Sådan kan du spare penge på rejsen til London

londonLondon er danskernes yndlingsrejsemål for en storbyferie – og det med god grund. Det er billigt og nemt at flyve til London og byen har et utal af spændende seværdigheder. London er dog en ganske dyr by at besøge som turist, så man kan hurtigt spendere mange penge, hvis man ikke passer på.

I denne guide kommer jeg med en række gode råd til, hvordan man kan spare penge på sin rejse til London. Man kan nemlig hjemmefra planlægge sig til at spare ganske mange penge på sin tur til det britiske.

Transport fra lufthavnen & i byen

togbillet englandJep, det er billigt at flyve til London, men dér stopper det billige så også. For allerede når man skal fra lufthavnen til London, så bliver det dyrt og det tager gerne over 1 time at komme fra lufthavn til området, hvor man skal bo.

Jeg har skrevet en guide til lufthavnstransport i London her. Der kan du læse mere om, hvordan du kommer fra lufthavnen og ind til din destination i London – det kan gøres helt ned til få pund, men også koste langt mere – f.eks. hvis du tager express-toget fra Heathrow til Paddington.

På min engelske hjemmeside, London Travel Hacks, går jeg endnu mere i dybden med ‘airport transport in London‘, hvis du vil læse videre om emnet.

Der kan være mange penge at spare ved at få booket f.eks. togbilletter fra Stansted til Liverpool Street i god tid.

Så sørg for at læse op på, hvordan du kommer fra lufthavnen til din destination i så god tid som muligt – gerne lige efter du har booket flybilletter.

visitor oyster cardNår det kommer til offentlig transport i London, så er det også helt ekstremt mange penge at spare, hvis vi kigger på det procent-mæssigt.

Jeg plejer gerne at sige, at det er decideret dumt ikke at købe et Visitor Oyster Card, når man rejser til London.

Visitor Oyster Card er Londons svar på vores ‘Rejsekort’ – og så giver det automatisk 50% rabat på al offentlig transport i London, som de fleste turister bruger mange gange om dagen.

Kortet skal købes hjemmefra hos VisitBritain og det bliver sendt med express-post hjem til din adresse, så det er klart til brug så snart du ankommer i London.

Link til køb af Visitor Oyster Card her.

Overnatning: hotel eller ferielejlighed?

london luksushotellerNæste punkt er også et sted, hvor der potentielt kan være den god stak penge at spare. Det er nemlig, som udgangspunkt, dyrt at overnatte i London. Hotellerne er dyre og man får ikke specielt meget for pengene som udgangspunkt.

Personligt er jeg begyndt at overnatte meget i ferielejligheder, når jeg rejser til London. Priserne er tit ca det samme som, hvis man booker et hotel i samme område og man får så muligheden for selv at tilberede nogen måltider – og dermed spare penge ved ikke altid at skulle købe sin mad ude i byen.

I min store guide til hoteller og ferielejeligheder i London nævner jeg en række glimrende ferielejligheder. Der findes nemlig også rigtig mange lejligheder i London, som sættes i udbud til ekstremt høje priser. Sådan er det ganske enkelt bare i en by, hvor der er blevet spekuleret rigtig meget i ejendomsinvestering.

Jeg skal da gerne indrømme, at jeg gerne havde set, at mine forældre for 20-30 år siden havde fået hjælp til ejendomsinvestering og lige havde købt en lejlighed i det dengang faldefærdige Shoreditch område 😀

Seværdigheder & attraktioner – køb hjemmefra

Palace of Westminster

Palace of Westminster

London har ekstremt mange seværdigheder og oplevelser at byde på. Mange af de koster også penge, men ved at bestille sine billetter hjemmefra kan der tit være penge at spare.

Igen må jeg henvise til den glimrende VisitBritain Shop, hvor der ofte er 10 eller 20% at spare på diverse attraktioner som London Eye, Madame Tussauds og bådture på Themsen, når man køber billetterne hjemmefra hos dem.

school of rock musicalHvis du overvejer at se en musical i London, men gerne vil spare penge på billetterne, så kan du også vælge at tage en chance: ved at vente til sidste øjeblik med at købe billetter, så kan der tit spares helt op til 50% på prisen.

Jeg har skrevet en guide til musicals i London her, hvor jeg også nævner muligheden for at købe disse last minute musical billetter. Vær dog opmærksom på, at det ikke kan garanteres, at der er billetter lige netop, når I rejser til London – det er som bekendt populært at se musicals i London, så det kan være, at alle billetter bliver udsolgt.

Tag også et kig på min store guide til seværdigheder i London – dér får du inspiration til, hvad du absolut SKAL se på turen og der er også en række gratis oplevelser på listen.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kan spare penge på turen til London, så skriv en kommentar herunder og jeg skal gøre mit bedste for at assistere 🙂

Du kan også se min video om 7 anderledes seværdigheder i London – de fleste er nemlig gratis at besøge:

10 tanker om “Sådan kan du spare penge på rejsen til London

 1. Heidi

  Spændende at læse, jeg skulle have fundet din side noget før 🙂

  Tror du rejsekoret kan nå at komme hjem til onsdag? Vi vidste ikke det kunne gøres hjemmefra (hvilket er genialt) så vi vil købe det dernede. Ja det er i sidste øjeblik så det er ikke sikkert du når at se min besked, men nu prøver jeg 🙂

  Hilsner Heidi

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Heidi

   Jeg ser først din kommentar nu (onsdag), men hvis man kan bestille kortet hos VisitBritain, så kan det komme frem – de sendes med express post fra Sverige, så det tager ikke mange dage.

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Jep, kortet kan ikke deles – det ville heller ikke fungere rent fysisk i undergrundsbanen, da man går gennem en barriere og ‘bipper’ sit kort ind for at komme igennem.

   God rejse 🙂

 2. Susanne

  Hej Kristoffer

  Sikke en fantastisk blog, du har samlet dig her – respekt!!

  Vi skal til London med vores to børn på 7 og 12 år i slutningen af juli og har et par spørgsmål, jeg håber, du kan hjælpe med (ved ikke helt, under hvilket indlæg, de passer bedst – jeg søgte efter noget om London Pass – håber det er okay, jeg skriver dem her):

  1) Vi ville købe et London Pass til forskellige seværdigheder, men jeg kan ikke helt finde ud af, om der er flere forskellige udbydere (og om nogle er bedre/billigere end andre)? Vi har kig på at købe korer med 7 attaktioner her https://storbritannien.dk/link/london-explorer-pass
  – kan du anbefale det?

  2) Reserverer man plads hjemmefra, hvis man køber sådan et London Explorer Pass til f.eks. Madame Tusauds, London Eye osv.?

  3) Vi har desværre lige opdaget, at vi er for sent ude til at bestille biletter til Harry Potter Studios. Stor nedtur…☹️ Hvilke af de andre HP-aktiviteter tænker du er gode at anbefale til en dreng på 12 år?

  4) Vi har 4 dage i London og derefter 3 dage på egen hånd, hvor vi vil leje bil. Har du gode idéer til, hvor vi bør køre hen med to børn (vi kører ikke tilbage og overnatter i London men kører rundt de tre dage)?

  På forhånd mange tak, hvis du kan hjælpe med gode tips – og endnu en gang: virkelig sej og gennemarbejdet blog🙏🏻😊

  Mange gode hilsner

  Susanne

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Susanne

   Mange tak 😀

   1) Ja, det kan jeg i den grad anbefale. Der er gode besparelser og man henter kortet inde midt i London, hvor kontoret ligger et sted man alligevel nok ville komme forbi – lige ved Trafalgar Square.

   2) Nej, man “betaler” med passet, når man står ved attraktionen.

   3) Argh, ærgerligt! Men ja, der er mange andre Harry Potter aktiviteter inde i selve London. Jeg skriver om et par ture nederst i denne guide: https://storbritannien.dk/harry-potter-london/ Derudover kan jeg nævne Leadenhall Market (Diagonalstræde-agtigt marked), Millenium Bridge (den bliver ødelagt i en af filmene, og er sådan set bare super flot – udsigten over mod St Paul’s er fed), Borough Market er også med (det er dér Harry bliver sat af natbussen i 3’eren og går ind på Den Utætte Kedel. Og så er det også bare et fedt madmarked, tæt på Millenium Bridge i øvrigt) og Australia House blev brugt som Gringotts. Det var lige hvad jeg kunne komme i tanke om – udover selvfølgelig Kings Cross, hvor man kan få et billede ved perron 9 3/4 😀

   4) Hmm. Det afhænger lidt af, hvad I er til (?) Min første tanke var Englands sydlige kyst, hvor der er mange små hyggelige byer. Jeg var jo selv i Brighton for et par måneder siden og den overraskede mig meget positivt – i sær den flotte natur med de legendariske hvide klipper. Tjek min lille Brighton (og omegn) video her: https://www.youtube.com/watch?v=pHukJcAqXBU

 3. Gitte

  Kæmpe optur at finde din blog her. Håber du kan finde tid til, at hjælpe mig med spørgsmål.

  Du skriver om visitor Oyster card, mine forældre har et ryster card de købte i lufthavnen sidste gang de var i London, er det så det samme? (-Tænker om jeg ikke bare kan tage deres kort med når jeg skal til London og fylde dem op…) Eller er et Travelcard bedre? Men så der også London pass, kan det betale sig når man ¨kun¨ har to hele dage?

  Det bliver så turister tur, London Eye, Madam T. og en båd tur, dropper HP museum, da det ser ud til at være for meget ¨museum¨…

  1. Kristoffer Føns Forfatter

   Hej Gitte

   Oyster Cards udløber aldrig, så ja – tag deres kort med og fyld penge på.

   Til to dage og de seværdigheder du nævner vil jeg ikke anbefale at købe London Pass 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.