London er danskernes yndlingsrejsemål for en storbyferie – og det med god grund. Det er billigt og nemt at flyve til London og byen har et utal af spændende seværdigheder.

London er dog en ganske dyr by at besøge som turist, så man kan hurtigt spendere mange penge, hvis man ikke passer på.

I denne guide kommer jeg med en række gode råd til, hvordan man kan spare penge på sin rejse til London. Man kan nemlig hjemmefra planlægge sig til at spare ganske mange penge på sin tur til det britiske.

Transport fra lufthavnen & i byen

togbillet england
Jep, det er billigt at flyve til London, men dér stopper det billige så også. For allerede når man skal fra lufthavnen til London, så bliver det dyrt og det tager gerne over 1 time at komme fra lufthavn til området, hvor man skal bo.

Jeg har skrevet en guide til lufthavnstransport i London her. Der kan du læse mere om, hvordan du kommer fra lufthavnen og ind til din destination i London – det kan gøres helt ned til få pund, men også koste langt mere – f.eks. hvis du tager express-toget fra Heathrow til Paddington.

Der kan være mange penge at spare ved at få booket f.eks. togbilletter fra Stansted til Liverpool Street i god tid.

Så sørg for at læse op på, hvordan du kommer fra lufthavnen til din destination i så god tid som muligt – gerne lige efter du har booket flybilletter.

visitor oyster card Når det kommer til offentlig transport i London, så er det også helt ekstremt mange penge at spare, hvis vi kigger på det procent-mæssigt.

Jeg plejer gerne at sige, at det er decideret dumt ikke at købe et Visitor Oyster Card, når man rejser til London.

Visitor Oyster Card er Londons svar på vores ‘Rejsekort’ – og så giver det automatisk 50% rabat på al offentlig transport i London, som de fleste turister bruger mange gange om dagen.

Kortet skal købes hjemmefra hos VisitBritain og det bliver sendt med express-post hjem til din adresse, så det er klart til brug så snart du ankommer i London.

Link til køb af Visitor Oyster Card her.

Overnatning: hotel eller ferielejlighed?

london luksushoteller
Næste punkt er også et sted, hvor der potentielt kan være den god stak penge at spare. Det er nemlig, som udgangspunkt, dyrt at overnatte i London. Hotellerne er dyre og man får ikke specielt meget for pengene som udgangspunkt.

Jeg har skrevet en e-bog, hvor jeg har samlet alle mine bedste rejsetips til London. Bogen er på engelsk, men den er let-læselig:

Personligt er jeg begyndt at overnatte meget i ferielejligheder, når jeg rejser til London. Priserne er tit ca det samme som, hvis man booker et hotel i samme område og man får så muligheden for selv at tilberede nogen måltider – og dermed spare penge ved ikke altid at skulle købe sin mad ude i byen.

I min store guide til hoteller og ferielejeligheder i London nævner jeg en række glimrende ferielejligheder. Der findes nemlig også rigtig mange lejligheder i London, som sættes i udbud til ekstremt høje priser.

Sådan er det ganske enkelt bare i en by, hvor der er blevet spekuleret rigtig meget i ejendomsinvestering.

Jeg skal da gerne indrømme, at jeg gerne havde set, at mine forældre for 20-30 år siden havde fået hjælp til ejendomsinvestering og lige havde købt en lejlighed i det dengang faldefærdige Shoreditch område 😀

Seværdigheder & attraktioner – køb hjemmefra

Palace of Westminster

Palace of Westminster

London har ekstremt mange seværdigheder og oplevelser at byde på. Mange af de koster også penge, men ved at bestille sine billetter hjemmefra kan der tit være penge at spare.

Igen må jeg henvise til den glimrende VisitBritain Shop, hvor der ofte er 10 eller 20% at spare på diverse attraktioner som London Eye, Madame Tussauds og bådture på Themsen, når man køber billetterne hjemmefra hos dem.

school of rock musical Hvis du overvejer at se en musical i London, men gerne vil spare penge på billetterne, så kan du også vælge at tage en chance: ved at vente til sidste øjeblik med at købe billetter, så kan der tit spares helt op til 50% på prisen.

Jeg har skrevet en guide til musicals i London her, hvor jeg også nævner muligheden for at købe disse last minute musical billetter.

Vær dog opmærksom på, at det ikke kan garanteres, at der er billetter lige netop, når I rejser til London – det er som bekendt populært at se musicals i London, så det kan være, at alle billetter bliver udsolgt.

Tag også et kig på min store guide til seværdigheder i London – dér får du inspiration til, hvad du absolut SKAL se på turen og der er også en række gratis oplevelser på listen.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kan spare penge på turen til London, så skriv en kommentar herunder og jeg skal gøre mit bedste for at assistere 🙂

  • I mit rejsefirma bruger jeg Dinero som regnskabsprogram, så jeg plejer at have et godt overblik over, hvad jeg cirka bruger på en tur til London.

Du kan også se min video om 7 anderledes seværdigheder i London – de fleste er nemlig gratis at besøge:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud og prisgaranti
  • London Box Office er det bedste sted at købe billige musical billetter til de bedste shows i London
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste portal til at købe tog- og busbilletter i Storbritannien
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblikket over priser på lejebiler i Storbritannien