Flere tusinde danskere rejser til London hvert år. Den engelske hovedstad er især populær blandt diverse fodboldfans. Premier League anses som værende en af de bedste fodboldligaer i verdenen, og en høj procentdel af Premier League holdene er baseret i London.

Hvor mange Premier League hold findes der i London?

Svaret på dette spørgsmål kan variere fra sæson til sæson alt afhængigt af, hvilke hold der rykker op, og hvilke hold der rykker ned. Chelsea Football Club, Tottenham Hotspur og Arsenal Football Club er blandt de bedste engelske fodboldhold, og de er alle fra London.

Derudover er klubber som Crystal Palace, West Ham United og Fulham også fra den engelske hovedstad. Disse klubber er typisk blandt de klubber, som Comeon odds fokuserer på med hensyn til, hvorvidt de rykker op eller ned til den næstbedste række i England.

Det vil sige, at der typisk er 5-6 hold fra London i den bedste fodboldrække i England. Det er en del taget i betragtning af, at der er 20 hold at finde i Premier League.

Oplev de største rivalopgør i London

Hvis du rejser til London for at se fodbold, kan det være en ekstra god oplevelse at se et rivalopgør. Det mest omtalte London derby er ”North London derby”, som dækker over rivalopgøret mellem Arsenal og Tottenham Hotspur.

Dette rivalopgør har eksisteret siden, at Arsenal flyttede til Highbury området i det nordlige London. Det er nemlig et af de mest følelsesladede London derbyer i og med, at klubbernes bydele kun ligger omkring syv kilometer fra hinanden.

Indtil den dag i dag har der været næsten 200 kampe mellem de to klubber, og hvert år har du flere muligheden for at opleve et eller flere af disse rivalopgør.

De imponerende fodboldstadions i London

Fodboldfans tager også til London for at besøge de imponerende fodboldstadions. Fire af de fem største fodboldstadioner i England er faktisk at finde i London.

Her er der tale om Wembley Stadium, som er hjemmebane for det engelske fodboldlandshold. Det nye Wembley stadion har plads til intet mindre end 90.000 tilskuere. Dette gør Wembley Stadium til det største fodboldstadion i England, og det næststørste i Europa.

Wembley bliver kun overgået af det spanske fodboldstadion, Camp Nou, som er hjemmebane for FC Barcelona. Dette stadion har plads til 99.354 tilskuere til hvert eneste kampopgør.

Hvis du tager på fodboldferie til London, kan du også besøge et af de nyeste fodboldstadions. Det er ikke længe siden, at Spurs åbnede dørene til Tottenham Hotspur Stadium, og dette er det tredjestørste stadion i England.

Det pudsige ved denne historie er, at der er plads til 62.303 tilskuere, hvilket betyder, at der er plads til 1599 flere tilskuere end hos rivalerne Arsenal, som har plads til 60.704 fodboldfans på sit stadion. Det er næppe et tilfælde, at Tottenhams stadion har plads til lidt flere tilskuere end rivalerne.

Det er også værd at nævne London Stadium. Dette er hjemmebanen for West Ham United, som spiller på det forhenværende Olympiske Stadion fra de Olympiske Lege i London.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien