Jeg kan virkelig anbefale at snøre løbeskoene, når turen går til Edinburgh. Man kan få nogen virkelig specielle oplevelser, hvis man tager på løbetur i den skotske hovedstad. Det gjorde jeg selv mange gange om ugen, da jeg boede der – herunder deler jeg mine yndlingsruter.

Had to stop my run yesterday to take this photo. 

Et billede slået op af Rejsekris 🌴 (@rejsekris) den

Rundt om Arthur’s Seat i Holyrood Park

Holyrood Park Edinburgh

Udsigten fra en løbetur i Holyrood Park.

Den første her er min favorit. Hvis du har lavet bare en smule research om Edinburgh så ved du, at byen har et bjerg, der troner få hundrede meter fra hovedgaden the Royal Mile.

Man kan godt tage på løbetur til bjergtoppen, men man vil både blive irriteret over de mange (gående) bjergbestigere og så vil det nok også være en udfordring, som vil knække de fleste motionister.

løb i edinburgh

Selfie på ruten i Holyrood Park

Bjerget ligger i den park, som hedder Holyrood Park. Hvis du ikke er løber, så vil jeg faktisk anbefale ruten til en gåtur for den er decideret episk og giver så mange ‘wow-oplevelser’ i form af god udsigt over havet, byen og den skotske natur.

Ruten er ganske enkelt ‘rundt om bjerget’ på den asfalterede vej gennem parken. Det går relativt stejlt opad (det kan mærkes i lægmusklerne og hvis du bruger pulsur bliver det sjovt at aflæse bagefter), så man skal være i habil løbeform eller være indstillet på at tage et på gåture, når det er hårdest opad.

Selve turen rundt i parken er ca 6 km lang – dertil skal du så lægge turen fra dit hotel eller ferielejlighed i Edinburgh, men det er næppe mere end 1-2 km, hvis du bor i enten New Town eller Old Town – læs min guide til hoteller i Edinburgh her. 7-8 km lyder ikke af meget, men det er altså en ret hård rute – og den flotteste i byen 🙂

Inverleith Park, Water of Leith & Dean Village

De næste ‘ruter’ er sværere at give, da de er nemmere for dig at redigere i. Derfor vil jeg blot nævne et par pejlemærker som du kan løbe efter, når du forlader hotellet.

Den første er Inverleith Park, som er en mindre park i Stockbridge området. Der er en lille sø og mulighed for at løbe på jord-sti rundt i parken. Lige ‘over’ søen (hvis man kigger på et kort) får man en glimrende udsigt over Edinburgh, som det ses herunder.

inverleith park edinburgh

Udsigten fra Inverleith Park

Det er nemt at ramme Inverleith Park på en kortere løbetur fra f.eks. New Town. Tag gerne en løbetur via Water of Leith ned til Dean Village med. Der er også ekstremt flot!

En løbetur på stranden

portobello beach edinburgh Den næste rute er lidt mere for dig, der gerne vil ud at løbe +10 km – og samtidig vil opleve en klassisk, stor britisk strand. Turen går nemlig til Portobello Beach, der ligger ud til havet i den østlige del af Edinburgh.

Ret skal være ret – vejen ud til stranden (på Regent Road) er ikke synderligt interessant. Det er bare en stor vej, der går igennem et boligområde. Jeg vælger dog at tage ruten med, da det er ret fedt, når man så (endelig) kommer ud til stranden, hvor der er en stor promenade at løbe på.

Vælg dog kun denne rute, hvis du er vant med at løbe de her 12-15 kilometer.

Jeg har startet ruten fra Princes Street i centrum, men du kan jo blot indsætte dit hotels adresse og lege lidt med ruten.

Edinburgh a-z rejseguide:

Læs mere om Edinburgh:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien