Som du ved, hvis du har læst med her på sitet, så boede jeg i 2016 et halvt år i den skotske hovedstad, Edinburgh. Derfor kender jeg et par gode steder i den fantastiske by – i dette indlæg deler jeg 3 gode restauranter i Edinburgh med dig.

Jeg var faktisk et smut tilbage i Edinburgh for et par uger siden, hvor jeg for 2. gang besøgte den første restaurant jeg vil anbefale…

Scran and Scallie


Denne restaurant bliver ikke uden grund kåret til at være blandt byens bedste restauranter (for mad, der er til at betale for rigtige mennesker).

Scran and Scallie er startet af en af Edinburgh stjernekokke, der også ejer en Michellin-stjernet restaurant, så der er tale om en bagmand, som har styr på, hvordan man laver mad og driver en god restaurant.

menukortet er der forretter for under 10 pund, hovedretter der svinger mellem 10 og 24 pund og dessertkortet har diverse desserter til ca 7 pund.

scran and scallie

Min virkelig gode steak and ale pie på Scran and Scallie.

Jeg har, som nævnt, været på restauranten der ligger i Stockbridge-området to gange og er kun gået derfra med humøret særdeles højt. Det er fedt at kunne spise på en god restaurant, hvor man ikke skal tage et lån for at blive mæt 😀

Husk for guds skyld at booke bord – der bliver booket op. Der står på deres website, at man skal ringe, men de svarer også hurtigt på emails.

Stockbridge-området er forresten rigtig flot og et besøg værd. Fra Inverleith Park er der en glimrende udsigt over Edinburgh og der ligger mange gode pubber i nærheden.

inverleith park edinburgh

Udsigten fra Inverleith Park

Bread Meats Bread

Næste restaurant på listen er noget mere low key – det er nemlig ganske enkelt byens bedste rene burger joint, Bread Meats Bread. Den succesfulde restaurant blev egentlig startet ovre i Glasgow, hvor der nu ligger 2 stk, men nåede også lige at åbne i Edinburgh mens jeg boede derovre.

Det er en af de bedste burgere jeg har fået og så er det virkelig billigt. En ‘classic burger’ koster således kun £6.50 mens en cheeseburger står til £7 – der er mange andre valgmuligheder (se menuen på linket herover), men priserne ligger på under de her £10 for en virkelig god burger.

Man kan ikke bestille bord, men møder bare op og får så bord, når der bliver et ledigt.

Nedenstående er deres double bacon cheeseburger, som jeg aldrig har haft modet til at prøve, men held og lykke til dig, der tager udfordringen op 😀

bread meats bread

Devil’s Advocate


Endnu en af de restauranter i Edinburgh, der altid scorer rigtig højt, når man tjekker Yelp og Tripadvisor anmeldelser. Den ligger i en af de mange små ‘closes’ i Old Town, så man får lidt motion på trapperne 😀

Menukortet svinger en del efter årstiderne, så jeg skal ikke kunne sige, hvad du kan få, når det er din tur til at rejse til Edinburgh. Derfor vil jeg blot henlede din opmærksomhed på deres hjemmeside, hvor det nuværende menukort altid er at finde.

En virkelig hyggelig restaurant, der ganske vist ikke er billig, men til gengæld er rigtig god!

Af andre gode restauranter i Edinburgh kan jeg sagtens anbefale bl.a. The King’s Wark, Mother India og Sheep Heid Inn.

Hvis du har spørgsmål til stederne eller er på udkig efter en helt speciel oplevelse i Edinburgh, så skriv endelig blot en kommentar herunder og jeg skal gøre mit bedste for at svare.

Se min store rejseguide til Edinburgh på Youtube:

Læs mere om Edinburgh:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien