Måske hører du til dem, der årligt tager en sviptur til en af de europæiske hovedstæder i en forlænget weekend. Lavbudgets flyselskaberne har netop gjort det muligt, at håndplukke op til flere forskellige hovedstæder og større europæiske byer uden at det ligefrem smadrer budgettet.

lejebil i skotland
Den skotske by Edinburgh er efterhånden blevet indlemmet i flere flyselskabers katalog over destinationer. Det åbner op for en spændende mulighed for at besøge de smukke skotske øer, heriblandt Isle of Skye, hvor der venter flere fantastiske vandreture til smukke egne og historiske seværdigheder.

Lej en bil i Edinburgh og kør den smukke tur til Skye

Skye er et ualmindeligt smukt rejsemål, men køreturen dertil er nærmest lige så smuk i sig selv. Man bør derfor leje en bil, når man lander i Edinburgh lufthavn og køre den smukke 350 km lange tur selv.

Har du mobilen med og bruger den undervejs, så sørg eventuelt for at benytte en VPN. Især hvis du surfer via offentlige Wi-Fi netværk, hvor der kan lure hackere, som nyder godt af den frie adgang til turister og lokales åbne brug af netværket.

1. Vandretur med inkluderet dukkert i The Fairy Pools

Det er ikke den Blå Lagune, men det er tæt på. Hvis du er den udfarende type, som bogstaveligt talt elsker at dykke dybere ned i naturen på din vandretur, så giver Fairy Pools-turen dig alt, hvad du længes efter. Den 2,4 km lange tur går igennem den smukke Cuillin-bjergkæde Black Cuillins.

Vandreturen er scenisk og byder på en tur i højderne, så der skal tiltænkes knofedt og god udholdenhed på trods af de blot 2,4 km. Men som nævnt bliver der altså rig mulighed for at tørre sveden af panden, da man støder på op til flere krystalklare bjergsøer i form af The Fairy Pools, hvor de største eventyrere kan få sig en dukkert.

2. Spejd udover havet med den gamle klippesøjle Old Man of Storr

Isle of skye

Fantastiske Isle of Skye i Skotland.

Du vil næppe blive ramt af højdesyge, men turen op til Old Man of Storr leverer alligevel et bjærgtagende kig ud over kysten. I det nordlige Skye venter øens måske mest populære vandretur henover den historiske klippesøjle Old Man of Storr.

Der er tale om en 3,8 km lang vandretur igennem et storslået spraglet og kuperet landskab skabt af et forhistorisk jordskred. Der skal sættes 1,5 timer af, hvis man også vil gøre sig forhåbninger om at nyde turen og tage et par stop.

Turen er så smuk i sig selv, at stop på vejen næsten er uundgåelige, fordi man gerne lige vil suge sansningerne ordentligt ind.

3. Nyd det gamle fyrtårn på Skyes vestligste punkt

På vandreturen Neist Point Lighthouse skal vi en tur vestover. Faktisk så meget vest, som Skyes fastland overhovedet tillader. Der er nemlig tale om øens vestligste punkt.

Her gemmer sig det smukke, gamle men meget velholdte fyrtårn, Neist Point tæt på byen Glendale. Fyrtårnet er fra år 1900 og fungerer stadig, men er dog ubemandet.

Tårnet troner 43 meter over havets overflade og det kan godt være lidt af en omgang at nå hele vejen derop. Men det er turen værd.

4. Smuk familievandretur mod de hvide strande i Claigan

Det hele skal ikke gå op i hårde vandreture i bjerglandskaber og kuperet terræn. Vandreturen til Coral Beach i Claigan i det østlige Skye byder på det stik modsatte.

Her går turen ned mod de smukke hvide sten og sandstrande, som på solbeskinnede dage næsten kan få en til at tro, at man er under sydlandske himmelstrøg. Den 3,6 km lange vandretur kan klares af personer i stort set alle aldre.

Vandreturen kan krones med en dukkert i havet eller en hyggelig familie picnic på stranden, når man har nået det smukke Coral Beach.

Stranden rammer måske ikke top 10 over verdens bedste strande, men den er alligevel tæt på at være unik.

5. Lang vandretur gennem Skyes historie

Er man til de længere ture og kan man godt lide historiske ruter, så er vandreruten Boreraig lige noget for dig. Der er tale om en forholdsvis nem tur i jævnt terræn, men selve ruten er hele 10 km lang, hvilket gør den til en af de største ture af de kendte ruter på Skye.

Turen tager dig med igennem historiske ruiner fra tidligere landsbyer fra midten af 1800-tallet. Her ses konturerne af de gamle stenhuse stadig i landskabet, og du vil også kunne støde på de smukke ruiner af den gamle Kilchrist-kirke.

Hvad end dine præferencer er indenfor vandring, så byder Skye stort set på det hele. Historie, bjerge, hvide sandstrande og forrevne klipper, der blot venter på at blive udforsket.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien