Se fodbold i & omkring Edinburgh

hibs edinburghSom kæmpe fodboldfan i Edinburgh har jeg naturligvis noteret mig, hvilke fodboldklubber, der er i området.

Det er hårdt at være væk fra sin hjerteklub i Danmark, men abstinenserne fra stadionet på den københavnske Vestegn kan holdes nede ved at se fodbold mens jeg bor i Edinburgh.

Herunder beskriver jeg mulighederne, så du kan lade dig inspirere, hvis du er i Edinburgh (eller Skotland generelt) og gerne vil se fodbold.

Fodbold i Edinburgh

Der er flere gode muligheder for at se fodbold på højeste niveau i Edinburgh. Bedst kendt er naturligvis Hearts og Hibs. Læs min guide til hotel & ferielejlighed i Edinburgh her.

Heart of Midlothian FC 

hearts fcHearts” er, pt, det bedste fodboldhold i den skotske hovedstad. De ligger i toppen af Scottish Premier League. Hearts spiller på Tynecastle, der ligger lidt vest for centrum af Edinburgh. Det er nemt at komme til stadion fra centrum, hvor der kører masser af busser. Turen fra Edinburgh Waverley til Tynecastle tager 10-15 minutter i bus. Billetter til stadion koster omkring 24 pund.

Jeg har set fodbold på Tynecastle en enkelt gang og selvom Hearts vandt 6-0 var det en kedelig omgang. Der var vitterligt ingen atmosfære, så det kan jeg ikke rigtig anbefale.

Website

Hibernian FC 

hibs edinburghHibs” er den anden store fodboldklub i Edinburgh. Beliggende i arbejderområdet Leith lidt nord for New Town, er der tale om en klassisk arbejderklasse-klub. Jeg bor 400 meter fra ‘Easter Road’, hvor klubben spiller sine hjemmekampen, men har endnu ikke besøgt det – desværre.

Hibs spiller lige nu (januar 2016) i den 2. bedste skotske række, men ligger til oprykning på 2. pladsen efter Rangers, så mon ikke de rykker op i den bedste række, hvor de notorisk hører hjemme.

Website

Af de mere ukendte fodboldklubber i & omkring Edinburgh finder vi bl.a. Edinburgh City FC og Livingston FC.

Fodbold i Glasgow

Hvis man vil se fodbold med gang i den på lægterne skal turen nok gå et smut til Glasgow. Her er der to legendariske klubber at vælge imellem; Rangers & Celtic. Læs evt min guide til transport fra Edinburgh til Glasgow her.

Celtic

celticCeltic er de grønne fra Glasgow. En fodboldklub med stærke referencer til Irland og en klub for katolikker verden over. Celtic er det tætteste Skotland kommer på en fodboldklub med internationalt niveau og der er altid utrolig god stemning på Celtic Park, der er beliggende i den østlige del af Glasgow.

Website

Rangers

rangersRangers er protestanterne og briternes klub. Her er man stolt af at være en del af Storbritannien og man hader de grønne fra Irland 🙂 Rangers har efter nogle hårde år (klubben gik konkurs og blev tvangsnedrykket) fået vendt skuden og er på vej tilbage til den bedste række i Skotland.

Website

Udover disse to giganter findes der bl.a. også Partick Thistle og Queen’s Park, der også hører hjemme i Glasgow.

Læs også:

Premier League tæt på Edinburgh

newcastle unitedDen eneste klub, der spiller i den engelske Premier League og ligger tæt på Edinburgh, er Newcastle United. Newcastle ligger lige nu til nedrykning, så det kan være, at fra efteråret 2016 man skal helt til Manchester for at se Premier League fodbold.

Det tager halvanden time at køre i tog fra Edinburgh til Newcastle, hvor man kan tage på det enorme St James Park og se de lokale helte spille kamp.

Website

Hvis du overvejer at tage turen, så læs min guide til tog i England & Skotland her.

Er du i Danmark og vil på fodboldrejse til Premier League anbefales det derfor ikke at overnatte i Edinburgh. Se mere om rejser til Premier League bold her.

2 tanker om “Se fodbold i & omkring Edinburgh

 1. Flemming P Jørgensen

  Hej
  Jeg læste dit indlæg om fodbold i Edinburgh. Vi kommer derover i efterårsferien og jeg ville meget gerne have billetter til Hearts vs Rangers den 20/10 for 3 adults og 1 under 16. Men hvis du forsøger at købe dem på Hearts hjemmeside får du at vide at disse billetter (+Hibs og Celtic) kun sælges til kunder der tidligere har købt til andre kampe. Er det nogle billetter du kan hjælpe med at skaffe eller har du et tip?

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Flemming

   Jeg kan desværre ikke hjælpe, men prøv at sende en mail til klubben. Jeg har hørt om flere, der skriver og fortæller, at de er fodboldinteresserede danske turister og så har fået billetter derigennem. Det er heldigvis ikke Premier League, så klubberne synes faktisk det er ret fedt, at der kommer folk fra udlandet og vil se fodbold i Skotland.

   Held og lykke med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.