Herretur til London

koncertJeg er netop kommet hjem fra en weekend i London med drengene. Lad det være sagt med det samme; selvom det billigt at komme til London, så er byen ret dyr, når ens primære kilde til væske er øl.

Herunder kan du læse om vores herretur til London og måske blive inspireret, hvis du selv skal med drengene til London.

Sådan planlægger du din egen herretur til London

Først og fremmest skal I finde billige flybilletter. Dertil anbefaler jeg flysøgemaskinen Momondo, hvor I ganske enkelt indtaster jeres afgangs- og hjemkomstdage. Herefter får I en lang liste over afgange og priser på flybilletter.

Næste trin er at finde et billigt hotel, hostel eller en ferielejlighed. I kan evt. tage et kig på min store guide til hoteller og ferielejligheder i London her. Alternativt kan I selv søge blandt flere hundrede billige overnatningsmuligheder i London på Hotels.com lige her.

Når I har booket jeres hotel/hostel/ferielejlighed, skal I sørge for at finde transport fra lufthavnen til London. Og så er I ved at være klar! Herunder kan I læse om min & 4 venners herretur til London.

Fredag i London

Vi ankom til vores hostel ved 19 tiden fredag aften. Sædvanligvis når jeg skal til London, booker jeg et hotel eller en ferielejlighed, men i og med, at vi var på en mere eller mindre budget-venlig tur, faldt valget på St Christophers Inn i Camden. Se det hos Hotels.com her.

hostel londonMere eller mindre succesfuldt valg; vi bookede et 6-mands værelse for os selv, så vi var forberedte på, at det blot var et standard hostel-værelse med køjesenge. Dog var vi uden toilet på værelset, hvilket jeg (der bestilte) ikke havde spottet. Vi endte på ca 600 kr pr mand for 2 overnatninger, hvilket er i den høje ende for den “komfort”.

Da vi checkede in havde receptionisten ikke styr på vores bestilling, så det trækker også en del ned. Desuden fik vi et værelse lige over baren/pubben i stue-etagen, hvilket gjorde det helt umuligt at sove før den lukkede kl 02 – men det er måske meningen 🙂

cider tapEfter at have smidt taskerne hoppede vi i en Uber et par kilometer sydpå til en af mine foretrukne barer i London – Cider Tap. En meget speciel bar, beliggende lige ved Euston Station, der udelukkende serverer cider på fad.

Opdateret 2020: Cider Tap er desværre lukket.

Og her taler vi altså ikke om den forfærdelige Strongbow, men derimod om cider af utrolig høj kvalitet. Hvis du slår vejen forbi, så prøv pære-cideren (der er også lidt højere procenter i 😉 ).

Efter at have “saftet cider” tog vi et kort smut forbi vores hostel for at skifte tøj og drikke noget mere cider inden turen gik til o2 Academy Islington, hvor der var indie rock fest. Jeg havde forklaret mine venner om stedet med betegnelsen “Londons svar på A-bar”, hvilket de endte med at give mig ret i. På dagen (hver fredag) er der Propaganda, hvilket i bund og grund er en diskoteksaften, hvor der er en overvægt af britisk rockmusik på anlægget – lige noget for mig 🙂 En ganske sjov aften med masser af shots og drinks til habile priser.

Lørdag i London

Lørdag var i forvejen udråbt til ‘store sightseeing dag’ og jeg havde bl.a. booket et besøg hos Sky Garden London, så vi kom hjem med lidt andre synsoplevelser end bunden af vores pint-glas. Sky Garden nåede vi dog aldrig forbi – dertil smagte øllet ganske enkelt for godt 🙂

Vi startede dagen med at drikke morgenmad på De Hems Dutch Café Bar, der på trods af det fine navn, egentlig blot er en klassisk britisk pub i Soho – omend den eftersigende skulle være hollandsk. Glimrende udvalg af øl og en rigtig god fish & chips!

London big benFra pubben i Soho spankulerede vi via Leicester Square og Trafalgar Square ned til Westminster Abbey. Vi havde et par drenge med på herreturen, der ikke havde besøgt London før, så naturligvis skulle vi da forbi Big Ben og London Eye.

Ved siden af London Eye smuttede vi ind i Underbelly Festival – en lille byhave-agtig park opstillet til sommeren i London. Ganske hyggeligt, hvis man er på de kanter, men gerne vil undslippe de mange horder af turister.

Koncert i London

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om koncerter i London her på bloggen – lørdag aften skulle vi naturligvis også til en. Så hurtigt hjem forbi vores hostel, drikke en cider og videre på Masala Zone. Masala Zone er en kæde af indiske restauranter, som findes en del steder i London. Jeg har efterhånden spist der en del – ganske solid indisk mad til fine priser.

En pre-gig pint på den legendariske Good Mixer pub i Camden og herefter over på det ligeså legendariske spillested, Electric Ballroom, hvor the Rifles spillede op til dans.

Efter den fremragende koncert stak jeg til køjs mens mine venner fortsatte festen på Koko, hvor der var endnu en indie disco aften.

Transporten til Luton dagen efter foregik med bus. Vi var sindssygt heldige, da vi ikke havde bestilt busbillet hjemmefra og “vores” National Express bus var komplet udsolgt (kl 05 om morgenen), men heldigvis kom der en bus fra Terravision kørende lige bag ved.

10:30 landede vi i København igen – med ondt i hovedet. Det er svært at indkapsle de mange sjove ting, der sker på en herretur til London i et indlæg, men nu har jeg i hvert fald fået nævnt en række fine pubber 🙂

Hvis du har spørgsmål til London, så fyr endelig løs herunder.

7 tanker om “Herretur til London

 1. Toke Falk

  Hej. Jeg skal til London for anden gang til jul. Første gang havde vi købt et Travelcard. Denne gang overvejer jeg et Oystercard. Er det rigtigt opfattet, at der max kan trækkes et maxbeløb (8-9£) pr. dag, derefter er det gratis?? For så er det nemlig billigere. Vi skal være der 3 overnatninger, formentlig i Kensingson området. Kender du nogle gode morgenmadsrestaurenter, med rimelige priser, så høre jeg gerne om dem 🙂
  Tak for en fed side, fortsæt det gode arbejde
  Mvh Toke

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Toke

   Mange tak for de pæne ord.

   Det er helt korrekt, at der er en øvre grænse for, hvor meget man kan bruge dagligt på sit Oyster Card. Begrebet kaldes ‘capping’ og du kan få dybdegående info om det her, men kort og godt: du kan ikke bruge mere end 8 pund om dagen i zone 1-4 (de færreste turister kommer udenfor zone 2).

   Jeg kender desværre ikke så meget til Kensington-området, beklager.

   Hav en fed tur! 🙂

 2. Lars

  Hej Kristoffer. Tak for en super fin side! Jeg planlægger en weekendtur med en ven sidste weekend i oktober. St Christophers Inn i Camden har ingen ledige værelser. Kan du anbefale et andet hostel/billigt hotel? Jeg kender intet til London, så ved ikke, hvilke område(r) jeg skal kigge efter? Vi vil gerne tage det stille og roligt. Se nogle sights og få nogle få pints.
  Pft!

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hey Lars

   Tak for de pæne ord!

   Jeg har lige tjekket priser og om de forskellige steder har ledige pladser og jeg fandt frem til, at Tune Hotel ved King’s Cross har et ledigt værelse. Prisen for overnatning fredag-søndag sidste weekend i oktober er 2.214 kr i alt for 2 personer. Det er måske en anelse dyrere end de forskellige hostels, men så får I også et hotel, der virkelig er placeret godt i London.

   I kan booke værelse på Tune Hotel her: https://storbritannien.dk/link/tune-hotel-kingscross

   Ved ikke om du har set den, men jeg har også skrevet en stor guide til hoteller & ferielejligheder i London: https://storbritannien.dk/hotel-ferielejlighed-london/

   Umiddelbart vil områder som Camden, King’s Cross og evt Shoreditch nok være at foretrække for jeres tur – det er lidt væk fra det indre London (og dermed meget billigere) og samtidig er der også lidt lokal stemning 🙂

   Håber I finder ud af det. Skriv endelig, hvis I har flere spørgsmål eller lign.

 3. Egon Møller

  Hej Kristoffer.
  Tak for din fine hjemmeside. Jeg har inviteret mine 4 børn med ægtefæller til London fra den 27.11 til 1.12. Vi kommer til London ved middagstid, og skal flyve hjem fra Luton kl. 1830,. Har booked alle rejsebilletter til vi er i London. Vores lejlighed ligger tæt ved Stockwell undergrund station.Du har sikkert nogle gode ideer til de 5 dage vi er i London. Vi er interesseret i museer, teater, forretninger, kirker. Er det ikke korrekt, at vi kan bruge det nye Visa kort i stedet for Oyster kort. Hvordan får man fat på de billigste teater billetter.Tak om du vil måske vil komme med en plan over dagene til mig. Venlig hilsen, Egon Møller

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Egon

   Tak for din kommentar.

   Jeg har faktisk netop udgivet en gratis e-bog, hvor jeg giver mine bedste anbefalinger til 7 gode oplevelser & seværdigheder i London. Du kan hente den lige her: https://storbritannien.dk/london-ebog-sevaerdigheder/

   Jo, det er blevet muligt at bruge contactless payment i tuben. Der er mere info om det her: https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/contactless/what-are-contactless-payment-cards?intcmp=8610#on-this-page-1

   Jeg bruger dog fortsat mit Oyster Card.

   Håber I får en god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.