Jeg havde for nylig 3 overnatninger i Birmingham, hvor jeg stiftede bekendtskab med et decideret godt hotel i centrum af byen. Dette hotel vil jeg beskrive og anbefale i dette indlæg.

Jeg var inviteret til Birmingham af VisitBritain, der jo som bekendt arbejder med at promovere hele Storbritannien – og gerne vil opfordre danskerne til at besøge andre britiske byer end lige London.

Dette kan jeg kun støtte op om – omend jeg stadig er helt vild med London og kommer der ofte 😉

Nå, men skæbnen ville altså, at jeg blev indkvarteret på et lejlighedshotel i Birmingham City Centre og dér blev jeg meget positivt overrasket over hotellet, som jeg synes er helt perfekt til en storbyferie.

Hotel i Birmingham Centrum – Tæt på alt

Navnet på det glimrende hotel er Aparthotel Adagio Birmingham City Centre. Jeg har siden fundet ud af, at ‘Adagio Aparthotel’ er en del af et international velrenommerede Accor Hotels, hvorfor det også giver god mening, at det var så god en oplevelse.

Det er altså en kæde af lejlighedshoteller, som ligger mange steder i Europa – og også i byer som London og (netop åbnet i) Edinburgh. Jeg skal uden tvivl kigge efter dem, når jeg næste gang skal til London (om en måneds tid) – for jeg var vild med konceptet.

I og med, at det er et lejlighedshotel og ikke ‘bare’ et almindeligt hotel får man et større værelse end normalt, hvor der også er køkken.

Det er rart med køkken, når man er på storbyferie og måske gerne vil spare lidt penge ved at kokkerere et måltid derhjemme – eller gøre som yours truly og købe en (god) færdigret i Tesco Express 😀

hotel i birmingham med køkken

Min lejlighed var rummelig og moderne indrettet med tv, gratis kaffe (det manglede også bare – jeg hader, når hoteller ikke har gjort sig umagen og lige lagt et par nescafé til gæsten) og så er der desuden gratis wifi på hele hotellet.

Ikke noget med, at man skal ned i receptionen og hente en ny kode hver 24. time eller lignende – man kan bare logge på og så virker det. Internettet var hurtigt nok til at kunne streame Netflix, hvilket også er en sjældenhed, så endnu en god ting dér.

Jeg har lavet en lille video, hvor jeg viser rundt på mit værelse på hotellet i Birmingham:

God morgenmad på hotellet

birmingham hotel morgenmad

Et stockphoto fra hotellets morgenmadsområde…

Morgenmad er tit en lidt sjov størrelse, når man bor på hoteller i Europa og så sandelig også i Storbritannien. Det var derfor med spænding i maven, at jeg tog elevatoren ned til 1. sal, hvor hotellets morgenmadsområde er beliggende.

Igen blev jeg positivt overrasket, da morgenmaden viste sig at være ganske glimrende. Det er ikke den bedste morgenmad jeg har fået på et hotel (dér vinder mit foretrukne hotel i Glasgow nok), men i forhold til, hvad man får serveret andre steder, så er dette helt sikkert i den rigtig gode ende.

morgenmad på hotel i birmingham

Min morgenmad en af dagene.

Hvad jeg umiddelbart kan huske, så var der følgende på morgenmadsbuffeten:

 • scrambled eggs
 • bacon
 • baked beans
 • stegte champignoner
 • stegte tomater
 • diverse yoghurter
 • brød og pålæg
 • forskellige kager og croissanter
 • kaffemaskine med diverse valgmuligheder
 • juice
 • mulighed for selv at friskpresse sin juice (nice!)

Som jeg siger i videoen herover, så er morgenmad desværre ikke inkluderet i prisen, når man booker sin overnatning, men det kan tilkøbes – bestil aftenen før og få rabat 😉

Der er naturligvis masser af steder få hundrede meter fra hotellet, hvor man også kan købe god morgenmad, men hvis du er typen (det er jeg selv), der godt kan lide at starte dagen med morgenmaden og derefter gå på hotelværelset en halv times tid og gøre sig klar til dagen, så er morgenmaden på hotellet altså pengene værd.

Hotellets beliggenhed – hvad er tæt på?

birmingham Dette hotel er placeret helt eminent i Birmingham. Få hundrede meter fra New Street Station (byens ‘hovedbanegård’) og Bullring Shopping Center. Det kunne ganske enkelt ikke være mere centralt i Birmingham, som er en by med en relativ lille bymidte – man kan således gå rundt og opleve de fleste af byens kendte vartegn til fods.

Hvis du kommer med fly fra Birmingham Airport kan du læse min guide til transport fra lufthavnen til Birmingham centrum her. Hvis du tager toget til New Street Station kan du blot gå til dette hotel på 5 minutter – såre simpelt.

Prisen for en overnatning i Birmingham

skotsk pund Priser på hoteller er generelt dynamiske. Det betyder, at prisen på en overnatning bliver bestemt af efterspørgslen.

Dette gælder således også på dette hotel i Birmingham, hvor den laveste pris er 418 kr for 2 personer i et standard værelse (lejlighed).

Jeg lavede dog lige en søgning 1 måned ude i tiden for at få et (mere) realistisk billede af prisen på hotellet. Dér kunne jeg få et værelse til 589 kr – så det er altså fortsat en ganske billig pris for et rigtig godt hotel i centrum af Birmingham.

Vil du se aktuelle priser, flere billeder og booke en overnatning på Aparthotel Adagio i Birmingham City Centre, så klik på dette link.

Hvis du ellers har nogen spørgsmål om dette hotel, din rejse til Birmingham eller Storbritannien generelt, så skriv endelig en kommentar herunder og jeg vil forsøge at hjælpe efter bedste evne.

Hvis du rejser rundt i Storbritannien, så husk at læse min guide til togbilletter i England & Skotland – der er mange penge at spare ved at købe billetterne i god tid.

Planlæg din rejse 👇🏻

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
 • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien