London Eye er en af de seværdigheder i London, som man ganske enkelt ikke må undlade på sin storbyferie. I denne store guide giver jeg dig en introduktion til det store pariserhjul, fortæller om priser og guider dig til at købe de billigste billetter + giver dig tips til at undgå den kø, der kan være særdeles lang.

Jeg har selv taget turen i London Eye flere gange og må blankt erkende, at jeg er fan og mener, at det er alle pengene værd. Udsigten er ganske enkelt eminent, så jeg vil anbefale alle, der rejser til London at besøge denne attraktion.

Lad os starte med en kort introduktion til London Eye.

Information om London Eye

london eye

London Eye er en af Storbritanniens mest besøgte seværdigheder og den mest besøgte, hvis man kun tæller de, der koster penge at besøge. Pariserhjulet har siden 2000 været en del af Londons skyline og er efterhånden et af byens vigtigste vartegn på linje med Big Ben og Tower Bridge.

Lad mig herunder besvare et par gængse spørgsmål om London Eye.

Hvor ligger London Eye?

London Eye er beliggende i en meget central del af London, på den sydlige bred af Themsen. Man kan således f.eks. kombinere en gåtur fra Trafalgar Square forbi Palace of Westminster (Big Ben) med sin tur i London Eye.

Se placeringen på kort her:

Nærmeste tube stationer er Westminster (Circle, District og Jubilee line) og Waterloo (Bakerloo, Northern, Waterloo & City og Jubilee line).

Læs også: Guide til offentlig transport i London

Hvor højt er London Eye?

London Eye er 135 meter højt og har en diameter på 120 meter. Da London Eye blev bygget var det verdens højeste pariserhjul, men er nu blevet overgået af pariserhjul i bl.a. Singapore og Las Vegas.

Hvor mange kan der være i London Eye?

Der er 32 kabiner, hvor der i hver kan være op til 25 personer. Der er plads nok til, at man kan gå rundt og se udsigten fra alle 360 grader, men der er også bænke i midten, hvis man vil sidde ned.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Bonus info: næsten 4 millioner mennesker besøger årligt London Eye.

Hvor lang tid tager turen rundt i London Eye?

Turen tager ca 30 minutter og pariserhjulet stopper ikke, når man går ombord, da de ‘kører’ så langsomt, at man sagtens kan nå at stige på mens det er i gang. Når ældre eller handicappede skal ombord bliver hjulet dog stoppet.

Billetter til London Eye – køb fast track

london

Som tidligere nævnt, så er London Eye den (betalte) attraktion i hele Storbritannien, som besøges af flest om året. Det betyder, at man kan ende med at stå i en kø, som virkelig kan trække tænder ud.

Som altid, når det kommer til seværdigheder & attraktioner kan man dog undgå dette ved at købe sine billetter online hjemmefra. Man kan godt vælge blot at købe en almindelig billet til London Eye, men jeg vil anbefale alle at købe de såkaldte fast track billetter, som gør at man springer den lange kø over og kommer via en speciel kø for disse billetter.

Jeg har både prøvet turen med de almindelige billetter (på en skoletur) og så 2 gange med fast track billet.

Med fast track var der vitterligt ingen kø – vi gik direkte forbi den ellers lange kø og kom direkte ind i en kabine. For mig giver det god mening at betale lidt ekstra for billetterne og springe køen over, da jeg ikke er taget til London for at stå i kø.

Så jeg anbefaler at købe fast track billetter til London Eye hjemmefra, da køen ellers kan være meget træls – særligt i ferier, hvor der er ekstra mange turister i London.

Som altid, når det kommer til seværdigheder & attraktioner i London vil jeg anbefale at købe billetterne online.

Køb billetter til London Eye hos GetYourGuide på dette link.

London Eye priser

Priserne for billetter til London Eye er som følger:

Voksen (+16 år) – £22.50
Fast track (børn eller voksen) – £31.50
Børn (3-15 år) – £15.75
Børn under 3 år – gratis
Handicappede børn & voksne får 1 hjælper med pr billet og har adgang via fast track.

Kombi-billetter til London Eye – bådtur eller Madame Tussauds m.m.

Det kan også være en fordel at købe en kombineret billet, når turen går til London. Der findes f.eks. en billet, der både giver adgang til London Eye og til en bådtur på Themsen. Klik blot på linket til London Eye billetterne herover, så kan du tilvælge bådturen.

Læs evt min længere guide til bådture på Themsen her, hvis du vil vide mere – det er en fed oplevelse, der kan anbefales.

madame tussauds london

Madame Tussauds voksmuseum er også en populær attraktion.

En anden kombi-billet er det såkaldte 4in1 Pass, som giver adgang til London Eye, Madame Tussauds London, London Aquarium og Shrek’s Adventure London.

Denne billet koster £55 for voksne og £45 for børn. Så hvis I har planer om at besøge de andre attraktioner i London kan det altså give ganske god mening at købe 4in1 Pass.

Læs mere om den specielle kombi-billet hos GetYourGuide her.

London Eye har typisk åbent fra kl 10-18, men dog med længere åbningstider i sommermånederne.

Hvis du har nogen spørgsmål i forbindelse med din tur til London, så skriv en kommentar herunder 🙂

Få inspiration til din rejse med disse guides:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien