Jeg har flere gange fået spørgsmål om, hvad man skal regne med at betale for sin storbyferie i London. Derfor vil jeg i dette indlæg forsøge at skitsere, hvad man ca skal budgettere med, når man vil rejse til London.

Budget for en London tur

london Herunder har jeg samlet en række af de sikre udgifter, som der er i forbindelse med en rejse til London. Man kan meget nemt bruge flere penge på f.eks. at få en god flyafgang, et ekstra godt hotel og spise på dyre restauranter, men jeg tager herunder udgangspunkt i, at man vil have en tur, hvor alt er med måde.

Torsdag-søndag er populære rejsedage, så vi kigger på en tur med 3 overnatninger.

  • Der er taget udgangspunkt i en rejse, der kan spares relativt nemt op til. Vil du vitterligt afsted og har du brug for at låne penge, så vil jeg anbefale at tage et kig på en oversigt som den på XCSE.dk. Dér kan du se en oversigt over, hvor man kan låne penge til de bedste renter. Som udgangspunkt er det dog nok mest forsvarligt at spare op 😀

Fybilletter til London

flybilletter london Hvis man er ude i rigtig god tid, så kan man faktisk flyve til London og retur for ned til 150 kr. Som udgangspunkt er det almindeligt at bruge ca 400 kr på returbilletter til London.

Flybilletter: 400 kr + 200 kr.

I tillægget finder vi lufthavnstransporten fra lufthavnen til London, der kan gøres hurtigt eller billigt. Forvent ca 200 kr på lufthavnstransporten tur/retur.

Hotel i London

california hotel london kings cross Hvis man tager et kig på min store guide til hotel og ferielejlighed i London, så kan man hurtigt se, at London er dyr at overnatte i.

En overnatning kan gøres helt ned til omkring 150 kr, hvis man ellers er villig til at overnatte i køjeseng på et 12-mands værelse på et hostel.

Det er de færreste, når man gerne vil have en god storbyferie. De ganske udmærkede hoteller i London’s gode områder som Paddington starter typisk fra ca 5-600 kr.

Et hotel som Phoenix, som jeg omtaler i førnævnte guide koster ca 650 kr for et værelse med plads til 2 personer.

Udmærket hotel inkl kontinental morgenmad: 975 kr pr person.

Offentlig transport

visitor oyster card For en 3 dages tur til London er et Visitor Oyster Card nødvendigt.

Med et kort til 25 pund er man dækket ind, så man kan komme omkring i hele London med bus og undergrundsbanen.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Læs evt hele min guide til offentlig transport i London her.

Visitor Oyster Card: ca 220 kr

Seværdigheder i London

london eye Så til et punkt, der er lidt sværere at blive klog på. Her er det nemlig muligt at skrue op og ned for budgettet.

Som udgangspunkt kan man godt tage til London og ikke bruge en krone på seværdigheder.

Hvis blot man går rundt er det muligt at se storslåede monumenter som velkendte Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, Tower of London og mange flere.

Der findes også et utal af gratis seværdigheder & museer i London – se en del af dem her. Også selv hvis man rejser til London med børn er der masser at lave uden at trække Visa kortet frem konstant.

Det er dog naturligvis sjovest, hvis man på sin tur har råd til en tur op i London Eye og at komme ind og se kronjuvelerne i Tower of London. Hvis jeg skal sætte budgettet meget lavt, så lad os sige 300 kr på seværdigheder i London, men vid dog, at det så virkelig er en billig tur til London man er på.

Seværdigheder i London: fra 300 kr.

Læs også hele guiden til seværdigheder i London.

Mad og drikke

britisk pub mad Igen et punkt, hvor mange nok vil have forskellige holdninger. Er I 2 unge mænd på tur til London, så bør I næsten skamme jer, hvis I ikke svinger forbi en af byens utallige pubber, men er I en familie, der gerne vil spare lidt på turen, så er det selvsagt også muligt.

Mad og drikke er, som alt andet, ret dyrt i London. Særligt ølpriserne er steget helt vanvittigt meget, så det efterhånden er standard at betale mellem 4 og 5 pund for en pint på en pub i det centrale London.

Mad på (gastro)pubs er dog ofte ganske god og billig i forhold til i Danmark. En burger med pommes frites koster således gerne under 10 pund, så man kan slippe ganske billigt. Eller dyrt, hvis man vælger det.

Med morgenmaden inkluderet på hotellet, måske en sandwich til 5 pund til frokost og så en tur på pub, hvor et måltid typisk ligger på mellem 10-15 pund, så er man godt kørende. Læg dog dertil mindst 10 pund til drikkevarer. Personligt elsker jeg at gå på pub i London, så jeg bruger nok en del mere, men dette kan man gøre det for.

Mad og drikke: minimum ca 260 kr pr dag (780 kr i alt). Dette er dog meget lavt sat.

I alt for en storbyferie til London skal man således regne med i omegnen af 3000 kr inkl alt (med ovenstående budgettering ender vi på 2.875 kr).

Dette er lavt sat, men det er muligt, hvis man gerne vil have en billig storbyferie til London.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien