london pride Når turen går til London er du simpelthen nødt til at tage turen forbi en god, britisk pub. Det er næsten umuligt at undgå og er da også en stor del af mange rejsendes tur, men jeg vil også anbefale det for dig, der ikke umiddelbart ville overveje at tage på pub i London.

De britiske pubber er en så indgroet del af det britiske samfund, at man ikke må snyde sig selv for en tur på pub, når man er i Storbritannien. London har sin ‘fair share’ af pubber, der næsten udelukkende er til stede for turisternes skyld, men hvis man tager tuben uden for Zone 1 vil man hurtigt kunne finde pubber, hvor også de lokale hænger ud.

Det kan man også i Zone 1, men det er trods alt også i det område, at de fleste seværdigheder i London er placeret, hvorfor det også er der man finder flest turister.

Pub er en forkortelse for public house, så hvis du måske tænker på en pub som et tilrøget sted, hvor man kun kommer for at drikke sig fuld, så tro om igen. I Storbritannien er pubben stedet, hvor man møder sine venner over en pint eller stedet hvor man sætter sig ned og læser avisen for sig selv.

Der findes naturligvis også masser af pubs, hvor stemningen skifter, når det bliver aften, men som udgangspunkt er pubberne ganske rolige og ekstremt hyggelige. Noget af det jeg elsker allermest ved at rejse i Storbritannien er faktisk at sætte mig ind på en lokal pub, få mig en god britisk ale og så ellers bare observere menneskerne på pubben og lade roen sænke sig.

Og lad os så komme til det indlægget her skal handle om – mit bud på de bedste pubber i Central London.

Gode pubber i Central London

Vi starter lige dér, hvor de fleste rejsende til London altid kommer forbi – det centrale London (herunder områder som Soho, Covent Garden etc).

The Harp

the harp pub Vi starter med en af de bedste pubber i det centrale London, The Harp. Pubben er gammel og det er til at mærke allerede, når man får øje på den fra gaden. På trods af, at den er beliggende i noget af det mest centrale i London (Covent Garden området et stenkast fra Trafalgar Square), så er den alligevel gemt lidt væk på en relativt rolig gade.

the harp london Det er således ikke en pub, hvor man lige slår vejen forbi medmindre man kender den. Det er der dog mange der gør, da pubben som nævnt har ligget der er i rigtig mange år og også er blevet kåret til Storbritanniens bedste pub.

the harp beers

Udvalget af fadøl og cider på The Harp.

Pubben er nu ejet af Fullers bryggeriet, hvilket er med til at holde priserne på et nogenlunde fornuftigt niveau. Udover Fullers øl (London Pride bl.a.) er der også klassikere som Guinness, Fosters og en del ales i baren.

Princess Louise

princess louise

Hvis du kun skal besøge en pub i det centrale London, så er jeg lige ved at sige, at Princess Louise skal være stedet. Det er en særpræget pub, som har rødder helt tilbage til 1872!

Indretningen er atypisk for en pub i det centrale London, men dette er en helt perfekt pub for dig, der gerne vil sidde alene eller med en lille gruppe og nyde et par pints.

pub princess louise holborn

Pubben er bygget rundt om baren, der er formet som en hestesko og man kan så sætte sig i mindre båse omkring baren og bestille sine drikkevarer eller mad fra pub-menuen.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

holborn pub

Princess Louise

Princess Louise er nu ejet af bryggeriet Sam Smiths, hvilket gør at man kun kan drikke øl fra deres bryggeri.

Dette gør dog ikke mig noget, da jeg er vild med både deres lager og bitter – samtidig er priserne ekstremt fordelagtige, når man tænker på, at pubben ligger lige ved siden af den travle Holborn tube station.

Star & Garter

star and garter london En anden klassisk, lille pub i det centrale London er Star & Garter. Den ligger lige i hjertet af Londons pulserende Soho område – tæt på f.eks. Carnaby og Oxford Street.

Pubben er også populær blandt de få lokale, der fortsat har råd til at bo i Soho, så hvis du vil undgå at hænge ud med alt for mange turister, så er Star & Garter et godt sted at tage hen, når tørsten skal slukkes.

star and garter soho Pubben er ganske lille, men emmer også af sjæl, så det er værd at stikke hovedet ind og se om der er plads.

Af andre glimrende pubber i Central London kan bl.a. nævnes Coach & Horses, The Ship og The White Horse.

God fornøjelse! 🙂

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien