Offentlig transport i London

kort til busser og tog i LondonDet er generelt utrolig nemt at benytte offentlig transport i London, når først man lige har vænnet sig til, hvordan systemerne fungerer.

Priser for transport i London

Der er forskellige billettyper, men jeg anbefaler dog alle at købe et Oyster Card, der gør det utrolig nemt at benytte offentlig transport – både tog, busser og trams (der er dog kun trams, hvis man kommer et godt stykke uden for centrum).

Hvis du køber et specielt Visitor Oyster Card hjemmefra koster det kun 3 pund (5 derovre) og så kan du indsætte et valgfrit beløb at rejse for (fra 15-50 pund).

Køb dit Visitor Oyster Card online hos VisitBritain her.

Hvor meget skal credit skal man købe på sit Visitor Oyster Card? 

VisitBritain anbefaler følgende:

2 dage i London: 15 pund
3 dage i London: 20 pund 
4 eller flere dage i London: +30 pund

Med et Visitor Oyster Card bliver prisen på din togtur udregnet automatisk (og du får alle rabatter), du skal blot ‘checke in’, når du går ned til tuben. Det er præcis 50% billigere at ‘købe’ billet med Visitor Oyster Card end det er med en almindelige papir-billet.

Det giver ganske enkelt bedst mening at købe Visitor Oyster Card hjemmefra, når turen går til London. Kortet udløber aldrig, så du kan også bruge det, hvis du skal til London igen.

Skal du være i London mere end 5 dage? Så overvej at købe et Travelcard, der giver ubegrænset adgang til offentlig transport i London. Kortet skal købes hjemmefra og kan ikke købes i London.

Et Travelcard til Londons offentlige transport starter ved 32,40 pund for 7 dage i Zone 1-2. Læs mere om & køb Travelcard hjemmefra hos VisitBritain her.

 • Tip: Uber er fortsat lovligt i London (og resten af Storbritannien) og er langt billigere end de sorte taxaer, så overvej at bruge appen, når du ellers ville have taget en taxa. Få 100 kr i rabat på din første tur – tilmeld dig Uber med min invitations-kode her. Det er meget rart at have muligheden, hvis der er strejke i undergrundsbanen eller man gerne vil hurtigt direkte hjem til hotellet.

Undergrundsbanen i London

Det er de færreste, der tager på en storbyferie i London og helt undgår den berømte undergrundsbane i den engelske hovedstad. Undergrundsbanen bliver altid blot kaldet the Tube (tube=rør), så hvis du skal lyde lidt lokal, når du spørger om vej, kan du blot spørge where the nearest tube station is 🙂

Herunder ser du et kort over alle under- og overgrundsstationer i London:

tuben i london

Klik på billedet og se det i fuld størrelse

Som du ser på kortet herover, er der en lang række lines, som praktisk talt giver dig mulighed for at tage tuben rundt til hele byen. De orange lines er overground trains, hvilket svarer lidt til vores s-tog.

De forskellige linjer er, som du kan se på kortet, opdelt i forskellige farver, hvilket gør det ekstremt nemt hurtigt at overskue, hvor man finder nedgangen til sit tog, når man er gået ned på undergrundsstationen. F.eks. kan man hurtigt se, at når man er kommet ind med Stansted Express på Liverpool Street St og skal til sit hotel ved Hyde Park, kan man tage den røde Central line vestpå.

London er opdelt i zoner, hvor de fleste seværdigheder er beliggende i Zone 1 og 2, hvor byens centrum da også findes. Se på kortet herunder, hvordan byen deles i zoner:

zoner i londons undergrund

Tips til at finde rundt med offentlig transport i London

I og med, at vi allesammen går rundt med smartphones i lommen, er det nu endnu nemmere at finde rundt med offentlig transport i London.

paddington til eustonDen nemmeste måde at komme fra a til b på er ved hjælp af Google Maps‘ ruteplanlægger. Det bliver simpelthen ikke nemmere! Hvis jeg f.eks. vil fra mit hotel i London Paddington til Euston St, kan jeg blot indtaste dette i Google Maps og herefter finder Google den hurtigste rute til mig – både med tube og busser.

Ruteplanlæggeren fungerer naturligvis også på mobilen, hvor man endda får vejledning fra præcis hvor man står.

Dette kræver så naturligvis, at man slår sit internet til eller benytter sig af WiFi. Flere danske teleselskaber tilbyder dog gratis internet i Storbritannien og ellers er der WiFi på de fleste pubber og cafeer i London.

Se et eksempel på en rute via Google Maps her:

Busser i London

Busserne i London er virkelig anbefalelsesværdige – prisen for en bustur er nemlig fast, uanset hvor langt du kører. Det koster 1.50 pund at køre med bus i London. Man skal blot ‘checke in’, når man stiger ombord og så kan man hoppe af, hvor man lyster.

Grunden til, at jeg ikke har nævnt busserne meget i mit indlæg er, at det for den førstegangsrejsende godt kan være en anelse uoverskueligt at vide, hvor bussen stopper. Det er dog vitterligt intet problem, hvis man eksempelvis benytter sig af den føromtalte Google Maps ruteplanlægger og holder øjne & ører åbne på busturen – så man hopper af, der hvor det er meningen.

Faktisk foretrækker jeg, der har besøgt London utallige gange, at tage bussen, da man her ser byen og de forskellige bydele – i undergrundsbanen kigger man blot på vægge. Dog er busserne i myldretiden ofte langsommere end tuben. Hvis I har tiden, anbefaler jeg dog klart at tage bussen og opleve Londons gader.

Kontaktløst VISA kort i London?

Kan man bruge kontaktløst dankort som betaling i Londons offentlige transport – herunder busser & tube?

Svaret er egentlig ja, men ikke som dansker! Her er det fortsat Visitor Oyster Card, der er kongen. Grunden til dette er, at det kun er britiske kredtikort, som understøttes til offentlig transport i London.

Jeg forsøgte selv at bruge mit danske kontaktløse VISA dankort i en bus i London for et par måneder siden. Det fungerede ikke og jeg kunne se på buschaufføren, at han tit havde turister, som forsøgte at bruge deres kort – man har jo læst på nettet, at man nu kan bruge kontaktløse kreditkort i London…

Jeg spurgte så en medarbejder på King’s Cross, der kunne fortælle, at det kun er kreditkort udstedt af britiske banker, som fungerer.

Derfor: når du skal rejse til London er det fortsat en god idé at købe Visitor Oyster Card hjemmefra. Det bliver sendt til din hjemmeadresse, så du har dem klar, når du ankommer i den engelske hovedstad.

Har du spørgsmål til tog eller busser i London? Skriv en kommentar – I’m here to help 🙂

Ps. Har du styr på, hvilke seværdigheder i London, der er et besøg værd? Jeg har skrevet en gratis e-bog, hvor jeg giver tips til, hvilke seværdigheder i London, der skal ses. Du kan hente bogen her.

Bliv evt. inspireret ved at se hele udvalget af attraktioner i London hos VisitBritain her.

Det er en god idé at booke hjemmefra, da man dermed både sparer penge og kan springe køen over til billetsalget.

Se også min video, hvor jeg viser at man kan se en stor del af Londons top seværdigheder på bare én dag:

281 tanker om “Offentlig transport i London

 1. Mette

  Hejsa

  Tak for en god og informativ side:-)

  Oyster Cards…kan man bruge dem til Heathrow Ekspressen??

  Vh.
  Mette

  1. Randi Bunke

   Hej Kristoffer!

   Jeg skal til London med min datter og mit barnebarn, skal man så købe 3 oyster cards, eller kan alle rejse på et.

   Hvis du gider svare så på forhånd tak.

   Mvh

   Randi Bunke

 2. NIls

  Hej Kristoffer

  Tak for en fin side 🙂

  Vi smutter lige til London i næste uge (torsdag til fredag).
  Vi tænker Oyster i dagligdagen, men tænker også på en “jump on jump off”.
  Jump on o.s.v er bare meget dyrt syntes jeg – kan du anbefale en anden måde eks. en central buslinje der kommer godt rundt?
  mvh
  Nils

   1. An Charlotte Mikkelsen

    hej Krisoffer
    ville høre om du kan hjælpe mig
    har aldrig været i london og skal til koncert den 14.7.18 i hydepark
    vi lander i standsted ved 23.30 tiden og tænker vi tager et hotel direkte i lufthavnen (hvis man kan ) og så tage et andet hotel i centrum af london kender du et billig hotel og hvordan kommer man bedst til hydepark ? busnr eller tog nr .navn ???
    mvh An Charlotte

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hey An Charlotte

     Der kører busser hele natten fra Stansted til London – de er endda hurtigere der om natten, da der ingen trafik er. Så jeg vil faktisk anbefale jer at tage direkte ind til London (det tager ca 1 time om natten). Når I skal til koncert i Hyde Park vil jeg anbefale et hotel i Paddington – dér kører bussen fra Stansted også til, så det er helt perfekt.

     Et ganske udmærket billigt hotel i Paddington kunne være Alexandra: https://storbritannien.dk/link/alexandra-hotel-london.php

     Det er 2 min gang fra Paddington St og ca 10 min fra Hyde Park (dog ca 15-20 min op til den ende af parken, hvor der er koncerter).

     1. Palle Wienke

      Vi skal til koncert med Queen og Adam Lampert den 6. juni 2020. Vi ankommer til Stansted den 5. juni kl.10.50 og vi skal bo ved WhiteChapel. Vi vil tage bus rundt i London også til koncerten i O2 Arena. Koster det 1,5 Pund pr. tur ?

  1. Axel Sauer

   Børn under 11 år rejser altid gratis ifølge med en voksen i zone 1-6 (op til 3 børn pr. voksen). Børn der er fyldt 11 år skal købe og rejse med gyldig billet eller Oyster Card.

 3. Ninette

  Hej vi rejser til London næste uge vi landet i luton vi skal bo tæt på museum af London. Jeg tænker lidt at tage en taxa fra luton til den nærmeste metro for så at tage derfra og til hotellet den nærmeste metro er berthnal green. Hvad er det smarteste af gøre? Har en med der ikke kan tåle at køre i bus for længe af gangen. Tænker taxa noget af vejen vil forkorte den lange tur til? På forhånd tak

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Ninette

   Hmm. Bethnal Green er beliggende i Østlondon tæt på den store Liverpool Street St og er dermed et godt stykke fra Luton, der ligger nordvest for London. Fra Luton kan I tage med lufthavnsbus til togstationen og derfra komme med toget til f.eks. King’s Cross St Pancras i London.

   Tag eventuelt et kig på min guide til at komme fra Luton Lufthavn til London: https://storbritannien.dk/fra-luton-til-london/

 4. Annette

  Hej – vi tager til London i Oktober i 5 dage og bor tæt på Hyde Park. Det er nok bedst med et Oysterkort – min datter er 13 – skal hun også´købe et almindeligt Oysterkort? Og kan de bruges til de røde turistbusser (hop-on-and-off) eller bliver der trukket for stort et beløb?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Annette

   Der findes ikke Visitor Oyster Cards til børn/unge desværre. Der findes ungdomskort, men der får man et kort med billede etc – lidt for meget, når I blot skal være afsted i 5 dage. Til gengæld kan I med fordel købe et ‘child travelcard’, hvis I påtænker at benytte tube og busser meget (og det gør man som oftest, når man er i London). I kan eksempelvis købe et børne travelcard, der gælder i 7 dage til zone 1-2 (det centrale London). Det sikrer ‘gratis’ rejse overalt i zone 1-2 i 7 dage. Børnekortet koster 36 pund. Som voksen anbefaler jeg Visitor Oyster Card.

   Se mere om og køb Travelcard her: https://www.visitbritainshop.com/world/london-travelcard/

 5. Dorthe

  Hej kristoffer.
  Vi er 4 voksne, der skal til london i november, og vi vil hovedsagelig benytte busserne,måske en enkel gang the tube, er det så billigst og lettest med visit oyster card?
  og vi lander i london stansted, er det så lettest med bus eller tog, men det ser dyrt ud med tog?
  mvh Dorthe

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Dorthe

   Det lyder fornuftigt, busserne i London er fremragende. Ja, jeg vil anbefale jer at købe Visitor Oyster Card. Busserne i London er ‘kontant-løse’, hvilket betyder, at man ikke kan købe billetter, man er nødt til at have en form for kort og Oyster Card’et er ganske enkelt uovertruffent.

   Det er typisk billigst at komme fra Stansted til London med bus, men læs evt min guide til netop transport fra Stansted til London her: https://storbritannien.dk/fra-lufthavnen-til-london/

   Hvis I bestiller togbillet i god tid kan I nemlig få den super billigt.

   Hav en god tur 🙂

 6. Bente

  Hej Kristoffer

  Vi skal til London i november og ankommer til Gatwick. Havde tænkt at tage med Southern til Victoria og derfra til Paddington. Gælder et Visitor Oyster Card til denne tur?

  mvh
  Bente

   1. Bente

    Mange tak for svaret. Jeg kan se at man bestiller billet til en bestemt togafgang. Hvad hvis man af en eller anden grund ikke når de bestilte afgange – kan men så på de samme billetter tage med en anden afgang?

    mvh
    Bente

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Ja, lige præcis. Så længe du bare tager et tog med samme selskab som du har billet til på samme dag 🙂

 7. Josefine

  Hej,

  Jeg tænkte på, om du kan ved, om det bedst kan betale sig at købe et Oyster card, eller et 1 dags travelcard pr. dag, når vi skal være der i tre dage.
  Kan det betale sig at købe travelcards til alle tre dage eller vil det være billigere med Oyster card? Vi skal rundt til de fleste seværdigheder i centrum.

  Mvh. Josefine

 8. Dorthe Møller Pedersen

  tusind tak for en yderst informativ side har allerede brugt den en del. Har bestilt togbilletter hos traingenius, til på torsdag hvor vi lander i Gatwick. Hvor ligger togstationen når vi lander, samt hvor lang tid skal vi planlægge fra at komme fra flyet ud til toget?
  Togbilletten gælder til Victoria station, så hvordan kommer vi derfra til paddington hotel castelton?
  På forhånd mange tak
  Mvh dorthe

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Dorthe

   Der er god skiltning i Gatwick, så I kan nemt finde togstationen, der ligger i selve lufthavnen – man skal ikke udenfor. Der er dog 2 terminaler i Gatwick, hvor man i den ene skal med et lille “tog” hen til selve togstationen. Der er igen god skiltning, så det finder I nemt ud af. Gatwick er meget overskuelig, så det skal I ikke være nervøse for.

   Det tager typisk ca 30 minutter fra man lander til man er “igennem”, er min erfaring.

   Fra Victoria St kan I tage med flere tube-linjer til Paddington – f.eks. Circle Line (den gule).

 9. Lissi Kindall

  Hej Kristoffer
  Bare et lille spørgsmål.
  Hvor lang tid tager det ca. at køre i Taxi fra London ; Oxford til Luton airport.
  På forhånd tak

 10. Mie

  Hej

  Vi lander i London på Stansted airport og skal helt til Leinster Gardens Westminster London. Det er et ret langt stykke vej og er i tvivl om hvor mange penge jeg skal lægge i det der oyster card?
  I de to dage vi er der skal vi også til oxford street og tilbage igen.

 11. Mikkel Lyngsøe Worm

  Hej Kristoffer

  Vi er to voksne drenge, der skal til London i en uge i januar. Vi synes simpelthen det er svært at finde ud af, hvad der er billigst; Oyster Card eller Travelcard? Vi vil gerne kunne rejse unlimited, og primært i de to inderste zoner. Kan det passe, at man kan få et travelcard til en uge for omkring 32 pund? Og fungerer det lige så godt som Oyster Card?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Mikkel

   Det er svært at sige om man skal vælge Oyster Card eller Travelcard som turist. Jeg har valgt at anbefale mine læsere at købe Visitor Oyster Card hjemmefra, da mine læsere typisk kun rejser til London på en forlænget weekend og sjældent vil få brugt 32 pund (prisen for Travelcard) på deres Oyster Card. Men ja, hvis I f.eks. skal være afsted i 4 dage, bor lidt væk fra centrum eller bare gerne vil rejse meget rundt med offentlig transport, så kan det måske nok svare sig at købe Travelcard. Fordelen ved Oyster Card/Visitor Oyster Card er dog den, at kortet aldrig udløber og man således kan bruge sin credit, hvis man igen rejser til London på et tidspunkt i fremtiden.

   I kan købe Travelcard for 7 dage i zone 1-4 for 32.10 pund her: https://www.visitbritainshop.com/world/london-travelcard/

   Håber I får en god tur 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jessica

   Børn under 11 rejser, så vidt jeg kan læse mig frem til, gratis i følge med en voksen, der har gyldig billet. Så umiddelbart skal du blot selv have et Visitor Oyster Card og tage børnene med hen til den specielle stander til børn & pensionister. Disse standere er bemandede og dér bliver I lukket igennem.

   Mere om børn i offentlig transport i London her: http://www.visitlondon.com/traveller-information/getting-around-london/do-kids-need-an-oyster-card

   Rigtig god tur 😀

 12. Anja Stewen

  Hej Kristoffer
  Super god side… Tusinde tak for alle de gode info og links.
  Jeg vil dog alligevel lige spørge… Vi er 5 der skal afsted i uge 6 (alle over 15) Vi tænker på at købe oister hjemmefra. Men skal vi have et hver? Hvis vi sætter fx 20 pund ind på hver og kun bruge 12 hver, kan man så få resten tilbage eller er de bare tabt? Ved du noget om Harry Potter byen?? Kan vi selv finde der ud? Det ser ret dyrt ud med de special ture… 🙂
  mvh Anja

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Anja

   Tak for de pæne ord 🙂

   Jep, I skal have et kort hver. Og man kan heldigvis godt få penge tilbage for kortet, når man skal hjem – eller gemme det til næste tur til London, de udløber nemlig aldrig.

   Har desværre ikke været ude ved Harry Potter studios endnu, så der kan jeg ikke hjælpe.

  2. merethe nielsen

   hej anja jeg har været i harry potter studios, det var fantastisk . man skal afsætte det meste af en dag til det. det er alle pengene værd. tag lidt mad og drikke med i tasken, det er nemlig dyrt der. du må fotografere næsten alle steder. var der med min søn på 14 for 1 år siden, uforglemmelig oplevelse. Tog et tog til watford junction . der gik der en speciel harry potter bus derud. det er nødvendigt, da der er et stykke vej. god tur.
   mvh merethe

 13. Mogens Nørskov

  Hej
  Jeg læste et sted at man hjemmefra kunne bestille/købe et kort e.l., der både kunne anvendes til transport til/fra lufthavnen, men også til transport i London med bus/tube. Det smarte var, at man kunne hente det når man landede i lufthavnen (Luton), men nu kan jeg ikke finde igen. Kan du hjælpe?
  Mvh
  Mogens

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Mogens

   Et sådant kort tror jeg ikke eksisterer? Du tænker ikke på f.eks. Visitor Oyster Card? Det køber man dog hjemmefra og får tilsendt, så man kan bruge det fra man rammer London.

   Visitor Oyster Card virker dog ikke helt ude fra Luton og jeg har ikke hørt om noget kort, der kan bruges derudefra. Derimod er man nødt til at købe enten tog eller bus billet ind til London.

 14. Astrid

  Hej Kristoffer.

  Jeg skal allerede afsted fredag morgen, så kan nok ikke nå at få bestilt et VisitOyerscard til min tur.
  Jeg skal være der til ca. 3,5 dag, og bor i Paddingtonområdet. Hvad vil du anbefale at gøre?

 15. jesper ottesen

  Hej .
  vi er 4 gutter der skal afsted til marts. vi lander i Gatwik og skal bo i Croyton. Kan vi bruge Oister Card fra lufthavnen.

  Vi skal være der fra fredag til mandag og se et par fodboldkampe og virker Oister så fra Croyton.

  Er Oister ikke det samme som rejsekort herhjemme.

   1. Lone

    Hej Kristoffer

    Du skriver i svar til gutter d. 27/1 2016. : At der netop rulles ud, at man kan bruge sit Visitor Oyster Card fra Gatwick til London.

    Kan man så bare stige på et tog (et selskab hvor man førhen har bestilt billet til hjemmefra) ?

    VH Lone

 16. Hans

  Hej kan man køre 2 voksne på et af de kort? Og hvis det bare er 1 dags billet for os, hvor meget skal der så ca på?

 17. Hanne Haages

  Hej Kristoffer 🙂
  Min datter på 10 og jeg skal til London om fire uger.
  Vi lander i Gatwick og tager toget til Victoria Station. Til dette bruger jeg Oyster kortet..
  Mit spørgsmål går på, at vi skal ud til Harry Potter Studios og jeg kan ikke helt gennemskue om Watford Junction ligger i zone 8/9.. Og om jeg kan bruge oyster kortet helt derud, eller om der evt skal købes en tillægsbillet, hvis det altså eksisterer.. Så vidt jeg kan se, kan man kun købe oyster kort op til 6 zoner, også kommer vi jo til at mangle to eller tre, hvis Watford ligger i zone 9..
  Mvh. Hanne.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Hanne

   I kan godt bruge Oyster Card fra central London til Watford Junction. Det ligger dog lige udenfor zone 9 – i sin egen specielle zone.

   Oyster Card har intet “max antal zoner” 🙂

 18. Lærke Sejersen

  Hej.
  Kan du fortælle mig den nemmeste løsning at komme fra Luton lufthavn til Midtbyen af london? og er der en hovedstation i london, hvor man kan hoppe af og på?
  Mvh

 19. Lise-Lotte Mikkelsen

  Hej.
  Vi er 4 voksne der skal besøge London til marts. V er ankommer søndag og rejser næste søndag.
  Vi lander i Gatwick og skal bo i Greenwich. Vi skal selvfølgelig rundt og se en masse i den uge. Nu er mit spørgsmål hvad der bedst kan svare sig for os et Oyster eller et Travel card.
  Har tænkt at tage toget ind til London Bridge fra lufthavnen og derfra DLR til Maze hill.

  Mvh.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lise-Lotte

   Når I skal være afsted i en hel uge og skal bo ved Maze Hill, så vil jeg uden tvivl anbefale jer at købe Travelcard. Helt sikkert. Maze Hill ligger i Zone 3, så husk at vælge 1-3 (eller mere), når I bestiller Travelcard.

   Travelcard kan kun købes online hjemmefra (ikke f.eks. på stationerne derovre) hos VisitBritain her.

 20. Jan

  Hej
  Havde hørt at man efter den tredie bustur indenfor 24 timer kunne kører gratis de resterende 24 timer – det virkede bare ikke. Har forsøgt at finde reglen, men forgæves. Er der nogen der kender den ?
  Mvh jan

 21. Jacob Nielsen

  Hej
  Har lige et par spørgsmål!
  Disse oyster cards du anbefaler, hvor lang tid i forvejen skal de bestilles for at være sikker på at have dem inden afrejse 🙂
  Nu er det første gang min familie og jeg skal til london, så er ret spændt men fra
  STD Airport og ind til watford junction hvor hotellet ligger, har jeg forstået sådan at nemmeste transport er med tog linie til Harlov og der et skift til bus videre til Watford Junction.
  Håber jeg har forstået korrekt.

  mvh. Jacob Og på forhånd tak.

 22. Bilal

  Hej

  Jeg og konen skal til London. Det er noget vi spontant har bestilt i dag.
  Mhs. Til transport hvad vil være bedst og Billigtst?
  Vi skal afsted om morgenen og hjem om aften samme dag.

  Vi lander i luton og vil gerne ind centrum, ved Oxford street.

 23. Sanne

  Hej.
  Er det sådan at når man bruger et Oyester Card er der et max beløb der bliver trukket, hvorefter resten af turerene man tager den dag er “gratis”. F.eks. hvis vi tager fra Gatwick til London og rundt i London resten af dagen. Betler vi så pr. tur eller når vi et max beløb, hvorefter resten af turerene ikke koster noget?
  Hvad er max beløbet hvis det findes og gælder det så både i busser og tog? Og skal man i så tilfælde vælge et bestemt tog fra Gatwick. Og endnu en ting kan man i det tilfælde bare bruge Oyster cardet, når man lander i Gatwick aller vil det være fordelagtigt, at købe billetter hjemmefra?

  Hvilke perioder er det myldretid?

  Mvh
  Sanne

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Sanne

   Jep, det er helt korrekt forstået. Det kaldes ‘price capping’ og er, når man har brugt ca 8.50 pund på sit Visitor Oyster Card, så kører man gratis resten af dagen.

   Der er mere information om capping og i særdeleshed priserne fra Gatwick til London her: https://tfl.gov.uk/campaign/pay-as-you-go-to-gatwick?intcmp=35637

   Se evt også min guide til lufthavnstransport i London her: https://storbritannien.dk/fra-lufthavnen-til-london/

   Myldretid/peak times:

   Peak fares apply Monday to Friday (not on public holidays) from 06:30 to 09:30 and 16:00 to 19:00
   Off-peak fares apply at all other times and if you travel from a station outside Zone 1 to a station in Zone 1 between 16:00 and 19:00, Mondays to Fridays

   1. Malene

    Hjem jeg hopper lige på tråden her 😊 Det vil sige at hvis jeg sender 2 unge piger sfsted til farmor i Hampshire med indlagt 2 dages ophold i London (ankomst søndag aften via gatwick, videre tirsdag aften) kan jeg give dem hver et oyestercard med £20 og være sikker på det nok skal gå?

 24. Marianne bøgelund

  Hej 😀
  Vi flyver til Heathrow og vil tage piccadilly line til Green park da det umiddelbart er nemmest (ved godt det tager ca 1 time, men der er ingen skift👍)
  Vi skal også retur igen og kan vel bare benytte samme linie blot modsat vej eller ??
  Vi er i London 2 overnatninger
  Tænker du at vi kan klare os med 2 x Oyster card til 20£ ?
  Hilsen Mylle

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Marianne

   Fornuftigt. Jep, der går også tube hele vejen fra central London til Heathrow. Husk at have styr på, hvilken terminal I skal flyve fra, da tuben stopper flere steder i lufthavnen.

   Ja, 20 pund lyder fornuftigt.

   God tur 🙂

    1. Marianne

     Og lige en ting mere… Kan vi regne med der er penge på oyster til returvejen? Når vi to gange skal igennem mange zoner…? Og fortæller kortet hvis der ikke er penge nok på…🤔🤔

     1. Kristoffer Føns Forfatter

      Jep, man kan se på kortet, hvor mange penge der er på, når man “checker ud” i undergrundsbanen. Dér ser man både hvad ens rejse har kostet og hvor mange penge, der er tilbage.

 25. Line

  Hvor stor er prisforskellen mellem et visiter oyster card og et oyster card? Er det rigtigt forstået at det er billigere at rejse med et visiter Oyster card?
  Jeg skal til London fra lørdag-tirsdag, aå jeg tør næsten ikke satse på at mit kort når at komme, da der jo kun er 4 hverdage til jeg skal afsted….
  Hvad vil du forslå jeg gør? Køber et oyster card derovre?

  Jeg lander i Luton, og har herinde læst mig til at et oyster card ikke virker derude fra… Hvad kan bedst betale sig for mig i den sammenhæng, når jeg skal bo i Kensington området?

  Tak for en enormt informativ side 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Line

   Visitor Oyster Card er specielt lavet til turister, som får kortet billigere ved at bestille det hjemmefra. Kortet er 2 pund billigere end det Oyster Card man køber i London. Du kan se på VisitBritain-linket om du kan nå at få det tilsendt; kan du vælge din dato, kan de nå at sende det. Mange af kortene bliver sendt fra deres central i Sverige, så det tager ikke lang tid med anbefalet post til Danmark.

   Rigtigt nok, du skal have særskilt billet til enten tog eller bus ind til London. Se min guide til Luton transport her: https://storbritannien.dk/fra-luton-til-london/

   God tur 🙂

 26. Anette Hedenquist

  Hej Kristoffer Føns

  Vores søn rejser en tur til Cwmbran på torsdag den 24. marts og tager hjem mandag den 28. marts. Han forestiller sig at tage fra London Heathrow Airport til Paddington Station med Heathrow Express, som du skriver, er den hurtigste vej. Derefter med tog til Cwmbran.

  Jeg kan se, at man kan bestille en billet til en bestemt togafgang. Hvis nu der bliver forsinkelser et sted på vejen fra Danmark til Paddington Station – kan man så tage med en anden afgang på den samme forudbetalte billet?

  Vi har allerede et Oyster Visitor Card. Kan han bruge det til Cwmbran, eller skal han købe en anden type billet (online)?

  Hilsen
  Anette

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Anette

   Spændende! Han kan købe billet til Heathrow Express online hjemmefra på dette link. Den kan i hvert fald bruges til alle afgange.

   Vedr. togbilletten videre fra Paddington til Cwmbran, så afhænger det af hvilket togselskab han rejser med. Skriv evt hvilket det er her, så kan jeg undersøge det.

   Han kan IKKE bruge Oyster Card hele vejen fra Paddington til Wales. Dette kort gælder kun i London.

 27. Camilla

  Hej.
  Håber du kan jeg hjælpe mig.
  Jeg rejser til London her om et par uger, og hvad kan betale sig med tog/bus billetter? vi lander i Luton Airport og vores hotel ligger ved stationen Earl´s Court Station. Hvor vi bla. skal besøge london eye samt shoppe under vores ophold.
  Vi kommer torsdag aften og rejser hjem søndag morgen 🙂
  Mvh Camilla

 28. Jonathan

  hej

  Til sommer er vi en ungdomsklub som tager til London.

  kan man ligesom på rejsekort tjekke flere ind på et kort eller skal vi ha købt 1 pr. mand ?

  Vh Jonathan

 29. Michelle Randall

  Hej Kristoffer,

  Wauw en lækker hjemmeside!! Der er SÅ meget god info til sådan en som mig der aldrig har været i London før. Men det skal der laves om på nu(!!) min søster og jeg har givet vores mor en 4 dages tur til London. Vi skal afsted i august og er nu begyndt at kigge efter fly og overnatningsmuligheder, da man jo helst skal være tidligt ude.

  Vi vil helst bo på lejlighedshotel – hvor vi har mulighed for selv at lave mad, og har fundet noget der hedder Urban Villa, som ligger i Brentford. Har du i Brentford før, og ved du hvor meget det vil koste med Oyster Card at rejse ind til London?

  /Michelle

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Michelle

   Tak for de pæne ord.

   Hmm, jeg har aldrig været i Brentford og ville ikke umiddelbart anbefale at bo der, hvis man gerne vil opleve det klassiske centrale London. Ikke desto mindre kan I tage tuben fra Boston Manor tæt på Brentford til f.eks. Covent Garden lige midt i London på kun 35 minutter.

   I kommer nok op på topprisen pr dag, så regn med ca 70 kr pr dag pr mand til transport i alt, hvis I har Oyster Cards.

   Håber I får en god tur 🙂

 30. Helene Staal

  Hej 🙂
  Er et oyster card personligt eller kan vi sagtens låne et vennepars?
  kan man tjekke to ind på et kort? ligesom med et rejsekort herhjemme?
  Har du en oversigt over priser for zonerne i london? jeg har selv søgt lidt rundt men svært ved at finde det 🙂

 31. Marianne Skovsgaard

  Hej.

  Jeg skal til London den 7 til 10 juni med min datter på 13.

  Har aldrig været der og er spændt på det.
  Jeg har fulgt mange af dine råd.
  Har købt standart tog billet fra Stansted til Liverpool Street og har fået det billigere med Stansted Express.
  Har læst at nogle skriver at det er en værdi kupon jeg modtager og skal have den byttet i lufthavnen. Det kan jeg bare ikke se.

  Nu vil jeg købe oyster kort, men er det billigere for min datter på 13 år?
  Det kan jeg ikke se.

  Hilsen Marianne

 32. Louise

  Hej Kristoffer

  Go hjemmesiden og du er go til at svare på spørgsmål.
  Vi er også på vej til London igen igen fra fredag il mandag. Men nu er ungerne bare blevet 11 og 15 år. Vi har altid købt travel card da børnene var gratis.
  Spørgsmålet: skal jeg købe travel card til dem og visitor oyster card til 2 voksne? Vi plejer at bruge tube, tog, bus meget og vi skal bo ved docklands hvor vi tager tog ud. Som jeg har kunne læse mig til vil jeg med capping højst kunne bruge 8,5 pund om dagen – er det rigtigt?

 33. Nanna

  Hej Kristoffer,
  Tak for en rigtig god hjemmeside!
  Jeg og min kæreste er førstegangsrejsende til London, og derfor er spørgsmålene mange…:)

  Jeg har på må og få, kunnet læse mig frem til, at man godt kan benytte sit Oyster Card til og fra Gatwick til London. Er dette korrekt, og behøver man derved så ikke betale for eksempelvis Gatwick Express?

  På forhånd tak 🙂

 34. Nanna

  Det lyder rigtig godt! 🙂

  – De har dog ikke fået rettet denne information til på Vistitbritain, og derfor var jeg i tvivl.

  Vil du så hjælpe mig med at lave en plan, mht hvor meget vi skal fylde op på Oystercard, rejsen til og fra Gatwick – hotel?

  (Du har sendt en anmodning på mobilepay, og jeg godkender nu).

  🙂

 35. Winnie

  Hejsa

  Er der forskel for hop on/hop off busserne hvis man køber billetten i bussen derovre i forhold til at købe hjemmefra?

 36. Allan Petersen

  Hey!
  Ville det kunne betale sig at købe et Travel card istedet for Oyster card når man skal bevæge sig rundt i London i 7 dage?
  Prisen på Travel card ligger på omkring de 46 pund for fri benyttelse af alt transport inden zone 1-4.
  Ved ikke hvad det sådan koster pr zone for et Oyster card?
  🙂

 37. Allan

  Hejsa. Jeg har et gammelt Oyster Card som jeg tager med – hvad er forskellen på det og Visitor Oyster Card mon ?
  Bedste hilsner
  Allan

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Allan

   Der er faktisk ingen forskel, når du nu har købt det. Eneste forskel er, at Visitor Oyster Cards er et specielt tilbud til turister, så det skal købes online hjemmefra og er så lidt billigere (2 pund) pr kort.

 38. Per Thomsen

  Hej Kristoffer Føns.

  Ved du hvad der bedst kan betale sig for os med hensyn til oyster eller et travelcard når vi skal være i London i 5 dage, og hvor meget skal vi forvente at bruge i transport.

  Kan vi bruge evt. bruge et oyster card til transport fra Stansted og ind til London.

  Mvh.
  Per Thomsen

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Per

   Hvor meget I skal bruge transporten afhænger lidt af, hvor i byen I skal bo. Personligt bruger jeg mit Oyster Card rigtig meget, når jeg er i London – uanset hvor jeg skal bo, da jeg gerne vil rundt og opleve forskellige bydele, hvilket jeg kan anbefale.

   Så til 5 dage vil jeg nok anbefale jer at købe Travelcard. Husk at det skal købes hjemmefra – link til køb her.

   Nej, I kan desværre ikke bruge Travelcard fra Stansted til London. Se evt min guide til lufthavnstransport her: https://storbritannien.dk/fra-lufthavnen-til-london/

 39. Marianne

  Hej Kristoffer.
  Jeg kan godt se at du generelt anbefaler at man køber et oyster card til transport. Vil du stadig mene det hvis man skal være i London 7 nætter?
  Vi er et par som skal til London 7 nætter i slutningen af august. Fra tidligere storbysferier er vores erfaring af vi bruger underground 4-6 gange per dag, pr person. Det er så her jeg bliver lidt i tvivl om det kan betale sig med et oyster card fremfor et Travelcard?
  Vi regner med at vi kun kommer til at være i zone 1 og 2, bortset fra en tur til hampton court som jeg vist har læst ligger i zone 6.

  Jeg har en veninde som har et gammelt oyster card. Der er nogle steder hvor man kan slå op hvor mange penge der er på kortet hjemmefra?

  Mit sidste spørgsmål går på transport fra Stansted til London. Der skriver du at det kun koster 8£ pr person pr tur. Dog så kan jeg slet ikke ramme den pris lige meget hvor jeg prøver at bestille. Vi skal afsted den 15 august og hjem den 22 august, så vi er stadig 30 dage før. Kan du hjælpe med et link og måske hvad jeg skal indtaste for at få den billige billet?

  /Marianne

  PS. Du har utroligt mange gode fif og guids på din side – det er dejligt at så mange informationer er samlet et sted 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Marianne

   Nej, hvis I skal være der i en hel uge, så vil jeg helt sikkert anbefale jer at købe Travelcard. Husk at det skal købes online – link til køb her.

   Nej, man kan desværre ikke tjekke, hvor mange penge der er på online – det ville ellers være fedt! Det kan dog tjekkes på alle Oyster automater derovre – de er på alle Underground stationer.

   Der er et begrænset antal af de billige billetter (læs evt mere her), men måske det er fordi I er for tidligt ude – det kan også tænkes.

   Håber I finder ud af det og får en god tur til London!

 40. Liva

  Hej. Jeg flytter til London d 1 September, hvor jeg skal arbejde og bo i Watford. Min kæreste flytter også til London, og kommer til at bo i zone 1-2. Jeg regner derfor med at skulle besøge ham nogle weekender, samt rejse ind og se central London på nogle af mine fridage. Vil du anbefale Oyster Card, eller hvad vil være den billigste løsning mht. transport?

  Mvh Liva 🙂

 41. Nicklas

  Hej Kristoffer!
  Tak for en meget brugbar, og informativ side!
  Jeg skal til London i 4 dage, og overvejer et Visitor Oyster Card. Har dog set på VisitBritans hjemmeside, at der er en “daily cap” når man rejser i central London, på 6,5 pund, hvilket jo ikke er meget. (Jeg kommer kun til at rejse i Central London)
  Hvad sker der, når man når grænsen?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Nicklas

   Selvtak! 🙂

   At daily cap er sat lavt skal du kun være glad for! Når man når sit daily cap, så rejser man gratis med al offentlig transport i London resten af dagen. Så med Visitor Oyster Card kan man ikke komme til at bruge mere end de 6,5 pund om dagen. Smart, ikke? 🙂

   1. Nicklas

    Tak for hurtigt svar!
    Det er godt nok et godt system, som de har der!
    – Jeg var bange for, at man ikke kunne rejse mere efter, at grænsen var nået! 😛

    – Ha’ en dejlig dag!

 42. Helle Bruun

  Hej Kristoffer – det er dog en fantastisk hjemmeside du har fået lavet. Er virkelig god for en novice som mig der skal til London 1. gang i august – 3 overnatninger. Jeg har efter dine anvisninger bestilt Oyster Card til hvert familiemedlem. Jeg er blot i tvivl om regler for check ud ved brug af kortet. Er det kun i metroen der skal checkes ud? Synes ikke jeg kan finde så meget information omkring de offentlige busser i London. Findes der en busplan/oversigt ligesom for metroen?

  Mange hilsner Helle

 43. Berit Kjerulf

  Hejsa. Vi skal være i Londag i 4 dage i august og overvejer at bo privat i Sawbridgeworth. Det ser ud til at være forholdsvist simpelt at komme ind til byen herfra – tager naturligvis lidt tid :-).
  Kan visitor oyster card anvendes til den togrejse og skal jeg antage at prisen så bliver ca. Halvdelen af hvad jeg kan Google mig til på thetrainline.com hjemmesiden?
  For umiddelbart ser det ud til at den lavere pris for at bo et stykke uden for byen bliver spist op af transportomkostninger :-(.
  Mvh. Berit

   1. Berit Kjerulf

    tak – har researced på det efterfølgende og kan mærke at Camden town nok også lidt bedre tilfredsstiller behovene fra mine teenagere 🙂

 44. Jane Hovgaard

  Hej Kristoffer.

  Tusinde tak for en meget brugbar hjemmeside 🙂 Det er jo en ren fornøjelse.

  Vi er fem voksne der skal en forlænget weekend til London i starten af december (ankommer sent torsdag aften og rejser igen tidligt søndag morgen), og skal flyve til Gatwick – og bo på hotel Blue Bells i nærheden af Kensington Palace.

  Jeg har søgt lidt frem og tilbage (især på din hjemmeside) og har udledt at vi burde kunne bruge Oyster kort til alt transport (ink. til/fra Gatwick).

  Men jeg har lige brug for at være helt sikker på hvor meget jeg bør fylde på de enkelte kort.. Med den nuværende £-kurs tænker jeg lidt at der nok ikke sker noget ved at putte 50£ på hver kort (da vi sikkert kommer igen på et senere tidspunkt) – lyder det helt skørt i dine ører?

  Og om du vil anbefale Gatwick Express eller det almindelige tog fra Gatwick når vi skal til Kensington Palace? Jeg kan se at Google Maps anbefaler Gatwick Express, men tænker om det er den ekstra pris værd? 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jane

   Tak for de pæne ord 🙂

   Nej, det lyder fornuftigt nok – de kan jo netop gemmes og bruges igen på en senere rejse til London.

   Hmm, altså Gatwick Express til Victoria vil uden tvivl være hurtigst og smartest, men I kan også tage til f.eks. King’s Cross og så med tuben videre til Notting Hill Gate, der er tæt på jeres hotel. Det afhænger af, hvor villige I er til at spare penge og så i stedet få en mere besværlig rejseplan 🙂

   God tur!

 45. Anne

  Hej Kristoffer
  Vi tager til London i august og vi lander i Stansted lufthavn, vores hotel ligger på 122 Church Road, London, SE19 2UG, England. 13 km fra centrum, Vi skal være der fra torsdag til mandag og skal ind til centrum hver dag, vi er forvirrede over Hvordan vi kommer fra lufthavn til hotel og hotel til centrum. Hvad kan du bedst Anbefale oystercard eller travelcard? Kan travelcard købes på Stationerne eller lufthavnen?
  🙂
  – Anne

 46. Lise

  The London Pass – 60+ — Betyder det, at man kan besøge over 60 seværdigheder gratis bare man betaler eksempelvis £82 for tre dage – eller er det kun de nævnte 4 seværdigheder og så nedsat pris for resten af seværdighederne? På forhånd mange tak for dit svar.

 47. Louise Bertram Pedersen

  Hej Kristoffer.
  Du skriver at oyster card aldrig udløber? også selv om de kort vi har er fra 2012 ? 🙂
  MVH Louise

 48. Rikke Korndal

  Hej Kristoffer…
  Jeg har brug for lidt hjælp til transport….
  Vi skal fra Luton lufthavn, og vil tage en bus ( easybus.com) fra lufthavnen og til Victoria coachbus station. vi skal ende på et hotel på en gade der hedder Dorset rise. Det ville være mest nærliggende at tage metro/the tube videre fra Victoria, men da vi kommer tæt på midnat tør min datter ikke køre med undergrundsbanen…. er der mon mulighed for at tage en bus i stedet for ?

  Og tak for en super god og informativ hjemmeside.
  Hilsen Rikke

 49. Camilla Friis

  Hej Kristoffer,

  Helt suveræn hjemmeside – så mange informationer og gode input – tak!
  Det bliver helt sikkert med dine råd under armen, jeg skal trave London tynd 🙂

  Jeg skal med min datter på 19 år til London til oktober, og har booket fly + hotel på expedia.
  Vi lander i Heathrow og skal til vores hotel som ligger i Kensington, tæt ved Earl’s Court subway station.

  Kan vi tage et tog direkte fra Heathrow hertil? Og kan Oystercard benyttes hertil, eller kræver det særlige billetter?

  Mange hilsener fra
  Camilla

 50. Karoline

  Hej Kristoffer! tak for en super informativ side. Min veninde og jeg skal besøge en anden veninde, som bor i Mile end på den centrale rute. Vi lander i Heathrow og skal være i London i ca. 5 dage, dog er den sidste dag en rejsedag fra Mile End tilbage til lufthavnen. Jeg er meget interesseret i at høre, om du synes at Visitor Oyster Card London er den bedste løsning for os?Vi er dog også i tvivl om, hvor mange credits der skal være på ‘rejsekortet’, hvis vi vælger denne løsning? Vi skal ud og se seværdigheder og shoppe, en rigtig turisttur, men vi er lidt i tvivl om, hvor meget der ligger i gåafstand og hvor ofte vi skal med ‘tuben'( i forhold ti credits på rejsekortet) Jeg håber at du kan hjælpe!

  Mvh Karoline

 51. Lars de Vos

  Hej Kristoffer,

  Min kone og jeg skal en forlænget weekend til London her om en måneds tid. Vi har to “gamle” Oyster Visitor Cards liggende som, hvis jeg forstår det rigtigt, vi burde kunne bruge igen selvom de er en 3-4 år gamle?

  Kan man hjemmefra et eller andet sted online tjekke om der er nogen penge på kortene og evt. fylde på dem hjemmefra?

  Mvh.
  Lars

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lars

   Jep, kortene fungerer stadig – de udløber aldrig.

   Nej, man kan desværre ikke tjekke det online, men I kan tjekke det i automaterne der er ved alle tube stationer i London, hvor I også kan fylde flere penge på.

   1. Birthe Petersen

    Hvordan fylder man penge på et ‘gammelt’ Oistercard? Vi skal fra Gatwick-London og retur, mon ikke vi skal starte med at fylde 50£ på?

    Super lækkert at få hjælp her…

 52. Peter

  Hej Kristoffer

  Vi er en fam. på 4 som skal til London i 4 dage( dvs 3 turist dage) i midt Sep.
  Vi er med på at købe visitor oyster card til os voksne. Men vi har en dreng på 12 år, og her er vi i tvivl om han også skal have et eller om vi skal købe et travel card?
  Ved du hvor lang tid det tager for at få tilsendt kortene?

  Tak for en god side med fin inspiration.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Peter

   I skal købe et almindeligt Visitor Oyster Card hjemmefra og så opsøge personalet på den første tube station I skal bruge. Se nedenstående fra Transport for London’s hjemmeside:

   If you’re travelling with children aged 11-15, buy a Visitor Oyster card before you leave home and, when you arrive in London, you can ask a member of our staff to add a Young Visitor discount to a Visitor Oyster card at:

   • most Tube stations
   • TfL’s 8 Visitor Centres
   • Victoria National Rail station ticket office

   The Young Visitor discount gives your child half adult rate pay as you go discount for up to 14 days.

 53. Tina Olesen

  Vi skal til London i oktober og rejser 2 voksne og 3 børn, alder 16,16,10 år. Jeg har svært ved at finde ud af hvordan man opnår handicap rabat (den ene voksne er handicappet i kørestol), både i busser og toge samt seværdigheder, f.x. London eye mm. Kender du noget til handicap bus-/togkort, hvis man skal købe oyster Card til handicappet, hvordan opnået da ledsager rabat ??

 54. Katrine

  Hej Kristoffer.
  Mine forældre og jeg skal til london i december. Vi skal bo tæt på paddington st. Vi tænker at gå rundt det meste af tiden. Men jeg tænker at det måske er en god ide med oystér cards. Men er bare i tvivl om hvor meget vi skal sætte på? Viser er i 3 dage.

  Har du prøvet at rejse med Canon fra heatrow til paddington og kan anbefale det?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Katrine

   I jeres tilfælde (når I regner med at gå en del), så ville jeg blot tage et kort med 20 pund på hvert. Evt 25 for at være på den sikre side 🙂

   Jeg er ikke sikker på, hvad Canon fra Heathrow er? Google hjalp mig heller ikke… 🙂

 55. Amalie

  Hej
  vi tre venner som skal af sted i 5 dage til london her i december. Vi skal bo på royal natioal. Men vi lander i Gatwick. Så vi skal i hvertfald bruge et tranport kort der. derudover regner vi med at vi skal bruge det i de 5 dage. Men vi kan ikke helt gennem skue hvad der bedst kan betale sig og hvad der er billigst?

  Hvad kan du anbefale?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Amalie

   Når I skal bo så centralt, så vil jeg anbefale jer at købe et Travelcard til Zone 1-2, som typisk er zoner nok for at besøge Londons kendte seværdigheder. Køb kortene hjemmefra (de kan ikke fås i London længere og er kun for turister) her: https://storbritannien.dk/link/london-travelcard

   Fra Gatwick vil jeg så anbefale jer at købe billetter til det billige commuter tog og tage det til King’s Cross, hvorfra I faktisk kan gå til jeres hotel på 10-15 min. Billetterne til dette tog køber I her: https://www.visitbritainshop.com/world/gatwick-airport-to-central-london-commuter-train/

   God tur til London 🙂

 56. Birgit Højmark

  Tak for denne meget informative hjemmeside.
  Jeg skal til London sammen med min Alzheimers ramte veninde og jeg har ikke været der før.
  Vi flyver til Heathrow og skal bo ved Paddington St. Har set på nettet, at vi kan kører med Heathrow Express på 20 min, og købe billetter hjemmefra.
  Jeg har læst, at vi også kan kører mellem Heathrow Lufthavn og Paddington med Oyster Card.
  Er det to forskellige forbindelser/toglinjer og er der også forskel i prisen?
  Er det svært at finde togstationen fra lufthavnen?
  Skal vi skifte undervejs?
  Jeg vælger det letteste, og ikke nødvendigvis det billigste.
  Venlig hilsen
  Birgit

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Birgit

   Hvis I vil vælge den letteste og hurtigste vej uden skift, så skal I booke Heathrow Express billet. Her er link til køb hjemmefra: https://storbritannien.dk/link/heathrow-express – det koster 5 pund ekstra pr billet at købe i toget, så vil anbefale at booke hjemmefra.

   Man kan også tage undergrundsbanen, der dog tager over 1 time og vil kræve et eller flere skift. Se evt min guide til transport fra Heathrow til London her: https://storbritannien.dk/transport-heathrow-til-london/

 57. Kathrine Jensen

  hej hvis vi er to personer der skal på ferie i London, vi vil gerne fra Heahrow lufthavn til vores hotel på adressen LONDON WATERLOO ROAD 195 -203 hvor meget vil dette koste os hvis vi køber et OYSTER card hver??

 58. Vibeke

  Hej Kristoffer – Tak for en fantastisk informativ side om London!
  Min familie og jeg (vi er to voksne og to børn) planlægger en tur til London 12 dage i juli måned. Vi er lidt i tvivl om, hvorvidt vi skal købe et OysterCard eller et TravelCard. Vi skal bo i Battersea og skal hovedsageligt opholde os i centrum af byen og se de klassiske seværdigheder. Hvad vil du råde os til?
  Mvh Vibeke 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Vibeke

   Hmm, når I skal være afsted så mange dage ville jeg nok vælge Oyster Card og så ellers forsøge at tage bussen, da I vil spare penge på den måde. Hvis penge ikke er noget problem, så ville jeg vælge Travelcards 🙂

 59. Maria Bøllingtoft

  Tak for dine mange informationer – super dejligt, når man aldrig har oplevet London før 🙂
  Jeg skal med mine børn på hhv. 12 og 14 år 3 dage til London. Vi skal bo i Paddington-området og jeg er sikker på, at vi kommer til at gå en del. Nu er jeg blot i tvivl om, hvorvidt jeg skal købe 3 Visitor Oyster Cards eller ???

  Mange hilsner
  Maria

 60. Betina Flammild

  Hej Kristoffer

  Vi er 3 der skal til London tors-søn i juni og lander i Gatwick
  Vi skal bo 5 min. Gang fra Angel Station i Islington, og jeg kan ikke gennemskue hvad der er smartest og billigst i transport både fra lufthavnen og rundt i London
  Kan man bruge Oyster card fra Lufthavnen, og hvad koster det?
  Vi skal på tur til Harry Potter Studios fredag, og køber billetter gennem Visit Britain, så vil det være smartest for os at købe Oyster card til lufthavnstransport og bytransporten eller????

  Mange hilsner
  Betina

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Betina

   Så ville jeg blot tage ‘det langsomme’ tog fra Gatwick til King’s Cross i London, som er tæt på Angel St. Det tager lidt over 1 time fra Gatwick til Kings Cross. I kan bruge Visitor Oyster Card på denne strækning – link til køb her. I skal blot tage med et Thameslink tog nordpå, der ikke kører via London Bridge.

 61. Aase Schultz

  Hej Kristoffer
  Dejligt med en side hvor man kan finde lidt info inden turen går til London :O)
  Vi lander i Stansted og skal bo i Paddington. Hvad er nemmest / bedst af transport indtil hotellet ?
  Jeg bestiller et oyster Card – kan det bruges helt ude fra Stansted ?’
  Skal jeg være nervøs for at køre med the tube om aftenen (kl 23,00) ?

  Hilsner fra Aase

 62. Trine Mortensen

  Hej Kristoffer.
  Tak for en god side med info omkring rejse til London.
  Vi står og skal 7 mand afsted på forlænget weekend, vi rejser til London fredag den 3/3 og rejser hjem igen mandag den 6/3
  Så vidt jeg kan forstå er det nok at erhverve sig et Travel Oyster Card, men hvis jeg bestiller det på nettet, hvor længe er det så om at komme til adressen? Kan jeg bestille det i dag f.eks. og så når det at komme inden vi rejser?
  Mvh. Trine

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Trine

   De bliver leveret med express post fra Sverige, så de kan være i Danmark på et par dage. Hvis du kan ‘få lov’ at bestille kortet i VisitBritain shoppen (man vælger dato derinde for sin rejse til London), så kan de også nå at sende det 🙂

   God tur

 63. Kasper Andersen

  Hej Kristoffer.

  Super god og informativ side du har lavet.

  Vi skal fra Gatwick til Paddington og er i tvivl om transporten. Vi påtænker at tage det “langsomme” tog til Kings Cross/St. Pancras, men vi vil høre om Oyster Card er gyldig billet til dette tog, og om du ved hvad det i så fald vil koste?

  Med venlig hilsen
  Kasper

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Kasper

   Priserne med Thameslink toget fra Gatwick til King’s Cross er £8.10 (off-peak) / £14.20 (peak), hvis man bruger Visitor Oyster Card – og ja, det kan man godt bruge 🙂

 64. Susanne

  Hej Kristoffer
  Tak for en rigtig god side:-)
  Jeg skal til London om 3 uger. Jeg ankommer lørdag og der er sørget for transport fra lufthavnen til hotellet som ligger ca 6 min. gang fra Glouchester Road Station. Når jeg ser på zonekortet skal jeg være i zone 1 og 2. Jeg rejser hjem tirsdag fra Gatwick. Jeg er i tvivl om jeg skal købe en billet fra Victoria Station til Gatwick med Gatwick Expressen til £19.90 og et Travelcard 1-2 zoner i 4 dage til £33 eller om jeg kan købe et Oyster Card zone 1-2 + 2 zone 6 journies til £43 eller et Oyster Card til 5 dage for 1-6 zoner til £53 og gælder begge Oysterforslag til Gatwick med Gatwick Expressen? Er Gatwick lufthavn med i zone 6? Beklager det lange spørgsmål 😊
  Mange hilsner
  Susanne

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Susanne

   Jeg vil anbefale dig at købe Visitor Oyster Card til 53 pund. Gatwick Airport er udenfor London-zonerne, men Visitor Oyster Card kan godt bruges derud – både med Southeastern, Gatwick Express og Thameslink.

 65. Luise

  Hej Kristoffer

  Vi har virkelig brug for hjælp.

  Vi skal til london i næste uge, og skal flyve hjem fredag 17/3 kl. 07.40 fra Stansted. Problemet er at vi bor ude i Greenwich, og vi aner ærlig talt ikke hvordan vi skal komme til Liverpool Street i tide, hvor vi skal tage lufthavsbussen, helst ved 5-tiden. Ideelt ville vi gerne være ude i lufthavnen 1½ time før vi flyver, men vi havde ikke lige regnet med at undergrunden først kørte fra 5-tiden om morgenen. Så skulle man benytte sig af natbusserne, men vi kan slet ikke finde hovede og hale i, hvilke busser vi skal tage.

  Håber virkelig du har noget gode råd.

  Mvh. Luise

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Luise

   Natbusserne i London er ganske glimrende og pålidelige, så det vil ikke være noget problem for jer at tage en af dem. Skriv jeres adresse ind i Google Maps’ ruteplanlægger og skriv at I skal være på Liverpool Street Station (fx) kl 05:00. Så laver den en plan for jer.

   Alternativt kan I booke en taxa online, så den kommer og henter jer og kører jer til Liverpool Street. Jeg anbefaler at bruge Minicabster til at få priser fra forskellige taxa selskaber. Link: https://storbritannien.dk/link/minicabster

 66. Mona Lassen

  Hejsa.
  Ej en fed side du har her.. Min søn skal konfirmeres her til april, og jeg har netop booket et 4 dages ophold i London han skal have i gave. Vi har aldrig været i London før.
  Vi skal bo i Greenford.
  Jeg kan se på kortet, at der er en busstation tæt på hotellet og et stykke fra en tube.
  Jeg har endnu ikke købt fly billetter, så ved ikke hvor vi lander ( eller hvor vi får billetter billigst, men det er næste udfordring 🙂 )
  Tænker du ikke sådan et Oyster card til hver af os ville være det bedste ? Jeg tænker jo vi i 4 dage kommer til at valfarte mellem greenford og London centrum

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Mona

   Tak for de pæne ord 🙂

   Ja, det vil jeg anbefale jer at købe. I skal forresten bo ganske tæt på Heathrow, så hvis I kan, vil jeg anbefale jer at flyve dertil.

   God tur til London.

 67. Birgit Toft

  Hej

  Vi skal til London og køber 3 stk. oyster cards, du skriver at man skal tjekke ind lige før the tube, når man så ender på den station man skal af skal man så tjekket ud, så turen bliver registreret til og fra. Faktisk ligesom vores danske rejsekort?

  Hilsen
  Birgit

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Birgit

   Ja, lige præcis. Fordelen ved London er dog, at man ikke kan glemme at checke ind og ud – man skal igennem en barriere, hvor man er nødt til at ‘bippe’ kortet for at komme igennem. Så det er nemmere i London 🙂

 68. Jannie Westergaard

  Hej
  Min søn og jeg skal til London den 30 marts – og vi skal bo 38-51 Bedford Way i London og vi lander i Stansted Airport – kan Oyster Card benytter fra Stansted til London (i nærheden af hotellet)?
  mvh.
  Jannie

 69. Anette

  Hej
  Min datter og jeg skal til London i påsken. Vi lander på Liverpool street station og har planer om at købe et Oyster card. Hvilken undergrund er lettest at tage for at komme til Canary Wharf? Og kan man også det på et Oyster Card?

 70. Denice Valentin

  Hej
  Jeg skal med min datter til London. Vi vil gerne besøge Harry Potter Warner bros. Studios.
  Kan man tage offentlig transport derud?
  Vi ville gerne være der længere tid end de 3 timer, som man får med tourbusserne.
  Med venlig hilsen
  Denice

 71. Pia Gregersen

  Hej, jeg har tidligere brugt Oyster Card, og det er super, præcis som du beskriver. Nu skal jeg heldigvis igen til London og har stadig mit gamle Oyster Card. Kan jeg fylde penge på det her hjemmefra på nettet? Eller kan det kun gøres på maskinerne, når jeg kommer derover? Venlig hilsen Pia

 72. Malene Jensen

  Hej Kristoffer
  Tak for din meget informative side.
  Min søn på 14 og jeg rejser spontant til London i overmorgen på en tredagestur. Vi skal bo ved Gloucester Road og har aktiviteter primært i Soho. Klarer vi os bedst med et OysterCard hver? Og kan vi købe det på stationerne?
  Vi skal også en tur til Hackney Central – ville du være bekymret for at begive sig derud? Og kan vi også bruge OysterCard til den tur?
  På forhånd kæmpe tak for svar.
  Venligst Malene

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Malene

   Jep, det vil nok være en god idé. Ja, de kan godt købes på stationer derovre, men koster så mere end Visitor Oyster Card købt online – det vil I dog (trods alt) ikke kunne nå at få hjem på trods af, at de sendes med 2-3 dages forsendelsestid fra Sverige 🙂

   Ingen problemer med at tage til Hackney – det er blevet et super trendy område. Jeg boede der selv for nogen måneder siden og der er ganske hyggeligt. Tjek f.eks. Broadway Market ud – en rigtig hyggelig gade 🙂

   God tur til London.

 73. Lena

  Hejsa! hvis jeg vil til et hotel i heathrow fra heathrow lufthavn, skal jeg så købe busbillet i bussen eller kan jeg bruge oistercard eller det der travelcard? 🙂 Og kan man sige til buschaufføren hvor man skal af? 🙂

 74. Simone Sandberg

  Hej 🙂

  Min mand og jeg skal til London her i september, og vi har nogle game Oyster Cards fra 2012. Kan de stadig bruges, eller skal vi købe nogle nye?

 75. johnas

  hej jeg har brug for hjælp, til en form for opgave som er om england og nu hvor du har været der mange gange må du vide noget om det.
  det er fordi jeg og min klasse skal til London i uge 39 i 3 dage vi er to klasser på ialt 41 elever.
  😀

 76. Maybritt

  Hej

  Skal kun bruge 2 billetter til undergrunden i forbindelse med en konference. Hvordan køber man enkeltbilletter ?
  Kan det gøres på stationerne ?

 77. johnas

  hej Kristoffer
  jeg og min klasse skal til London søndag og vi vil gerne vide hvor der er billige spisesteder i London
  på forhånd tak

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Johnas

   Sjovt – jeg var faktisk guide for en skoleklasse i London i sidste uge 🙂

   Dit spørgsmål er dog svært at svare på. For hvad er billigt? Der er sindssygt mange forskellige spisesteder i alle prisklasser i London og London er samtidigt enormt stor. Hvor skal I f.eks. bo i London?

   Ellers kunne ‘billig mad’ i London være fra kæder som Subway eller den lidt mere ukendte LEON, som jeg faktisk godt kan anbefale. LEON er fastfood, men af langt højere kvalitet end f.eks. McDonalds og lignende – samtidig er det ret billigt. De ligger flere steder i London – “min” klasse og jeg spiste på den ved Borough Market og det var fremragende.

 78. Louise

  Hej Kristoffer.
  Tak for en super god og informativ side😀👍
  Kan du hjælpe med et godt råd til transport fra Luton til Waterloo?
  Kan finde frem til, at det ca. koster 18 pund og tager 1time og 20 min. med tog – mens en bus er lidt billigere og tager nogenlunde samme tid, med skift på Baker Street.
  Vil du anbefale tog frem for bus?
  Jeg er lidt bekymret for at der ikke er en sikret plads på bussen, hvis jeg ankommer senere end den planlagte tid.
  Hvad ville du vælge?
  På forhånd tak for hjælpen 😀

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Louise

   Jeg havde nok taget toget til City Thameslink og derfra bus 26 mod Waterloo (bustur på knap 10 min) – husk at busserne i London ikke tager kontanter, så du skal have f.eks. et Visitor Oyster Card dertil.

   I forhold til bussen ude fra lufthavnen, så kan du købe billet hos VisitBritain – dér køber man nemlig ‘bare’ en voucher som man så ombytter i Luton Airport og får en decideret billet til ‘den næste bus’. Link til billetten her.

 79. Tina

  Hej Kristoffer

  Vi skal til London her i oktober. Vi skal fra Gatwick og ind til London og lidt rundt med undergrundsbaner.

  Jeg har hørt at man kan benytte kontaktløse visa dankort i stedet for at købe oystercard. Kan du bekræfte dette.

  På forhånd tak

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Tina

   Man kan IKKE bruge de danske kontaktløse VISA-kort i London Underground eller busserne i London!

   Jeg har selv forsøgt mig flere gange for at teste det over flere perioder og jeg har spurgt personale i London hver gang jeg er derovre for at tjekke. Så man skal altså stadig have enten Visitor Oyster Card eller Travelcard til transporten i London.

 80. Karina Johansson

  Hej Kristoffer
  Jeg skal til London med min mand i 4 dage, og vi har i den anledning tænkt os at købe et Oyster kort, men har læst at Oyster kort kun gælder til zone 1-6, og derfor bliver jeg nervøs for om vi kommer uden for zone 6, vil du være sød at hjælpe os?

  Vi skal flyve til og fra London Gatwick Airport (LGW)
  Vi skal bo på hotel: Hampton by Hilton London Croydon
  Vi vil gerne selv tage til Warner Bros Studio Harry Potter Museum

  Hvilke zoner er ovenstående i?

  Resten af vores udflugter foregår i centrum af London med London Eye, Hyde Park osv., så der tænker jeg at vi er sikret.

  Vi bruger gps til at komme rundt, og tænker at Oyster system er lidt ligesom Rejsekortet, men selvom jeg har kigget på kortet over zonerne mange gange, så kan jeg simpelthen ikke finde rundt i, hvor vi befinder os på kortet i forhold til zonerne…

  Fra Karina 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Karina

   Jeres hotel ligger i Zone 4, hvor I bor tæt på West Croydon stationen. Så det er et stykke udenfor det centrale London.

   Gatwick er egentlig udenfor Londons zoner (eller kan man kalde det “Zone 10”, men man kan godt bruge Oyster Card dertil.

   Harry Potter Studions er beliggende i Watford nord for London (I bor nede sydpå) – læs min store guide til Harry Potter museet her: https://storbritannien.dk/harry-potter-london/

   Her er forresten et stort, godt kort over Londons zoner: https://tfl.gov.uk/cdn/static/cms/images/london-rail-and-tube-services-map.gif

 81. Christine

  Hej,
  Vi skal afsted til London den 18-21 november, og så har jeg lige fundet ud af, at man skal bestille det der Oyster Card hjemmefra – jeg er dog bange for, at det ikke kan nå at komme med posten, og det ville jo være ærgerligt. Hvad er din erfaring med det?

  Og er det muligt at købe et Visitor Oyster Card når man kommer til London? (Vi kommer ind med toget på Liverpool Station)

  På forhånd tak,

  Mvh Christine

 82. Stine merrild

  Hej Kristoffer.
  Prøver at se her om jeg er så heldig at du vil hjælpe mig, da det virker lidt uoverskueligt at finde den billigste og letteste løsning.
  Jeg skal sammen med mine børn på 10 og 13 år til London i januar, med 4 overnatninger. Vi skal flyve til heathrow, og videre til paddington station hvor vores hotel ligger. Vi vil gerne benytte heathrow Express , og ellers bevæge os omkring midtbyen i dagene, ved de største seværdigheder.Hvilket travel kort skal jeg købe til os, og skal der bestilles særskilt billet til heathrow Express? På forhånd tak for din store hjælp til os. Vh Stine

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Stine

   Fra Heathrow til Paddington er Heathrow Express den hurtigste løsning. Dér kan man ikke bruge noget rejsekort, men skal købe denne særskilte billet: https://storbritannien.dk/link/heathrow-express

   Til 4 overnatninger og klassisk sightseeing, så kunne et London Travelcard til zone 1-2 (7 day) nok være smart. Det koster £33 for dig og £16.50 til din 13-årige – u11 rejser gratis i følge med jer andre 😉

   Det køber I her: https://storbritannien.dk/link/london-travelcard

   Det bliver så leveret hjem til jer. Rigtig god tur til London.

 83. Emily

  Hej Kristoffer
  Jeg skal afsted til London med min kæreste fra d 7-10 december, som han får i gave. Vi skal flyve med ryan air til Stansted, men jeg har endnu ikke fundet et hotel. Vi vil gerne have noget centralt så vi kan få set de fleste af seværdighederne. Jeg tænker vi vil bo et sted med morgenmad inkl, og som ligger tæt på en tube. Har du nogle forslag til et hotel?
  Jeg vil helst ikke give mere end 3000 for alle dagene inkl morgenmad, men stadig have et flot hotel.
  KH Emily

 84. Steen Jensen

  Hej Kristoffer

  Vi er 6 personer som vil kigge os lidt rundt i London vi skal kun være der i 4 dage.
  Har tænkt på at købe et Oyster kort men ved ikke om det gælder fra hotellet og ind til midtbyen hver dag???
  Vi skal først afsted i april 2018.

  Vi skal flyve til og fra London Gatwick Airport eller Stansted Airport (ved ikke hvad er bedst)
  Vi skal bo på hotel: ibis Styles London Leyton
  Så vi skal jo fra lufthavn til hotel og tilbage igen
  Hver dag skal vi fra hotel til London bymidte og hjem igen.

  Hvilke zoner er ovenstående i?

  Kanon god side du har lavet:)

  på forhånd tak:)

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Steen

   Visitor Oyster Card gælder til hele London, så yes det virker også ude fra Leyton. Jeg tjekkede også lige for sjov jeres rute ind til det centrale London; det kan faktisk klares på kun 35 minutter med bus til Walthamstow Central og derfra tuben ned til f.eks. Oxford Circus 🙂

   Stansted er tættest på jeres hotel.

   Jeres nærmeste tube stations Leytonstone og Walthamstow Central er begge i Zone 3.

   God tur til London 😀

   1. Steen Jensen

    Tak for det hurtige svar:) takker også for en beskrivelse fra vores hotel indtil London:)

    Ved godt at Stansted er tættere på vores hotel har bare læst at man ikke kan bruge Visitor Oyster Card derfra, så man skal købe/bestille en billet til toget og efter det jeg kan læse så koster det omkring 19 pund ikke sagt at det bliver billiger ved at bruge Oyster Card.

    mvh. Steen

    1. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Steen

     Ja, det er rigtigt, at Visitor Oyster Card (desværre) ikke kan bruges på Stansted Express.

     Hvis I ender med at vælge Stansted og tage Stansted Express, så er det smartest for jer at stå af på Tottenham Hale St og derfra tage tuben til Walthamstow Central.

     Håber I får en god tur.

 85. Raphael Neerholt

  Hej. Der bliver kun skrevet, at kontaktløs Visa-Dankort ikke virker. Virker Mastercard Direct kontaktløs, eller Mastercard kontaktløs? Kortene er udstedt af Danske Bank. På forhånd tak for en flot side 🙂

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Raphael

   Min kammerat forsøgte med sit Mastercard kontaktløse for ca 1 år siden, da vi var i London og det virkede heller ikke. Det er den seneste viden jeg ligger inde med, beklager. Jeg testede igen mit Visa Dankort her for to måneder siden og det virker fortsat ikke.

 86. Nadia

  Kære Kristoffer

  Fin side du har og rigtig godt intiativ😊
  Lille kort spørgsmål herfra:
  Skal til London en enkelt dag snart. Lander i Gatwick. Hvad er den billigste løsning ift. at komme ind til byen (og tilbage igen senere på dagen) Kan man også bruge visitor oyster card her, eller er der andet der bedre kan betale sig? Min veninde siger, at det koster i hvert fald 33 pund at komme fra Gatwick. Synes jeg lyder lidt voldsomt?

  Dbh

  Nadia

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Nadia

   Jep, man kan godt bruge Visitor Oyster Card. Der er 3 forskellige tog-operatører på ruten, hvor Gatwick Express er den dyreste (ca £20) og Thameslink den billigste. Jeg tager altid selv Thameslink toget, når jeg lander i Gatwick – det kører bl.a. til King’s Cross. Der kan man bruge sit Visitor Oyster Card eller købe billetten hjemmefra her: https://www.visitbritainshop.com/world/gatwick-airport-to-central-london-commuter-train/

   Dér koster den £10.70

   God tur.

 87. Amanda

  Hej.
  Jeg og min søster tager til London på lørdag til Stansted lufthavn. Vi skal til Croydon fra Lufthavnen – har du nogle anbefalinger, kan man også bruge Visitor Oyster Card til den strækning?

  Og hvor kan man købe et sådan kort i London? Jeg kan nok ikke nå at få det hjem inden lørdag.

  Desuden skal vi ind til London, Lyceum Theather og se musical, så der skal vi også finde nogle transportmuligheder. Jeg er lidt lost med al den transport.
  Jeg har købt et deal på Travelbird, og de har vist røvrendt mig lidt mht. placering af hotel mm. i forhold til lufthavn og musicalen.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Amanda

   Av ja, jeg har det også lidt svært med de der deals og gode tilbud, da man tit ender på et hotel i en forstad…

   Nuvel, der går masser af tog fra Croydon og ind til London, så det kan lade sig gøre 😀

   Ville nok tage Stansted Express til Tottenham Hale, derfra tube til Victoria Station og derfra med Southern-toget til East Croydon St (hvis I bor der omkring).

   I kan købe Oyster Card i en automat på Tottenham Hale – det kan både bruges i tuben og på Southern-toget samt når I skal tilbage op til London.

 88. Michella Nielsen

  Hej Kristoffer,
  Jeg tager til London her i næste måned og jeg regner med at købe Oyster card, men hvordan bruges det HELT præcist? F.eks. hvornår tjekker jeg ud hvis jeg skal ud på flere forskellige ture på en dag? Gør jeg det helt i slutningen af dagen eller hver gang jeg afslutter en tur eller hvordan?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Michella

   I tuben er der barrierer som man skal gå igennem – man kommer hverken ind eller ud af tuben uden sit Visitor Oyster Card, så det giver helt sig selv 🙂

   I busserne skal man kun checke ind, da en tur koster £1.50 uanset hvor langt man kører.

   Det er bare vores Rejsekort herhjemme, der er irriterende fordi man nemt kan glemme det – i London er det umuligt at glemme.

   God tur 😀

 89. Monique Olsen

  Hej Kristoffer
  Nørj, hvor er jeg lad for, jeg nåede at se denne side inden min rejse. Min kæreste og jeg skal til London i påskeferien (nærmer: d. 25/3-31/3). Dertil havde vi læst om den kontaktløse betaling og min kæreste har endda bestilt sådan et kort nu.
  Kan du bekræfte at den kontaktløse betaling stadigvæk ikke fungerer for “os danskere”?
  Og i så fald: kan vi stadig nå at købe et Visitor card? Vi er jo af sted i 6 dage, så jeg er egentlig i tvivl om hvilket, vi skal købe – kan vi tanke op undervejs..?
  Og til sidst: Vi lander i Stansted og bor på den nordlige del af Edgware Road. Jeg ved vi skal tage Expressen til Liverpool St. (og man ikke kan bruge Oyster Cards dér), men hvad så med strækningen fra Liverpool til Edgware Road? Skal Visitor Cards’ne tages i brug der?

  Jeg håber dette ikke var for forvirrende og håber du kan skabe klarhed 🙂

  Venlig hilsen
  Monique

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Monique

   Jep, jeg testede det for 3 uger siden og kunne fortsat ikke bruge mit danske kontaktløse Visa kort.

   Ja, I kan sagtens nå at købe kortene hjem – de bliver leveret få dage efter køb, så der er masser af tid 🙂

   Jep, det er korrekt; Stansted Express til Liverpool Street og derefter kan I bruge jeres kort til transporten videre til hotellet i London.

   God tur 😀

 90. Birgitte Mortensen

  Hej Kristoffer
  Skal lige være sikker på, at jeg har forstået det korrekt. Jeg skal til London i maj med min datter på 13, vi skal være to overnatninger i London og lander i Gatwick.
  Er det korrekt at det bedst kan betale sig med et Oyster visitor card og at jeg skal have et til os hver. Hvor mange pund skal jeg sikre at der er på hvert kort?
  hilsner
  Birgitte

 91. Thomas Hansen

  Hej kristoffer

  Jeg er ved at planlægge en tur til London så har lige et par spørgsmål angående kortet.

  Kan man se et eller andet sted hvor meget der er på kortet?

  Kan man tanke det op mens man er derover?

  Hvis man så har noget tilbage på kortet kan det så gemmes til næste gang nu da kortet aldrig bliver forældet?

 92. Annegrethe Høgsvig

  Hej Kristoffer
  I forbindelse med et besøg i London vil jeg gerne tre dage til sydkysten. Jeg har set din video om Brighton. Men jeg kunne tænke mig en mindre by ved kysten. Hvordan finder jeg de destinationer hvortil togene kører fra Kings Cross i London?
  Hilsen Annegrethe

 93. Lone

  Hej

  Jeg kan ikke nå at bestille Oyster Card London og modtage det inden afrejse, hvor kan jeg købe det når jeg ankommer til Liverpool Street Station?

 94. Sofie

  Hej
  Vi er to mennesker der skal fra paddington og til lufthavnen stansted kan vi bruge de der heldags billetter eller hvad er den billigste måde at komme dertil vi skal være i lufthavnen kl 6.45 imorgen
  Hilsen Sofie

 95. Soffy Rasmussen

  Hej Kristoffer

  Tak, for en super god side!

  Er der mulighed for, at tanke Oyster card op hjemmefra?

  Vh. Soffy

 96. Lise-Lotte Brøndum

  Hej
  Jeg skal til London med mine 2 voksne børn til sommer.
  Vi skal bytte bolig med et engelsk par og bo i Nord London i en uge.
  Kan se at du anbefaler et travelcard hvis man skal afsted i en uge, det er vel et pr næse? Hvor meget vil du tro vi skal sætte ind på dem? Vi skal bo i nærheden af Bounds Green tube st, ved du hvilken line det er og om man kan køre direkte fra Stanston lufthavn eller hvor vi bedst kan skifte for at komme hurtigst frem. Vil det være lettest for os at tage toget til centrum eller med bus hver dag?
  Vh
  Lise-Lotte

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lise-Lotte

   Bounds Green er i zone 3/4 og ja, Travelcard vil give god mening for jer.

   Jeg tænker, at du mener Stansted lufthavn, yes? 😀 Dér vil jeg nok anbefale at tage toget til Tottenham Hale, skifte til tuben og tage i sydgående retning 5 stop til Finsbury Park, skifte til Piccadilly line i retning mod Cockfosters (nord) og efter 4 stop er I så på Bounds Green St.

   Dagligt kan I tage Piccadilly line ned til centrum – den kører f.eks. til Covent Garden lige i hjertet af London (tager 25 min fra Bounds Green).

 97. Katrine

  Hej med dig!

  Jeg skal til England og besøge en ven, og skal ved offentlig transport fra lufthavnen til Swindon.
  Har fundet frem til, at det er meget billigere at flyve til Stansted i stedet for til Heathrow, som ellers er tættere på Swindon.
  Brugte det du skrev med at søge offentlig transportrute via google maps, men ville så lige høre om du ved, om det er lettest at købe bilet hjemmefra til transporten mellem lufthavn og Swindon? Jeg kommer IKKE til at bruge bus/tog når først jeg er i Swindon, da min ven har bil 🙂

  Vh Katrine

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Katrine

   Jeg kan se, at togene til Swindon kører fra Paddington, så jeg vil anbefale at tage National Express bussen fra Stansted til Paddington – ellers bliver det kringlet (og dyrere) med tog og tuben… Busbilletten kan du godt bare købe i Stansted, men togbilletter i UK er (næsten) altid billigere at købe hjemmefra – læs min guide her: https://storbritannien.dk/togbilletter/

 98. Helle Bang

  Hejsa Kristoffer.
  Vi er 3 pers. der skal til London og ankommer sent til Stansted. Vi tænker at tage en Taxa til Hotellet, da det er over midnat.

  Er der noget vi skal være opmærksomme på? Er det bedst at bestille hjemmefra?

 99. Gitte sennahøj

  Hej Kristoffer.
  Er det ikke muligt at købe et visitor oister card på stationen. Jeg kan godt se at du anbefaler at købe det hjemmefra, men er det andet muligt?
  Jeg ankommer til Victoria stationen, som jeg går ud fra er rimelig stor.
  Venlig hilsen Gitte

   1. Gitte sennahøj

    Er det anderledes end visitor oister card, eller fungerer det på samme måde med at sætte penge ind på kortet

 100. Erik Lund

  Jeg skal med familien til London på lørdag.
  Vi har alle fem købt Oyster Card.
  Er der speciel rabat på rejser for pensionister?

 101. Julie E

  Hej Kristoffer,

  Tak for en meget brugbar hjemmeside!

  Jeg skal snart afsted til London med mine 2 veninder og i den forbindelse snakkede jeg med en anden veninde, der var i London i februar måned. Hun fortalte, at de blot brugte deres dankort i undergruden, men jeg kan forstå, du har haft problemer med det. Skal vi tage chancen eller vil du anbefale vi køber et oyster card når vi lander for en sikkerheds skyld?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Julie

   Ja, mit virker ikke derovre og VisitBritain snakker også noget om, at der kan være ekstra fees for at bruge sit (udenlandske) Visa kort i tuben, men jeg er ærlig talt ikke rigtig inde i det, da jeg ikke selv kan teste noget…

 102. Camilla bogh jensby

  Hej. først må jeg rose dig for en virkelig god side
  jeg skal der over med min datter på 10
  første gang som voksen. Jeg vil høre om man kan have begage med i bussen da vi regner med at tage airport tranfer til victoria trainstation og der efter med bus til tottenham court road stop c som ligger tæt på vores hotel. Jeg kan se at vi også kan tage toget men tror måske at bussen ville være lidt sjovere vi har hver 2 håndbagage med

 103. Jensine adler

  Hej Kristoffer

  Tak for en meget brugbar hjemme side, specielt når man ikke er så stær til engelsk.
  Derfor vil jeg lige høre om jeg har forstået det rigtig, at man kan lave et visitor Oyster card, om til et ungdomskort, hvor prisen for transport er lavere. Vores datter er 14 år.

  Mvh jensine adler

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Jensine

   Mange tak 🙂

   Jep, det er korrekt – I køber bare et almindeligt Visitor Oyster Card og når I ankommer til London beder I en medarbejder i billetkontoret om at ‘sætte’ ungdomsrabatten på kortet.

   1. Jensine adler

    Hej Kristoffer

    Tak for svaret.
    Glemte lige at høre, er der noget med at denne ungdomsrabat, forsvinder igen, efter 14 dage. Så kortet bliver et almindeligt kort igen.
    Vi har også en datter på 9 år. Der står at hun kører gratis, men gælder det også når vi skal med toget fra London Euston til Watford Junction station, når vi skal til Harry Potter studio, og hvad med Thames clipper bådene og thames cable car.

    Mvh jensine

    1. Jensine adler

     Hej

     Igen, vores ældste datter interesserer sig for rollespil, både live og bordrollespild (pnp), har du kenskab til nogle butikker?
     Mvh Jensine

    2. Kristoffer Føns Forfatter

     Hej Jensine

     Jep, det er korrekt – rabatten gælder 14 dage.

     Jeg er 99% sikker på, at det ikke gælder til Watford Junction, der ikke er i London (selvom det vist er blevet indlemmet i en ‘London zone’).

     I forhold til Thames Clippers og Emirates Cable Car, så er det heller ikke gratis, men der er gode rabatter at hente.

     Se her:
     https://www.thamesclippers.com/route-time-table/prices
     og
     http://www.emiratesairline.co.uk/tickets-information/

 104. Sabrine

  Hej. Vi er tre piger der tager til London 1 september. Vi skal være der i ca 5-6 måneder. Vi skal bo i Hayes område og skal arbejde ved Bethnal Green station. Hvad anbefaler du er billigst i forhold til transport frem og tilbage hver dag (undtagen weekend)? Kan man købe et månedskort? Og hvad er prisen? Hvad anbefaler du?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Sabrine

   Hmm, I er klar over, at I skal bo i det aller vestligste London og arbejde i det østlige London, ikk?

   Her er priserne for et månedskort med ubegrænset brug – jeg formoder, at I skal bo i zone 5, hvor Hayes and Harlington St ligger.

   Zones 1–2 £131.00
   Zones 1–3 £153.60
   Zones 1–4 £188.20
   Zones 1–5 £223.30
   Zones 1–6 £239.30
   Zones 1–7 £260.00
   Zones 1–8 £307.20
   Zones 1–9 £340.70

 105. Lena

  Tak for en god side ☺️
  Det er dog lidt sent vi kommer i tanke om det med oystercard, så vi kan ikke nå at få det inden afrejse. Hvor kan det købes i London? Vi lander i Stansted, of har allerede bestilt bus derfra og til paddington ☺️

  Mvh. Lena

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lena

   I kan købe et almindeligt Oyster Card på f.eks. Paddington Station – der er lidt ekstra forlede og rabatter for turister med Visitor Oyster Card, men det andet er også fint 🙂

 106. Anette Albrechtsen

  Hej kristoffer.

  Tak for en super side som har været meget nyttig i min søgen på at finde information inden vores første tur til London.

  Har dog svært ved at finde ud af hvad det koster med offentlig transport.

  Eksempelvis hvad det koster med tog ud til Harry potter studios. Ved man kan købe en pakkeløsning med den virker virkelig dyr i forhold til indgangsprisen til studio.

  Derudover et spørgsmål om du har nogen erfaring med harry potter studios?

  Mvh
  Anette

 107. Anette Albrechtsen

  Sorry Kristoffer se bort fra mit tideligere spørgsmål. Har kigget ordenligt efter og du har jo skrevet alle svarene………

 108. natascha

  hej

  jeg skal til london på tirsdag til fredag og tænkte på hvor man kan få et oyster kort og hvor meget det ca. koster

  hilsen natascha

 109. Bente Gaul

  Hej Kristoffer,
  Tak for din hjælpsomhed. Vi skal til London i april og har Oyster Card købt i London for 3 år siden; går ud fra de kan bruges endnu. Men giver de samme rabatter som Visitor Oyster Card?
  Denne gang skal vi bo 3 steder, som betyder at vi skal rejse således: fra Stansted til Dorking – fra Dorking til London – fra London til Cambridge – og fra Cambridge til Stansted. Jeg har studeret transportformer og mener at det bedst kan betale sig at købe et BritRail London Plus Pas til 4 dage til disse mellem-byrejser. Ved du, om jeg har ret i det?
  vh Bente

 110. Lone Jørgensen

  Hej Kristoffer

  Tusinde tak for en fantastisk side, – virkelig hjælpsom når det er første gang London skal besøges.
  Du skriver at man kan købe et visitor oyster card hjemmefra til £3 istedet for de £5, men når jeg bestiller kortene betaler jeg £5… Ved du om det er fordi det ikke gælder mere?

  Venlig hilsen Lone

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Lone

   Mange tak for de pæne ord. Ja, det er ganske enkelt fordi VisitBritain/Transport For London nu har sat prisen op fra 3 til 5 pund. Så jeg skal lige have opdateret guiden til offentlig transport i London her 🙂

 111. Camilla

  Hej
  Jeg har et Oyster Card fra 2010, kan det stadigvæk bruges? Min søn på 9 år skal med, skal han også have et kort?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.