Du er dækket at det blå sygesikringskort når du rejser til Storbritannien. Men hvad dækker det blå kort helt præcist? Og kan der være grunde til at købe en privat rejseforsikring til ferien? Alt dette, samt meget mere, får du svar på i denne guide, som jeg har fået hjælp til at skrive af RejseforsikringsGuiden.dk.

Det blå sygesikring giver dig ret til offentlige sundhedsydelser

Hvis du kommer til skade på din ferie i Storbritannien – f.eks. i populære London, eller bliver akut syg, så har du ret til at modtage behandling fra det offentlige, på lige vilkår med borgerne i Storbritannien. Det eneste du skal være opmærksom på er, om lægen eller hospitalet er tilknyttet den offentlige sygesikring. Du har nemlig ikke ret til behandling på privathospitaler.

Det er gratis at gå til lægen i Storbritannien, ligesom det heller intet koster at modtage behandling på et offentligt sygehus. Behandling på sygehus eller hospital kræver dog som regel henvisning fra lægen, ved mindre det er meget akut.

De har også nogle “walk-in” centre i Storbritannien som behandler mindre skader. Dem kan du også benytte dig af gratis hvis du medbringer dit blå sygesikring. Får du brug for en tandlæge, så skal du betale for en del af behandlingen selv.

Du finder en liste over nærmeste læger og hospital i Storbritannien på de britiske sundhedsmyndigheders officielle hjemmeside.

Det kan du bruge en privat rejseforsikring til

Det blå sygesikring dækker dig kun for akut opstået sygdom eller tilskadekomst. Alle andre scenarier skal du selv forsikre dig mod. De mest almindelige situationer hvor det blå sygesikring ikke dækker er:

  • Tyveri eller røveri af ejendele
  • Ferieboligsikring
  • Mistet eller forsinket baggage
  • Privatansvar og retshjælp
  • Hjemtransport

Udover det så får du med alle danske rejseforsikringer en 24 timer hotline du kan ringe til. De har danske læger tilknyttet og kan hjælpe dig med alle tænkelige situationer du måtte ende i.

Du skal vælge mellem enkeltrejseforsikring eller årsrejseforsikring

storbritannien
De to mest almindelige typer rejseforsikring er årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer. Den første løsning henvender sig til dem der rejser flere gange om året.

Du kan rejse lige så mange gange du har lyst til med en årsrejseforsikring, men hver rejse må kun vare et maks antal dage.

Det betyder, at hvis du rejse til Storbritannien i en længere periode, eksempelvis som udvekslingsstudent, så skal du købe en enkeltrejseforsikring.

Enkeltrejseforsikringer kan dække dig ved rejser op til 2 års varighed. Det maksimale antal dage varierer dog alt efter hvilket rejseforsikringsselskab du vælger.

Du vælger de præcise datoer for din afrejse og hjemkomst, og du betaler derfor kun for de dage som du rejser.

Selvom din rejse ikke skal vare i lang tid, så kan det muligvis betale sig at købe en enkeltrejseforsikring alligevel. Hvis du kun skal ud og rejse en enkelt gang i år, så kan der nemlig være penge at spare hvis du køber en enkeltrejseforsikring.

Jeg vil anbefale at du indhenter 3 gratis tilbud på din rejseforsikring fra FindForsikring her.

Husk at private rejseforsikringer ikke dækker erhvervsrejser

london

Her er det udsigten fra London Eye.

Hvis du ofte besøger Storbritannien i forbindelse med dit arbejde eller erhverv, så skal du huske på at den private rejseforsikring ikke dækker. Denne regel gælder også selvom det kun er en lille del af din rejse til Storbritannien som er erhvervsrelateret.

Eksempelvis hvis du holder et enkelt forretningsmøde med en kunde, når du nu alligevel er i landet.

Yderligere information om rejseforsikring til Storbritannien

Du finder flere informationer om rejseforsikringer til Storbritannien på RejseforsikringsGuiden.dk. Der kan du blandt andet læse mere om vilkårene for det blå sygesikring, og se priser på rejseforsikringer til Storbritannien. 

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien