london Det koster sædvanligvis en del penge at tage på storbyferie i London. Flybilletten er ganske vist ekstremt billig, men så stopper de lave priser også. Lige fra lufthavnstransporten ind til byen bliver det dyrt, hoteller i London er dyre og selv den offentlige transport er dyr.

Så det er jo særdeles oplagt at kigge efter, hvordan man kan spare penge på sin London tur, men uden at gå på kompromis med turens kvalitet. Derfor vil jeg herunder anbefale en række gratis oplevelser i London, som kan være med til at give lidt luft i budgettet.

  • Vil du læse flere artikler om penge & økonomi, så kig nærmere på Cibank.dk.

Udsigt over London fra Primrose Hill

primrose hill london udsigt Det nærliggende Camden Market er et besøg værd ligesom London Zoo er det, men hvis du skal have en god og gratis oplevelse, så går turen til Primrose Hill.

Som kortet herover viser er der tale om en ‘forlængelse’ af den velkendte Regents Park, som jeg dog faktisk ikke er så vild med. Primrose Hill er, som navnet antyder, dog på en bakketop, hvorfra man får en helt eminent udsigt ud over Londons skyline.

Snup en kop kaffe med, sæt dig på en bænk og nyd den fredfyldte stemning.

Nærmeste tube stations: Chalk Farm (Northern Line), Camden Town (Northern Line) og St John’s Wood (Jubilee Line).

Byens bedste park

En London-connoisseur som mig burde vel egentlig være for fint på den til at nævne netop denne park som byens bedste. Det ville være mere trendy at nævne Victoria Park i det hippe Øst, men det gør jeg altså ikke. For efter min mening, så er Hyde Park simpelthen den bedste i London – uanset hvor turistet den så måtte være.

Hyde Park ligger lige midt i London og mange danske rejsende bor enten i Paddington-området nord for eller omkring Earl’s Court syd for, så en gåtur gennem den smukke park er altså lige til højrebenet.

Min yndlingsrute starter ved Lancaster Gate tube station og følger så søen. Her kan man enten dreje nordøst på mod Marble Arch og Oxford Street eller fortsætte via Green Park mod Buckinham Palace (og senere f.eks. til Trafalgar Square).

Man kan godt afsætte en eftermiddag til denne gåtur og så bare følge strømmen hele vejen ned til Westminster Palace og se Big Ben. Det er en virkelig god tur, der indkapsler mange af Londons bedst kendte seværdigheder – helt gratis.

De gratis museer

museum london Jeg nævnte dem også i min store guide til London med børn, men de skal også på denne liste – der skal jo også være noget til de kolde og regnfulde dage, som altså desværre ofte er at finde i London.

Der findes et utal af gratis museer i London. Jeg skal gerne indrømme, at jeg sædvanligvis er fan af at gå på museum, men netop i London er det altså noget andet. London er verdenskendt for sine fantastiske museer og udstillinger, hvor man kan se virkelig mange forskellige ting – eksempelvis på det enorme (gratis) British Museum.

Se hele listen med gratis museer i London hos Timeout her. Mon ikke du kan finde et, der falder i din smag? Ellers så tag på British Museum og brug et par timer – det vil du næppe fortryde.

Skygarden & Tower Bridge

skygarden udsigt london

Yours truly i Skygarden

Vidste du, at man ganske gratis kan komme op i en af Londons højeste bygninger og nyde udsigten? Det kan man altså!

Det enste det kræver er, at man booker en plads i Skygarden hjemmefra – læs den længere guide til Skygarden i London her.

Skygarden ligger mellem London Bridge og Tower Bridge. Faktisk vil jeg anbefale at tage et smut ud på London Bridge, hvor der er mulighed for at få nogen rigtig fede billeder med Tower Bridge i baggrunden.

Derefter så gå via nord-siden af floden til Tower of London, som man altså snildt kan nyde ude fra. Broen fungerer som en ganske almindelig bro, hvor man både kan køre og gå over. Det er da lidt fedt at kunne sige, at man har gået på en af verdens mest kendte broer 🙂

Tæt på ligger også det store madmarked Borough Market, hvor man kan stille sulten – dog ikke gratis, desværre 😀

Nordpå kommer man til Brick Lane og Shoreditch, hvor de unge, trendy typer hænger ud.

I denne video viser jeg en række anderledes seværdigheder i London, hvoraf de fleste faktisk er gratis:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien