For et par uger siden fløj jeg en tur til Gatwick lufthavn, der sædvanligvis er første stop før turen går ind til London. Denne gang tog jeg dog ikke Thameslink-toget nordpå til King’s Cross, men derimod mod syd, hvor endestationen hedder Brighton.

Brighton var en decideret god oplevelse og jeg vil anbefale andre, der har oplevet London flere gange, at overveje at tage turen ned til Brighton. I denne rejseguide vil jeg fortælle nærmere om alt fra transport til hotel og seværdigheder i storbyen på den sydengelske kyst.

Først og fremmest vil jeg anbefale dig at bruge et par minutter på min video fra Brighton.

Dér får du nemlig en forsmag på. hvad der venter dig, når turen går til Brighton.

All right, så Brighton ser meget fed ud, ikke? 

Lad os starte med at se på, hvordan man kommer nemt, hurtigt og billigt til Brighton.

Transport til Brighton – nemmere end til London

Brighton Du bør købe flybilletter til Gatwick lufthavn, da der går tog fra selve lufthavnen og direkte ned til Brighton. Så hop ind på Momondo og bestil dine flybilletter – det kan koste helt ned til knap 400 kr retur er min erfaring.

På min rejse til Brighton måtte jeg slippe 540 kr retur, da jeg bookede 4 uger før afgang – det er altså lige til at betale, vil jeg sige 🙂

Fra Gatwick lufthavn tager det kun ca 30 minutter med toget ned til Brighton – hurtigere end til London med det samme tog.

Find flybilletter til Gatwick (og resten af lufthavnen omkring London) på Travelmarket.

Spar penge på togbilletten

Et godt råd er at booke togbilletterne hjemmefra i så god tid som muligt; vi fik togbilletter til ca £17 retur, men jeg kan se, at hvis vi havde været ude i bedre tid, så kunne de købes for ca £10.

Når man tænker på, at Gatwick Express ind til London koster ca £20 (for en enkeltbillet!), så er der allerede en del penge sparet ved at vælge Brighton over London.

Du kan søge efter billige togbilletter online hos Train Genius.

Systemet er meget enkelt; du køber billetterne hos Train Genius og modtager så en booking-kode, som skal indtastes i billetautomaten i Gatwick, hvor selve togbilletterne så bliver printet ud.

Hvis du kun vil tage på dagstur fra London til Brighton, så kan det også lade sig gøre. Turen kan tage ned til kun 1 time og igen vil jeg anbefale at købe togbilletterne i god tid for at spare penge.

Der er dog nok at se i og omkring Brighton til flere dage – jeg brugte selv 3 dage i byen, hvilket jeg vil mene er meget passende.

Hotel i Brighton – min anbefaling

Brighton Brighton er en populær ferieby både blandt briterne og turister fra hele verden, så der er naturligvis rigtig mange hoteller at vælge imellem.

Da jeg researchede efter et godt hotel i Brighton ville jeg gerne bo nede ved stranden, da det ligesom er stranden, der kendetegner Brighton. Heldigvis er det også ved strandpromenaden at man finder utrolig mange af Brightons hoteller.

Mit valg faldt på Holiday Inn, som er en hotelkæde med hoteller i nærmest alle større byer i Verden. Jeg har boet på flere af deres hoteller i London og det spiller altså bare.

Hotellet i Brighton minder da også meget om f.eks. Holiday Inn Bloomsbury i London. Alt er i god stand, værelset er stort og morgenmaden er rigtig god.

Holiday Inn i Brighton er således et rigtig godt valg af hotel, hvis man er på storbyferie og gerne vil bo et godt sted uden at sprænge budgettet. Det er således hverken super billigt eller specielt luksuriøst, men et ganske godt hotel med store værelser, gode senge og en god morgenmad.

Vores ophold (2 personer) på Holiday Inn Brighton kostede 2.190 kr for 3 overnatninger inkl. morgenmad. Så i forhold til London får man ca en overnatning “gratis” 😀

Se flere billeder og book overnatningen på hotellet i Brighton ved at klikke her.

Hvis du har nogen spørgsmål om din tur til Brighton, så skriv endelig en kommentar herunder og jeg skal gøre mit bedste for at hjælpe. Jeg kan i hvert fald i den grad anbefale at tage turen ned til den sydengelske kyst 🙂

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien