I 2015 lukkede den direkte rute mellem Danmark og England – Esbjerg til Harwich – efter 139 år i drift. Det var i mange årtier den eneste mulighed for at komme til England fra Danmark.

Derfor er det ikke længere muligt at sejle direkte fra Danmark til Harwich og køre herfra med bus eller tog til London.

Det er dog stadig muligt både at sejle fra Danmark til andre destinationer – og med en omvej har du også mulighed for at sejle til London, hvis du sætter pris på færgeturen som en del af oplevelsen.

Færge fra Hook i Holland

I dag er eneste færgefart fra den britiske kystby Harwich til hollandske Hook.

Hvis du ønsker at sejle til England, så skal du derfor fra Danmark til Hook.

Du kan flyve til Amsterdam og tage direkte til Hook fra Amsterdams Central Station. Dette koster dig cirka 1000 kroner samlet hver vej afhængig af hvilke flybilletter, du får til Amsterdam. Du kan flyve til Amsterdam fra Aalborg, Billund og Københavns Lufthavn.

Du kan også tage tog til Hook.

Fly nu eneste reelle mulighed

Fly er nu den eneste reelle mulighed, hvis du ønsker at besøge London. Det er omstændigt at køre til London, da du er nødt til at lægge vejen forbi Tyskland, Belgien og Frankrig for at komme til Calais-tunellen, der leder direkte til London.

London er den mest populære rejsedestination for danske turister. Derfor finder du flybilletter til London fra blot 200 kroner tur retur med Norwegian, RyanAir, EasyJet og flere andre lavprisselskaber. Hvis du værdsætter god service nok til at betale for den, så kan du også rejse med selskaber som British Airways, SAS og KLM direkte til London fra Danmark.

London har 5 primære lufthavne: City Airport, Heathrow, Gatwick, Stanstedt og Luton. Læs om Londons lufthavne her – Storbritannien.dk har en guide til, hvilke af de 5 lufthavne, du bør søge at finde flybilletter til.

Hvis det var fordi du gerne ville opleve et cruise til/fra Storbritannien, så er det meget populært at tage ruten fra Newcastle til Amsterdam.

Færge fra Danmark

Hvis du er glad for færgeturen, har du stadig rig mulighed for at sejle fra Danmark. Stenaline, Colorline, DFDS og flere andre selskaber sejler i Danmark fra:

 • København
 • Frederikshavn
 • Grenå
 • Odden
 • Hirtshals
 • Gedser
 • Rødby
 • Esbjerg
 • Helsingør

Færgen er en oplagt mulighed især, hvis du ønsker at have en bil med på din ferie til Sverige eller Norge. En færgebillet med bil og én person koster fra cirka 400 kroner i dag med et mindre tillæg per ekstra person, der er med på bilen.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Derfor er færgen også transportmidlet, når mange tusinde danskere hvert år drager på skiferie til Norge eller Sverige.

Færge – selvom turen ikke går til London – er en behagelig rejseform, hvor du kan nyde den friske havluft og benytte færgens faciliteter. Det kan være en del af rejsen i sig selv. Da det var muligt at sejle fra Esbjerg til Harwich, var det især et ældre klientel, der blev tiltrukket af færgen kontra flyet. At skynde sig igennem en stresset lufthavn og klemme sig ind i en metalboks svævende 10 kilometer over jordens overflade er ikke for alle mennesker.

Som følge af de konstant billigere flybilletter var det dog til sidst ikke rentabelt at drive færgeruten. Der var slet og ret ikke kunder nok til, at det kunne lade sig gøre.

Planlæg din rejse 👇🏻

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
 • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien