london-bus-transport Efter at Boris Johnson er blevet erstattet af Sadiq Khan som borgmester i London er der (allerede) sket en del med transporten i London. De seneste tiltag er gode nyheder både for de, der bruger Londons bybusser på daglig basis, men i ligeså høj grad for os danskere, der rejser til London og bruger den offentlige transport.

Lad os tage et kig på de nye tiltag i Londons busser.

Nemmere at følge med i stop

Der bliver introduceret et par nye busser, som er elektriske og dermed langt bedre for miljøet end de større dobbeltdækker-busser, som London er blevet så kendte for.

Indtil videre introduceres busserne kun på et par linjer, men mon ikke det er fremtiden vi her ser. Noget der er virkelig godt for os, der bruger busserne, er de nye skærme som viser, hvor man er på ens rute.

london bus skærm
Busserne i London er billige, der er mange af dem og man som turist får man en noget sjovere tur gennem London, hvis man tager bussen i stedet for tuben. En af de eneste ulemper er, at det er sværere at følge med i, hvor man egentlig kører henne, da de færreste kender så voldsomt meget til byen.

Med disse nye skærme bliver det en del nemmere. Jeg håber, at de spreder sig til alle Londons busser.

‘Hopper’ billetten for bus-skift

london Noget der altid undrer danskere, som besøger London for første gang og bruger busserne er, at prisen er fast. Det koster således 1.50 pund at tage bussen i London – uanset om man skal køre med 5 minutter eller til endestationen.

Det er selvfølgelig meget smart, hvis man er så heldig at ens bus kører hele vejen til ens destination. Skulle man derimod skifte bus, så skulle man igen betale 1.50 pund. Skulle. For nu er ‘hopper’ billetten nemlig blevet introduceret. Det betyder, at hvis man skifter bus indenfor 1 time fra man ‘bipper’ sig ind med sit Oyster Card, så koster rejsen kun 1.50 pund.

Noget der alt andet lige gør det sjovere økonomisk at tage bussen i London – både for os og de lokale. London er så dyr, at det er lækkert at kunne spare penge hvor man kan.

Mere læsning om London:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien