, så spørg dem endelig
 • Du får muligheden for at købe en ‘butterbeer’ (der på dansk bliver kaldt ingefærøl i bøgerne)

All right – læn dig tilbage & vær klar til at blive klogere på Harry Potter land 🙂

Du kan også gå direkte til booking af billetter inkl. transport fra det centrale London her.

Se også min video, hvor jeg tager på en fuldt-guidet rundvisning i studierne:

Harry Potter studios = Harry Potter udstilling & museum i London

hogwarts

Den korrekte betegnelse er egentlig Harry Potter Warner Bros Studios, men for nemhedens skyld kalder vi den store Harry Potter udstilling for Harry Potter studios her på siden.

Her er tale om et stort ‘Harry Potter land‘, hvor man bl.a. kan komme ombord på det originale Hogwarts Express, gå ned af Diagon Alley (Diagonalstræde) og se bl.a. Storsalen og Dumbledore’s kontor fra Hogwarts.

Med andre ord – man får muligheden for at træde direkte ind i den fantastiske Harry Potter verden. Se bare, hvordan Diagonalstræde tager sig ud:

diagon alley harry potter

En tur til Harry Potter studios er således et must for alle Harry Potter fans, der rejser til London. Med moderne teknologi er det endda muligt at prøve en tur på et kosteskaft. Man flyver ganske vist ikke, men det føles næsten som om.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

tryllestave harry potter london


Magien er overalt i Harry Potter studios og derfor er der naturligvis også en udstilling med de mest kendte troldmænds tryllestave – også dem på den mørke side, så man kan f.eks. se tryllestave, der har tilhørt Voldemort, Bellatrix Lestrange og Draco Malfoy.

Der er, naturligvis, også en kæmpe souvenir-butik, hvor man kan købe alt fra multismagsbønner til Gryffindor halstørklæder og meget, meget mere!

Transport fra London til Harry Potter Studios

Studierne ligger dog ikke i selve London, så man skal have styr på transporten fra London til Harry Potter studios, der er beliggende i Watford – ca midtvejs mellem London og Luton.

Se placeringen på kort herunder:

Men hvordan kommer man så fra London til Watford? Det kan man med tog og så skal man videre med en shuttle-bus til selve Harry Potter studios.

Der er dog et nemmere alternativ – nemlig at købe billetter til Harry Potter studios, hvor transport fra London til studierne er inkluderet i prisen.

Køb billetter til Harry Potter studios inkl. transport

transport london til harry potter studios

Først og fremmest: man skal købe billetter til Harry Potter studios hjemmefra. De bliver nemlig altid udsolgt (sådan har det i hvert fald været lige fra åbningen og til dags dato), så det er med at få købt billetterne i så god tid som muligt.

Storbritannien.dk anbefaler:

Jeg har fundet specielle billetter til Harry Potter Studios, der inkluderer bustransport fra King’s Cross i det centrale/nordlige London.

Dér får man nemlig gratis transport fra det centrale London direkte til studierne i Watford inkluderet i prisen.

Det er ganske enkelt langt nemmere end at skulle først med tog til Watford og derefter med shuttle bus til studierne.

Se mere om & køb billetterne inkl. transport hos Get Your Guide her.

Get Your Guide er lidt ala Momondo-for-attraktioner – de samler billetter til seværdigheder og diverse udflugter fra forskellige udbydere, så man dér kan få et godt overblik og købe sine billetter. Fordelen ved Get Your Guide er bl.a. også, at man kan læse anmeldelser fra tidligere kunder, så man ved at man får en god oplevelse.

Hvor kører bussen fra i London?

Den kører bl.a. fra Stop T ved King’s Cross St Pancras, der er ekstremt nem at komme til fra hele London – King’s Cross St Pancras er et knudepunkt i byen, og så er den jo også kendt fra Harry Potter filmene 😉

Du kan også vælge at stå på bussen ved Paddington Station, hvis det er mere bekvemt – jeg ved, at mange danskere bor på hoteller i nærheden af Paddington.

Bussen kører fra King’s Cross kl 9:15 og Paddington 9:30. Det kan du læse mere om inde på billet-siden.

Med en billet inkl transport er der således ingen grund til at booke sig ind på noget hotel i nærheden af studierne eller tænke mere over transporten fra London. Det er der sørger for med en & samme billet.

På den måde bliver det nemt at besøge Harry Potter studios og se frem til den gode oplevelse.

Få et indtryk af turen rundt i studierne i min video herunder, men husk at få booket billetter til jeres egen tur i god tid:

Vil du selv planlægge transporten til Harry Potter studios?

Det er naturligvis også en mulighed selv at planlægge besøget, hvor du selv tager tog til Watford Junction og derfra tage en shuttle-bus til studierne.

Hvis du selv vil planlægge dit besøg i Harry Potter studios skal du gøre følgende:

 • Køb billetter hjemmefra på wbstudiotour.co.uk
 • Tag toget fra Euston Station nordpå til Watford Junction Station. Det hurtigste tog (i retning mod Birmingham New Street) opereres af London Midland og turen tager ca 15-20 minutter. London Overground kører også til Watford Junction, men så tager turen ca 50 minutter, da dette tog stopper på flere stationer.
 • Billetter til toget kan enten købes hjemmefra hos Train Line.
 • Fra Watford Junction kører der en shuttle-bus til Harry Potter studios. Denne bus koster 2.50 pund pr person og kører ca hvert 15. og 20. minut. Husk kontanter til shuttle-bussen.

Prisen for en voksen, der selv køber en all inclusive billet direkte fra Wbstudiotour.co.uk inklusiv togtransporten til Watford Junction & shuttle-bus hen til Harry Potter studios er således ca 70 pund.

Billet: 48.95
Tog tur/retur: 16.2 (i peak times)
Shuttle-bus tur/retur: 5
I alt: 70.15 pund

Derfor anbefaler jeg at købe billetter til Harry Potter studios online, hvor transporten fra Central London er inkluderet i prisen og man ikke selv skal sørge for at komme til Watford.

Valget er dog dit og jeg ønsker dig en rigtig god tur til det magiske Harry Potter land 🙂

Ofte stillede spørgsmål

Dette indlæg er en af de mest læste her på Storbritannien.dk og jeg får ofte email med spørgsmål om turen til Harry Potter Studios i London. Herunder besvarer jeg de fire mest stillede spørgsmål.

Hvor ligger Harry Potter Studios i London?

Navnet snyder faktisk lidt, da studierne er beliggende lidt udenfor Watford ca en times kørsel nord for London. Den præcise adresse på studierne er:

 • Warner Bros. Studio Tour London
 • Studio Tour Drive
 • Leavesden WD25 7LR

Hvad koster billetter til Harry Potter Studios?

Der er flere typer af billetter til den populære attraktion. Du kan vælge at købe en billet, der kun inkluderer indgang, der koster 47 pund. En anden (populær) løsning er at købe en billet, der giver adgang til studierne og inkluderer bustransport fra centrum af London. Denne billettype koster fra 700 kr – køb billetterne her.

Kan man købe souvenirs og mad?

Ja, der er flere små cafeer i Harry Potter Studios. Faktisk er der midtvejs i “turen” en café, der sælger Harry Potter inspireret mad og drikke. Dér kan man bl.a. købe ingefærøl kendt fra Harry Potter universet.

Til sidst kommer man igennem en enorm souvenirbutik, hvor man kan købe alskens merchandise og naturligvis også tryllestave.

Der er også bagageopbevaring tilgængelig.

Er det turen og pengene værd?

Det korte svar må være: ja, uden tvivl. Hvis du bare er en smule betaget af Harry Potter Universet, så er der ingen tvivl om, at du vil elske at besøge Harry Potter Studios i London. Studierne er virkelig bygget flot op og det er ikke uden grund, at så mange danskere hver dag besøger Harry Potter Studios.

Flere Harry Potter aktiviteter i London

Hvis en tur til Harry Potter studios ikke er nok eller I foretrækker at blive inde i selve London, så er der stadig mange aktiviteter at give sig i kast med.

Herunder tager vi et kig på, hvilke Harry Potter relaterede aktiviteter, der kan laves i den engelske hovedstad.

Harry Potter and the Cursed Child (skuespil/musical)

harry potter cursed child


I det centrale London er der daglige forestillinger af den populære Harry Potter and The Cursed Child musical/skuespil.

Stykket har scoret topkarakterer i alle de britiske magasiner og er virkelig et must for alle Harry Potter fans, der besøger London.

I Harry Potter and The Cursed Child følger vi alle vores yndlingskarakterer 19 år efter den sidste Harry Potter film sluttede, så du kommer til at få et gensyn med Harry, Ron, Draco og alle de andre.

Ligesom med Harry Potter Studios, så er det ekstremt vigtigt at købe billetter i god tid – de bliver nemlig altid udsolgt.

Køb billetter hjemmefra her.

Harry Potter bustur i London

harry potter bustur london


Tag på en sightseeing-bustur i London, der adskiller sig fra de klassiske busture ved at fokusere på Harry Potter relaterede seværdigheder. På denne kommer man bl.a. forbi:

 • Indgangen til Ministeriet for Magi (brugt i Harry Potter og Føniksordenen)
 • Perron 9¾ på King’s Cross station, hvor man selv kan prøve at “skubbe sig gennem muren”
 • Det hus, der blev brugt som Føniksordenens hovedkvarter (ses dog kun udefra)
 • Bygningen der blev brugt som Gringotts banken

Busturen tager knap 3 timer og koster 27 pund for voksne (over 13 år) og 20 pund for børn.

Her er tale om en god måde at få set en masse af London på, men med fokus på Harry Potter seværdigheder.

Du booker billetter hjemmefra hos GetYourGuide her.

Harry Potter gåtur i London

millenium bridge london


Hvis man ikke vil ombord på en bus, så er der faktisk også en decideret Harry Potter gåtur i London, som også er billigere end busturen. På gåturen ser man bl.a. følgende steder:

Denne gåtur kan man i princippet selv planlægge (eller tage på bådtur i London og sejle under Millenium Bridge), men fordelen ved at booke billet til turen er naturligvis, at der er en guide med, som kan fortælle en masse om de seværdigheder man besøger.

Se mere om, hvilke steder, der besøges og bestil billetter hos GetYourGuide her. 

Drik ‘ingefærøl’ på pub

butterbeer harry potter london


En pub i det centrale London sælger faktisk den velkendte drik fra ‘De Tre Koste’, hvis du har fået nok af de klassiske britiske øl eller blot vil slappe af med en drik kendt fra Harry Potter universet.

 • Husk at ingefærøl hedder butterbeer på engelsk, når du skal bestille din drink 😉

Pubben eller baren, som det egentlig er, er en del af The Social Eating House, som er beliggende i Soho – Londons mest pulserende område lige syd for den velkendte Oxford Street.

Så hvis du har fået nok af shopping og trænger til et lille skud Harry Potter i Central London, så tag forbi Social Eating House og find baren The Blind Pig på første sal.

Dér kan du bestille en butterbeer og drømme dig væk til Harry Potters yndlingspub i Hogsmead, De Tre Koste.

Stedets adresse er 58 Poland Street.

Jeg håber, at du kunne bruge denne store guide til Harry Potter’s London og nu er klar til at opleve magien i den engelske hovedstad.

Herunder har jeg samlet en række indlæg om London, som du måske får brug for på din tur:

Planlæg din rejse 👇🏻

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
 • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien