Edinburgh Som jeg tidligere har skrevet om, flyttede jeg d. 4. januar til Skotlands hovedstad Edinburgh. Edinburgh er nummer 2 på listen over mest besøgte byer i Storbritannien.

Førstepladsen går naturligvis til London, men at den relativt lille by Edinburgh kan komme ind på en andenplads siger noget om, hvor specielt et sted det er.

Flybilletter til Edinburgh er billige

Skulle du selv gå med tanker om at booke en storbyferie til Edinburgh, så kan det faktisk gøres overraskende billigt. I skrivende stund flyver både SAS, Easyjet, Ryanair og Norwegian nemlig direkte fra København til Edinburgh, hvilket betyder at der er stor konkurrence og rift om kunderne. Priserne på flybilletter til Edinburgh er dermed skruet ned og kan tit findes til omkring 150 kr for en enkeltbillet.

Tag selv et kig på udvalget af flybilletter til Edinburgh via Expedia.

Overnatning i Edinburgh

ferielejlighed edinburgh Byen her er i sandhed turistvenlig og der er utroligt mange hoteller overalt i centrum af Edinburgh. Jeg vil anbefale alle danskere, der rejser til Edinburgh at booke sig ind på et hotel eller en ferielejlighed i Old Town eller New Town, der er centrum af byen. Edinburgh er en lille storby og man kan nå det meste af centrum på gåben, hvilket er et kæmpe plus!

Læs min store guide til hotel & ferielejlighed i Edinburgh her.

Vores tur til Edinburgh

Jeg havde booket flybilletter hos SAS, da vi kunne få vores gode kufferter fra Rejsegear “gratis” med der. Med SAS kan man få 23 kg indchecket bagage med, hvilket vi lige klarede (min kærestes kuffert lå vist lige på grænsen, men herren bag skranken var vist i godt morgenhumør).

Vi klarede nemt transporten fra lufthavnen til Edinburgh, der tog ca en halv time, og var hurtigt klar til at rykke ind i vores fede lejlighed, som ligger lige på grænsen af New Town og Leith. Vi bor i en lejet lejlighed (se her hvordan vi skaffede den), hvor vi kan bo i de næste 3 måneder. Sidenhen skal vi rykke over i en anden, hvor vi skal bo de sidste par måneder af tiden her i Edinburgh.

Edinburgh Jeg ser frem til at blogge meget mere om Edinburgh. Her den første uge har jeg vandret en del rundt i byen og været på flere løbeture, så jeg er ved at danne mig et godt overblik over den skotske hovedstad. Den står snart på traditionel sightseeing og så vil jeg opdatere bloggen her med en guide til seværdigheder i Edinburgh.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien