London er et perfekt udgangspunkt for en rejse med børn. Man kan flyve til London hurtigt (og billigt), der er et utal af spændende seværdigheder og så er byen også gearet til børn. Forstået på den måde, at der er mange museer og oplevelser specielt tilpasset til de, der rejser til London med børn.

I denne store guide tager vi et kig på hele paletten, når det kommer til en ferie i London med børn.

Hotel i London med børn

Herunder har jeg samlet en liste med hoteller i London, der er særligt velegnede for børnefamilier. Hotellerne er med på diverse lister over ‘gode hoteller i London med børn’, er placeret i gode områder i London og er alle generelt gode hoteller i forskellige prisklasser.

Du får kort information om hotellet og et direkte link til booking af det børnevenlige hotel i London. Priserne på hoteller i London er dynamiske og svinger afhængigt af udbud/efterspørgsel, så klik på linket og se aktuelle priser.

Melia White House – link til hotel

hotel i london børn Dette hotel figurerer på samtlige lister over børnevenlige hoteller i London.

Melia White House hotel udmærker sig ved at være et stort hotel, der har gjort noget særligt ud af at børn skal føle sig velkomne.

Der er således speciel børne check-in på hotellet og f.eks. et tema-værelse for børn, som billedet her viser.

Det børnevenlige hotel ligger placeret fantastisk godt i det centrale London tæt på f.eks. London Zoo og Madame Tussuad’s.

The Nadler Kensington – link til hotel

børnevenligt hotel london I et lidt billigere prisleje finder vi The Nadler Kensington, der også er et populært ‘hotel i London med børn’.

Beliggenheden er også her i top – hotellet ligger få hundrede meter fra Earl’s Court tube station, hvorfra der er glimrende muligheder for at komme hurtigt til Londons centrum med undergrundsbanen.

Til de voksne, så ligger Harrods ca 15 minutters gang væk og for børnene, så ligger Natural History Museum ca 1 km fra hotellet. Mere om sidstnævne senere i denne guide.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Hotellet har store værelser, hvor der er plads til f.eks. 2 voksne og 2 børn og flere af værelserne har også mini-køkkener, så man kan spare lidt penge ved at lave et måltid eller to på hotellet.

Kensington er et fint og særdeles fredeligt område, så udgangspunktet er perfekt til at have børnene med.

London House Hotel – link til hotel

london house hotel børnevenligt I det fremragende Paddington/Bayswater kvarter finder vi dette familievenlige hotel.

Paddington-området er et af de områder, hvor jeg har boet flest gange og fortsat vender tilbage til. Der er ganske enkelt super pænt, roligt og hyggeligt.

Samtidig er man tæt på Hyde Park, Oxford Street og en masse bus- og tubelinjer, der gør det muligt at komme hurtigt rundt til resten af London.

Også på dette hotel er der god mulighed for at få ekstra opredninger på værelset til børnene. Muligvis det billigste hotel i London på denne liste, men priserne varierer som altid efter udbud/efterspørgsel, så klik selv ind og tjek prisen på jeres rejsedatoer.

Mere læsning om hoteller i London:

Nyttig viden om London

Herunder samler jeg en række nyttige informationer om London som storbyferiedestination.

Londons lufthavne

heathrow lufthavn Lad det være sagt med det samme – der er stor forskel på, hvilken lufthavn man flyver til, når turen går til London.

Der findes afgange fra Danmark til Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton og London City Airport.

De billigste flybilletter er typisk til Luton, Stansted og Gatwick. Som udgangspunkt forsøger jeg altid at rejse til Gatwick, da i sær transporten fra Luton og til dels Stansted kan trække ud.

Hurtigst er dog Heathrow, hvor man kan komme til Paddington St (centralt i London og tæt på mange hoteller) med express-tog på kun 15 minutter. Til sammenligning tager den tur gerne 1,5 time i bus fra Luton.

Mere læsning om emnet:

Offentlig transport i London med børn

london bus Offentlig transport i London er fantastisk. For børn er en tur ned i London Underground (metroen) en oplevelse i sig selv, så jeg vil anbefale alle, der rejser til London med børn at køre så meget med offentlig transport (eller gå) som muligt.

Tuben bliver dog hurtigt dyr og man ser jo ikke så meget, så det kan også blive trivielt.

Busserne i London er billige og der er tale om dobbeltdækker-busser på de fleste ruter. Få plads forrest på 1. etage og så er en tur fra hotellet til en seværdighed pludselig forvandlet til en spændende bustur, hvor man får set en masse.

Jeg vil anbefale at købe Visitor Oyster Card eller London Travelcard til offentlig transport i London.

Hvad der er bedst kan du læse om her i min store guide til offentlig transport i London (åbner i nyt vindue).

Trafikken i London

london trafik London er en storby, hvorfor der er meget trafik. Jeg vil ikke afskrække nogen fra at vandre rundt i Londons gader, men jeg føler alligevel, at det er nødvendigt lige at nævne i en guide til London med børn.

De kører som bekendt i venstre side af vejen i Storbritannien, hvilket kan gøre det lidt forvirrende (også for voksne) de første par dage.

Når man rejser med børn kan der hurtigt være nok at se til og særligt ved fodgængerovergange vil jeg lige nævne, at der skal man være skarp.

De lokale går nemlig over for rødt, hvis de kan se, at de lige præcis kan nå at komme over inden der kommer en bil eller bus. Biler og busser er vant til dette, så de stopper altså ikke op.

Derfor, hold godt øje med om der er rødt eller grønt, når I skal krydse vejen og følg ikke bare med strømmen. Gør det evt. klart for børnene, at man altså også skal overholde færdselsloven i London – også selvom de lokale ikke gør det 😀

Seværdigheder & oplevelser i London for børn

Som tidligere nævnt, så er der i sandhed nok at se og opleve i London uanset ens alder. I afsnittet herunder vil jeg fremhæve en række seværdigheder og oplevelser, der er specielt velegnede for børn og børnefamilier.

Ved de seværdigheder og oplevelser, der koster penge linker jeg til billetkøb, da det næsten altid kan svare sig at booke hjemmefra. Både for at spare penge, men ligeså meget for at undgå at stå i kø på sin ferie.

London Eye

london eye Ingen rejse til London er komplet uden at tur op i det enorme pariserhjul, der ligger lige ved Themsens bred med udsigt til Big Ben.

Jeg vil virkelig anbefale alle, der rejser til London med børn at tage en tur op i London Eye.

Området ved flodens bred er også altid spækket med børn, da der er skiftende årlige aktiviteter og masser af plads at boltre sig på.

Husk for guds skyld at booke fast-track billetter til London Eye hjemmefra, så I slipper for at stå i den timelange kø. Med en fast-track billet stryger man lige op og kan blot nyde turen.

Køb fast-track billetter til London Eye hjemmefra hos GetYourGuide her (tilvælges når antal af billetter er valgt)

Bådtur i London

bådtur i london

At se London fra sø-siden giver et godt indtryk af, hvor stor byen egentlig er.

Jeg kan anbefale at kombinere en tur i London Eye med en bådtur i London, da bådene afgår lige til højre fra London Eye.

Sejle f.eks. ud til Tower of London og se det gamle fængsel, der uden tvivl vil imponere børnene.

Læs indlæg om bådtur i London her med info om billetkøb (åbner i nyt vindue).

Harry Potters London

harry potter london Hvis børnene ikke er fans af Harry Potter, så spring blot dette tip over. Men hvis de er, så har I opdraget dem godt og London er jo vitterligt det perfekte sted at udforske steder fra Harry Potter filmene.

Der er endda et Harry Potter studio, hvor man kommer fuldstændig ind under huden på filmen og næsten føler, at man er med.

Jeg har skrevet en kæmpe guide til Harry Potters London her (åbner i nyt vindue).

Science Museum

london science musem Nå, så er det vist også på tide med en gratis oplevelse for hele familien. London er en dyr by, men der er faktisk en del gratis oplevelser for børn.

Science Museum i London er Europas mest besøgte og det er naturligvis ikke uden grund.

Der er skiftende udstillinger, så jeg vil anbefale at tage et kig på museets hjemmeside her for at få info om, hvad der helt specifikt kan ses, når I er i London.

Der er dog altid masser af interaktive oplevelser, så jeg vil virkelig anbefale alle, der rejser til London med børn at bruge nogen timer på dette museum. Tænk Eksperimentariet i København – bare endnu større og vildere.

Stedet ligger lige syd for Hyde Park – se placering på kort her.

Natural History Museum

museum london børn Endnu et gratis museum og så ligger det kun få hundrede meter fra det førnævnte Science Museum. Smart, ikke?

Hvis dinosaurer, mammutter og kæmpe skeletter er populære hos dine børn, så skal I slå vejen forbi Natural History Museum i London.

Vitterligt et spændende museum for både børn og voksne. Noget af det, som man ikke lige finder i Danmark eller andre storbyer for den sags skyld.

Læs mere om aktuelle udstillinger på NHM’s hjemmeside her.

London Zoo

london oplevelser børn Lidt i samme rille er der London Zoo, som er en helt fantastisk zoologisk have.

London Zoo er beliggende i Regent Park, som faktisk også er et besøg værd, når man alligevel er på de kanter.

London Zoo udmærker sig ved at have over 800 forskellige arter og har bl.a. et enormt område med tigere og løver, der jo altid er populære dyr for børnene. Derudover er der også et stort regnskovs-område og en pingvin-strand med over 100 pingviner.

London Zoo må siges at være steppet op fra Københavns Zoo, så snyd ikke jer selv for en tur i dyreparken.

Køb billetter hjemmefra til London Zoo hos VisitBritain her.

Madame Tussauads voksmuseum

voksmuseum london for børn Madame Tussauds behøver vel ikke den helt store introduktion. Det store voksmuseum har efterhånden spredt sig til en lang række storbyer i Europa og det er naturligvis ikke uden grund.

Endnu en fantastiske oplevelse i London for børn i alle aldrer 🙂

På voksmuseet i London kan man bl.a. møde hele One Direction, David Beckham, dronningen af England, Star Wars figurerne og mange flere.

Ved at booke billetter hjemmefra er man sikret adgang på den dag man køber til, så det er meget fornuftigt at gøre, da Madame Tussauds er meget populært.

Spar 20% procent ved at booke hos VisitBritain her. 

Læs også den større guide til Madame Tussauds i London.

London Transport Museum

london transport museum På London Transport Museum, der ligger lige i hjertet af London i Covent Garden, er der utrolig meget at se og lære.

Der er utallige gamle transportmidler på udstillingen og så er der interaktive ting, hvor børn f.eks. kan komme i en simulator, så det føles som om de kører Londons berømte metro – the tube.

En både lærerig og sjov dag for både børn og voksne på London Transport Museum.

Book billet hjemmefra hos GetYourGuide her.

Skygarden – se London fra oven

sky garden Der findes mange skyskrabere i London, hvor man kan betale sig for at komme ind, men hvorfor dog betale, når nu Skygarden er gratis og giver en ligeså god udsigt over London?

Skygarden er en stor indendørs have, hvor der også er udendørs adgang, beliggende tæt på London Bridge og Tower of London i den østlige del af byen.

Kom helt op i en af Londons højeste bygninger ganske gratis. Det eneste, der kræves er at man skal booke sit gratis besøg hjemmefra.

Læs mit indlæg om Skygarden i London her (åbner i nyt vindue).

Musicals i London for børn

løvernes konge musical london Musicals i London er evigt populære og mange af de mest populære musicals har kørt i flere årtier.

Der findes en lang række musicals i London, der også er velegnede for børn.

Selvom dit barn ikke er så stærk til engelsk endnu, så er der intet, der hindrer en tur i teateret og se f.eks. Aladdin eller Løvernes konge musicals.

Se guiden til at booke billetter & læs mere om de 7 mest populære musicals i London.

Flere seværdigheder og oplevelser for børn

Der er naturligvis mange, mange flere seværdigheder og oplevelser i London for både børn og voksne. Jeg har lavet et link, der henviser til VisitBritain’s top ‘things to do’ – se alle tingene her.

Jeg vil anbefale at tage et kig på det ovennævnte link (eventuelt sammen med børnene) og blive inspireret til jeres rejse til London.

Læs også:

Hvis I har nogen spørgsmål, så skriv endelig en kommentar herunder, så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe med, at I får en god børnetur til London 🙂

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien