Glasgow er en by fyldt med kultur, historie og spændende aktiviteter. Uanset om du er til kunst, musik eller bare vil udforske byens charme, er der masser at lave. Her er 11 must-do aktiviteter, der sikrer dig en uforglemmelig tur til Glasgow.

1. Besøg Kelvingrove Art Gallery and Museum

Kelvingrove Art Gallery and Museum er en af de mest populære attraktioner i Glasgow, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Museet huser en imponerende samling af kunstværker og historiske genstande, fra skotsk kunst til dinosaurfossiler.

Bygningen i sig selv er en arkitektonisk perle, og du kan nemt tilbringe en hel dag her. Indgangen er gratis, hvilket gør det til en fantastisk oplevelse for både kunstelskere og familier på budget.

2. Udforsk Glasgow Cathedral

Glasgow cathedral

Glasgow Cathedral er et smukt eksempel på gotisk arkitektur og er et af de få tilbageværende middelalderlige bygningsværker i byen. Katedralen, som blev grundlagt i 1100-tallet, er en historisk perle og giver en fascinerende indsigt i Glasgows fortid.

Tag dig tid til at udforske de mange detaljer i bygningen og besøg krypten, hvor St. Mungo, Glasgows skytshelgen, siges at være begravet.

Læs alle mine Glasgow guides her.

3. Tag en spadseretur i Glasgow Botanic Gardens

For en pause fra byens travlhed, er Glasgow Botanic Gardens det perfekte sted. Her finder du smukke drivhuse, som Kibble Palace, der huser tropiske planter fra hele verden. Gå en tur langs de velholdte stier og nyd den fredfyldte atmosfære. Haven er åben året rundt og er et fantastisk sted at slappe af, uanset om solen skinner, eller regnen falder.

Overvej at kombinere dit besøg i Glasgow med en tur til Edinburgh – læs mine opdaterede Edinburgh guides på Destination Well Known.

4. Udforsk The Riverside Museum

Riverside Museum er et prisbelønnet transportmuseum beliggende ved bredden af floden Clyde. Museet har en unik moderne arkitektur og huser en fascinerende samling af køretøjer, fra sporvogne og lokomotiver til vintage biler og cykler. Med interaktive udstillinger er det et sjovt og lærerigt sted for både børn og voksne.

5. Oplev Glasgows musikscene

Glasgow er berømt for sin livlige musikscene, og der er altid en koncert eller live-optræden at opleve. Besøg legendariske spillesteder som King Tut’s Wah Wah Hut, hvor bands som Oasis er blevet opdaget, eller SECC for større koncerter. Uanset din musiksmag er der noget for alle i Glasgow, fra indie og rock til elektronisk og folk.

Nattelivet i Glasgow er også fænomentalt.

6. Shop på Buchanan Street

Buchanan Street er Glasgows førende shoppinggade og byder på en blanding af store kæder og unikke butikker. Her finder du alt fra luksusmærker til hyggelige caféer, hvor du kan hvile benene. Gaden er også hjemsted for Princes Square og Buchanan Galleries, to indkøbscentre med et bredt udvalg af butikker og spisesteder.

7. Besøg The Necropolis

Necropolis er en victoriansk kirkegård beliggende på en bakke øst for Glasgow Cathedral. Med sine storslåede monumenter og betagende udsigt over byen er det et fascinerende sted at udforske. Tag en stille spadseretur gennem de snoede stier og lær om nogle af de berømte personligheder, der er begravet her.

8. Gå en tur langs floden Clyde

En gåtur langs floden Clyde er en dejlig måde at opleve Glasgows maritime historie på. Start ved det ikoniske Clyde Arc og fortsæt langs promenaden forbi SECC, Hydro Arena og Riverside Museum. Området er blevet revitaliseret i de seneste år og byder på moderne arkitektur og smukke udsigter.

Hvis du vil opleve det bedste natur i Skotland, så skal du naturligvis overveje en roadtrip til Isle of Skye eller bare tage på en klassisk dagstur til Højlandet.

9. Oplev skotsk whisky på Clydeside Distillery

Ingen tur til Skotland er komplet uden at smage skotsk whisky. Clydeside Distillery tilbyder guidede ture, hvor du kan lære om whiskyproduktionens historie og proces, fra malting til destillation. Turen afsluttes med en smagning, hvor du kan prøve forskellige whiskyer og lære at værdsætte deres unikke smagsnuancer.

10. Tag på street art tur

Glasgow er hjemsted for en blomstrende street art scene, med mange imponerende vægmalerier spredt over hele byen. Tag på en guidet street art tur eller udforsk på egen hånd for at opdage de mange kunstværker, der pryder bygningernes mure. Dette er en fantastisk måde at se en anden side af Glasgow og forstå den kreative energi, der gennemsyrer byen.

11. Besøg People’s Palace and Winter Gardens

People’s Palace and Winter Gardens er en kombination af museum og botanisk have beliggende i Glasgow Green, byens ældste offentlige park. Museet fortæller historien om Glasgow og dets folk, fra det 18. århundrede til i dag. De tilstødende Winter Gardens er hjemsted for tropiske planter og tilbyder en smuk og rolig atmosfære midt i byens grønne hjerte.

Med disse oplevelser på din liste vil du få det bedste ud af din tid i Glasgow. Byen har en fantastisk blanding af kultur, historie og moderne attraktioner, der gør den til et spændende rejsemål for enhver rejsende.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Theatre Direct er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien