Jeg har tidligere skrevet om mine løberuter i Edinburgh – nu er tiden kommet til London, der ligesom Edinburgh står mit hjerte nært og er et sted jeg ofte besøger.

Når man rejser en del og også er glad for træning, så lærer man hurtigt, at løbeskoene skal med i kufferten og jeg må ærligt indrømme, at jeg er blevet virkelig glad for at bruge løb som en måde at udforske de byer jeg rejser til.

Jeg rejser til London mange gange årligt i forbindelse med mit arbejde som rejsejournalist, så jeg har efterhånden fået løbet en del ture i forskellige områder af London.

Herunder deler jeg mine to yndlings løberuter i London.

5 km i Hyde Park

hyde park Hvis du har læst min store guide til hoteller i London, så ved du, at jeg er stor fortale for, at man som turist vælger et hotel i området umiddelbart nord for Hyde Park (Paddington og Bayswater).

Der er ekstremt mange hoteller i alle prisklasser og jeg synes, det er et fremragende område at bo i London, når man er derovre de første par gange eller rejser til London med børn.

Det gode ved at bo her er også, at en af byens smukkeste parker er beliggende så tæt på – man har nemlig Hyde Park som nabo.

Hyde Park er et fremragende åndehul og i øvrigt også super flot til en gåtur, hvis du ikke har fået pakket løbeskoene.

Løberuten tager dig rundt i Hyde Park – og Kensington Gardens (som næsten halvdelen af parken retteligt hedder).

Hvis du starter fra Lancaster Gate Tube Station ender du på næsten præcis 5 km, så det er en fin lille løbetur at starte dagen med inden du skal ud at udforske Londons seværdigheder.

Jeg har selv prøvet denne tur både til fods, da jeg var skadet og i løbeskoene, da jeg endelig kom mig over mit “løberknæ“.

Dertil kan jeg i den grad anbefale denne artikel om løbestil, skader og smerter fra Maxer – den kunne jeg godt have brugt, da jeg havde mine skavanker.

10 km langs kanalerne i Camden

london

Denne udsigt venter på toppen af Primrose Hill.

Den næste rute er for dig, der bor i området omkring Kings Cross. Det er også et glimrende område, der før i tiden var lidt rough, men nu blomstrer op.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Jeg bor her faktisk tit, da man nemt kan komme rundt til alle afkroge af London fra King’s Cross St Pancras stationen (det er egentlig to stationer, men de er beliggende 50 meter fra hinanden, så lad os bare slå dem sammen til én).

Min rute starter fra Point A Hotel Kings Cross, der er et meget billigt og ganske udmærket hotel (fint til en weekendtur med drengene eller hvis man bare vil have et lille, rent og pænt værelse med god beliggenhed).

Herefter går turen via de hyggelige kanaler forbi Camden Market og hen til Primrose Hill, hvorfra man får en fantastisk udsigt ind over det centrale London.

Der er lige knap 5 km fra hotellet til toppen af Primrose Hill, så man får altså en god løbetur her – og samtidig ser man et lidt andet London end “normalt”.

Jeg viser lidt af løbeturen og Primrose Hill i denne video fra London:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien