london fra luften Vil du prøve en af de ultimative oplevelser i London, så skal du prøve en helikoptertur over den engelske hovedstad. Her tager vi et kig på mulighederne og vi ser på, hvad du får for pengene, når du køber en helikoptertur i London.

Helikoptertur i London – Det ser du

På en helikoptertur i London får man naturligvis et helt eminent overblik og en udsigt over London, som man ikke får hverken i London Eye eller Skygarden, men hvilke seværdigheder kommer man helt konkret ‘forbi’?

Dette afhænger lidt af, hvilken rute du vælger af booke – og hvor meget din pengepung kan holde til. Det er nemlig, af gode grunde, ikke helt billigt at tage en flyvetur over London. Så lad os lige kigge på de forskellige muligheder – der er nemlig 3 ture at vælge imellem.

Man booker de forskellige helikopterture direkte hos VisitBritain i deres webshop.

Link til helikoptertur i London hos VisitBritain her.

Få en forsmag på turen herunder:

London Buzz Route – 12 minutter til 150 pund

london Nok den helikoptertur, som de fleste vælger, hvis det skal prøves, da den er billigst og man får set de mest kendte seværdigheder.

På denne 12 minutters flyvetur over London flyver man via Themsen (floden i London) mod øst, hvor man kan se seværdigheder som Westminster Abbey (Big Ben), London Eye, Marble Arch, St Paul’s Cathedral og hele vejen til Tower of London, hvor helikopteren vender rundt ved ikoniske Tower Bridge og flyver tilbage til flyvepladsen, der ligger i Battersea-området lige syd for Themsen (relativt tæt på det centrale London).

Turen tager i alt 12 minutter og man får set hele den centrale del af London fra luften. Turen koster 1.370 kr, hvis man køber et enkelt sæde i en delt helikoptertur.

Er man 6 person, som gerne vil på flyvetur over London sammen, så kan helikopteren bookes for 750 pund – så hvis du har 5 venner, der gerne vil med på en flyvetur over London, så er der altså penge at spare ved at gå sammen.

Måske en oplagt firmagave? 🙂

(skal du have noget til firmaet her i Danmark vil jeg normalt sige køb firmagaven her hos min kammerat)

London Sights Route – 18 minutter til 200 pund

For 50 pund ekstra bliver der tilføjet 6 minutter til helikopterturen over London og ruten bliver udvidet. Dette er, i følge VisitBritain, den mest populære tur, hvilket jeg egentlig godt forstår.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

barnes wetlands london

Sump-området Barnes Wetlands er inkluderet i denne helikoptertur.

Når man nu skal tage en flyvetur over London, så er 50 punds ekstra for en længere flyvetur vel godt givet ud. På London Sights ruten får man alle de samme seværdigheder som nævnt i den billigere rute, men samtidig flyver man længere både til vest og øst ad Themsen.

Man får således en længere tur, hvor man ser Barnes wetlands og Canary Wharf fra luften.

Turen koster, som nævnt, 200 pund pr person og 1.000 pund, hvis man vil chartre hele helikopteren for 6 personer.

London Max Route – 30 minutter til 1.500 pund for 6 personer

helikoptertur london city airport

London City Airport

Den ultimative helikoptertur over London er kun tilgængelig, hvis man chartrer hele helikopteren. Så hvis du har money in the bank og altid vil have de aller vildeste oplevelser, når du er på tur, så er London Max ruten naturligvis det sikre valg 😀

Man flyver hele vejen vestpå til Richmond Park og så hele vejen til Greenwich i det østlige London, hvor den imponerende o2 Arena ligger. På denne helikoptertur kommer man også helt ud til London City Airport, der ligger på den nordlige side af Themsen.

Derudover ser man selvfølgelig alle de seværdigheder, som er nævnt i de 2 tidligere helikopter-pakker.

Blærerøvsturen, uden tvivl 😀 Og altså kun mulig at købe, hvis man booker hele helikopteren til 1.500 pund for 6 personer. Oplagt for jer, der har pengepungen i orden og er på herretur i London.

Praktisk info om helikoptertur i London

Helikopteren flyver fra London Heliport, der er beliggende i Battersea lige ved Themsen her:

Det er ganske nemt at komme dertil med offentlig transport fra det centrale London, men hvis man booker en helikoptertur i London er det vel næppe transporten til flyvepladsen, der er problemet 🙂

Af de vigtigste informationer kan jeg sige, at man skal medbringe gyldigt pas (eller andet billed-id), passagerer skal være over 4 år, du må ikke veje mere end 110 kg og passagerer under 16 år skal ledsages af en voksen.

Læs alle de praktiske oplysninger og book din tur hjemmefra hos VisitBritain på dette link.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien